Fazla kilolu olup da hamile kalan var m?

Herkese selam,daha önce zayıftım ama son 1 yıl içerisinde 12 kilo aldım.Boyum 1.70 kilom 75.Şimdi hamile kalmak istiyorum ancak kilo almaktan korkuyorum.Şimdi zayıflayacağım ama bunun için de çok beklemek de istemiyorum.Yani belki 12 kilonun hepsini vermeme vakit kalmayabilir.Hamilelikde az kilo almak için neler yapmak gerekli acaba diyetisyen faydalı olur mu?ne giyeceğim diye düşünüp o bile beni bunalıma sokuyor bazen...böyle bir durum yaşayan var mı?yani hamileliğini diyetisyen kontrolünde geçiren var mı acaba?fikir almak isityorum.

bende aynen senin gibi bi kiloda hamile kaldım.1.70 boy 74 kilo ileyerimseniben. sonuç olarak yarın sezeryanla bebeğimi dünyaya getireceğim inşallah.90 kilo ile hamileliğimi tamamlıyorum Allah kısmet ederse.16 kilo ideal ama belki sen dahada az kilo alarak bitirebilirsin.Ben yediklerime çok dikkat ettim.hamur işinden uzak durdum,kepekli ekmek yedim,light süt içtim vs.şeker ölçümüm dahil tansiyonum belkide normal kilolu hamile kalanlara göre daha alt sınırlarda çıkıyordu. bence tamamen iş sende bitiyor. doktorumun bana birşey demesine gerek kalmadan ben yeterince dikkat ederek önce sağlığımı önemseyerek hamileliğimi tamamlıyorum inşallah.Allah isteyen herkese bu duyguyu nasip eder inşallah...:emir_bebek:

sibi arkadasim saol gercektenmi sana gecmis olsun diliyorum insallah reglin duzelir ama ben anlamadim okadar kilom yok aslinda ama dedigin gibi sanirim cunku yumurtalarim buyuyemiyor ama en son buyumustu kendine gelmisti yani kilolarimdan olsa yumurtalyamam heralde pkos benimki enginari bir kac kisiden daha duydum bende yurt disindayi burda tazesini gordum nasil onumu cay yapmam gerekiyor ki sen nasil kullandin

arkadaşım benim bir tanıdığım 82 kiloyla hamile kaldı 88 kilo ile doğum yaptı bebiş 3.550 grmdı gayette sağlıklı doğum yaptı kuzenimde 87 kilo idi evlendiğinde herkes çocuğu olmaz derken daha ilk ay hamiş kaldı 95 kilo ile doğum yaptı şimdi doğumdan önceki gibi 85 kilolarda duyduğuma göre kilolu insanlar çok kilo almadan hamileliklerini tamamlayabiliyormuş normal kiloyla hamiş kalıp 30 kilo alan arkadaşımda var benim o daha kötü vücut için, hiç hazırlıksız yakalanıyor o kadar kiloya umarım hayırlısı olur senin için

sibi arkadasim saol gercektenmi sana gecmis olsun diliyorum insallah reglin duzelir ama ben anlamadim okadar kilom yok aslinda ama dedigin gibi sanirim cunku yumurtalarim buyuyemiyor ama en son buyumustu kendine gelmisti yani kilolarimdan olsa yumurtalyamam heralde pkos benimki enginari bir kac kisiden daha duydum bende yurt disindayi burda tazesini gordum nasil onumu cay yapmam gerekiyor ki sen nasil kullandin

yok canim tazesini degil kurutulmus enginar yapraklari var onu alip kaynatip iciyorsun. bir su bardagina bir tatli kasigi enginar yapragi koyuyordum ben ama sekersiz icmeni tavsiye ederim etkisini daha cabuk gosteriyor. enginarin kapsulude var ama ne derece etkili olur inan bilemiyorum. bi dene bakalim sonucundan benide haberdar edersen sevinirim :) bu arada yasemin yazmissim kusura bakma yesimi yasemin diye okumusum ya sırnaşık şey

ARKADASLAR BOLE OLAN VARMI FAZLA KILOLU OLUP HAMILE KALAN MERAK ETTIMDE :1rolleyes:

war canım benim.88 kiloyla hamile kaldım.86 yla doguma gttm.bebek de 3 kilo 80 gr.dı.gayettte saglıklıydı.ama hamileyken yiyememektenmidir nedendir çocugum çok iştahsız.bende 68 kiloyum bu arada.dikkat edip çok almazsan herşey yolunda gider.kilolu hamileler çok kilo almıyo.olan olmuş relax ol boşwer.dogur zayıflarsın yavaş yavaş.tebrik ederim.

