fedakarlığım boyumu aştı !

dipsizkuyu

Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2012
23
0
16
İstanbul
Merhaba arkadaşlar
Uzun süredir forumu takip etmekteyim bir derdimi paylaşmak bugüne nasipmiş demek ki;
Hemen konuya girmek istiyorum
2005 senesinde üniv.son.sınıfta iken annem ve babam ayrılma kararı aldılar ve ayrıldılar. 2006 yılında memlekete dönerek hemen işe başladım. Annemin ayrıldığında hiçbir geliri yoktu. Ablam evli erkek kardeşimse ortaokuldaydı. Kardeşim ve ben annemle yaşıyorduk.ve ben çalışmaya başladıktan sonra tüm evin maddi yükünü omuzlarıma aldım.ablam bu dönemde bebeği olduğu için bir destek beklemedik maaşımı hep yetirdik annemle. Çok şeyi aştık çok borcu kapattık
Annemin geliri olmadıgı için sigorta piriminede 3,5 yıl kalmıştı ve onu ödemeye başladım ve tam başlattığımız sırada ben nişanlandım ve evlendim. Tüm eşyalarımı kendim aldım zamanında annemin hazırladığı çeyiz haricinde. Sigortasını da halen devam ettirmekteyim inşallah bu yıl mayıs gibi emekli olacak. evlendiğimden beride desteğimi çekmemeye çalıştım. Hiçbir gün 5 kuruşun hesabını sormadım yüzüne vurmadım bahsetmedim bile.
Bunları anlatmamın tek sebebi evlilik öncesi ve sonrasındaki yükümü ve psikolojimi anlatmak.

2010 yılında evlendim binlerce şükür dünya iyisi bi eşe sahibim hiçbir zaman aileme karşı yükümlülüklerimi sorun etmedi. Bende onun ailesine hep aynı şekilde davrandım. Düğünden sonra onlardan gelen borçlarla birlikte elimize hiç para kalmıyordu çok sıkıntılar çektik maddi fakat yinede mutlu olmayı becerebildik. Evimizi hem anneme hem kayınvalideme yakın tuttuk. Ablamda bize yakın bir yerde oturuyor. Bu yakınlık zamanla güzellikten işkenceye dönüştü zamanla. Kayınvalidemler çarşı Pazar nereye giderse uğrak yeri yaptılar evimi belki sıkıntılı bir durum deil ama çalışıyor olunca durum vahimleşti. Dinleneceğim sürelerdede annemlere zaman ayırmaya çalıştım ve haylice yoruldum. Su an bunları yazarken aksam ne yapacağımı bile bilmiyorum kim gelecek nerede olacağım hiç bilmiyorum. Bu durum evimi hep tertipli olmaya 1 kap yemek olma zorunluluğuna itti beni. Bu esnada annemdende hiç beklenti içinde olmadım hiç temizliğimde vs de destek istemedim bende kendisine yardım edemiyorum diye. Üstelik ablamın evliligi sırasında ve halen ona destek olur. iş güç yemek ekmek anlamında bunlarıda düşünerek zaten yoruluyor birde ben yormayayım dedim hep. Ama bu zamanla yerini rahatlığa bıraktı annem nasılsa o halleder düşüncesine girdi ama yinede önemsemedim.
Bu arada 2 yıldır bebeğimiz olmadı 1 düşük yaşadım sonrasındada olmadı hepinizin bildiği gibi hsg ler vs işlemlerden geçtim.1 kez aşılama yaşadım bunların maddi sıkıntılarını çekmekten ziyade birde eşimle yalnız kaldım bu konuda.aşılamamı oldugum gün annemle ablam öyle bi dolanıp gitti ne kalayım ne durayım yanında demedi üstelik kahvelerini bile ben pişirdim.
Zamanla sorunlar büyüdükce annemlerin bazı yaptıkları benim gözüme batıyordu fakat maddi destek oluyosunda ondan dilin çıkıyor demesin diye hep sustum. 2 yıl boyunca imkan buldukca piknik yerleri vs ler hep annemler ablamlar kayınvalıdeler gezdik ve hiç bi gün eşim maddi manevi bir şey demedi. Eşimin bu 2 yıl boyunca onlara saygısını ve ses çıkarmayışını nasılsa eşi sakin bişe demiyor diye kullanmaya başladılar. Bunu eşim fark etmesede ben sezdim.ve bi gün patladım
“neden eşimin bi gün bunları başıma kalkabileceğini düşünmüyorsunuz,her üzüntünüzde yanınızda oldum neden siz bana manevı destek olmuyorsunuz vs “ diye annemede ablamada. Anneme yüklenemediğim için dahada çok ablama çıkıştım ablam o günden beri benimle konuşmuyor annemde kem kümle konusuyor.
Yarın aksam bi ark. Kınası var eşim tek yollamıcandan annemi aradım sende gelirmisin dedim üstelik onunda tanıdığı insanlar ve masada yalnız kalmıcağı kişiler var “yok canım istemiyo” dedi
Ama 3 gün önce benim hesabımın olduğu yerden bişiler almış benim hesabıma yazdırmıs bunu sorduğunda asla gık demedim iyi etmissin anne güle güle kullan dedim. Bunu nasıl ödücek düşüncesi bile yok ama benim zorluklarımda bana destek olmuyorlar. Beklentilerimse manevi Şimdi o kadar bozukki psikolojim kimseye gitmek gelmek istemiyorum hayattan bıkmış gibiyim neden bana böyle davranıyorlar. Hep alttan almamamı alıştılar yoksa hep kullanılıyormuyum.

