- 29 Mayıs 2021
- 13.507
- 87.602
- 548
- 36
- Konu Sahibi yaseminkokusu4
-
Aslında aynı şeyi demiş oluyorsunuz.Öyle yazarken bunu kast etmedim. Yanlış anlaşılabilecek bir cümle olmuş siz yazınca fark ettim. Bakın benim demek istediğim, inanıştan sonra din içi meselelerde ona karışmak benim haddim değil anlamındaydı. Mesela ben ramazan ayında orucumu tutarım ama tutmadığında ona karışmama herkes kendi bacağından asılıyor sonuçta. Bundan bahsetmiştim yani eğer dini inancı sevgisi olsa içinde neden namazın yok ibadetin yok neden böyle diye darlayacak değildim ben o bakımdan yazmak istedim.
Ben bu tarz bir insan değilim eğer öyle bir şey olursa bitirirdim tabii ki. Bakın ben normalde bu söylemlerin hepsini içime sindirip buraya gelmedim bunun bir çok kavgası oldu etti. Karşımdaki insan şu son seneye kadar melek gibiydi. Annesi ve ben şu sene içinde şok içinde şok yaşadık. Onun böyle birine dönüşmesini kötü bir dönem olarak düşündük ve değilmişte zaten. Tüm bunlardan sonra din olmasaydı problem ben yine ayrılmak istemiştim. O beni bırakmak istememişti. Çünkü beni böyle kabul edemediğini ama çok sevdiğini söyledi hep. Tabi ki arkadaşlarını susturduğunu söyledi ama onlar laubali olduğu için sürekli konusuyorlar falan demişti. Kendi de biliyor o ortamın nasıl bir şey olduğunu. Düzelmek istiyor gibi bazen ama kendi de acı içinde başı sıkıştığında o ortamda adam akıllı oturup konusabileceği biri yok.Yani dinden çıkmasa ama rüşvet yese mesela ilişkinizi bitirecektiniz öyle mi?
Ben sanırım yanlış anlaşılıyorum. Demek istediğim o değil benim neden kimse anlamıyorAslında aynı şeyi demiş oluyorsunuz.
Sadece dilde inanıyorum deyip inancını hiçbir şekilde yaşamına yansıtmasaydı sorun etmeyecektiniz demek ki.
Sevgiliniz başından beri sadece dilde inanan biriyse bu tercih de benim anladığım birşey zaten.
Allah aşkına adam inanmadığını söyleyince bir sene bitirmemişsiniz benim soruma bitiririm demeniz sadece komik görünüyor.Ben bu tarz bir insan değilim eğer öyle bir şey olursa bitirirdim tabii ki. Bakın ben normalde bu söylemlerin hepsini içime sindirip buraya gelmedim bunun bir çok kavgası oldu etti. Karşımdaki insan şu son seneye kadar melek gibiydi. Annesi ve ben şu sene içinde şok içinde şok yaşadık. Onun böyle birine dönüşmesini kötü bir dönem olarak düşündük ve değilmişte zaten. Tüm bunlardan sonra din olmasaydı problem ben yine ayrılmak istemiştim. O beni bırakmak istememişti. Çünkü beni böyle kabul edemediğini ama çok sevdiğini söyledi hep. Tabi ki arkadaşlarını susturduğunu söyledi ama onlar laubali olduğu için sürekli konusuyorlar falan demişti. Kendi de biliyor o ortamın nasıl bir şey olduğunu. Düzelmek istiyor gibi bazen ama kendi de acı içinde başı sıkıştığında o ortamda adam akıllı oturup konusabileceği biri yok.
Biz sadece sevgili değildik en yakın arkadaştık. Bir sene bu süre zarfı boyunca ikimiz de birbirimizden ayrılamadık. Sürekli bu konuları konuşup düzeltmeye çalıştık ve patlak verdi düşüncelerinizi az çok anladım ama ben sizin düşündüğünüz gibi biri değilim neden bu kadar üzerime geliyorsunuz? Olayın burada küçük bir kısmını anlattım ben yaşadıklarımızı ikimiz de öğrendikten sonra bir sürü şey denedik araştırdık ettik. Ama o kendini beni o kadar aşşağılayan ortama o kadar kaptırdı ki. Baş örtüm sorun oldu birden her şey sorun oldu ama tabii onlar genç içer eğlenir ama başımdaki baş örtüsüyle de dalga geçip bana cahil diyebilir öyle mi? Bu mu sizin genç ortamı anlayışınız? Böyle insanlar mı lütfen yazmayın daha fazla tekrar teşekkürler yorumlarınız için.Allah aşkına adam inanmadığını söyleyince bir sene bitirmemişsiniz benim soruma bitiririm demeniz sadece komik görünüyor.
