Farmasi'nin zayıflama öyküsü..( farmasi ile kilo koruma programı)

Varyemez

Subhanallahi ve bi-hamdihi, subhanallahi'l-azim
Pro Üye
6 Ağustos 2010
39.445
70.020
798

merhaba arkadaşlar
Ben 34 yaşında 7 ve 4 yaşlarında 2 erkek çocuğu olan öğretmen bir anneyim.
Benim kilo verme serüvenim 2010 yılı yazında 60- 69 kilo aralığında olanlar topiğinde başladı ve aşağıda özetlediğim şekilde gelişti. Şimdi artık hayırlısıyla inşallah yaşam boyu sürecek olan koruma programıma bu topikte devam etme kararı aldım.

Ben okuldaki seminerlerimiz bitince ( 30 haziranda bitiyor) 1 temmuzda kilo verme işine ciddi anlamda karar verip uygulamaya koyuldum o sırada bu forumu keşfettim çok da harika oldu. bir de baktım aradan vakit geçmeye başladıkça güzel kilo veriyorum verdikçe doğru yolda olduğuma iyice inandım. benim sorunum kilo verme sırasında tansiyon düşüklüğü yaşamamdı ,tansiyon düşüklüğü muhabbeti beni zaten bunca zamandır kilo vermekten geri durduran şeydi. ama şükür yaz tatili olmasını da fırsat bilerek dedim deneyeyim bakalım ne olacak. ve foruma yazdığım gibi aynen yazdıklarımı yedim içtim ya da yaptım.Ramazan ayında orucu rahat tutabilmek için dedim az yiyeyim ramazanda birden aç kalınca zorlanmayayım diye diyete daha doğrusu sağlıklı beslenmeye başladım .dediğim gibi kilo da verdim oruçlarımı tutarken de hiç zorlanmadım oruçken bile günde 30 dk açtım müziği dans ettim 100 kere ip atlar gibi hopladım 15 - 20 dk kondüsyon bisikletime bindim.
ramazan bitti yaz tatilinin devamında sadece haftada 3 gün gün aşırı açtım müziği dansettim 30-45 dk.
ama şu anda hiç spor aktivitesiyle uğraşamıyorum okulda çok fazla enerji harcıyorum çünkü.
Fakat her zaman kişinin hayat standardına göre mutlaka bir aktivitesi olması gerektiğine inanıyorum , tavsiye ediyorum. kilo vermek dengeli beslenme, düzenli sportif aktivite , düzenli uyku ve düzenli yaşam ile olacak birşey bunları asla gözardı etmemek lazım !!!!!!!!
okulda ara öğünlerim çok fazla kuru erik, kuru kayısı,elma 200 ml süt, 1 paket light çubuk kraker ya da 3- 4 limonlu bisküvi ve su başlıca favorilerim.
8 kilo 2.5 ayda yaklaşık 3 ayda sağlıklı bir şekilde gitti . önemli olan da bu idi benim için. SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE FAZLA KİLOLARDAN KURTULMAK.

ve de en önemli düsturum şu oldu hep ve olacak BEN BU KİLOLARI 1 GÜNDE ALMADIM Kİ 1 GÜNDE MUCİZE BEKLEYİP VEREBİLEYİM. ONUN İÇİN SABIRLA AZİMLE SAĞLIKLI HUZURLU GÜNLERE EMİN ADIMLARLA İLERLEYEREK FAZLIKLARDAN KURTULMAK. evet işte bu idi motivasyonumu güçlü kılan.
herşeyi yedim içtim hiç kendimi kasmadım.tadıyla tuzuyla pişirdim ama çok ölçülü yedim ve sonuç ortada. örneğin yeri geldi 2 profiterol 1-2 çatal kazandibi , 2 kk ölçüsünde künefe yedim yiyiyorum da ... sadece asitli içecek içmiyorum artık . o da içimden bile gelmiyor .Kısacası benim hikayem bu.
BEN DİYET YAPMIYORUM SAĞLIKLI BESLENMEYİ ÖĞRENDİM VE HAYATIM BOYUNCA UYGULAYACAĞIM BİR PRENSİP HALİNE GETİRDİM
Topiğime gelip de her ne konuda olursa olsun yazacak fikirlerini , deneyimlerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

örnek beslenme listelerim

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...-oykusu-farmasi-kilo-koruma-programi-184.html

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...-oykusu-farmasi-kilo-koruma-programi-185.html

Son düzenleme:
Tebrik ederim canım..
Benim kaldıgım yerde kondisyon bisikleti var sıkılasmak icin onu kullanıyordum ama bacak inceltmedigini , kalınlastırdıgını duydum bu konuda bir fikrin var mı?

