Farklılık sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında aynı şeyi demiş oluyorsunuz.
Sadece dilde inanıyorum deyip inancını hiçbir şekilde yaşamına yansıtmasaydı sorun etmeyecektiniz demek ki.

Sevgiliniz başından beri sadece dilde inanan biriyse bu tercih de benim anladığım birşey zaten.

Yani dinden çıkmasa ama rüşvet yese mesela ilişkinizi bitirecektiniz öyle mi?
Ben bu tarz bir insan değilim eğer öyle bir şey olursa bitirirdim tabii ki. Bakın ben normalde bu söylemlerin hepsini içime sindirip buraya gelmedim bunun bir çok kavgası oldu etti. Karşımdaki insan şu son seneye kadar melek gibiydi. Annesi ve ben şu sene içinde şok içinde şok yaşadık. Onun böyle birine dönüşmesini kötü bir dönem olarak düşündük ve değilmişte zaten. Tüm bunlardan sonra din olmasaydı problem ben yine ayrılmak istemiştim. O beni bırakmak istememişti. Çünkü beni böyle kabul edemediğini ama çok sevdiğini söyledi hep. Tabi ki arkadaşlarını susturduğunu söyledi ama onlar laubali olduğu için sürekli konusuyorlar falan demişti. Kendi de biliyor o ortamın nasıl bir şey olduğunu. Düzelmek istiyor gibi bazen ama kendi de acı içinde başı sıkıştığında o ortamda adam akıllı oturup konusabileceği biri yok.

Ben sanırım yanlış anlaşılıyorum. Demek istediğim o değil benim neden kimse anlamıyor

Allah aşkına adam inanmadığını söyleyince bir sene bitirmemişsiniz benim soruma bitiririm demeniz sadece komik görünüyor.

Birinin bırakmak istememesi diye bir şey olmaz ilişkilerde. İlişkiler iki taraf isteyince başlar, genelde tek taraf isteyince biter. Beni bırakmadı, benden ayrılmadı, bitirmek istemedi gibi cümleler hep saçmadır o yüzden.

Bahsettiğiniz ortamda çok korkunç bir şey yok. Normal 20’li yaşların başındaki gençlerin normal ortamı. Tabi ki laçka olacaklar, geyik yapacaklar, eğlenecekler, sevişecekler, içecekler, dağıtacaklar. Size çok korkunç geliyor anlıyorum ama değil. Normal. Onlar öyle bir gençlik yaşamayı tercih ediyorlar.

Biz sadece sevgili değildik en yakın arkadaştık. Bir sene bu süre zarfı boyunca ikimiz de birbirimizden ayrılamadık. Sürekli bu konuları konuşup düzeltmeye çalıştık ve patlak verdi düşüncelerinizi az çok anladım ama ben sizin düşündüğünüz gibi biri değilim neden bu kadar üzerime geliyorsunuz? Olayın burada küçük bir kısmını anlattım ben yaşadıklarımızı ikimiz de öğrendikten sonra bir sürü şey denedik araştırdık ettik. Ama o kendini beni o kadar aşşağılayan ortama o kadar kaptırdı ki. Baş örtüm sorun oldu birden her şey sorun oldu ama tabii onlar genç içer eğlenir ama başımdaki baş örtüsüyle de dalga geçip bana cahil diyebilir öyle mi? Bu mu sizin genç ortamı anlayışınız? Böyle insanlar mı lütfen yazmayın daha fazla tekrar teşekkürler yorumlarınız için.

gerçekten içinde iman ve din sevgisi var sanıyordunuz ama siz :) melekmiş adam...

iman sevgi vs. gibi şeyler o kadar soyut kavramlar ki. "inanıyorum" demekle "seviyorum" demekle olmaz ki o iş. insanların dini reddetmesine gerçekten saygı duyuyor olsanız bunu düzelmesi gereken bir şey olarak da görmezdiniz.

toysunuz biraz. o da normal çok gençsiniz. ama 17-18 yaşında ve dilde herkes melek zaten.

ayrıca hayatınızdaki kişinin "din içi meselelerde ona karışmak benim haddim değil " diye düşünmeyin bence...elbette ki haddiniz tabii ki hayatınızdaki insana karışacaksınız, belli ölçü ve çerçevede tabi. yoksa niye hayatınızda olsun? sarı çizmeli mehmet ağa değil ki o.... dikte etmek anlamında değil ama birlikte yaşarsanız hele. nasıl olacak o iş? o pub'a gitmek isteyecek siz teheccüd kılmak isteyeceksiniz :) bu karışmak değil ki karşılıklı talepler istekler beklentiler belirtilir uyuyorsa ne güzel uymuyorsa güzel güzel yoluna bakarsın. ilişki yaşamak böyle bir şey zaten. din gibi bir konuda "düzelme" beklemek, yani ne biliyim...cinsel tercih, din, dünya görüşü bunlar "düzelmeyle" olacak şeyler değil ki.

insanlara dikte etmeyelim ve tabii ki herkesin kendine ait bir alanı da olsun ama özellikle söz konusu din İslam dini olduğunda tüm hayat çerçevesini çizen bir dinden bahsediyoruz..giyim kuşam alışveriş faiz siyaset hal tavır ticaret cinsel hayat..İslam'ın içinde olmadığı karışmadığı bir yer var mı? çocuğa koyulacak isimden tut kaç eşli olunacağına kadar, yemeğin hangi elle yeneceğine kadar...yani nasıl oluyor da din/iman olsun ama uygulama olmasa da olur deniyor o noktayı çözemiyorum ben. araba alalım ama motoru olmasa da olur gibi bir şey o. siz burada bir terslik görmüyor musunuz gerçekten?