Birinin bırakmak istememesi diye bir şey olmaz ilişkilerde. İlişkiler iki taraf isteyince başlar, genelde tek taraf isteyince biter. Beni bırakmadı, benden ayrılmadı, bitirmek istemedi gibi cümleler hep saçmadır o yüzden.
Bahsettiğiniz ortamda çok korkunç bir şey yok. Normal 20’li yaşların başındaki gençlerin normal ortamı. Tabi ki laçka olacaklar, geyik yapacaklar, eğlenecekler, sevişecekler, içecekler, dağıtacaklar. Size çok korkunç geliyor anlıyorum ama değil. Normal. Onlar öyle bir gençlik yaşamayı tercih ediyorlar.
gerçekten içinde iman ve din sevgisi var sanıyordunuz ama siz :) melekmiş adam...Sadece cümlemi biraz sıkıntılı kurmuşum ama gayet açık olduğunu düşünüyorum. Ben de her zaman namaz kılamıyorum mesela benim orada demek istediğim ki yazdım gerçekten içinde iman ve din sevgisi olsa din içi meselelerde ona karışamam ben bir kere her zaman namazımı tam kılamıyorum ona nasıl şart koşarım bahsetmek istediğim bu çok hoş olmayan yönlere gidiyor
Sizinle dalga geçmeleri değil ki mevzu. Çok kötü ortam diye anlattığınız ortamın kötü olmadığını söylüyorum. Normal sıradan genç ortamı işte.Biz sadece sevgili değildik en yakın arkadaştık. Bir sene bu süre zarfı boyunca ikimiz de birbirimizden ayrılamadık. Sürekli bu konuları konuşup düzeltmeye çalıştık ve patlak verdi düşüncelerinizi az çok anladım ama ben sizin düşündüğünüz gibi biri değilim neden bu kadar üzerime geliyorsunuz? Olayın burada küçük bir kısmını anlattım ben yaşadıklarımızı ikimiz de öğrendikten sonra bir sürü şey denedik araştırdık ettik. Ama o kendini beni o kadar aşşağılayan ortama o kadar kaptırdı ki. Baş örtüm sorun oldu birden her şey sorun oldu ama tabii onlar genç içer eğlenir ama başımdaki baş örtüsüyle de dalga geçip bana cahil diyebilir öyle mi? Bu mu sizin genç ortamı anlayışınız? Böyle insanlar mı lütfen yazmayın daha fazla tekrar teşekkürler yorumlarınız için.
Hepimiz yanlıs anladık demek ki.Ben sanırım yanlış anlaşılıyorum. Demek istediğim o değil benim neden kimse anlamıyor
Bakın anlıyorum ama sanırım ben anlatamıyorum. Kendisiyle biz ilk başlarda mükemmel gidiyorduk oruç tutardı namaz kılmazdı mesela ama kalbinden inanırdı. İnancı vardı haram olandan uzak dururdu. Dilinde Allah lafı vardı normal biriydi yine o şekilde inansa ben ona ibadet edeceksin diye şart koşamam zaten anlamında yazmıştım ama demek ki yeterince açık olmadı. O içen bir insan değildi mesela zaten o tarz problemlerimiz olmadı hiç bara giden gezen tozan biri değildi öyle bu son sene işte bu tarz alışkanlıkları oldu tanıştığı kişiler de benden nefret ettiler işte ben bunları kastedmiştim o arkadaşları benimle bir kez bile konuşmamıştı mesela. Nasıl cahil olduğuma vardılar mesela? O yüzden ben orada eskisi gibi olsaydı inansaydı dümdüz devam ederdik dedim çünkü o zaten saçma bir şey yapsa uyarırdım ama ben bile tam kılmazken ona nasıl ibadet edeceksin derdim benim anlatmak istediğim olau buydugerçekten içinde iman ve din sevgisi var sanıyordunuz ama siz :) melekmiş adam...