Tebrik ederim canım..
Benim kaldıgım yerde kondisyon bisikleti var sıkılasmak icin onu kullanıyordum ama bacak inceltmedigini , kalınlastırdıgını duydum bu konuda bir fikrin var mı?

canım ben düzenli bir şekilde 1 yıl boyunca kondüsyon bisikletine de binmiştim bence kondüsyon bisikleti bacakları kalınlaştırmıyor güzel bir şekilde bacakları sıkılaştırıyor ve de bacak kaslarını ortaya çıkarıyor bence bu kasların ön plana çıkışı kişinin bacaklarının kalınmış gibi algılanmasına sebep olmuş olabilir fakat daha çok kondüsyon bisikletinin popişi büyüttüğüne dikkat çekilir
ama ben faydasını gördüm en kötü hareket haretsizlikten çok daha iyidir diyorum sevgiyle kal canım

şu ana kadar bugünkü yediklerim , içtiklerim

sabah kalkınca
750 ml ılık su
1 elma

kahvaltı menüm
1 dilim kepek ekmek
tavada tereyağında 1 adet yumurta
1 kk keçi peyniri
3 zeytin
2 tk tahin -pekmez
2 kuru kayısı
2 ceviz
1 domates
1 salatalık
250 ml şekersiz çay

ara : 500 ml su
1 elma

tebrik ederim canım
aynı kilolarda başlamış aynı kiloya ulaşmışız:)
umarım korumaya devam edersin
sevgiler..

tebrik ederim canım
aynı kilolarda başlamış aynı kiloya ulaşmışız:)
umarım korumaya devam edersin
sevgiler..

çok teşekkür ederim canım
şimdilik 3 aydır kilomu koruyorum .
inşallah hepimiz kilolarımızı koruruz canım

öğlen menüm

1 / 2 dilim kepekli ekmek
1 kepçe tarhana çorbası
1 tavuk budu
2 yk yoğurt
1/2 salatalık
1 domates

maşallah canım yaa tebrik ederim

ben de öğretmenim

bu arada eski kilonda fazla değil boyun kaç acaba?

süper valla yaa

şunu farkettim insan kiloluyken nasıl da yaşlı görünüyor.gerçi yüzünüz gözükmüyor ama kıyafetler sanki olgun bayan kıyafetleri dimi?

insan zayıf olunca herşey daha bi güzel duruyor, yakışıyor.

çok teşekkür ederim
aslında yüz olarak yaşımı göstermeyen bir tipim minyonluk aileden geçen çok güzel kalıtımsal bir yönüm ama sonuna kadar haklısın fazla kilo elbette şekilsel olarak çok kötü görünmesine neden oluyor insanın ayrıca her istediğini giyememek de çabası, bir de hamal gibi boşu boşuna iskelete o kadar kiloyu yükleyip taşımak çok kötü elbette.
tabi ileriye yönelik sağlık problemlerinin çıkma ihtimalini de göz ardı etmemek lazım. tüm bunlar için kilo vermeye değer bence
darısı tüm isteyenlerin başına inşallah

süper bi değişim gercekten incecik olmussun 64 kilosun galiba ama daha zayıf görünüyosun bende bi verebilsem bu 14 kiloyu ama çok yavas kilo veriyorum spor yapmıyorum ondan heralde bütün gün bebişle uğrasıyorum halim kalmıyo spor yapmaya

bende 29 yaşındayım bende yüz olarak yaşımı göstermiyorum ama tabi kilo olunca badi vb giyemeyince daha bi olgun görünüyor insan

bende 23 şubattan beri diyetteyim 4 kg verdim yürüyüş falanda yapamıyorum, çünkü bulunduğum yerde yürünmez

evde de bişeyler yapmaya mecalim yok 1. sınıflar beni çok yoruyor, evde de 3.5 yaşında kızım var

allahtan boyum 172 de öyle topaç gibi durmuyorum tek avantajım bu

canım 53 kiloyum

merhaba hedefimiz aynı canım

bende spor yapmadan zayıflamaya çalışanlardanım

peki hocahanım beslenmene dikkat ediyor musun ? neler yiyip içiyorsun ?

merhaba hedefimiz aynı canım

bende spor yapmadan zayıflamaya çalışanlardanım

ben de çok düzenli spor yaptım dersem yalan söylemiş olurum
pek çok şeyi bilip de uygulayamayanlardanım spor konusunda eksikse bu da benim eksik yönüm ama kendimce sebeplerim var ( okulda ve günlük yaşantımda oldukça hareketli olmam gibi, bir de 2 çocuğumu evde saat 16:00 -17:00 den sonra bırakıp da yürüyüşe çıkamam. bakıcımın da mesaisi 16:00 bitiyor.)
ama her zaman gene de fırsat buldukça evde dans etmeye , kondüsyon bisikletime binmeye çalıştım bir ara leslie yürüyüşü de yaptım ama ben daha çok dışarıda yürümek istiyorum şimdilik bu mümkün gözükmüyor .
vakti olan imkanı olan ve kendine uygun spor yapma koşulları oluşturabilen mutlaka sporunu haftada da en az 3 kez yapsın diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…