4 yıl sevgiliydiniz demek dini nikah var mıydı aranızda peki? Hayır çünkü o zaman siz de baya harama girmiş oluyorsunuz bakış acınıza göre. Neyse konunuza göre ben ikna oldum en müslüman sizsiniz. Sizene baskasinin neyi nasil yasadıgı kendi kararlarıniza kendi yaşayış tarzınıza odaklanin lütfen. Yani kısaca hiç uygun degilmissiniz bitmiş ki iyiki bitmiş bu ilişki. Üzülmek yerine gelecege odaklanin. Kendinizi yıpratmayın artik

Sizinle dalga geçmeleri değil ki mevzu. Çok kötü ortam diye anlattığınız ortamın kötü olmadığını söylüyorum. Normal sıradan genç ortamı işte.

Sizinle dalga geçmeleri bambaşka bir mevzu, o konuda sevgili olarak sizi hayatında tutan adam tepki göstermemiş, siz tepki göstermemişsiniz biz ne yapabiliriz ki. Üç beş düşüncesiz çocuk baş örtüsüyle dalga geçti diye de kötü insanlar demeyeceğiz tabi ki. Sadece toylar, büyüyecekler, fikirleri değişecek zamanla. Saygı duyarlar mı bilmiyorum ama saygı göstermeyi öğrenecekler.

Dipnot: burada yorum beğenmeme ya da yazmayın deme hakkınız yok, üzgünüm.

Ben sanırım yanlış anlaşılıyorum. Demek istediğim o değil benim neden kimse anlamıyor
Hepimiz yanlıs anladık demek ki.

Bahsettiğiniz süre bir hafta ya da bir ay değil bir yıl.
Sizi olduğunuzdan gibi kabullenmeyen, görünüşünüz, tercihleriniz konusunda eleştiren biriyle geçmiş bir yıl. Sadece kendi içinde bir değişim yaşayıp bu süreçte size saygısızlik etmemiş olsa, ne olacağını görmek isteyebirdiniz belki ama iş size laf söylemeye, başörtünüze laf edip arkadaşlarına da aynı şeyi yaptırma noktasına gelince kestirip atmanız lazımdı.

Ayrıca hayatınızdaki insanın her davranısina saygı göstermek adı altinda göz yummak zorunda değilsiniz. Bu ona baskı yapın değil ama size uymuyorsa yollarınızı ayırabilmeniz lazım.
Yaşınız geç bu yaşadıklarinizda tecrübe olmuş olur.

Bakın anlıyorum ama sanırım ben anlatamıyorum. Kendisiyle biz ilk başlarda mükemmel gidiyorduk oruç tutardı namaz kılmazdı mesela ama kalbinden inanırdı. İnancı vardı haram olandan uzak dururdu. Dilinde Allah lafı vardı normal biriydi yine o şekilde inansa ben ona ibadet edeceksin diye şart koşamam zaten anlamında yazmıştım ama demek ki yeterince açık olmadı. O içen bir insan değildi mesela zaten o tarz problemlerimiz olmadı hiç bara giden gezen tozan biri değildi öyle bu son sene işte bu tarz alışkanlıkları oldu tanıştığı kişiler de benden nefret ettiler işte ben bunları kastedmiştim o arkadaşları benimle bir kez bile konuşmamıştı mesela. Nasıl cahil olduğuma vardılar mesela? O yüzden ben orada eskisi gibi olsaydı inansaydı dümdüz devam ederdik dedim çünkü o zaten saçma bir şey yapsa uyarırdım ama ben bile tam kılmazken ona nasıl ibadet edeceksin derdim benim anlatmak istediğim olau buydu

Teşekkürler peki.

O içen bir insan değildi mesela zaten o tarz problemlerimiz olmadı hiç bara giden gezen tozan biri değildi öyle bu son sene işte
Şuraya cevap vermek istiyorum
Elbette dünyada her şeyi tatmayacağız ama her ortamı görmeden verilen keskin kararları ben uzun vadeli ve sağlıklı bulmuyorum
İnsan neyi sevip sevmediğini ancak deneyerek öğreniyor sonuçta
Onu yapmazdı bunu etmezdi dediğiniz yaşlar küçük yaşlar
Zaten yapacak ortamı yeni oluşmuştur

Öyle bir iddam olmadı yaşayabildiğim kadarıyla öyleyim. Herkes mükemmel değil ben de değilim ama bu dört sene içinde yanlış bir şey yaptığımı da düşünmüyorum teşekkürler

Anladım teşekkür ederim

Düzelir diye beklemiş

Teşekkürler öyle oldu sanırım

22 yaş 4 yıllık ilişki. 18 yaşında olduğu gibi kalmasını beklemişsiniz ama düşünceleri değişmiş. insanlar büyüdükçe değişir çok normal bir durum. ömür boyu aynı insanı seveceksiniz diye bir şey yok suçu size atıp vicdanını rahatlatmaya çalışmış. daha gelişimini tamamlamış olduğu için adam gibi çıkıp benim fikirlerim değişti seni artık hayatımda istemiyorum diyememiş.

Düzelir diye beklemiş
Belki eskisi gibi olur diye düşündüm hata etmişim belki ne yapabilirim ya da ne yapmalıyım. Ben de bunu öğrenmek için sizlere danışmak istedim ama yargılanmak istemiyorum. Düşündüğünüz gibi biri değilim ve daha çok üzüldüm keşke yazmasaydım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…