iman sevgi vs. gibi şeyler o kadar soyut kavramlar ki. "inanıyorum" demekle "seviyorum" demekle olmaz ki o iş. insanların dini reddetmesine gerçekten saygı duyuyor olsanız bunu düzelmesi gereken bir şey olarak da görmezdiniz.
toysunuz biraz. o da normal çok gençsiniz. ama 17-18 yaşında ve dilde herkes melek zaten.
ayrıca hayatınızdaki kişinin "din içi meselelerde ona karışmak benim haddim değil " diye düşünmeyin bence...elbette ki haddiniz tabii ki hayatınızdaki insana karışacaksınız, belli ölçü ve çerçevede tabi. yoksa niye hayatınızda olsun? sarı çizmeli mehmet ağa değil ki o.... dikte etmek anlamında değil ama birlikte yaşarsanız hele. nasıl olacak o iş? o pub'a gitmek isteyecek siz teheccüd kılmak isteyeceksiniz :) bu karışmak değil ki karşılıklı talepler istekler beklentiler belirtilir uyuyorsa ne güzel uymuyorsa güzel güzel yoluna bakarsın. ilişki yaşamak böyle bir şey zaten. din gibi bir konuda "düzelme" beklemek, yani ne biliyim...cinsel tercih, din, dünya görüşü bunlar "düzelmeyle" olacak şeyler değil ki.
insanlara dikte etmeyelim ve tabii ki herkesin kendine ait bir alanı da olsun ama özellikle söz konusu din İslam dini olduğunda tüm hayat çerçevesini çizen bir dinden bahsediyoruz..giyim kuşam alışveriş faiz siyaset hal tavır ticaret cinsel hayat..İslam'ın içinde olmadığı karışmadığı bir yer var mı? çocuğa koyulacak isimden tut kaç eşli olunacağına kadar, yemeğin hangi elle yeneceğine kadar...yani nasıl oluyor da din/iman olsun ama uygulama olmasa da olur deniyor o noktayı çözemiyorum ben. araba alalım ama motoru olmasa da olur gibi bir şey o. siz burada bir terslik görmüyor musunuz gerçekten?
Teşekkürler peki.Sizinle dalga geçmeleri değil ki mevzu. Çok kötü ortam diye anlattığınız ortamın kötü olmadığını söylüyorum. Normal sıradan genç ortamı işte.
Sizinle dalga geçmeleri bambaşka bir mevzu, o konuda sevgili olarak sizi hayatında tutan adam tepki göstermemiş, siz tepki göstermemişsiniz biz ne yapabiliriz ki. Üç beş düşüncesiz çocuk baş örtüsüyle dalga geçti diye de kötü insanlar demeyeceğiz tabi ki. Sadece toylar, büyüyecekler, fikirleri değişecek zamanla. Saygı duyarlar mı bilmiyorum ama saygı göstermeyi öğrenecekler.
Dipnot: burada yorum beğenmeme ya da yazmayın deme hakkınız yok, üzgünüm.
Şuraya cevap vermek istiyorumO içen bir insan değildi mesela zaten o tarz problemlerimiz olmadı hiç bara giden gezen tozan biri değildi öyle bu son sene işte
Öyle bir iddam olmadı yaşayabildiğim kadarıyla öyleyim. Herkes mükemmel değil ben de değilim ama bu dört sene içinde yanlış bir şey yaptığımı da düşünmüyorum teşekkürler4 yıl sevgiliydiniz demekdini nikah var mıydı aranızda peki? Hayır çünkü o zaman siz de baya harama girmiş oluyorsunuz bakış acınıza göre. Neyse konunuza göre ben ikna oldum en müslüman sizsiniz. Sizene baskasinin neyi nasil yasadıgı kendi kararlarıniza kendi yaşayış tarzınıza odaklanin lütfen. Yani kısaca hiç uygun degilmissiniz bitmiş ki iyiki bitmiş bu ilişki. Üzülmek yerine gelecege odaklanin. Kendinizi yıpratmayın artik
Anladım teşekkür ederimŞuraya cevap vermek istiyorum
Elbette dünyada her şeyi tatmayacağız ama her ortamı görmeden verilen keskin kararları ben uzun vadeli ve sağlıklı bulmuyorum
İnsan neyi sevip sevmediğini ancak deneyerek öğreniyor sonuçta
Onu yapmazdı bunu etmezdi dediğiniz yaşlar küçük yaşlar
Zaten yapacak ortamı yeni oluşmuştur
Düzelir diye beklemişHepimiz yanlıs anladık demek ki.