Kusura bakmayın cok uzun. Hakkınızı helal edin.

insanın kendi aileside olsa bir yerde dur demek gerekiyor canım. annen çok yanlış yapmış ne demek senden habersiz bişeyler alıp senin üstüne yazdırmak. keşke o zaman tavrını koysaydın. aldığı şeyler önemli olmayabilir ama artık seninde bir yuvan , ortak bir amaç için yürüdüğün bir eşin var. ne olursa olsun sana söylemesi gerekirdi. kafanda çok büyütme. benim değer sıram vardır.
önce canım, sonra eşim, sonra çocuklarım, sonra annem-babam, sonra ablalarım, sonra abilerim, sonra yiğenlerim, yengelerim-eniştelerim ,sonra teyzem, halam dayım. vs. tercih konusunda bu sıraya dikkat ederim.
sanada allah kolaylık versin. herşey den önemlisi kendi canımız. kimse için üzmeye değmez.

harcaması onemlı deil onu anlatmamın sebebi ben yanındayım herşeyınde haberim bile olmasa onaylıcamı bılır
işte ben dur diyemıyorum galiba sınır çizemıyorum

Anne sensinde o evlat sanki.
Tamam herkes sıkıntı yaşar yükleneceğin kişiyide gözardı etmemek gerek.
Senin üstüne yazdırmak biraz bencilce olmuş yapmadan söylemeliydi.
Aşılama ypıldığı gün istirahat etmen gerekirdi ama annenlere kahve yapmışın onun sana sıcak çorba yapması gerekirken.
Annenin sigorta borcu bitince yavaştan çekil kabuğuna .
Herkesin hayatı var sonuçta tamam Allah razı olsun eşin iyi adammış kabul edip ses etmiyomuş ama nereye kadar.Hele çocuk olunca masraflar iki üç kat oluyor.
Bazen büyükler büyüklüklerini bilmiyor gerçekten

ne çorbası yemegımı kendım yaptım aksam için (
taşınıcam zaten uzak bi semte ocak gıbı inş.
bebegimin olmayışı bıle onlara dert deil
düşüğüme bile üzülmediler ilk etapta
işden ayrılırım diye bile korkuyorlar halbuki bebeğin olsunda gerisi mühim deil demeliler

Son düzenleme:

