Fareli kyk odam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizim de iş yerinde çıkmıştı, bir türlü yakalayamadık. Sonra bir gün yemekte kabak tatlısı çıkmıştı, yemeyenler çöpe dökmüştü bütün fareler çöp kutusuna doluşmuş tatlıya 😂 çöp kutusunun kapağını kapatıp saldık dışarıya hepsini. Tatlıya vs geliyor yani, o şekilde de yakalayabilirsiniz. Allah yarattı ama gerçekten tüyler ürperten bi hayvan. Ben çok korkmam ama tiksiniyor insan ister istemez.

Eskiden koyde bizim evin etrafinda da oluyordu. Kedimiz vardi. Ya da kapan oluyordu tuzak ondan yapiyolardi. Baska caren yok. Gecmis olsun

Teşekkür ederim, herkes yardımcı olmak için yazıyor yani fikir verenlere teşekkür ederim.

Bu arada gelişmeleri yazayım, inanılmaz bir tesadüf yaşandı bugün. Ben gece hiç uyuyamadım, sabah da kızlarla yemekhaneye doğru giderken teftişe gelenleri gördük. Bir günden fazladır ayakta durduğum için artık nasıl görünüyorsam adam direkt beni sordu neyin var diye. Bu yurtların genel müdürü müymüş neymiş, gerçekten ilgilendi baya. Dolapların altını çektiler ve odaya kapanlar koydular. Fare hala yakalanamadı. Ben şu an nasıl görünüyorum bilmiyorum ama insanlar bayılırım falan diye endişeleniyor. Ben uyuyacağım biraz, odada diğerleri nöbet tutacak. Duruma göre bizi farklı odalara alacaklar.
Canım çok haklısın ama bir an önce yurt yönetimi, onun üstünde bağlı olduğu merkez, bu tür çözülmeyen sorunları iletebileceğiniz genel müdürlük, teftiş kurulu vs gibi önemli üst birimlerin ve kişilerin telefonlarını ve adreslerini temin et. Bir liste halinde bulunsun elinde. Ulaşabiliyorsan durumunu fark edip bu konuda emirler veren o kişinin ismini, makam adresini öğren ve bir iki oda arkadaşınla birlikte küçük bir çiçek ya da kutu çikolata ile teşekküre git. Ve böyle durumlarda sizden yardım isteyebilir miyiz ve etkili bir yardım almak için nereye başvurmalıyız konulu mini bir sohbet yapın.

Öyle gece dışarılarda kalma kuzum lütfen. Çık ranzanın en üstünde yat gerekiyorsa ama hasta olma dışarılarda kalıp

Korkma ve üzülme evden uzak öğrencilikte böyle zorluk ve zaman zaman perişanlıklar olsa da çoğunlukla çok güzel anıların olacak. Çözüm bulmayı ve sorun gidermeyi de uygulamalı olarak öğrenerek yetişeceksin her anlamda

O farecik yakalanınca dolaplarınızı sulandırılmış çamaşır suyu ile silin. Malum çok mikrop ve virüs taşır. Banyonuzda bu tür canlıların gelebileceği gider ve klozet kapağı gibi noktaları açık bırakmayın

yahu git bu gun bir fare zehri al dok gece odaya yesin olsun . farelerkikirdak cok sever kulak falan kemirirler (gercekten kemirilmis bir kulak girnustum cocukken fare kemirmis tirtikliydi kulagi)
yurduda ayaga kaldir biraz ama bir fare zehri almakta cok zor degil yani hemen bugun al koy.

Aileler arasın diyenlere çok güldüm. Üniversite öğrencisi bunlar, ilkokul değil. Kendi sorunlarını kendileri çözemeyeceklerse hiç uğraşmasınlar okumakla. (Sözüm sana değil gatsby).

Oda değiştirmek çözüm değil, bir odada varsa her odada olabilir. Fare durduğu yerde durmaz, hızlı ürer. Toplu ilaçlama yapılmalı yurda.

Ve her yurtta fare olur. İnsanların toplu yaşadığı, çok fazla gıdanın olduğu kalabalık her yerde fare olur. Öyle uykusuz kalacak kadar gerilmeyin, o da sizden korkuyor zaten.