Bahsettiğiniz süre bir hafta ya da bir ay değil bir yıl.
Sizi olduğunuzdan gibi kabullenmeyen, görünüşünüz, tercihleriniz konusunda eleştiren biriyle geçmiş bir yıl. Sadece kendi içinde bir değişim yaşayıp bu süreçte size saygısızlik etmemiş olsa, ne olacağını görmek isteyebirdiniz belki ama iş size laf söylemeye, başörtünüze laf edip arkadaşlarına da aynı şeyi yaptırma noktasına gelince kestirip atmanız lazımdı.
Ayrıca hayatınızdaki insanın her davranısina saygı göstermek adı altinda göz yummak zorunda değilsiniz. Bu ona baskı yapın değil ama size uymuyorsa yollarınızı ayırabilmeniz lazım.
Yaşınız geç bu yaşadıklarinizda tecrübe olmuş olur.
Teşekkürler öyle oldu sanırımHepimiz yanlıs anladık demek ki.
Bahsettiğiniz süre bir hafta ya da bir ay değil bir yıl.
Sizi olduğunuzdan gibi kabullenmeyen, görünüşünüz, tercihleriniz konusunda eleştiren biriyle geçmiş bir yıl. Sadece kendi içinde bir değişim yaşayıp bu süreçte size saygısızlik etmemiş olsa, ne olacağını görmek isteyebirdiniz belki ama iş size laf söylemeye, başörtünüze laf edip arkadaşlarına da aynı şeyi yaptırma noktasına gelince kestirip atmanız lazımdı.
Ayrıca hayatınızdaki insanın her davranısina saygı göstermek adı altinda göz yummak zorunda değilsiniz. Bu ona baskı yapın değil ama size uymuyorsa yollarınızı ayırabilmeniz lazım.
Yaşınız geç bu yaşadıklarinizda tecrübe olmuş olur.
Merhabalar buraya ilk defa derdimi açmak için geldim. Benim bir erkek arkadaşım vardı. 4 yıllık yeni ayrıldık. Birbirimizi seviyorduk. Ben müslüman bir bayanım kendisi de öyleydi. 4 yıl boyunca biz büyük problemler yaşamadık. Çokta mutluyduk e tabi ki sürtüşmeler oluyordu ama o kadar olmalıydı zaten. Daha sonrasında erkek arkadaşımın çevresinde benden ve müslüman olmamdan, başımdaki baş örtümden nefret eden birkaç arkadaşı oldu. Onu gerçekten kötü anlamda değiştirdiler. Erkek arkadaşım bana saygı duyarken birden duymamaya başladı. Bana gelip baş örtünle hayatımız çok zorlaşacak demeye bile başlamıştı. Ben tabi ki çok üzülüyordum konuşup tartışıyorduk. Erkek arkadaşım kızlı erkekli o arkadaşlarının ortamına girip çıkmaya başladı. Ben izledim her ne olursa olsun saygı duydum. Onlarla görüşme bile demedim çünkü benim haddim değildi bu tarz şeyler. Ama rahatsız olduğumu biliyordu çünkü arkadaşları beni ona sürekli cahil diye kötülüyordu. Ben kapalı bir insanım ama giyimime eğlenceme üslubuma kısacası her şeye dikkat ederim tabi ama cıvıl cıvıl bir insanım. İşte ya o kapalı sen böyle akıllı bırak gel sana seni hak eden yanında güzel giyinen birilerini bulalım anlaşırsın falan filan. Ortamlar artık iyice pisleşmeye başladı. Arkadaşı iki sevgilisini kolunda getirmiş bir keresinde mesela biriyle cinsel anlamda biriyle normal takılıyormuş bana bunları gülerek anlattı. Daha sonra da bana müslüman olmadığını açıkladı. Yine ona saygı duydum dediğim gibi nasıl yaparsın edersin kavgası asla olmadı hemen ayrılmadım ilk önce biraz onu vazgeçirmeye çalıştım bak o ortamlar iyi değil o insanlar iyi değil diye ama dinlemedi. Nikah düşmüyor bu şekilde de zaten bilen bilir. Lütfen müslüman olmayan bayanlar bana ön yargı ile gelmeyin ben inandığım bir