Fenalik geldi

darkmore

Her dedigi cikan Nostradamus-more
Pro Üye
28 Kasım 2010
41.822
138.604
798
Arkadaslar selam
İftar oncesi asabiyetim maksimum seviyeye ulastigi icin konu acip sizlere icimi dokmek istedim. Beni taniyan bilir, her turlu olumlu-olumsuz yoruma acigim. Belki benim durumumda olan arkadaslarimiz da vardir. Hem ben icimi dokmus olurum,hem de bana akil fikir verirsiniz,memnuniyete okuyacagim. Yalniz hemen cevap veremeyebilirim malum yemek hazirligi vs.

Sosyal medyada fazlaca zaman geciriyorum, ozellikle ogretmenlerimin paylasimlari oluyor onlari okuyorum. Cevrem cok genis degil,ailem zaten sosyal medya kullanmaz, esimin ailesiyle fazlaca vakit geciriyorum haliyle. Yuz yuze gelmek gorusmek durumundayiz cunku kimimiz kimsemiz yok. Sap gibi tekiz esimle. Anne babasi ile hicbir iliskimiz yok, cesitli sebeplerden. Esimin ailesi dedigim insanlar teyzeler,teyze cocuklari,amcasi ve amca cocuklari. Hic biriyle fikir olarak ayni fikirde degiliz. Ama hic bir konuda ya bazen durup bakiyorum ve inanasim gelmiyor. Hic mi kimseyle ayni fikirde olmazsin,hic mi kimseyle oturup dort dortluk konusamazsin? Ne dini yonumuz bagdasiyor,ne siyasi yonumuz,ne dunya gorusumuz. Ortak hic bir yanimiz yok. Bir araya geliyoruz sıkca ama napiyoruz gunluk geyikler. Esim zaten amcasi ile de meslektas,dolayisiyla benimle de meslektas. İsle ilgili sorunlar konusuluyor vs. Gerisi yok. Onumuz secimler malum, agzimizi acip kimseyle konusamiyoruz cunku kimseyle ayni fikirde degiliz ne anlatacaksiniz bu insanlara bu durumda hic bir sey tabii. Muhabbet tikaniyor bir noktada.

Biz esimin annesiyle gorusmuyoruz evet ama haberlerini mutlaka aliyoruz tabii ortak tum tanidiklarla aramiz iyi oldugu icin. Dinleyip dinleyip uyuz oluyoruz. Dinlemeyelim desek konusacak mesele yok, ortak baska bir sey yok. Cok sıkıldım. Kusacagim resmen
Esimin ailesinde de anne ve baba taraflari birbirleriyle anormal bir rekabet halindeler. Biri bir sey alsa oteki de alir,biz arada plastik top olmusuz bir tarafla fazlaca gorussek diger taraf aninda tavir yapar. Deliler mi cocuklar mi anlamadim. Kusursuz bir denge halinde devam ediyorum hayatima. Ne o uzulsun ne bu diye. Ama ben biktim. Hepsiyle birden iletisimi kessem bu sefer tamamen yalniz kalacagiz. Kisacasi cozumsuz bir durum iste.

Sosyal medyaya bakiyorum x okulundaki din kulturu hocamiz sacmasapan siyasi paylasimlar yapiyor. Goz var okuyorsun iste,sinirleniyorum. Yahu ogretmen misin fanatik x partili misin be adam diye soylenesim geliyor. Soylenmiyorum. Evet arkadasliktan cikarabilirim haklisiniz,e onu cikar siyasi paylasimdan, bunu cikar dunya gorusunden,berikini cikar o akil yoksunu, otedekini cikar ortak yanim yok diye. Geriye kimse kalmiyor

Siz kendi cevrenizde hic bu durumda kaldiniz mi tek basiniza? Kalsamiz veya benim durumumda olsaniz naparsiniz?

Benimde arkadaşlarımla siyasi görüşüm uymaz. Ama yine de güzel güzel konuşuruz. En önemlisi ne kadar farklı düşünce yapısında da olsak birbirimize saygı duyuyoruz. Bu sayede hiçbir problem olmuyor, çok da keyif alıyoruz. Mesela bir yakınım vardı. Ben o partiyi desteklemiyorum diye bana kin tutardı, laf sokar dururdu. Böyle insanlardan tiksiniyorum. Oysa ben ona çok saygı duyuyorum, her inancına her görüşüne. Kimse aynı olmak zorunda değil.

Ki tek konuşulacak şey siyaset, dini görüş vs değil. Edebiyattan konuşulur, şiirlerden, şairlerden,sinemadan..Etkinliklerden konuşulabilir. Müzik kültürleri hakkında gibi birçok mevzu var. Yada dünyanın halinden.. diğer ülkelerden..Belki bu konularda keyifli bir muhabbet edebilirsiniz.

