Fenalik geldi

Bende ekli siyasi görüşü, dini inancı, hayat felsefesi farklı pek çok insan var. Ben çok takılmıyorum kim ne siyasi görüşü ne kadar benimsemiş. Çünkü kimsenin profilini o kadar ayrıntı inceleme lüzumu duymuyorum. Bir iki denk gelirsem paylaşıma ancak sonra unutuyorum kim ne paylaşmıştı. Herkes görüşünü belirtsin bence sıkıntı yok. Birebir görüşmelerde siyaseti ben sevmiyorum konuşmayı hiç. Uzaklaşıyorum hemen ya da başka konu açıyorum hitap etmiyor bana.

Ah iste bende pek cok maske var.o an hangisine ihtiyacim varsa onu cikarip kullaniyorum. Herkesi ayri ayri idare etmeye calismaktan hep. Idare etmezsem onlar beni idare etmiyor cunku. Demiyorlar ki mesela ya bu muhabbet bu kadina gore degil degistirelim diye. Ben degistiremiyorum cunku benim anlattiklarim da onlara gore degil

Ben de hep kendime kiziyorum ulan hic mi bir insanla ayni frekansta olmazsin diye

Bugun isyerinden kizlarla muhabbet ediyoruz ikisi de oy verecekleri partiyi söylediler, 'cok farketti aman ikisi de ayni b.k' dedim kahkahayi attik bitti. uzatmaya ne gerek var
Hah iste bizde uzuyor o mesele. Bakiyorum karsimdaki insanin en son okudugu kitap Cin Ali, ama bana kendi dogru bildiklerini dayatmaya calisiyor. Beni elestiriyor. Halbuki ben susuyorum. Konussam kavga cikacak cunku hakaret etmek zorunda kalacagim o da ayip

Ben apolitik bir insan değilim, bana göre illa belli bir partiye bağlı olunmasa bile insanın bir hayat görüşü olmalı. Bir ‘dinci’ olarak ben kendi şartlarıma bakarım, karakterli davranmaya, düzgün yaşamaya iyi ilişkiler kurmaya çalışırım, başkası şucuymuş bucuymuş ilgilenmem, benden farklı düşünen ‘düzgün karakterli’ insanlardan zerre rahatsız olmam onlar da rahat ve mutlu yaşasın isterim. Doğal olarak ben de insanlardan aynı muameleyi beklerim. Bir insan benim hayat görüşümü bile bile bir toplulukta ya da gördüğümü bile bile sosyal medyada ağzını bozuyorsa iyi niyetli değildir, hatır vefa falan da pek umrunda değildir dolayısıyla benim de umrumda olmaz akraba da arkadaş da olsa pek görüşmem, sosyal medyada listemden çıkarırım. Size de bu ölçütü tavsiye edebilirim, karşımızdaki insanın fikirlerinin kendimizinkinden farklı olduğu gün gibi ortadaysa nezaketen bunun konusu açılmaz, bır bır bır kafa ütülenip durulmaz bu bir görgü kuralıdır. Aksi durımda size pek saygı duymuyordur o zaman siz de duymayın.

Haklisiniz valla
Hadi kendi ailemdekk fikirsizlere tavir alabiliyorum da esimin ailesindekilere yapamiyorum yuzum tutmuyor.
Mesela kuzeninin esi surekli siyasi paylasim adi altinda belli bir kesime hakaret diyor. Rahatsiz oluyorum. Bakmayayim gormeyeyim diyorum olmuyor. Futbol takimi tutar gibi de fanatik. Din iman paylasimlari zaten gokten yagiyor gibi. E simdi ben buna sen devletten para caliyorsun diyemiyorum. Hani din iman diyemiyorum

Sizi rahatsız eden kendiniz olmamanız. Aslında yalnızsınız. Bu duyguyu çok iyi biliyorum. Siz herkesi anlıyorsunuz. Ama kimse sizi anlamıyor. Sizden hoşgörü bekleniyor. Ama size kimse göstermez. Benim hayat felsefem politika tartışmam. Politikacılar yağını kaymağını yer. Stresi, kavgası bana düşer. Dostlarımla kötü olmakta çabası. Gerek yok.
Umarım sizi rahatlatan kendiniz gibi davranmanın yolunu açan arkadaşlarınız olur.