Kizlar Cok Tesekkur Ederim Saolun Gercekten Icim Rahatladi Sibicim Onemli Degil O Zaten Nick Name Mim :) Ben Anladim Bana Dedigini Bakalim Simdilik Memnunum Ama Kullandiklarimdan Onuda Denerim Birde Kilomdan Cok Gobegim Ar Kizlar Sanki Hamile Gibi Ondan Bisey Olurmu Sizce Bazen Diyorumki Kendime Sen Bu Gobekle Zor Hamile Kalirsin :(

merhaba arkadaşlar bende tedaviye başladım ama doktorum fazla kilolusun dedi 92,5 kiloyum ama boyum 1,78 öyle abartı bi kilo gözükmüyor 10 kilo vermem lazım spora başladım diyete de inş. başarılı olurum

Merhabalar;Bu konu benim ilgimi çekti ve bende sizlerle paylaşmak istedim.Ablam 2007 yılında 5 aylık hamile olduğunu süpriz şekilde öğrendik.Kendisi o dönem 110 kg du.Çok eskiden psikolojik tedavi olduğundan ilaçların etkisiyle kilo almıştı.Ablamın regl dönemleri çok düzensizdi 3-4-5 ayda bir oluyordu ve doğum kontrol hapı ile adet görüyordu.Sonra içine doğmuş benim güzel ablamın ve gebelik testi almış ve bende testine baktım pozitifdi.Dr gittik ve 4,5 aylık erkek olduğunu öğrendik fakat 1 ay karnında yaşadı nedeni kan uyuşmazlığı dediler:( Çok üzüldük ablam daha da kötü olmuştu geçmişte yaşadığı psikolojik depresyona gireceğinden korkmuştuk ama atlattı ve var ki şimdi yine 100 kg civarlarında ve yine 4 ay geçti hala regli olmadı.Yazışmalarınızı okudum ve neler tavsiye edersiniz ?
Adet söktürücü soğan kürü,hayıt suyundan da denettireceğim kendisine ..Doktoru hersey normal dedi ama doğum kontrol hapı da verdiğinde kilo alıyor eee birazda yediklerine dikkat etmiyor .Şekersiz birsey düşünemiyor.
Her defasında yine adet olmadım acaba hamilemiyim?Kasıklarım şiş diyor ve bu yüzden iszlere danışayım dedim bitkisel olarak neler önerebilirsiniz?

evet ben kizima 80 kilo ile hamile kaldim ve 106 kilo ile dogurdum. dogum gayet normaldi. hatta kizim masallah 4 kilo dogdu.
sonra neyse güzel güzel kilomu verirken 1,5 yil sonra tekrar hamile kalmisim. 97 kilo ile hamile kaldim veeee tam 126 kilo ile dogum yaptim.dogum gayet güzel ve cok hizli bir sekilde gerceklesti. epidural bile yaptirdim. iki hamileligimde hamilelik sekeri vardi kilodan dolayi. insülin ignesi yapmam gerekti hep.
yani kilolular da gayet iyi hamile kalabiliyorlar. unuttum yazmayi oglumun dogumunda 126 kiloydum ve dogumdan sonra da 105. her yanim su toplamisti. ve oglumda masallah 4 kilo dogdu.

bende o civardayim nickmickyok arkadasim kesin bende sen gibi olurum hamile kalinca verebildinmi peki kilalari birde derlerki cok kilolular hamile kaldiklarinda kilo almazlar :( yalanmis :) bende kesin sen gibi olurum

Merhabalar;Bu konu benim ilgimi çekti ve bende sizlerle paylaşmak istedim.Ablam 2007 yılında 5 aylık hamile olduğunu süpriz şekilde öğrendik.Kendisi o dönem 110 kg du.Çok eskiden psikolojik tedavi olduğundan ilaçların etkisiyle kilo almıştı.Ablamın regl dönemleri çok düzensizdi 3-4-5 ayda bir oluyordu ve doğum kontrol hapı ile adet görüyordu.Sonra içine doğmuş benim güzel ablamın ve gebelik testi almış ve bende testine baktım pozitifdi.Dr gittik ve 4,5 aylık erkek olduğunu öğrendik fakat 1 ay karnında yaşadı nedeni kan uyuşmazlığı dediler:( Çok üzüldük ablam daha da kötü olmuştu geçmişte yaşadığı psikolojik depresyona gireceğinden korkmuştuk ama atlattı ve var ki şimdi yine 100 kg civarlarında ve yine 4 ay geçti hala regli olmadı.Yazışmalarınızı okudum ve neler tavsiye edersiniz ?
Adet söktürücü soğan kürü,hayıt suyundan da denettireceğim kendisine ..Doktoru hersey normal dedi ama doğum kontrol hapı da verdiğinde kilo alıyor eee birazda yediklerine dikkat etmiyor .Şekersiz birsey düşünemiyor.
Her defasında yine adet olmadım acaba hamilemiyim?Kasıklarım şiş diyor ve bu yüzden iszlere danışayım dedim bitkisel olarak neler önerebilirsiniz?

hayit tohumu var adacayi var canim burde ben topik acmistim cok kilolu olupta adet goremeyenler diye orayada bak ordanda cevaplandirabilirsin sorularini gecmis olsun

