- 26 Aralık 2023
- 276
- 80
- 31
- Konu Sahibi selinaagca
Devlette yaptırıyor bir arkadaşım inanılmaz zor heyet raporu çıkması gerekiyor ve direkt pcosta devlet tüp bebek yapmıyorlar ya amh düşük olacak ya yaş ya da erkek faktörü devlet pcosta tüp bebek için 2 aşılama şart sunuyormuş sanırım arkadaşım oluyor da oradan biliyorım psikaytri süreçleri falan oluyor . Ben de hemşireyimBen de ekim diyordum aşılama için ancak doktora yapıyorum ve muhtemelen kasımda savunmam olacak. Bir yandan bu gündem de çok etkiliyor beni. Çok stresliyim bir de bebek olmuyor stresleniyorum yetmezmiş gibi. Aşılama sürecinde tarihlere göre doktora gitmek ilaca başlamak yumurta takibi yapıp sonrasında aşılama olmak bu da bir süreç. Bir yandan tez savunmasına hazırlanırken bir yandan bu süreci yönetebileceğime inanmıyorum artık sanırım. Eylül ve ekimde salarım belki biraz şu süreçleri atlatıp aşılama olurum şimdi o da tutmazsa yine moral bozukluğu olacak çünkü. Keşke istanbulda yaşıyor olsaydım Zeynep Kamil hastanesi bu konularda çok iyi ve cüzi ücretlerle yapılabiliyor işlemler. Ben aşılama için benim gittiğim hastaneden fiyat aldım her aşılama yaklaşık olarak 20 bine geliyormuş. 2 ya da 3 aşılama olsam. en az 50 bin gidecek. Açıkcası tutmayacaksa eğer ben bu bütceyi tüp bebeğe ayırmayı tercih ederim o yüzden devlete mi gitsem diyorum ama devlette de tüm süreci baştan alabilirler hsg vs buna da dermanım yok açıkcası. Biraz salcam ben