Aralarındaki ilişkinin mahiyetini net bilmiyorsunuz, ancak sizden gizleme gereği duyduysa-bu arkadaş(!)ın hiç adı sözü geçmediyse evde (Ki telde 45 dklık bir konuşma, baya samimi bir arkadaşlık demektir ve gıyabında bile olsa tanışık olmanız icap eder), elbette midenizin bulanması normal. Önce bunu netleştirmenin yoluna bakın, eşinizin, karşınızda kendini aklayabileceği bir açıklık bırakmayacak şekilde delil toplayın. Birkaç beğeni ve -balkona çık- mesajı (Ki hak veriyorum size şüphelerinizde), kolay inkar edilebilir.
Aldatıldığınızı ispat edebilirseniz, o kadından da tazminat alabilirsiniz.
Bunun haricinde, eve karşı ilgisizliği ve düşüncesizliği konusunda, sadece lafınızla sözünüzle değil, hareketlerinizle de uyarı çekin. Benzer bir durumu yaşıyor olsaydık, adamın çamaşırını yıkayıp ütüleyivermezdim şahsen, kendimi zerre yıpratmazdım. "Halim yok, içim sıkılıyor, yapasım gelmiyor" deyip çekilin bu süreçte, çocuğunuza kadar düzeniniz olsun. Sizin de sıkılıp bunalmaya hakkınız var, bu boşlukta da olası boşanmada yasal haklarınızı, maddi güvencelerinizi, kredi durumlarınızı araştırın-soruşturun; eşinize aldırabileceklerinizi aldırın, evden satabileceklerinizi satın-biriktirebileceklerinizi biriktirin, maddi olarak da hazırlanın.
Aceleye gerek yok. Şimdi dımdızlak gitmek yerine, yerinizi yapın, geriye de koyun tekmeyi öyle gidin.
Hakkınızda hayırlısı olsun.