Fareli kyk odam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
korkutmak ıstemem ama soylemek zorundayım fareler herseyı yer demırı bıle camasır makınasının motorunu yıyenlerı bılıyorum
en sevdıklerı sey kıkırdak kulak parmak burun ... bunları yerken hıssetme dıye nefeslerıyle uyusturuyorlar maalesef yanı farelı yerde kalınmaz bu sebeple
bır adamın mıdesıne gırmıstı uyurken :KK43: arastırırsan gorursun dogrulugunu... yurtda baska odada arkadaslarınız varsa rıca edın fare yakalanana kadar onlarla yatagı paylasın odanıza kapan kurun aılenızde yurt muduruyle gorussun sızde durumunuzu tekrar tekrar anlatın gerekırse kapısında oturun fareyle yasayacagımıza mudur kapısında uyuruz deyıp ... gercekten ben olsam boyle yapardım
Bu kadar detay ögrenmeyeydik iyidii sabh sabah:D

Merhaba herkese, direkt konuya geçeceğim. Devlet yurdunda kalıyorum ve bugün dolabımdan fare çıktı. Hayatımın en kötü günlerini geçiyorum ve buraya yazmak istedim.

Şöyle ki herkese bir bölmeli bir dolap düşüyor eşyalarımızı koyabilmek için. O dolabın en altında küçük bir bölme daha var. Oraya bilgisayarımı koyuyorum ve kilitliyorum. Bilgisayar da şu an çok işime yaramadığı için birkaç gündür hiç açmamıştım o dolabı. Bugün bir bursa başvurmak için bilgisarıma ihtiyacım oldu. Dolabı açtığım gibi fare fırladı. Ben küçük böceklerden bile korkan bir insanım, fare görünce neredeyse bayılıyordum korkudan. Fare de dolabın arkasına girdi yani odadan çıktığını görmedik. Oda arkadaşımla hemen kaçtık odadan tabii. Görevlilere söyledim ama çok detaylı bakmadı, ben de fareden korkuyorum dedi. Kantindeki kadın kontrol etti ama bir şey göremedi kaçtığını söyledi ama ben hala odada olduğundan emindim. Bi parça peynir koydum yere sonra üst ranzada olduğum için izlemeye başladım. Diğer kızlara yatmalarını söyledim, bir süre sonra ses falan olmayınca tekrar ortaya çıktı tabii. Kızlarla çok korktuk hemen çıktık odadan.

Şu an yurdun bahçesindeyiz, hava çok soğuk ve ağlıyorum. Hayatımda sigara içmeyen insandım, geldiğimden beri stresten sigaraya başladım. Okulumdan iki saat uzaklıkta bir yurda verildim zaten. Üç tane araç değiştiriyorum gitmek için. Bir de yetmiyormuş gibi fareyle aynı odada yatmaya zorlanıyorum. Yani gerçekten ben mi abartıyorum? Odama gelen görevli 'ben de korkuyorum' diyor, nöbetçi memur 'ben yeni geldim bilmiyorum' diyor. Yurtta öğrencilerin kullanması için bir dinlenme odası var, eşya koyup kilitlemişler. Hayır ne yapayım şimdi? Eşyalarımı toplayıp yurttan ayrılmak istiyorum. İstanbul'da kiralar çok pahalı öyle bir imkanım yok. En azından şikâyet etmek istiyorum, kimi kime şikâyet edeceğimi de bilmiyorum. Sırf devlet yurdunda kalıyorum diye bu kadar çile çekmeyi hak etmiyoruz kesinlikle. Yarın okula da gidemeyeceğim. Muhtemelen sabaha kadar üşütürüm bu soğukta. Cümlelerim karışık olmuş olabilir kusura bakmayın.
Temizlik görevlisi yok mu ya şaka mı of Allah yardımcın olsun zor ya yurt fln

Her doğru her yerde söylenmez. Yazdıklarınız da çok aktif görülen durumlar değil. Arkadaşımın evine fare yuva yapıp doğurmuştu. Ne kadar ilaç kapan yaptıysa da habire çoğaldılar. 6 ay kadar uğraştı, burnu da kulağı da sağlam. Sayıca fazla fareye rağmen. Fare sayısı inanılmaz artınca mecbur evden çıktı zaten.
''fareler dolabımdan duserdı yasamaya alısıyorsunuz''
''o fare sızden korkmustur gırın yasayın ''
gıbı yorumları gorunce susamam kusura bakmayın ,nasıl buyuk bır hata yapmısım bu ısı cıddıye alın farelı yerde yasanmaz bu gıbı durumlar var dıyerek :olamaz:

cok aktıf gorulen bırsey degıl mı ? şaka yapıyorsunuz heralde ? fare yakalanana kadar sıze ve eve zarar verebılır ayrıca da lagımdan cıktıgı ıcın cok pıstır kıyafetlerıne çişini kakasını yapar pısler etrafa
evden bu sebeple cok hızlı sekılde uzaklastırılır neden fare var evde dıye panık yapılıyor ? oturun masaya bır tabak koyun bırlıkte yasayın o zaman ?