İdare etmezlerse ayıp ederler, bir sürü değişik değişik fikirde arkadaşım var saygısızlık etmeyim kırmayım diye tenkit etmem onlar da beni etmez çünkü birbirimize saygı duyuyoruz. Bu akrabalar yol yordam bilmiyor anlaşılan atsan da atamazsın, şu aralar ortam gerginken az görüşmeye çalışın madem.

Kendini begenmislik olmasin ama dengim olan,okumus,tartisabilen insanlarla farkli goruslerde de olsa konusurum,dinlerim.

Ama cahile laf anlatmak zor.Neye niye inandigini bile bilmeyen, kocasi babasi veriyor diye ayni partiye oy veren insanlarla konusacak bir seyim olamaz

Ben babamın oğlunu değil direk babamı eklemedim faceden paylaşımlarını görmeyeyim diye zaten yeni yeni keşfediyor face i bir de fanatik hiç çekilmiyor
Ben de eşimin ailesiyle aynı düşüncelerde değilim kendi ailemde dahil ama gayet iyi anlaşıyorum siyaset konuşmuyorum hem sevmiyorum hem sonu kavgayla bitiyor
Eşimle bile zıt görüşlerdeyiz

Benim de fikren uyuşmadığım çok kişi var, yalnız da yaşadığım, erkeklerle çalıştığım ve onlarla da muhabbetim işle sınırlı olduğu için yalnızım. Arkadaşım yok, birkaç komşum var çoğu yaşlı tonton insanlar, şimdi Ramazan ama yazın akşamları çay demler çekirdek çitleriz onun harici tek tabanca takılıyorum
İnsanşar hep pışpışlanmayı bekliyor ben de uğraşamıyorum açıkçası bir kahve içecek iki lafın belini kıracak arkadaşım olsun isterdim ama yok. Bir arkadaşım vardı o da evlendi kocişi izin vermediği için görüşemiyoruz; görüşmek istersem ben ona gitmeliymişim! Kısaca herkes aranmayı, nazlanmayı beklediği için uğraşmıyorum.
En kötü n'olur diyorum hiç de bir şey olmuyor evli olsam eşimle takılırdım. Evet arkadaş akraba güzel şey fakat tek taraflı çabayla olacaksa hiç olmasın.
Sosyal medya paylaşımlarına gelince, ben birkaç grupta takılıyorum ama özel paylaşım yapmam. O kadar farklı görüşten insan var ki... Biri Y partisini savunup Z partisini kötülerken, başka biri tam tersini yapıyor ve hemen hepsi de bir araya gelindiğinde kendi görüşünü empoze etmeye çalışıyor. Dini ve siyasi konularda insanlara he he der geçerim, kimseye de verdiğim oy hakkında bilgi vermem.

Bence sevdiklerinle siyaset yapmiycaksin zaten:) cunku gercekten ara bozan birsey.. siyasiler yoluna devam ediyor olan iliskilere oluyor.

Bi tane komsu amca var mesela cok cok seviyorum ve cok zitiz:) ama ona haklisin derim genelde cunku komsu olarak cok iyibi insan hatri vardir.. esim kizdirir arada onu.. uzaktan kas goz isareti yapsamda esime yazik adami hala kizdirir:)

Sende kisiye gore muamele yapacaksin o zaman.. geyik yapiyolarsa geyik yapcaksin... sohbet nereye giderse iste..hani bekarlarla evlilerin bile muhabbeti baskadir. Ya da evliler cocuklular.. bekarlarla cocuklular arasindaki farki soylemiyorum bile:)

Sen ne konuda sohbet etmek isterdin mesela? Peki ayni fikirde oldugun 1 tane arkadasinda mi yok kafasini sisirebilecegin mesela?

