- 20 Ekim 2020
- 10.621
- 35.324
- 25
Bulgur pilavı? Öyle dümdüz.Pırasanın yanına ne yapayım ya
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bulgur pilavı? Öyle dümdüz.Pırasanın yanına ne yapayım ya
Pırasayı pirinçli hiç yemedim. Bizim burada eskiden yapılırmış babaannemler falan hep pirinç ya da bulgur katarmis içine,hem çoğalsın,hem de koyulassin diye.Ben genelde bir şey yapmam.
Ama bence pilav olmaz, makarna olmaz, sulu zaten bakliyat yemeği olmaz.
Et köfte ya da fırında ya da airfry de soslu tavuk yapabilirsin.
Aynen mesela Antep 'te Yuvalamanın yanına pirinç pilavı yapıyorlar. Bana garip geliyor.Evet piriçli olunca pirinç pilavı zaten olmaz
Herkesin yemek alışkanlıkları farklı tabi
Diyette pirinçsiz yapıyorum ama başka pirinçsiz hiç görmedimTavsiye ederimPırasayı pirinçli hiç yemedim. Bizim burada eskiden yapılırmış babaannemler falan hep pirinç ya da bulgur katarmis içine,hem çoğalsın,hem de koyulassin diye.
Bak oda doğru. Zaten köftesi pirinçten oluşuyor. Mutfak kültürü değişkenAynen mesela Antep 'te Yuvalamanın yanına pirinç pilavı yapıyorlar. Bana garip geliyor.
Hep düşünürdüm acaba yuvalamanın yanında ne yiyorlar diyedemek pirinç pilavıymış ilginçAynen mesela Antep 'te Yuvalamanın yanına pirinç pilavı yapıyorlar. Bana garip geliyor.
Bak oda doğru. Zaten köftesi pirinçten oluşuyor. Mutfak kültürü değişken
Bence garip ama onlara göre normalHep düşünürdüm acaba yuvalamanın yanında ne yiyorlar diyedemek pirinç pilavıymış ilginç
Annem hep pirinçli yapmak ister ama biz itiraz ettiğimiz için yapmaz. Bir daha yapmak isterse karşı çıkmayayım da tadına bakalım.Diyette pirinçsiz yapıyorum ama başka pirinçsiz hiç görmedimTavsiye ederim
Kim bilir bizimkiler de onlara garip gelirBence garip ama onlara göre normal
Ya işte her yörenin damak zevki başka oluyor. Ben olsam makarna ile yerim çorba makarna her zaman sevdigim bir ikili olmuştur. Antepliler duysa yuvalamanın yanında makarna yenir dediğimi beni taşlarlardı herhaldeBence garip ama onlara göre normal
Aynen çok güzel oluyor çünkü pirinçsiz çok yaptım alakası bile yok.Annem hep pirinçli yapmak ister ama biz itiraz ettiğimiz için yapmaz. Bir daha yapmak isterse karşı çıkmayayım da tadına bakalım.
Yuvalamanın köftesini bulgurdan yapıyorlar sanıyordum buna da şaşırdım şu anBak oda doğru. Zaten köftesi pirinçten oluşuyor. Mutfak kültürü değişken
İki bulgur pilavıyla finale uğurlanıyoruz.Bulgur pilavı? Öyle dümdüz.
Lahmacuna köz patlıcan sarmak mesela kimse yapmazKim bilir bizimkiler de onlara garip gelir
O çorba değil zaten ana yemekYa işte her yörenin damak zevki başka oluyor. Ben olsam makarna ile yerim çorba makarna her zaman sevdigim bir ikili olmuştur. Antepliler duysa yuvalamanın yanında makarna yenir dediğimi beni taşlarlardı herhalde
Kim yapıyor kız Nevoş ben hiç denk gelmedim.Aynen mesela Antep 'te Yuvalamanın yanına pirinç pilavı yapıyorlar. Bana garip geliyor.
Ayy onu deneyeceğimLahmacuna köz patlıcan sarmak mesela kimse yapmaz
Yok pirinç unu ile yapılıyor. Tabi özel çekimYuvalamanın köftesini bulgurdan yapıyorlar sanıyordum buna da şaşırdım şu an
Urfa Antep tarafında hep bu şekildeymis galiba. Ben o şekilde hiç yemedim deyince çok sasirmislardiLahmacuna köz patlıcan sarmak mesela kimse yapmaz