benm camasır makınamın motorunu yedı ve parmagımı ısırdı sızın tanıdıgınızın basına gelmemesı yasanmadıgı anlamına gelmez
cok cabuk da uruyorlar 1 tane gordugu fare bır anda 5 tane olur ne yapayım gecer gecer dıyıp susayım mı neden ? kız burada akıl soruyor fıkır soruyor

sankı kapının arkasına saklanmıs bööö yapmısım gıbı davranmak yerıne sız daha faydalı fıkırler sunsanız keske

kusura bakma konu sahıbı ısı cıddıye almakta haklısın boyle seyler var dedıgım ıcın
abartılacak bırsey yokmus zaten bır sure sonra alısıyormussunuz onlarla yasamaya zaten sızı gorunce onlar korkuyorlarmıs e gırın yasayın madem sayıları cogalsa bıle zarar vermıyorlarmıs
arkadaslar bana kızdılar sanırım boyle konusmam ıstenıyor herkesı memnun etmısımdır umarım

ıyı forumlar

Kendiniz çözüm bulacaksınız ozman.
Fare zehiri koyun köselere.
Temizliği yurt görevlileri mi yapıyor?
Neden?
Bi domestos alıp banyoya dökmek zor olmamalı.
Baskalarından beklerseniz üzülürsünüz.
Siizin yasadgınız alan sonucta.
Neden mi? Herhalde hiç yurtta kalmadınız özel veya devlet fark etmez genel temizliği görevliler yapar. Ayrıca bizim temizlemediğimizi nereden biliyorsunuz ki? Banyomuzda domestos var, ayrıca biz onların temizliğine ek olarak da yapıyoruz yani öyle sandığınız gibi bir durum yok. Yani ben nasıl çözüm bulayım ayrıca, üstten konuşmak çok kolay. Dolabın arkasına girmiş ben çekemem onu mesela gücüm yetmez.

Başkalarından beklerseniz üzülürsünüz demişsiniz diye yazmışsınız ama yani sokaktan geçen insandan minnet beklemiyorum bu iş için para alan insanlardan bekliyorum.

Neden mi? Herhalde hiç yurtta kalmadınız özel veya devlet fark etmez genel temizliği görevliler yapar. Ayrıca bizim temizlemediğimizi nereden biliyorsunuz ki? Banyomuzda domestos var, ayrıca biz onların temizliğine ek olarak da yapıyoruz yani öyle sandığınız gibi bir durum yok. Yani ben nasıl çözüm bulayım ayrıca, üstten konuşmak çok kolay. Dolabın arkasına girmiş ben çekemem onu mesela gücüm yetmez.

Başkalarından beklerseniz üzülürsünüz demişsiniz diye yazmışsınız ama yani sokaktan geçen insandan minnet beklemiyorum bu iş için para alan insanlardan bekliyorum.
lagımdan cıkan fareye zaten domestosun engel olmasını beklemek utopik olur kokuda lagımdan gelıyor onada engel olmaz domestos
alaturkaysa kapaklar var o en azından kokuya engel olur klozet ıcın yıne yapacak bırsey yok
farenın cirit attıgı yurtda kedı beslemenıze kımse sesını cıkaramaz cıkaranın odasına guzel peynır yerlestırırsınız o fareyle ugrassın
şöyle bır rüstem ağa tıpınde kedı sahıplenın sokakta bırsuru var :KK66: o fare gorsun gununu

Öyle bi söylemissiniz ki banyodan koku geliyor,dolabın arkası les gibi falan.
Burdan bakınca bisey yapmayıp onlardan beklediğiniz izlenimi veriyor.
Müneccim olmadıgımızdan bilemeyiz siz ne yapıyorsunuz?
Ben yazılanı yorumlarım.
Bu is icin para alıyorlar evet ,ama gelin dolabı cekin deseniz cekerler herhalde.

kusura bakma konu sahıbı ısı cıddıye almakta haklısın boyle seyler var dedıgım ıcın
abartılacak bırsey yokmus zaten bır sure sonra alısıyormussunuz onlarla yasamaya zaten sızı gorunce onlar korkuyorlarmıs e gırın yasayın madem sayıları cogalsa bıle zarar vermıyorlarmıs
arkadaslar bana kızdılar sanırım boyle konusmam ıstenıyor herkesı memnun etmısımdır umarım

ıyı forumlar
Teşekkür ederim, herkes yardımcı olmak için yazıyor yani fikir verenlere teşekkür ederim.