Birde sunu anlamiyorum mesela.. siyasi gorusu zit abowww öcüüüü:)) farkliysa farkli nolacak yani? Herkes ayni fikirde mi olcak? Olsa ne anlami var yani? Bizim insanimiz ozellikle bu konudada isin suyunu cikariyo bence.. sirf bu sebepten kin tutmak ne yaa:)) valla komik

ama karşıt görüşlüler hep var.
sosyal medyada paylaşılandan rahatsız olmak gereksiz bence.
bizim bir akraba var sürekli x parti şeyleri paylaşır geçen seçim öncesi şehirdışına çıktığını paylaşmış hemen altına oh bir oydan yırttık yazdım o da yırtamazsınız seçime dönüyorum yazdı geyik yaptık bolca bitti.
ne onlar beni ne ben onları değiştirebilirim o yüzden ciddi olup kırılmaya kırmaya gerek yok.

ben çıkarttm valla, hem de öyle böyle değil 20 senelik arkadaşlarımı çıkarttım çok mutluyum, hiç sıkıntı yok.. ha kuzenlerimle de aynı görüşte değiliz ama onlar ne paylaşım yapar, ne beni gerer, mutlu mesut takılıyoruz.. yapsalardı onları da çıkarırdım.. beni gerenleri fb dan çıkarttım, instagramdan çıkarttım, hatta ve kk dan da çıkarttım bir çoğunu.. evet efendim aynı dünya görüşünü savunmadığım kişiye selam bile vermek istemiyorum bu kadar basit.. 3 günlük dünya hümanizm kasarak kendimi sinir edemem.. hümanizm isteyen yallah başka arkadaşlara

Ben de kendi ailemde hic ona buna soven tipler gormedim mesela. Okumus insan hepsi. Gercekten dedikodudan ibaret bir pacavraya dondu hayatim. Konusacak bir sey yok, ne anlatayim ben bu garip insanlara? Tamam arkadas cevrem var ama herkes onceligi ailesine veriyor hakli olarak. Cesitli sosyal yardim kuruluslarinda gercekten duzgun insanlar taniyorum ama gel bayramda beraber takilalim diyecek halim yok onlara da

Bizdeki problem aslinda su;ben karsimdaki insanlari kabulleniyorum bir sekilde mutsuzum evet ama onlar bana uzaydan inmisim gibi bakiyor ben sevip gormezden gelirken onlar benim davranislarimdan garip anlamlar cikariyorlar. Benimle beraber annem de ayni muameleyi goruyor hissediyorum. Mesela esimin is arkadas ve aile cevresiyle beraber iftar yaptik,tum gozler annemin uzerindeydi. Siradan 65 yasinda kadin bu,nedir yani bu kadar merakla baktiklari cozemedim. Kesin diyorlardi ki aaa kadina bak bizden ne kadar farkli

İste ben onemsiyorum sanirim. Ve rahatsiz oluyorum yalan yanlis paylasimlardan. Silsem olmuyor,gormezden gelsem sinirleniyorum.

Bence ben saygi goruyorum,bilgimle ve karakterimle. Ama toplum icerisinde yasiyoruz,insan kendisine bir seyler katan insanlarla bir arada olmak istiyor. Her iliskide bu boyle bence,bir seyler ogrenemedigim insanlarla napiyorum ben diye uzuluyorum sonra. eskiden insanlara bir seyler ogretmeye,yanlislari duzeltmeye calisirdim,artik yapmiyorum. Cunku yoruldum ve gordum ki egitilemeyen egitilemiyor

Kendim olamiyorum,olursam yalniz kaliyorum. Politika,din ben de tartismiyorum mecburen ama. Tartismak isterdim,ben de kendime bir seyler katardim. Ama bana bir sey kazandiracak insan yok etrafimda.

Umarim olur,tesekkur ederim

Yol yordam bilmiyorlar evet. O konuda haklisiniz. Bir de soyle bir durum var,kultur meselesi. Onlarin kulturu de o. Koskoca insanlar bu saatten sonra degismez,ben de 34 yasindayim bu saatten sonra arkadas edinemem de. Uzuluyorum valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…