dinin gerekliliğini uyguluyorum sadece onunla olduğum zaman dinden çıkıyorum. Bunu o da biliyor. Kendisi artık asla müslüman olmak istemiyor. Ama beni de istiyormuş. Bir kez denedi olmadı kavga ettik fena halde. Daha sonra ben onu bir kez suçlamamışken aylarca ne yapacağımı düşünüp durup kendimi üzerken o her şeyi benim üzerime attı. Kapalı oluşum, onu böyle kabul etmediğim sorun ama aynılarını kendi yaptı aslında. O inanmayı beceremezken ben inandığım şeyi nasıl terk ederim baş örtümü çıkarırım. Bu oyuncak mı? Benden tam olarak bunları denememi istedi o Allah 1 diyemezken. Ben ondan bunu beklemedim zaten. Zorlamadım. Ayrıldıktan sonra arkadaş kalmaya karar verdik ama daha sonra ufak bir konudan kıvılcım çıkınca her şeyi benim üzerime attı. Ben onu yeterince sevmemişim onu kabullenememişim. Dini yüzünden bırakmışım. Ben sevsem bunları yapamazmışım. Ben onu sevmemişim, olduğu gibi kabullenmemişim. Ağır bir dille ben burada yazamıyorum her şeyi benim üzerime attı. Bu beni o kadar üzdü ki ağlamaktan canım çıkıyor artık. Her şeyi deseydi bana ama keşke beni sevmedin demeseydi. Ben müslüman olmadığını öğrendiğimde ona saygı duydum tek kelime etmedim. Aylarca her gece araştırmalar yaptım çok çabaladım. İnanmaya çalış terk etme dinini dedim. Bak inanırsan eğer her şey biter dedim. Yapamadı olmadı ayrıldık ama ben çabaladım sorularına cevap bulmaya çalıştım o iğrenç arkadaşlarına katlandım şimdi ise o benim onu gerçekten sevmediğimi düşünüyor. Arkadaşlar o bir sonucu olmadan, inanamazken, ben nasıl nasıl baş örtümü çıkarıp Haşa Allah yok derim. Ben onun hiçbir zaman ne namazına ne orucuna hiçbir şeyine karışmadım. İnansaydı ve dümdüz bir hayat yaşasaydı çok zor değildi ama benim üzerime attı her şeyi. Ayrıldıktan sonra bir sürü kızı takip edip bana nispet yaptı başkaları beni kabullenir en azından diye 4 yıllık sevgilimin 1 yılda böyle bir değişimi oldu eski halini çok özlüyorum. Şu an konusmuyoruz engel falan yok ama öyle numaramız olmasına rağmen yazışmıyoruz bu ara. Kısacası ben onu hiç zorlamadım. Ama dinim yüzünden ayrılmak zorunda kalınca tek suçlu ben oldum. Anlıyorum onun için hoş değil ama o da düşüncesini değiştirmedi. Benden bekledi. O yapamazken ben tüm hayatımı nasıl değişeyim lütfen biri bana bir şey desin. Böyle bir insan değildi. Çok iyiydi, ama artık o iğrenç insanların arasında onlara benzedi. Fuckbudy ne ya arkadaşlarının varmış. İğrenç her şey yardım edin banaözünde öyle değildi beni çok sever ve kabullenirdi. O insanlar yüzünden değişti unutamıyorum onu bana yardım edin ne olursunuz. Biliyorum o dünyada tek değil ama 4 yıllık emek sevgi. Ben ona her şeye rağmen değer veriyorum. Bu arada 27 yaşında değilim hesabı sallayarak açtım. 22 yaşındayız ikimiz de. Ailelerimiz çok üzgün…
Belki eskisi gibi olur diye düşündüm hata etmişim belki ne yapabilirim ya da ne yapmalıyım. Ben de bunu öğrenmek için sizlere danışmak istedim ama yargılanmak istemiyorum. Düşündüğünüz gibi biri değilim ve daha çok üzüldüm keşke yazmasaydımDüzelir diye beklemiş
Kendi görünüşüne, inancına alf etmesine rağmen miDüzelir diye beklemiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?