Hah ne guzel anlatmissiniz, bizim cevremiz tamamen o laf sokanlardan olusuyor. Dinliyorum onu bile. Karsi lafi soksam yerinden kalkamaz,iliskiler tamamen biter. Onu da yapmak istemiyorum. İnanin benim yuzum tutmuyor ama onlarinki tutuyor. Ayrica dini,siyasi yonumun farkli oldugu insanlarla edebiyat sinema tiyatro zaten konusamiyorumBenimde arkadaşlarımla siyasi görüşüm uymaz. Ama yine de güzel güzel konuşuruz. En önemlisi ne kadar farklı düşünce yapısında da olsak birbirimize saygı duyuyoruz. Bu sayede hiçbir problem olmuyor, çok da keyif alıyoruz. Mesela bir yakınım vardı. Ben o partiyi desteklemiyorum diye bana kin tutardı, laf sokar dururdu. Böyle insanlardan tiksiniyorum. Oysa ben ona çok saygı duyuyorum, her inancına her görüşüne. Kimse aynı olmak zorunda değil.
Ki tek konuşulacak şey siyaset, dini görüş vs değil. Edebiyattan konuşulur, şiirlerden, şairlerden,sinemadan..Etkinliklerden konuşulabilir. Müzik kültürleri hakkında gibi birçok mevzu var. Yada dünyanın halinden.. diğer ülkelerden..Belki bu konularda keyifli bir muhabbet edebilirsiniz.
Cok zarif ve cok hossunuz yine,her zamanki gibi:) tabiiki kaldım..karşı tarafta sizinle aynı dünya görüşüne sahip olmadığınızı biliyordur muhtemelen.sizinle farklı görüşte olduğumu tahmin ederek ben zıt görüşte olan kimseler ile genelde siyaseti hiç konuşmuyorum.siyaset benim kendisiyle olan dostluguma giremez.girmemeli.ben bu sınırı koruyorken karşımdakinden de aynı hassasiyeti bekliyorum.aile ile ideolojilerini karıştırmayınız.o aile sıcaklığı samimiyetinin içine ideolojilerinizi bence katmayin,çorba olursunuz:) yetiştirecekseniz cocugunuzda,kendi hayat standardınızda nasıl fikirdeyseniz uygulayın ama ailenizle olan münasebetleriniz aile gibi tatlı tatlı kalsın..geyikte yapın,piknikte yapın zor günlerinizde birbirinize ddestek olun,tebessümu birbirinizden eksik etmeyin.vesselam.
Bende de var öyle bir çevre ve bana da fenalık geldi. Hayır eşimin tarafı da diğer tarafın fanatiği. İşin kötüsü oy zamanı herkesten bir öneri bir zorlama geliyor falancaya oy atın diye. Tabii dinlemiyoruz apolitik takılmaya devam. Senelerdir oy kullanmadığımızı bilseler düşünmek bile istemiyorum
Kesinlikle katiliyorum. Tamam konusuyoruz eyvallah ama onlar cogunluklar,oturup kendi aralarinda konusuyorlar. Ben dinleyici,kafa sallayici he he deyici olarak yanlarindayim. Zehirlendigimi hissediyorum bazen.Şimdi konu siyasete kaymasın diye üstten yazmak istiyorum. Bu zamanda karşıt görüşlü insanların siyaset muhabbeti etmesi kolay değil. Ben sosyal medyadan siyasi paylaşımlarından dolayı insanları çıkardım mesela. Tahammül edemiyorum, etmek zorunda da değilim, e kimseye müdahale de edemem, o yüzden çıkardım, kafam rahat. Örneğin yerinizde olsam o öğretmeni muhtemelen silerdim giderdi. Babamın oğlu değil ya..
Aile meselesine gelince... Politik olup, yani arayı herkesle düzgün tutup mesafe koymak mümkün. Kimseyi silmeye veya ara bozmaya gerek yok. İdare edersiniz, bahane bulursunuz, kimsenin de gönlünü kırmadan az görüşürsünüz.
Aynen okuyup sinirleniyorum,sonra kapatip geciyorum. Bir yerde de yalniz kaliyorum tabiiGörmezden gelin...
Herkesin siyasi görüşü farklı , saygı duymaktan başka çare yok...
Benim sosyal medya hesaplarımda da benzer manzaralar karşıma çıkıyor bakıp geçiyorum, takmıyorum bu kadar
Onlari anliyorum zaten fazlaca dinledigim icin. Belki garip bir insan olabilirim ama iste sonucta bir arada yasiyoruz, kendim gibi olan birilerine ihtiyac duyuyorum. Bu isin haklisi haksizi yok,cok renkliyiz insan olarak. Hic bir ortak yanim yok ben de ona uzuluyorum ama bu onlarla ayni olmam gerektigini de gostermiyor tabiikiHerkes Sızden farklıysa biraz onları anlamaya çalışın garip olan sızsınızdır belki o kadar insan hıc bı ortak yanınız olmaz hayret dogrusu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?