şu an 86 kiloyum tabi evlendikten sonra oldum guatr dan dolayı ben ozaman kalsam hamile okadar zor olmaz heralde burdakileri duyunca.allah yardımcıları olsun

ben evlenene kadar cok zayıf bir insandım sonra evlilik bebek tedavisi ve kilo
yedi yıl olmadı bebek sonra doktor zayıflayacaksın dedi 83 kiloyla basladım diyete 59 kiloya kadar düstüm bebek olmadı bir sürü tedavi ve gene kilo
eski kiloma döndüm ve süpriz bir hamilelik ama sürekli yatmama ragmen erken dogum ve bebegimizi kaybettik iki yıl sonra 93 kiloyla hamile aldım 105 kiloyla dogum gene verdim kilomu
ücüncü kızımı ise 96 kiloyla hamile kaldım ve bir ay korunmamıstık olduktan sonra kilo önemli degil ama kiloluyken sekeriniz yükseliyor tansiyonunuz ödem ve hamileleginiz cok riskli geciyor en azından bu riskleri önlemek adına cokta kilolu olmamak lazım ücüncü kızımda bende hamilelik sekeri oldugundan dolayı 4 bucuk kilo dogdu zor bir dogum ve kolunda sinir zedelenmesi 9 ay fizik tedavi yaptıgımız halde hala biraz özür var bence bunlar adına kilo vermeye calısın arkadaslar

bende o civardayim nickmickyok arkadasim kesin bende sen gibi olurum hamile kalinca verebildinmi peki kilalari birde derlerki cok kilolular hamile kaldiklarinda kilo almazlar :( yalanmis :) bende kesin sen gibi olurum

bende hamilelik sekeri vardi diye gece kan ter icinde uyanip titriyordum kan sekerim 40 altina bile düsüyordu. artik ne kadar cikolata seker var hirsimi alamiyordum meyvelerden devam ediyordum gece 2-3 arasi. cok feci olmustum. gören bu kiz heran patlar diyordu :) son zamanlar cok sistim ama cogu da suydu. simdi yavas yavas veriyorum. ikinci cocuktan sonra vermek zor olsa da haa gayret diyorum :)

nıcmıkyok , ay yazını okuyunca moralım duzeldı suan bende 90 kıloyum 168 boyum.eş dost hamıle kalmazsın bu şekılde dıyo çok uzuluyorum bakalım zaman ne gosterır doktora gıttım oda kılo versen ıyı olur ama bı sorun yok dedı de kılo vermekte zor zanaat yanı...hamıle kalsamda korkuyorum tansıyon şeker falan sorun olur dıye:( bakalım..yazın bana moral verdı..sağol...

kardeşim 93 kılo ıle hamıle kaldı 87 kılo ıle dogum yaptı, nasıl demeyın, bulantı problemı vardı 7 ay yedıgını cıkardı çok korktuk 20 kılo verdı hamılelıgınde sonra 2 ay hızla kılo aldı bebışımız 3,700 kg doğdu. sağlıklı nazarlardan saklasın. şeker,tansıyon birşey yaşamadık bız.

ben 97 kılo ıle amelıyat oldum rısklı bır amelıyat 13 saat baygın yattım. o kadar dıkış olmasına karşı hiç problem yaşamadım. tabı kılo vermek şart önce kendımız için. şuan 20 kılo verdım ınanın çok rahatladı hareketlerım. kıloluyken engellı gıbıydım egılemıyor bacak bacak ustune atamıyordum. bakışlar da cabası tabi. resmen 2. sınıf ınsan muamelesı gördum.incindim.

ben 78le hamile kaldim toplam 12kilo aldim 90la doguma gitdim ama hastanede 30küsür kilo aldim malesef dogumdan sonra gecirdigim ameliyat nedeniyle sonrasindada 10gün hastanede kaldim sükürki o sonradan aldigimi verdim ama 3bucuk yildir dogum kilomdan 5kilosu gitti anca :( ve suan ikinciyi düsünüyoruz veremedimde bunun üzerinede cok kilo alip veremezsem halim ne olur bilmiyorum :(
allah yardimcimiz olsun insallah

ben 78le hamile kaldim toplam 12kilo aldim 90la doguma gitdim ama hastanede 30küsür kilo aldim malesef dogumdan sonra gecirdigim ameliyat nedeniyle sonrasindada 10gün hastanede kaldim sükürki o sonradan aldigimi verdim ama 3bucuk yildir dogum kilomdan 5kilosu gitti anca :( ve suan ikinciyi düsünüyoruz veremedimde bunun üzerinede cok kilo alip veremezsem halim ne olur bilmiyorum :(
allah yardimcimiz olsun insallah

bende 90 kilo ile hamile kaldım adetlerimde düzensizdi şu anda 100 kiloyum bu şekildede doğururum inşallah

Back