Arz talep meselesi.
Senden talepleri var ve onlara göre öncelikli olan bu sen nasılsa çocuk sahibi olursun diye düşünüyolar.
E çocuk oluncada gelir kesilecek diyede bi korku olabilir içlerinee.
Annen çalışamazmı ki

annem hiç çalışmadı
2 3 tane tarlası var isteyenlerde oldu satmadı bekarken ben satma dedım gğüvencemız şimdilik ıyyız ama sonrada o satmaı
çektım ne kaldı surda dedı 1 yıl için satmıyım dedi
ama benı görmedi yorgunlugumu sıkıntımı

üzüldüm
yanlış anlama fedakarlıklarına değil çunku sen olması gerekeni yapmışsın ama kıymetinin bilinmemesine üzüldüm
işte derler ya kendi aileni seçme şansın yok diye!!
keşke böyle olmasaydı,keşke bütün yük senin omuzlarında olmasaydı,keşke en az onlarda senın kadar çabalayabilselerdi,keşke keşke keşke
sonuçta ömrünün sonuna kadar onlarla bırlıkte olmak durumundasın ama musluğu kapat bence yavaş yavaş
kım olursa olsun sana sormadan nasıl senın hesabından alışveriş yapabilir,milyonermisin?
bi anne bunu düşünmesse kimden bekleyebilirsinki başka..
fedakarlık yada iyi niyetlilikle,enayilik arasında ince bir çizgi vardır..
kimseye kullandırtma kendini,maddi manevi
annen ablan bile olsa..
et tırnaktan ayrılmaz tamam
ama kımse kimseyide ezemez
üzülme üzülecek hale gelirsin
Allah kalbine göre versin...

Bu tür olayları duyunca Allahım beni evladını hakeden annelerden eyle diyorum.

teşekkür ederim amin
evet olması gerekendi başta ama sonrasında üzerime yapıştı
şimdi bi süre sık goruşmicem zaten aramıycam
ama eşim soruyo bu kezde
gecen hissetti ablamın konusmadıgını gitmek istedi gittk ısrar etti yiğenımı özledi (araları cok ii yıgenıme)
ablam mutfaktan cıkmadı bı hoşgeldınzı dedi o kadar

sen elinden geleni yapmışsın canım,annen babandan nafaka almıyomu,kendisi için olmasada kardeşin için almalıydı,
eşinin sabırlı ve saygılı olmasından faydalanmış gibi görünüyolar,ama bu hep böyle devam etmez,sen maddi ve manevi olarak fazlasıyla yıpranmışsın,bence biraz tavrını koyarak,kendini çekmelisin,bakalım böyle nası olucak,neler değişecek,belki annende hatalı davrandığını farkeder ve biraz çeki düzen verir hareketlerine.

İnsanları çok fazla rahata alıştırmamak gerekiyor bu kim olursa olsun ister eş ,ister anne ister ,çocuk ister, kardeş bir süre sonra yaptıklarınız artık sizin şahsi görevleriniz haline gelir ve sizden daima bunları yapmanız beklenir yapmadığınız en küçük bir anda da sizden kötüsü olmaz. Her şeyin olduğu gibi fedakar olmanında bir ölçüsü olmalı bence artık bu kadar her şeyi üstlenmeyin ve gerekli tepkileri gerekli yerlede vermeye başlayın ki karşınızdakilerde bir dursun düşünsün bir silkelenip kendilerine gelsinler. Yoksa ailenizle kurmuş olduğunuz düzen hep sizin tek taraflı fedakarlıklarınızla devam edecek belki bir noktadan sonra eşinizle aranız bozulacak.

Son düzenleme:

100 tl bi nafaka verdı hakim kardeşime
kardeşimde 18 i gecti artık almıyo
görüşmüyolarki zaten benle ağlanacak halime gülüyorum

Son düzenleme:

öyle herseyde bi çizgi var. ben koyamadım bunu annem dedim candan ama galıba bi yerde yanlış yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…