:) tabiiki kaldım..karşı tarafta sizinle aynı dünya görüşüne sahip olmadığınızı biliyordur muhtemelen.sizinle farklı görüşte olduğumu tahmin ederek ben zıt görüşte olan kimseler ile genelde siyaseti hiç konuşmuyorum.siyaset benim kendisiyle olan dostluguma giremez.girmemeli.ben bu sınırı koruyorken karşımdakinden de aynı hassasiyeti bekliyorum.aile ile ideolojilerini karıştırmayınız.o aile sıcaklığı samimiyetinin içine ideolojilerinizi bence katmayin,çorba olursunuz:) yetiştirecekseniz cocugunuzda,kendi hayat standardınızda nasıl fikirdeyseniz uygulayın ama ailenizle olan münasebetleriniz aile gibi tatlı tatlı kalsın..geyikte yapın,piknikte yapın zor günlerinizde birbirinize ddestek olun,tebessümu birbirinizden eksik etmeyin.vesselam.

Bende de var öyle bir çevre ve bana da fenalık geldi. Hayır eşimin tarafı da diğer tarafın fanatiği. İşin kötüsü oy zamanı herkesten bir öneri bir zorlama geliyor falancaya oy atın diye. Tabii dinlemiyoruz apolitik takılmaya devam. Senelerdir oy kullanmadığımızı bilseler düşünmek bile istemiyorum

Şimdi konu siyasete kaymasın diye üstten yazmak istiyorum. Bu zamanda karşıt görüşlü insanların siyaset muhabbeti etmesi kolay değil. Ben sosyal medyadan siyasi paylaşımlarından dolayı insanları çıkardım mesela. Tahammül edemiyorum, etmek zorunda da değilim, e kimseye müdahale de edemem, o yüzden çıkardım, kafam rahat. Örneğin yerinizde olsam o öğretmeni muhtemelen silerdim giderdi. Babamın oğlu değil ya..

Aile meselesine gelince... Politik olup, yani arayı herkesle düzgün tutup mesafe koymak mümkün. Kimseyi silmeye veya ara bozmaya gerek yok. İdare edersiniz, bahane bulursunuz, kimsenin de gönlünü kırmadan az görüşürsünüz.

Hah ne guzel anlatmissiniz, bizim cevremiz tamamen o laf sokanlardan olusuyor. Dinliyorum onu bile. Karsi lafi soksam yerinden kalkamaz,iliskiler tamamen biter. Onu da yapmak istemiyorum. İnanin benim yuzum tutmuyor ama onlarinki tutuyor. Ayrica dini,siyasi yonumun farkli oldugu insanlarla edebiyat sinema tiyatro zaten konusamiyorum cunku haberleri yok o dediklerimden
Mesela dindar bir cevre bu insanlar,ama vergi kaciriyor,devletten para caliyor alenen. Ama donup benim elimdeki ickiye laf soyluyor. İciyorsam sana ne en azindan hirsiz degilim diyemiyorum.

Cok zarif ve cok hossunuz yine,her zamanki gibi tesekkur ederim

Görmezden gelin...
Herkesin siyasi görüşü farklı , saygı duymaktan başka çare yok...
Benim sosyal medya hesaplarımda da benzer manzaralar karşıma çıkıyor bakıp geçiyorum, takmıyorum bu kadar

Herkes Sızden farklıysa biraz onları anlamaya çalışın garip olan sızsınızdır belki o kadar insan hıc bı ortak yanınız olmaz hayret dogrusu

Valla ben de esimle farkli goruslerdeyim ama ailelerde yasadigimiz sorunu yasamiyoruz ne hikmetse
Ama aileler cidden fena. Rahatsiz oluyorum artik

Çevremdeki neredeyse herkesle aynı siyasi görüşteyiz. Geri kalan azınlıkla da genel geçer sohbetler yapıyoruz sadece. Eş ailesiyle ben hiç görüşmüyorum, hiçbiriyle hemde. Kendi ailemle de uzaklık var zaten. Eşim, kardeşim, ben ve arkadaş çevremiz var. Gerçi kimse olmasa da beni etkilemez. Ölene kadar tek başıma bir adada yaşayabilecek kadar severim yalnızlığı. Eşime göre benim maskem yok. Bu beni zorluyor baya. Kolay kolay arkadaş edinmiyorum, istesem bile edinemiyorum çünkü rol yapamıyorum. Sevmediysem sevmemişimdir bitti hemen yüzüm düşüyor, ortamdan uzaklaşıyorum. Mesela arkadaşımın arkadaşı gözüme battıysa herkes anlar yüz ifademden. Doğal olarak arkadaşım da uzaklaşır benden falan filan. Bu yüzden eşimin aile ortamına girmiyorum kesin kavga çıkar.

Kesinlikle katiliyorum. Tamam konusuyoruz eyvallah ama onlar cogunluklar,oturup kendi aralarinda konusuyorlar. Ben dinleyici,kafa sallayici he he deyici olarak yanlarindayim. Zehirlendigimi hissediyorum bazen.
4 yillik evliyim, herkesle esit mesafede olmaya calisiyorum. Ama kendim gibi olan birine de ihtiyac duyuyorum haliyle

Görmezden gelin...
Herkesin siyasi görüşü farklı , saygı duymaktan başka çare yok...
Benim sosyal medya hesaplarımda da benzer manzaralar karşıma çıkıyor bakıp geçiyorum, takmıyorum bu kadar
Aynen okuyup sinirleniyorum,sonra kapatip geciyorum. Bir yerde de yalniz kaliyorum tabii

Benimde öyle bir çevrem var siyasi görüş olmasa da hayat görüşü dünyaya bakış olaylara bakıl her şey farklı kim bu çevre çok belli eşimin ailesi görümcem zenginlik budalası para esir etmiş üstten üstten atar diğer görümcem isyankar her şeye muhalefet her şeye bir terslik bir isyan kv desen ağlama moduna kodlanmış kp durduk yere tv ye kızan milyonlarca laf söyleyen he birde bunlar aynı anda bir araya gelince haydi bakalım kafayı üşütmeye ramak kalsın ben ne yapıyorum bu sıra da tövbe tövbe çekip kendi kendime şaşkınlıklar yaşıyorum içimde eşim gelene kadar

Herkes Sızden farklıysa biraz onları anlamaya çalışın garip olan sızsınızdır belki o kadar insan hıc bı ortak yanınız olmaz hayret dogrusu
Onlari anliyorum zaten fazlaca dinledigim icin. Belki garip bir insan olabilirim ama iste sonucta bir arada yasiyoruz, kendim gibi olan birilerine ihtiyac duyuyorum. Bu isin haklisi haksizi yok,cok renkliyiz insan olarak. Hic bir ortak yanim yok ben de ona uzuluyorum ama bu onlarla ayni olmam gerektigini de gostermiyor tabiiki

İster siyaset ister başka konu olsun politik olmak her zaman kafa rahatlığı veriyor insana. Düşüncelerinizde haksız değilsiniz insanın bazen tahammül sınırları zorlanıyor, arkadaş falan olsa kesin atıın çekmek zorunda mısınız derim mesela ama aile konusu bambaşka. Birde son paragrafta anlattığınız gibi onu siyasi görüşü yüzünden sil, bunun psikolojisi bozulmuş bana hayrı yok görüşmeyi kes derken yalnızlaştığımızda esasen çevredeki insanların kıymetini daha çok anlıyoruz, kötü günümüzde etrafımızda insan görmek istiyoruz, şevkat arıyoruz belki. Yani demem istediğim, elalemin huyu suyu ne olursa olsun, yalnızlık Allah'a mahsus. Benim ailemden uzak geçirdiğim bir dönem olmuştu, aile üyelerimle sizin bu anlattığınız gibi sorunlarımız da vardı ama inanın o uzak kalma sürecinde burnumda tüttüler. Tahammül her zaman en güzeli :)

Çevremdeki arkadaşlarımın çoğuyla siyasi görüşümüz uymaz ama yine de konuşuruz öyle hır gür kavga ile değil sakin sakin düşüncelerimizi söyleriz arkadaş çevresini idare etmek kolay çünkü okumuş eğitimli empati duygusuna sahip kişiler oluyor genellikle ve bir saygı çerçevesinde ilerliyor her şey. Ama eşimin ailesi yönünden aynı sıkıntıyı yaşadığımızı söyleyebilirim ne siyasi görüş ne hayata bakış açımız bir dolayısıyla hic konuşacak bir konu bulamıyorum, akşama kadar akrabalarının dedikodusunu yaparlar onu dinlerim kvden eve her gelişimde baş ağrısından uyuyamam saçma sapan muhabbetler döner, tanimadigim insanların nerede ne yaptığı beni neden ilgilendiriyor susun diyemiyorum çünkü konuşacak konu yok. Çözüm önerisi olan varsa ben de alırım bir tutam.

Benimde tamamen uyduğum kimse yok. Eşimle ne zaman din konuşsak tartışırız. Aynı dini yaşıyoruz ama çok farklı yorumluyoruz. Çok yakın 3 arkadaşım var. Hepimiz başka partiyi destekliyoruz. İkisiyle siyaset konuşabiliyorum farklıda olsak, diğer tekiyle asla konuşamıyorum.

Öyle paylaşımlar yapıyorlar ki, “şunuda içinde tutsan patlar mısın? Niye tahrik ediyorsun?” diyorum içimden. Ama sonra bunlar ilişkimi bitirmeye değmeyecek şeyler diyorum.

Birini bize çok benziyor diye mi sevmeliyiz, çok sevdiğimiz için farklılıklarını kabul mu etmeliyiz bu önemli. Ben çok seviyorsam görmezden geliyorum. Ama bizde de anne baba, kv kp herkes başka telden. Yine de birlik haldeyiz ne yapalım.

ben bi paylaşım yapmıştım sosyal medyada aktif olduğum dönemlerde bi arkadaşım da o siyasi ismi sevmiyorum diye küsmüştü silmişti beni listesinden. o zamandan beri ben de tahammül edemediğim tiplerle iletişimi kestim. ben iletişimi kesmezsem zaten onlar benim yaşayışımı giyimimi vs eleştirmeye başlıyolar kavgalı oluyoruz. o boyuta gelmeden kesiyorum artık iletişimi.
insan kayırmak bu ama ben onlar tarafından dışlandıkça hümanizmi rafa kaldırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…