Konu başlığını fareli köyün diye algılıyorum habire
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eşyalarını çıkar hemen ki yemesin yıkamaya ver hemenBence yurtta şu an tamamen boş olan bir oda vardır ama bize vermediler. Ne olursa olsun bir tane tutarlar yani yedekte.
Eşyalarını çıkar hemen ki yemesin yıkamaya ver hemen
Fare yapıştırıcısı al yada kovalayan ses cihazları var ondan al kapan kurarsan fare çoğalır canm peynir kapan bunlar çoğaltan şeyler dikkat et
Peynir koyacaksan kapıya yakın 3-4 tane koy en son kapi dışına koy kapiyi acik bırak o şekilde odadan çıkar en azından
Kapana yakalandığında da sağlam kalmıyor yalnız. Hatta o daha acılı onlar için.Fareye zarar vermeyen kapanlardan kurun peynir koyup.Yakalandiginda ki bir gecede yakalanir bekciden birinden rica edin ağaçlık yere salsın ...
Daha bugün yıkamıştım tüm kıyafetlerimi, kıyafetlerimi yiyeceğini sanmıyorum açıkçası daha doğrusu ilk kez duydum yiyebileceklerini. Bizi şu an odaya getirdiler, üst ranzada üç kişi kalıyoruz şu an. Farenin 1-2 kere daha çıkıp geri döndüğünü gördük. Çıkıyor ama biz bağırınca tekrar dönüyor. Hayır döndüğü yer de yine benim dolabım yani oraya saklanıyor. Şaka gibi bir gün geçiyorum gerçekten.Eşyalarını çıkar hemen ki yemesin yıkamaya ver hemen
Fare yapıştırıcısı al yada kovalayan ses cihazları var ondan al kapan kurarsan fare çoğalır canm peynir kapan bunlar çoğaltan şeyler dikkat et
Peynir koyacaksan kapıya yakın 3-4 tane koy en son kapi dışına koy kapiyi acik bırak o şekilde odadan çıkar en azından
korkutmak ıstemem ama soylemek zorundayım fareler herseyı yer demırı bıle camasır makınasının motorunu yıyenlerı bılıyorumDaha bugün yıkamıştım tüm kıyafetlerimi, kıyafetlerimi yiyeceğini sanmıyorum açıkçası daha doğrusu ilk kez duydum yiyebileceklerini. Bizi şu an odaya getirdiler, üst ranzada üç kişi kalıyoruz şu an. Farenin 1-2 kere daha çıkıp geri döndüğünü gördük. Çıkıyor ama biz bağırınca tekrar dönüyor. Hayır döndüğü yer de yine benim dolabım yani oraya saklanıyor. Şaka gibi bir gün geçiyorum gerçekten.
Bu kadar korkutmasa miydin acaba?korkutmak ıstemem ama soylemek zorundayım fareler herseyı yer demırı bıle camasır makınasının motorunu yıyenlerı bılıyorum
en sevdıklerı sey kıkırdak kulak parmak burun ... bunları yerken hıssetme dıye nefeslerıyle uyusturuyorlar maalesef yanı farelı yerde kalınmaz bu sebeple
bır adamın mıdesıne gırmıstı uyurken arastırırsan gorursun dogrulugunu... yurtda baska odada arkadaslarınız varsa rıca edın fare yakalanana kadar onlarla yatagı paylasın odanıza kapan kurun aılenızde yurt muduruyle gorussun sızde durumunuzu tekrar tekrar anlatın gerekırse kapısında oturun fareyle yasayacagımıza mudur kapısında uyuruz deyıp ... gercekten ben olsam boyle yapardım
Kafes şeklinde olanlar var bir şey yapmıyor hayvana.Kapana yakalandığında da sağlam kalmıyor yalnız. Hatta o daha acılı onlar için.
Fareden kaynaklı sorun yasamaması için neler olabılecegını ve ne yapabılecegını anlatarak hata mı ettım? pardon.Bu kadar korkutmasa miydin acaba?
Kendiniz çözüm bulacaksınız ozman.Merhaba herkese, direkt konuya geçeceğim. Devlet yurdunda kalıyorum ve bugün dolabımdan fare çıktı. Hayatımın en kötü günlerini geçiyorum ve buraya yazmak istedim.
Şöyle ki herkese bir bölmeli bir dolap düşüyor eşyalarımızı koyabilmek için. O dolabın en altında küçük bir bölme daha var. Oraya bilgisayarımı koyuyorum ve kilitliyorum. Bilgisayar da şu an çok işime yaramadığı için birkaç gündür hiç açmamıştım o dolabı. Bugün bir bursa başvurmak için bilgisarıma ihtiyacım oldu. Dolabı açtığım gibi fare fırladı. Ben küçük böceklerden bile korkan bir insanım, fare görünce neredeyse bayılıyordum korkudan. Fare de dolabın arkasına girdi yani odadan çıktığını görmedik. Oda arkadaşımla hemen kaçtık odadan tabii. Görevlilere söyledim ama çok detaylı bakmadı, ben de fareden korkuyorum dedi. Kantindeki kadın kontrol etti ama bir şey göremedi kaçtığını söyledi ama ben hala odada olduğundan emindim. Bi parça peynir koydum yere sonra üst ranzada olduğum için izlemeye başladım. Diğer kızlara yatmalarını söyledim, bir süre sonra ses falan olmayınca tekrar ortaya çıktı tabii. Kızlarla çok korktuk hemen çıktık odadan.
Şu an yurdun bahçesindeyiz, hava çok soğuk ve ağlıyorum. Hayatımda sigara içmeyen insandım, geldiğimden beri stresten sigaraya başladım. Okulumdan iki saat uzaklıkta bir yurda verildim zaten. Üç tane araç değiştiriyorum gitmek için. Bir de yetmiyormuş gibi fareyle aynı odada yatmaya zorlanıyorum. Yani gerçekten ben mi abartıyorum? Odama gelen görevli 'ben de korkuyorum' diyor, nöbetçi memur 'ben yeni geldim bilmiyorum' diyor. Yurtta öğrencilerin kullanması için bir dinlenme odası var, eşya koyup kilitlemişler. Hayır ne yapayım şimdi? Eşyalarımı toplayıp yurttan ayrılmak istiyorum. İstanbul'da kiralar çok pahalı öyle bir imkanım yok. En azından şikâyet etmek istiyorum, kimi kime şikâyet edeceğimi de bilmiyorum. Sırf devlet yurdunda kalıyorum diye bu kadar çile çekmeyi hak etmiyoruz kesinlikle. Yarın okula da gidemeyeceğim. Muhtemelen sabaha kadar üşütürüm bu soğukta. Cümlelerim karışık olmuş olabilir kusura bakmayın.
Her doğru her yerde söylenmez. Yazdıklarınız da çok aktif görülen durumlar değil. Arkadaşımın evine fare yuva yapıp doğurmuştu. Ne kadar ilaç kapan yaptıysa da habire çoğaldılar. 6 ay kadar uğraştı, burnu da kulağı da sağlam. Sayıca fazla fareye rağmen. Fare sayısı inanılmaz artınca mecbur evden çıktı zaten.Fareden kaynaklı sorun yasamaması için neler olabılecegını ve ne yapabılecegını anlatarak hata mı ettım? pardon.
Yasadıklarımdan ogrendıgım bırsey var heralde.