- 29 Mart 2009
- 9.738
- 45.350
2 ana ogun 1 ara ogunIF benim de ilgimi cekiyor. Dini orucla ayni efekti veriyor, vucudu muthis rahatlatiyor. Peki ara ogun yapiyor muydunuz 8 saat dilimlerinde?
13.00 da oglen
17.00 ara
21.00 aksam yemegim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
2 ana ogun 1 ara ogunIF benim de ilgimi cekiyor. Dini orucla ayni efekti veriyor, vucudu muthis rahatlatiyor. Peki ara ogun yapiyor muydunuz 8 saat dilimlerinde?
Ben de henüz doyma duygusu yok sınırsız kalbimi carptiracak kadar yeme potansiyelim var bide suan doktor kontrolundeyim o ölçü veriyor malesef. Benim normal hayatımda öğün kavramim hiç olmadı zayıfken de öyleydi ise başlayınca öğün olayı devreye girdi öğlen yemek yemezsen akşam 8 e kadar bişey yiyemiyorsun ve cok zor oluyor. Tok olsan da öğlen yemeye calisiyorsun bu da zamanla seni yemeye itiyor. Eskiden sadece acken yerdim şimdi 16 saatlik açlikta acikmiyorum bu da ilginç geliyor eğer 3 de 4 de yiyebilecegimi bilsem o saate kadar yemem o derece ama akşam 6 dan sonra bir canavar çıkıyor sanki tok da olsam aç da olsam sürekli yemeye itiyor. Belki evde olmak belki kendimi özgür hissetmemek etkiliyor. Daha çok kendimi özgür hissetmiyorum sürekli eve gelmek uyumak ve yine aynı ise gidecek olma fikri beni zorluyor hep esnek çalışma saatim olsun istedim evet esnek saatim var ama Aksa geç çıkma yönünde esnek başka esnekliği yok. Keşke daha özgür olabilseydim keşke daha özgür hareket edebilseydim. Bu beni daha farklı yapardı inaniyorumAcaba tartarak yemek yerine istediginiz kadar yiyip hafif doygunluk hissettiginizde sofradan kalkmaya alistirsaniz kendinizi.. daha reel bi hedef olmaz mi? Ben simdiye kadar cok diyet yaptim; saysamda saymasamda saglikli beslendigim zamanlar hep kilo verdim. Ama kalici olmadi cunku isin ucunu hep kacirdim sonrasinda. Belki de mesele su “ben herseyi istedigim kadar yiyebilirim, ama midemi cok iyi dinlemek sartiyla”. Zayif arkadaslarimda ise yariyor:)
Çok geçmiş olsun 50 gercekten cok yuksekmişAçlık krizlerimin yeme ataklarimin sebebi belli oldu 50.30 insülin oranı yüksek insülin direnci. Sonuç elimde şeker aleti her yemek öncesi ve yemekten 2 saat sonra ölçülen şeker değeri. Kendi kendimin doktoru olmaya karar verdim doğru yiyecek hangisi ölçü nedir bana ne iyi geliyor kendim kesfediyorum. Uzun süre aç olmak bana iyi geliyor bu netleşti. Şekerim 12 olmadan düşmüyor. 3 haftalik ugrasim sonucu şekerim bugün 94 e dusurebildim. Haftaya ctesi insülin ölçümü yeniden yapılacak umuyorum hersey güzel olacak doğru yoldayım.
Evet ben de bu kadar olduğunu bilmiyordum dietten önce kaçtı bilemiyorum ama kesin rekor seviyededir. Yakında yine ölçüm olacak umarım o zaman daha da düşmüş olur biraz daha rahatlarim.Çok geçmiş olsun 50 gercekten cok yuksekmiş
Karatay denesenız sekeri en ıyı onla kırarsınız hem tok oldugunuz ıcın mutsuz da olmazsınızAçlık krizlerimin yeme ataklarimin sebebi belli oldu 50.30 insülin oranı yüksek insülin direnci. Sonuç elimde şeker aleti her yemek öncesi ve yemekten 2 saat sonra ölçülen şeker değeri. Kendi kendimin doktoru olmaya karar verdim doğru yiyecek hangisi ölçü nedir bana ne iyi geliyor kendim kesfediyorum. Uzun süre aç olmak bana iyi geliyor bu netleşti. Şekerim 12 olmadan düşmüyor. 3 haftalik ugrasim sonucu şekerim bugün 94 e dusurebildim. Haftaya ctesi insülin ölçümü yeniden yapılacak umuyorum hersey güzel olacak doğru yoldayım.
Karatay bana çok uymuyor ben karbon olmadan yeme atagini çok şiddetli geçiriyorum onun için bana çok uymuyor ama ölçülü ve kontrollü giriyorum. Doğal olan şeyleri yemeye özen gösteriyorum. Şuan günde 100 gr protein alıyorum meyve 1 veya 2 öğün. Yediklerime sekerimin yukselmesine göre karar veriyorum. 3 haftadır bu şekilde şekerimi 165 den 89 a düşürmeyi başardım topluk şekerim de 224 den 94 e düştü dalgalanmalar azaldı. Sekerimi çok yükselten yiyecekleri işaretiyorum. Yemekten 2 saat sonra enerji yakmazsam şekerim yüksek çıkıyor mutlaka hareket etmeye ip atlamaya calisiyorum. Ayda 1 insülin ve glikoz değerlerim ölçülüyor. Karatay dan da osman Müftüoğlundan da yorukoglundan da etkileniyorum. En önemlisi insülin kontrol altindayken ataklar gecirmiyorum. Şuan yavuz yorukoglunun son kitabını okuyorum orda da güzel anlatilmis. Herkes kendi kendinin doktoru olmalı çünkü bu bir ömür boyu sürecekKaratay denesenız sekeri en ıyı onla kırarsınız hem tok oldugunuz ıcın mutsuz da olmazsınız
Aynen öyle senin ki kilodan demekki verdikce duzene girecek ınsallah konunu ilk defa gordum basarilarKaratay bana çok uymuyor ben karbon olmadan yeme atagini çok şiddetli geçiriyorum onun için bana çok uymuyor ama ölçülü ve kontrollü giriyorum. Doğal olan şeyleri yemeye özen gösteriyorum. Şuan günde 100 gr protein alıyorum meyve 1 veya 2 öğün. Yediklerime sekerimin yukselmesine göre karar veriyorum. 3 haftadır bu şekilde şekerimi 165 den 89 a düşürmeyi başardım topluk şekerim de 224 den 94 e düştü dalgalanmalar azaldı. Sekerimi çok yükselten yiyecekleri işaretiyorum. Yemekten 2 saat sonra enerji yakmazsam şekerim yüksek çıkıyor mutlaka hareket etmeye ip atlamaya calisiyorum. Ayda 1 insülin ve glikoz değerlerim ölçülüyor. Karatay dan da osman Müftüoğlundan da yorukoglundan da etkileniyorum. En önemlisi insülin kontrol altindayken ataklar gecirmiyorum. Şuan yavuz yorukoglunun son kitabını okuyorum orda da güzel anlatilmis. Herkes kendi kendinin doktoru olmalı çünkü bu bir ömür boyu sürecek