Bu arada gelişmeleri yazayım, inanılmaz bir tesadüf yaşandı bugün. Ben gece hiç uyuyamadım, sabah da kızlarla yemekhaneye doğru giderken teftişe gelenleri gördük. Bir günden fazladır ayakta durduğum için artık nasıl görünüyorsam adam direkt beni sordu neyin var diye. Bu yurtların genel müdürü müymüş neymiş, gerçekten ilgilendi baya. Dolapların altını çektiler ve odaya kapanlar koydular. Fare hala yakalanamadı. Ben şu an nasıl görünüyorum bilmiyorum ama insanlar bayılırım falan diye endişeleniyor. Ben uyuyacağım biraz, odada diğerleri nöbet tutacak. Duruma göre bizi farklı odalara alacaklar.

Teşekkür ederim, herkes yardımcı olmak için yazıyor yani fikir verenlere teşekkür ederim.

Bu arada gelişmeleri yazayım, inanılmaz bir tesadüf yaşandı bugün. Ben gece hiç uyuyamadım, sabah da kızlarla yemekhaneye doğru giderken teftişe gelenleri gördük. Bir günden fazladır ayakta durduğum için artık nasıl görünüyorsam adam direkt beni sordu neyin var diye. Bu yurtların genel müdürü müymüş neymiş, gerçekten ilgilendi baya. Dolapların altını çektiler ve odaya kapanlar koydular. Fare hala yakalanamadı. Ben şu an nasıl görünüyorum bilmiyorum ama insanlar bayılırım falan diye endişeleniyor. Ben uyuyacağım biraz, odada diğerleri nöbet tutacak. Duruma göre bizi farklı odalara alacaklar.
cok ıyı denk gelmıs cok sevındım en azından yapılması gereken yapılmıs

bırde ılaclama yapılmalı ılaclama sırketını arayın cok cuzı bır mıktar odeyın odanızı ılaclasınlar ayrıca sımdının farelerı cok akıllı genetık kodlama ataları kapanı bılıyorsa tanıyıp yakalanmayabılıyorlar hemde o ılac kokusu epey sure engel oluyor
bu tarz durumlar sans meselesı koca apartmanda sadece bır eve fare gırmesı gıbı koca yurtda sızın odayı secmıs bırdaha olmasın kafanız rahat etsın dıye önlem olur en azından

bırde ortada gıda paketı bıle olmasın onlar ac oldukları ıcın gelıyorlar zaten bır sure dıken ustunde gıbı olacaksınız ama yakalanınca rahat edeceksınız elbet yakalanacak gecmıs olsun

Öyle bi söylemissiniz ki banyodan koku geliyor,dolabın arkası les gibi falan.
Burdan bakınca bisey yapmayıp onlardan beklediğiniz izlenimi veriyor.
Müneccim olmadıgımızdan bilemeyiz siz ne yapıyorsunuz?
Ben yazılanı yorumlarım.
Bu is icin para alıyorlar evet ,ama gelin dolabı cekin deseniz cekerler herhalde.
Ay gider kokusuna ben ne yapayım gerçekten soruyorum? Siz de öyle bir söylüyorsunuz ki sanki orada işim okumak değil de temizlik yapmak. Ayrıca hiçbir şey yapmak zorunda değilim tabii ki, onlardan bekleyeceğim doğal olarak. Böyle yapmıyorum ama yapsam da haksız bir davranış olmaz. Benim görevlilerden habersiz dolabı oynatmam bile yasak mesela, banyoya dışarıda kullandıklarımı terliklerle girmeyelim paspas serip ayrı terlik kullanalım dedik. Buna bile izin vermediler.

Hayır yani yazmak zorunda değilsiniz, şurada kötü bir olay yaşayıp fikir almak için yazıyorum üstüne de suçlanıyorum. Müneccim olmayabilirsiniz ama ben şimdi size kyk kurallarını on saat yazamazdım. Bilmiyorsanız da çok biliyormuş gibi konuşmayın.

Fare ne kokusunu sevmez?

