fenilketonüri hastaligi..

Benim kizimda hafif hiperfenilanin suphesiyle 2yasina kadar kontrol altına alindi.
Diyet yok ama her ay kan testi var
Biz akraba değiliz turkiyenin iki ayri ucu..
Kim tasiyici hangimizin geninde var bilmiyoruz bu doktorlar tarafindan sorgulanmadi bile
İkinci çocuk dusunurseniz risk var falan bile denmiyor
Öyle gidip geliyoruz
Sen iyice arastir canim

Benim annemle babamda akraba evliliği yaptılar (amca çocukları) ve benim bir ablam var onda yok bu hastalık. Sadece bende var bütün aileden. Nişanlımda akraba ama annemle babam gibi amca çocukları değiliz.

Fenolketonuri artık bebeğin topuğundan kan örneği alınarak tespit ve tedavi edilebiliyor diye biliyorum .

Akrabalar benzer genler taşıdığı için çocuğunuza geçme ihtimali çok yüksek ..

Akrabalar benzer genler taşıdığı için çocuğunuza geçme ihtimali çok yüksek ..
ama bizim ailede sadece bende var bu hastalik... babamin geninden gelmis olarak biliyoruz ama babamin kendisinde bu hastalik yok. bütün ailede yok (hala,amca,teyze,dayi) .. sadece bende var. nisanlimin ailesinde de kimsede yok

evet, benim ablamda mesela bu hastalik çikmadi. Ama bende çikti iste...

benim annnemle babam hala dayı cocukları teyzemle amcam evli. bizimkiler hep öyle ama kimsede bişey yok tebrini alı kontrollerini yaptırırsan hç bişey olmaz

ama bizim ailede sadece bende var bu hastalik... babamin geninden gelmis olarak biliyoruz ama babamin kendisinde bu hastalik yok. bütün ailede yok (hala,amca,teyze,dayi) .. sadece bende var. nisanlimin ailesinde de kimsede yok

Direkt kendisinde olması gerekmiyor taşıdığı alt genlerde bile olması
ilerideki doğacak çocuğunuzda bu rahatsızlığın görülmesine sebeptir .
Doktor kontrolünde hamile kalma sürecini geçirmelisiniz.

Ben babamdan aldım, ama ne babamda ne annemde bu hastalık var. Bizim bütün ailemizden sadece bende var. Ve nişanlımın ailesinde hiç kimsede böyle bir hastalık yok
Canim baban yada annen pku degilse babandan almis olamazsin. Yani hem annen hem baban tasiyicidir. Tek tarafli tasiyicilik olsaydi sen pku olmazdin

Sadece babasından, sadece annesinden veya her ikisinden alabilir.
Hayir yanlos biloyorsunuz. Pku cekinik oldugu icin tek tarafli alsaydi pku tasiyicisi olabilirdi evet ama pku hastasi olmazdi. Lutfen yanlis bilgilendirme yapmayalim. Ayrica pku da anne babada birlikte tasiyicilik yoksa yada ya annede yada babada hastalik yoksa dogacak cocuk kesinlikle pku olmaz. Yani gecmis nesillerden bi gen aktarimi soz konusu degil.

Benimde esimle hic bi akrabaligim yok ama iste oglumsa hiperfenilalaninemi var. Maalesef bazen boyle tasiyici tasiyiciya asik olup evlenebiliyoruz. Allah hepimizin evlatlarina saglik versin

Fenilketonüri otozomal çekinik taşınır diye biliyorum,yani iki tarafında taşıyıcı olması gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…