İmza; bir fareyle üç yıl aynı evde ev arkadaşlığı yapmış kudra 😂😂😂 adı mikiydi 🥰

Diğer odalarda da varsa sadece sizin odanızın ilaçlanması ise yaramaz maalesef.
Odanıza fare kaçıran mi yapışkan mi ne bulursanız koyun da bir daha gelmesin bari.
Ha bir de tüm kiyafetlerinizi tekrar yıkayın odayı da temizleyin. Şunları yazarken bile gerildim😬

yahu git bu gun bir fare zehri al dok gece odaya yesin olsun . farelerkikirdak cok sever kulak falan kemirirler (gercekten kemirilmis bir kulak girnustum cocukken fare kemirmis tirtikliydi kulagi)
yurduda ayaga kaldir biraz ama bir fare zehri almakta cok zor degil yani hemen bugun al koy.
Aman aman sakın gerceklerı soylemeyın benzer yorum yaptım bana her dogru heryere soylenmez konu sahıbını korkutuyorsun mıdemızı kaldırdın dedıler, ben ettım sız etmeyin 😁

Merhaba herkese, direkt konuya geçeceğim. Devlet yurdunda kalıyorum ve bugün dolabımdan fare çıktı. Hayatımın en kötü günlerini geçiyorum ve buraya yazmak istedim.

Şöyle ki herkese bir bölmeli bir dolap düşüyor eşyalarımızı koyabilmek için. O dolabın en altında küçük bir bölme daha var. Oraya bilgisayarımı koyuyorum ve kilitliyorum. Bilgisayar da şu an çok işime yaramadığı için birkaç gündür hiç açmamıştım o dolabı. Bugün bir bursa başvurmak için bilgisarıma ihtiyacım oldu. Dolabı açtığım gibi fare fırladı. Ben küçük böceklerden bile korkan bir insanım, fare görünce neredeyse bayılıyordum korkudan. Fare de dolabın arkasına girdi yani odadan çıktığını görmedik. Oda arkadaşımla hemen kaçtık odadan tabii. Görevlilere söyledim ama çok detaylı bakmadı, ben de fareden korkuyorum dedi. Kantindeki kadın kontrol etti ama bir şey göremedi kaçtığını söyledi ama ben hala odada olduğundan emindim. Bi parça peynir koydum yere sonra üst ranzada olduğum için izlemeye başladım. Diğer kızlara yatmalarını söyledim, bir süre sonra ses falan olmayınca tekrar ortaya çıktı tabii. Kızlarla çok korktuk hemen çıktık odadan.

Şu an yurdun bahçesindeyiz, hava çok soğuk ve ağlıyorum. Hayatımda sigara içmeyen insandım, geldiğimden beri stresten sigaraya başladım. Okulumdan iki saat uzaklıkta bir yurda verildim zaten. Üç tane araç değiştiriyorum gitmek için. Bir de yetmiyormuş gibi fareyle aynı odada yatmaya zorlanıyorum. Yani gerçekten ben mi abartıyorum? Odama gelen görevli 'ben de korkuyorum' diyor, nöbetçi memur 'ben yeni geldim bilmiyorum' diyor. Yurtta öğrencilerin kullanması için bir dinlenme odası var, eşya koyup kilitlemişler. Hayır ne yapayım şimdi? Eşyalarımı toplayıp yurttan ayrılmak istiyorum. İstanbul'da kiralar çok pahalı öyle bir imkanım yok. En azından şikâyet etmek istiyorum, kimi kime şikâyet edeceğimi de bilmiyorum. Sırf devlet yurdunda kalıyorum diye bu kadar çile çekmeyi hak etmiyoruz kesinlikle. Yarın okula da gidemeyeceğim. Muhtemelen sabaha kadar üşütürüm bu soğukta. Cümlelerim karışık olmuş olabilir kusura bakmayın.
Dilekce verip yurdunuzu degistirmek isteyin. Hemen verin biraz zaman geciyormus degistirmesi.

Aileler arasın diyenlere çok güldüm. Üniversite öğrencisi bunlar, ilkokul değil. Kendi sorunlarını kendileri çözemeyeceklerse hiç uğraşmasınlar okumakla. (Sözüm sana değil gatsby).

Oda değiştirmek çözüm değil, bir odada varsa her odada olabilir. Fare durduğu yerde durmaz, hızlı ürer. Toplu ilaçlama yapılmalı yurda.

Ve her yurtta fare olur. İnsanların toplu yaşadığı, çok fazla gıdanın olduğu kalabalık her yerde fare olur. Öyle uykusuz kalacak kadar gerilmeyin, o da sizden korkuyor zaten.

İmza; bir fareyle üç yıl aynı evde ev arkadaşlığı yapmış kudra 😂😂😂 adı mikiydi 🥰
Ben hala yatamadım, çok gerginim. İlaçlama yapacaklarını söylediler ama bir fareyle şu an bile aynı odada olmak beni çok geriyor. Böyle şeylerden çok korkan bir insanım. Aileye söylemek değil ama muhtemelen bu gece yine uyumam, ortaya çıkarsa videosunu çekeceğim. Elimde video olursa daha sıkı tedbir alırlar diye düşünüyorum çünkü zaten bir yurtta bıçaklanma olayı yaşanmış onun için Ankara'dan gelmişler acil olarak. Genel müdür dediğim adam da özellikle rica etti paylaşmayın diye.