Nane, Fesleğen, Karanfil, Kekik: Naftalinin yanı sıra nane, fesleğen, karanfil ve kekik gibi bitkilerin kokuları da farelerin hoşuna gitmez. Bu bitkiler, keskin kokuları sebebiyle farelerin sevmediği kokular arasında yer almaktadır.

arastırınca bu bılgıler cıkıyor
peysajcılarda veya cıcekcılerde taze canlı topragında nane veya feslegen alıp yetıstırebılırsınız odanızda saksıda
bırde narencıyeye karanfıllerı saplayın oda kokusu gıbı kalsın kosede sinegede engel oluyor hem farede sevmezmıs

Ay gider kokusuna ben ne yapayım gerçekten soruyorum? Siz de öyle bir söylüyorsunuz ki sanki orada işim okumak değil de temizlik yapmak. Ayrıca hiçbir şey yapmak zorunda değilim tabii ki, onlardan bekleyeceğim doğal olarak. Böyle yapmıyorum ama yapsam da haksız bir davranış olmaz. Benim görevlilerden habersiz dolabı oynatmam bile yasak mesela, banyoya dışarıda kullandıklarımı terliklerle girmeyelim paspas serip ayrı terlik kullanalım dedik. Buna bile izin vermediler.

Hayır yani yazmak zorunda değilsiniz, şurada kötü bir olay yaşayıp fikir almak için yazıyorum üstüne de suçlanıyorum. Müneccim olmayabilirsiniz ama ben şimdi size kyk kurallarını on saat yazamazdım. Bilmiyorsanız da çok biliyormuş gibi konuşmayın.
Bdvde fareye konu acınca bende isiniz yok temizlik yaparsınız belki dedim.
Okumak icin ayırdıgınız vakitte burdasınız ya.
Ay neyse sabah sabah yeterince icimiz kalktı dagılalım.

Bdvde fareye konu acınca bende isiniz yok temizlik yaparsınız belki dedim.
Okumak icin ayırdıgınız vakitte burdasınız ya.
Ay neyse sabah sabah yeterince icimiz kalktı dagılalım.
aynen kusura bakmayın keşke burada konu açacağıma fareli odamı temizleseydim, benim görevim zaten bunu yapmak da. Bir dahaki sefere burada okumak için ayırdığım vakti size sorayım, belki daha iyi fikirleriniz olur yapmam için. Şaka gibisiniz ya, dağılın konumdan gerçekten. Sizi göz ardı ediyorum.

aynen kusura bakmayın keşke burada konu açacağıma fareli odamı temizleseydim, benim görevim zaten bunu yapmak da. Bir dahaki sefere burada okumak için ayırdığım vakti size sorayım, belki daha iyi fikirleriniz olur yapmam için. Şaka gibisiniz ya, dağılın konumdan gerçekten. Sizi göz ardı ediyorum.
Depresyon hırkamı giydim aglıyorum suan:KK61:

Domestos'la fareler gidecek değil zaten, boşverin saçmalamış.

Bu sitede hep birilerine temizlik dersi veren tipler cıkıyor, 'Ay ben çok titizim her tuvaletten sonra domestos dökerim, ay ben her gün çamaşır suyuyla balkon yıkarım' falan filan .

Delik neredeyse onu bulmaya çalışın bence,silikonla kapatırsanız bir daha giremezler.

Öğretmen olarak atandığımda 15 günlük eğitim için tüm yeni öğretmenleri bir yatılı ortaokulun yurduna yerleştirmişlerdi. Çevrede hiçbir şey yok sadece yurt ve okul. Yemekleri yemekhanede yiyoruz ama nasıl baharatlı ve leş gibi. Tüm öğretmenler ishal ve kusma olduk. Bir gece ranzanın alt katındaki yatağımdan mide bulantısı ile lavaboya koştum. Kustum ettim odaya geldim nasıl kötüyüm yatakta siyah birşeyler gördüm ama bişey döküldü heralde dedim elimle silkeledim attım kendimi yatağa. Sabah oldu bir baktım ki bunlar bildiğin pislik. Fare mi acaba derken koridorun karşısındaki tuvalet kapısının altındaki 4 parmak boşluktan bir lağım faresi fırlayıp bizim odaya yatakların altına kaçtı. O halde orada biz 10 gün daha kaldık. Bizden sonra okul açıldı ortaokul öğrencileri geldi kaldı. Yazık gerçekten.
Şu an bir üniversitede çalışıyorum. 4 sene Önce ofiste otururken duvar kenarından vici vici ses çıkararak bir fare koştu ayaklarımın üstünden geçip koridora çıktı. Yani kurumlar leş gibi.
Oraya giren fare tuvalete de giriyordur, yemekhaneye de giriyordur. Cimer e topluca yazın, genel bi ilaçlama yaparlar belki. Yurt müdürüne çıktınız mı?
Öyle yerlerin düzenli ilaçlanması gerekiyor prosedürde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı