• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklılık sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
22 yaş 4 yıllık ilişki. 18 yaşında olduğu gibi kalmasını beklemişsiniz ama düşünceleri değişmiş. insanlar büyüdükçe değişir çok normal bir durum. ömür boyu aynı insanı seveceksiniz diye bir şey yok suçu size atıp vicdanını rahatlatmaya çalışmış. daha gelişimini tamamlamış olduğu için adam gibi çıkıp benim fikirlerim değişti seni artık hayatımda istemiyorum diyememiş.
Teşekkür ederim

Belki eskisi gibi olur diye düşündüm hata etmişim belki ne yapabilirim ya da ne yapmalıyım. Ben de bunu öğrenmek için sizlere danışmak istedim ama yargılanmak istemiyorum. Düşündüğünüz gibi biri değilim ve daha çok üzüldüm keşke yazmasaydım
Yapılacak bir şey yok ki, ayrılmışsınız bitmiş gitmiş. Ne tavsiye verebiliriz biz buna?

Israrla bu kadar insanlarin gözüne sokup din üzerinden tartısmaya neden olabilecek söylemler barındırdıği icindi o görüş. 🤷🏽‍♀️inancima uymuyor de geç, niye kapalılık müslümanlık vurgusunu bu kadar yapmış anlamadım.

Müslüman olduğunu beyan etmek neden banlanma sebebi sayılıyor? 😳

Bakın anlıyorum ama sanırım ben anlatamıyorum. Kendisiyle biz ilk başlarda mükemmel gidiyorduk oruç tutardı namaz kılmazdı mesela ama kalbinden inanırdı. İnancı vardı haram olandan uzak dururdu. Dilinde Allah lafı vardı normal biriydi yine o şekilde inansa ben ona ibadet edeceksin diye şart koşamam zaten anlamında yazmıştım ama demek ki yeterince açık olmadı. O içen bir insan değildi mesela zaten o tarz problemlerimiz olmadı hiç bara giden gezen tozan biri değildi öyle bu son sene işte bu tarz alışkanlıkları oldu tanıştığı kişiler de benden nefret ettiler işte ben bunları kastedmiştim o arkadaşları benimle bir kez bile konuşmamıştı mesela. Nasıl cahil olduğuma vardılar mesela? O yüzden ben orada eskisi gibi olsaydı inansaydı dümdüz devam ederdik dedim çünkü o zaten saçma bir şey yapsa uyarırdım ama ben bile tam kılmazken ona nasıl ibadet edeceksin derdim benim anlatmak istediğim olau buydu

ortamı olmamış daha önce. şimdi öyle ortamlar görünce tercihini o yönde yapmış.
bu kadar🤷‍♀️

Benim bir erkek arkadaşım vardı. 4 yıllık yeni ayrıldık. Birbirimizi seviyorduk. Ben müslüman bir bayanım kendisi de öyleydi. 4 yıl boyunca biz büyük problemler yaşamadık. Çokta mutluyduk e tabi ki sürtüşmeler oluyordu ama o kadar olmalıydı zaten. Daha sonrasında erkek arkadaşımın çevresinde benden ve müslüman olmamdan, başımdaki baş örtümden nefret eden birkaç arkadaşı oldu. Onu gerçekten kötü anlamda değiştirdiler. Erkek arkadaşım bana saygı duyarken birden duymamaya başladı. Bana gelip baş örtünle hayatımız çok zorlaşacak demeye bile başlamıştı. Ben tabi ki çok üzülüyordum konuşup tartışıyorduk. Erkek arkadaşım kızlı erkekli o arkadaşlarının ortamına girip çıkmaya başladı. Ben izledim her ne olursa olsun saygı duydum. Onlarla görüşme bile demedim çünkü benim haddim değildi bu tarz şeyler. Ama rahatsız olduğumu biliyordu çünkü arkadaşları beni ona sürekli cahil diye kötülüyordu. Ben kapalı bir insanım ama giyimime eğlenceme üslubuma kısacası her şeye dikkat ederim tabi ama cıvıl cıvıl bir insanım. İşte ya o kapalı sen böyle akıllı bırak gel sana seni hak eden yanında güzel giyinen birilerini bulalım anlaşırsın falan filan. Ortamlar artık iyice pisleşmeye başladı. Arkadaşı iki sevgilisini kolunda getirmiş bir keresinde mesela biriyle cinsel anlamda biriyle normal takılıyormuş bana bunları gülerek anlattı. Daha sonra da bana müslüman olmadığını açıkladı. Yine ona saygı duydum dediğim gibi nasıl yaparsın edersin kavgası asla olmadı hemen ayrılmadım ilk önce biraz onu vazgeçirmeye çalıştım bak o ortamlar iyi değil o insanlar iyi değil diye ama dinlemedi. Nikah düşmüyor bu şekilde de zaten bilen bilir. Lütfen müslüman olmayan bayanlar bana ön yargı ile gelmeyin ben inandığım bir dinin gerekliliğini uyguluyorum sadece onunla olduğum zaman dinden çıkıyorum. Bunu o da biliyor. Kendisi artık asla müslüman olmak istemiyor. Ama beni de istiyormuş. Bir kez denedi olmadı kavga ettik fena halde. Daha sonra ben onu bir kez suçlamamışken aylarca ne yapacağımı düşünüp durup kendimi üzerken o her şeyi benim üzerime attı. Kapalı oluşum, onu böyle kabul etmediğim sorun ama aynılarını kendi yaptı aslında. O inanmayı beceremezken ben inandığım şeyi nasıl terk ederim baş örtümü çıkarırım. Bu oyuncak mı? Benden tam olarak bunları denememi istedi o Allah 1 diyemezken. Ben ondan bunu beklemedim zaten. Zorlamadım. Ayrıldıktan sonra arkadaş kalmaya karar verdik ama daha sonra ufak bir konudan kıvılcım çıkınca her şeyi benim üzerime attı. Ben onu yeterince sevmemişim onu kabullenememişim. Dini yüzünden bırakmışım. Ben sevsem bunları yapamazmışım. Ben onu sevmemişim, olduğu gibi kabullenmemişim. Ağır bir dille ben burada yazamıyorum her şeyi benim üzerime attı. Bu beni o kadar üzdü ki ağlamaktan canım çıkıyor artık. Her şeyi deseydi bana ama keşke beni sevmedin demeseydi. Ben müslüman olmadığını öğrendiğimde ona saygı duydum tek kelime etmedim. Aylarca her gece araştırmalar yaptım çok çabaladım. İnanmaya çalış terk etme dinini dedim. Bak inanırsan eğer her şey biter dedim. Yapamadı olmadı ayrıldık ama ben çabaladım sorularına cevap bulmaya çalıştım o iğrenç arkadaşlarına katlandım şimdi ise o benim onu gerçekten sevmediğimi düşünüyor. Arkadaşlar o bir sonucu olmadan, inanamazken, ben nasıl nasıl baş örtümü çıkarıp Haşa Allah yok derim. Ben onun hiçbir zaman ne namazına ne orucuna hiçbir şeyine karışmadım. İnansaydı ve dümdüz bir hayat yaşasaydı çok zor değildi ama benim üzerime attı her şeyi. Ayrıldıktan sonra bir sürü kızı takip edip bana nispet yaptı başkaları beni kabullenir en azından diye 4 yıllık sevgilimin 1 yılda böyle bir değişimi oldu eski halini çok özlüyorum. Şu an konusmuyoruz engel falan yok ama öyle numaramız olmasına rağmen yazışmıyoruz bu ara. Kısacası ben onu hiç zorlamadım. Ama dinim yüzünden ayrılmak zorunda kalınca tek suçlu ben oldum. Anlıyorum onun için hoş değil ama o da düşüncesini değiştirmedi. Benden bekledi. O yapamazken ben tüm hayatımı nasıl değişeyim lütfen biri bana bir şey desin. Böyle bir insan değildi. Çok iyiydi, ama artık o iğrenç insanların arasında onlara benzedi. Fuckbudy ne ya arkadaşlarının varmış. İğrenç her şey yardım edin bana 🥺 özünde öyle değildi beni çok sever ve kabullenirdi. O insanlar yüzünden değişti unutamıyorum onu bana yardım edin ne olursunuz. Biliyorum o dünyada tek değil ama 4 yıllık emek sevgi. Ben ona her şeye rağmen değer veriyorum. Bu arada 27 yaşında değilim hesabı sallayarak açtım. 22 yaşındayız ikimiz de. Ailelerimiz çok üzgün…
Allah hidayet etsin size. Bu kadar çelişkilerle dolu bir hayat...

İlginçmiş bakış açınız
Sizin bakış açınızı bilmedigimden yorum yapamiycam ama "müslümanim" adi altinda dümdüz yaşamak isteyen, yanındayken dinden cikiyorum, zaten bize dini nikah düşmüyor, kapaliyim diye benimle dalga gectiler, onlar seks yapiyorlar, onlar tü kaka içiyolar seklindeki bir konu normal, hassasiyetlere dokundugu gerekcesiyle ban gelebilir dusuncem ilginc? Dedim olabilir.

Sizin bakış açınızı bilmedigimden yorum yapamiycam ama "müslümanim" adi altinda dümdüz yaşamak isteyen, yanındayken dinden cikiyorum, zaten bize dini nikah düşmüyor, kapaliyim diye benimle dalga gectiler, onlar seks yapiyorlar, onlar tü kaka içiyolar seklindeki bir konu normal, hassasiyetlere dokundugu gerekcesiyle ban gelebilir dusuncem ilginc? Dedim olabilir.
Dümdüzden kastınız nedir ? Çirkinleşmeye başladınız ben kimsenin içki içmesine bir şey yapmasına karışmadım karışmıyorum. Sadece içki içilen bir ortam olsaydı keşke! Müslümanlığımı sorgulamak yerine kendinizle ilgilenin lütfen.

Dümdüzden kastınız nedir ? Çirkinleşmeye başladınız ben kimsenin içki içmesine bir şey yapmasına karışmadım karışmıyorum. Sadece içki içilen bir ortam olsaydı keşke! Müslümanlığımı sorgulamak yerine kendinizle ilgilenin lütfen.
E sen dedin ya dümdüz yaşasaydık diye, niye yükseliyorsun şimdi?

Hatalarım olduğunun farkındayım ama ben de bırakamadım hemen ikimiz de birbirimizi düzeltmeye çalıştık. Bir şeyler yapmaya çalıştık sonra zatrn her şey daha kötü oldu

o sizin sevdiğiniz kişi değil artık.
başka biri olmuş bunu böyle düşünüp yolunuza bakın.
hatalar falan neyse ne geçmiş gitmiş.
karşılıklı birbirini değiştirmeye çalışmak iyi bir sonuç vermez zaten.

E sen dedin ya dümdüz yaşasaydık diye, niye yükseliyorsun şimdi?
Taktınız bana :) gerçekten çok komik başka işiniz yok mu sizin ? Israrla demek istediğimin o olmadığını söyledim ama siz yardım etmek için değil sadece iğnelemek için buradasınjz

Sakin ol champ. Kimsenin müslümanlıgini sorgulamak bana dusmez. İste bahsettigim ayrisma konusu buydu. Kendinizi, inancinizi ve degerlerinizi ifade edis tarziniz cok kotu. Konu acmissiniz ve size en ufak cirkin bir ithamda bulunmadan yazdim. Cirkin itham tarzim degildir zaten. Soylemleriniz hassasiyetlere dokunuyor dedigim konu buydu. Gorunen o ki dokunan kisim daha cok sizin hassasiyetlerinizi iceriyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back