Bu arada olayın etkisiyle yurtlara falan iyice saydırdım ama odaya fare girmesi çok rastlanır bir durum değilmiş, o da şansıma benim başıma geldi. Yurt görevlileri ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını söylüyorlar. Benim yurdumun bahçesi kocaman ve yeşillik bir alan, oradan binaya girmiş. Koridordan da birileri çıkınca bizim odaya fırlamış.
Yani burayı okuyup da devlet yurdunda kalmayı düşünen ya da çocuğunu göndermek isteyen varsa benim böyle korkunçlu konumu okuyup tedirgin olmasın. Ben buraya geldiğimden beri baya şanssızlıklar yaşadığım için genel olarak olumsuz düşünmeye başladım ama devlet yurtlarının da çok avantajları var.
Mesela özel yurtlarda kalan arkadaşım ısınmadan şikayet ediyordu ama devlet yurtlarında böyle bir olay yaşanmaz, yaz- kış fark etmeden şortla gezersiniz sıcak olduğundan dolayı. Yemekler bazen kötü olsa da genel olarak iyi yani ben seviyorum. Arkadaşım özel yurtta çamaşır yıkatmaya ayrıca 20 lira veriyor, burada öyle şeyler asla yok. Sürekli sıcak suyunuz var.
Fare yakalanınca ben de normale döndüm tabii, şimdi de üzüldüm benim konuyu okuyan anneler falan vardır. Çocuğunuz devlet yurduna giderse fareyle aynı odada uyuyacak diye bir durum yok yani