O da sizden korkuyor demişsin ama kulak yiyen fare örneği vermişler üstte :KK70: Bir de fareler düz duvara falan tırmanabiliyor mu?Normalde alttayım ama üst ranzaya geçtim oraya gelemez belki diye.

Ben hala yatamadım, gerginim şu an bile. İlaçlama yapacaklarını söylediler ama bir fareyle şu an bile aynı odada olmak beni çok geriyor. Böyle şeylerden çok korkan bir insanım. Aileye söylemek değil ama muhtemelen bu gece yine uyumam, ortaya çıkarsa videosunu çekeceğim. Elimde video olursa daha sıkı tedbir alırlar diye düşünüyorum çünkü zaten bir yurtta bıçaklanma olayı yaşanmış onun için Ankara'dan gelmişler acil olarak. Genel müdür dediğim adam da özellikle rica etti paylaşmayın diye.

O da sizden korkuyor demişsin ama kulak yiyen fare örneği vermişler üstte :KK70: Bir de fareler düz duvara falan tırmanabiliyor mu?Normalde alttayım ama üst ranzaya geçtim oraya gelemez belki diye.
Şehir efsanesi o yav. Yese benim kulağımı burnumu yerdi mikicik 😂

Bir kere de 40 daireli apartmanı fareler basmıştı, her daireden 20-30 fare çıkarmıştık. İzmirin göbeğinde hem de 😂😂😂 Korkma bir şey yapmaz sana fare. Burnunu kulağını falan yemez.

Tırmanmaz desem seni rahatlatmak için söylemiş olacam, tırmanır çünkü. Ama insana yaklaşmaz mümkün olduğunca, o açıdan rahat ol.

Domestos'la fareler gidecek değil zaten, boşverin saçmalamış.

Bu sitede hep birilerine temizlik dersi veren tipler cıkıyor, 'Ay ben çok titizim her tuvaletten sonra domestos dökerim, ay ben her gün çamaşır suyuyla balkon yıkarım' falan filan .
Yoo hicde öyle bi iddam yok
2 yasında evi sey götürüyor valla.
Domestosu banyodan lagımdan koku geliyor diye dedim ama siz daha iyi bilirsiniz 😂
Fare kacsın diye değil.

Merhaba herkese, direkt konuya geçeceğim. Devlet yurdunda kalıyorum ve bugün dolabımdan fare çıktı. Hayatımın en kötü günlerini geçiyorum ve buraya yazmak istedim.

Şöyle ki herkese bir bölmeli bir dolap düşüyor eşyalarımızı koyabilmek için. O dolabın en altında küçük bir bölme daha var. Oraya bilgisayarımı koyuyorum ve kilitliyorum. Bilgisayar da şu an çok işime yaramadığı için birkaç gündür hiç açmamıştım o dolabı. Bugün bir bursa başvurmak için bilgisarıma ihtiyacım oldu. Dolabı açtığım gibi fare fırladı. Ben küçük böceklerden bile korkan bir insanım, fare görünce neredeyse bayılıyordum korkudan. Fare de dolabın arkasına girdi yani odadan çıktığını görmedik. Oda arkadaşımla hemen kaçtık odadan tabii. Görevlilere söyledim ama çok detaylı bakmadı, ben de fareden korkuyorum dedi. Kantindeki kadın kontrol etti ama bir şey göremedi kaçtığını söyledi ama ben hala odada olduğundan emindim. Bi parça peynir koydum yere sonra üst ranzada olduğum için izlemeye başladım. Diğer kızlara yatmalarını söyledim, bir süre sonra ses falan olmayınca tekrar ortaya çıktı tabii. Kızlarla çok korktuk hemen çıktık odadan.

Şu an yurdun bahçesindeyiz, hava çok soğuk ve ağlıyorum. Hayatımda sigara içmeyen insandım, geldiğimden beri stresten sigaraya başladım. Okulumdan iki saat uzaklıkta bir yurda verildim zaten. Üç tane araç değiştiriyorum gitmek için. Bir de yetmiyormuş gibi fareyle aynı odada yatmaya zorlanıyorum. Yani gerçekten ben mi abartıyorum? Odama gelen görevli 'ben de korkuyorum' diyor, nöbetçi memur 'ben yeni geldim bilmiyorum' diyor. Yurtta öğrencilerin kullanması için bir dinlenme odası var, eşya koyup kilitlemişler. Hayır ne yapayım şimdi? Eşyalarımı toplayıp yurttan ayrılmak istiyorum. İstanbul'da kiralar çok pahalı öyle bir imkanım yok. En azından şikâyet etmek istiyorum, kimi kime şikâyet edeceğimi de bilmiyorum. Sırf devlet yurdunda kalıyorum diye bu kadar çile çekmeyi hak etmiyoruz kesinlikle. Yarın okula da gidemeyeceğim. Muhtemelen sabaha kadar üşütürüm bu soğukta. Cümlelerim karışık olmuş olabilir kusura bakmayın.
Tek çare fare yakalayn tahta kutulardan almak sanırım yada yurtta varsa alın koyun odaniza biliyorum bu çare değil ama sürekli sizin odanızda hazır vaziyette durursa en azından yakalanmış olur

Welcome the real life.
Ben de nefret ederim ve haklısınız ama başa çıkmak zorundasınız...hatta şükredin bu şartlarda aslan çıkmamış.
Çalıştığımız ortamda çıktığı da oldu...demedik çalışamayız gitmiyoruz. Bazen kontrolü ele almak lazım. Üniversite buna da hazırlıyor insanlari öyle bakın bu olaya. Keşke şartlar böyle olmasa tabi o apayrı bir konu.

sehır efsanesının ıspatını yaptım ozel mesajla muhtesemgatsby muhtesemgatsby :KK66:
mesajlarına bakarsan sevınırım
Yani iyi niyetinizi anlıyorum ama özel mesajda kulak kemirme muhabbetinin ettiğini görünce devamını okumadım. Şu an bir odada fareyle kalınca o psikolojiide olamıyor insan. Muhtemelen tedbirimi alayım diye söylüyorsunuz ama benim de yapabileceğim hiçbir şey yok ki. Korkudan 24 saatten fazla süredir uyumadım, şimdilik bunları okumak işime yaramaz yani.

Yani iyi niyetinizi anlıyorum ama özel mesajda kulak kemirme muhabbetinin ettiğini görünce devamını okumadım. Şu an bir odada fareyle kalınca o psikolojiide olamıyor insan. Muhtemelen tedbirimi alayım diye söylüyorsunuz ama benim de yapabileceğim hiçbir şey yok ki. Korkudan 24 saatten fazla süredir uyumadım, şimdilik bunları okumak işime yaramaz yani.
Ne göndermiş allasen, kulak kemiren fare videosu mu 😂😂 ne işine yarayacakmış ispat edince acaba? Ne acayip insanlar var yav.

Sen uyusana biraz kuşum artık. Çık şu siteden.

Ben hala yatamadım, çok gerginim. İlaçlama yapacaklarını söylediler ama bir fareyle şu an bile aynı odada olmak beni çok geriyor. Böyle şeylerden çok korkan bir insanım. Aileye söylemek değil ama muhtemelen bu gece yine uyumam, ortaya çıkarsa videosunu çekeceğim. Elimde video olursa daha sıkı tedbir alırlar diye düşünüyorum çünkü zaten bir yurtta bıçaklanma olayı yaşanmış onun için Ankara'dan gelmişler acil olarak. Genel müdür dediğim adam da özellikle rica etti paylaşmayın diye.

O zaman fare bize bıçak çekti, farede emanet var diyeceksiniz, yahu anliyorum çok korktunuz ama yurt görevlileri, müdürleri, üst makamlar vb için çok sıradan bir olay.
Bence gece 02de basın çığlığı arkadaşlarınızla fare var diye. Her gece yaparsanız ancak öyle çözülür.

ne gerek var şimdi
kızın yapabileceği bişey yok şuan kendini de yırtsa yardım etmiyorlar
neden daha da korkutuyorsunuz
ondan degıl gulendam ya , zaten ılaclamanın sart oldugunu hatta kedı sahıplenmesının avantaj oldugunu soyledım bunun dısında dıkkat etmesı gerektıgını cunku basıma gelen bırseyı anlattım

soyledıgım seyın sehır efsanesı oldugunu soyleyen olmus bende buna daır lınk paylastım kı dıkkat etsın dıye herkesle polemıge gırmeyı seven bırı de degılım zaten buyutmeyı tartısmayı sevmem o yıuzden ozelden attım konunun cok da dısına cıkmayayım dıye

nıye sureklı acıklama yapmak zorunda bırakılıyorum 5 yasında cocuk degıl konu sahıbı, sankı anaokuluna gıden bırıymıs de 2 lınkten inme ınecekmıs gıbı davranmasak mı yetıskın ınsanlarız sonucta aslında asırı korkunclu bırseymıs gıbı davranan sızler oluyorsunuz bu durumda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı