- 21 Ekim 2017
- 528
- 474
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Iste simdi fakir ruhlusun diyesim geldi.Onunla ekmek- soğanina da varım gerçi:)
Varlık içinde yokluk ahahahahIste simdi fakir ruhlusun diyesim geldi.
Ne kulak varmis arkadasim sen de. Bunca sòzù nasil duydun.Düğün için alışverişe çıkıldı kayınvalidem ve görümcem eşliğinde.
Artik ikinci bir ailem var ve ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar sağolsunlar ama ben yersiz birseyler mi yaptım bilemiyorum. Kırıcı olunmadigi sürece tüm elestirilere açığım.
İhtiyacim olmayan ve kullanmayacağım hiçbir şey istemediğimi söyledim bugün ısrarla. ( giysi dolabim yeterince dolu ve evim gecici ve kücük oldugundan fazla yerim yok ) Normalde bizzat gidip almayacağim pahalilikta bir seyi almak istemedigimi de belirttim. Misal hayatım boyunca hicbir kabana 800tl vermedim. Alamadığımdan değil de alternatifi olan bir şey için o kadar para vermeyi sevmiyorum.. Bu beni pinti mi yapar, ya da marka takıntım olmaması vizyonsuz mu? ha bu arada dümdüz bir kabandi ve çoğu yerde bulunabilecek türdendi. Acıdım o paraya ve sırf almış olmak için aldirmadim.
Basim kapali değil ve pahali tesettur magazalarindan birine girdik, kendime göre bulduğum tek şey bir gömlekti ve o da kombinlenmesi zor bi parcaydı. Ki o fiyata aldığım şık elbiselerim olduğunu hatirlayinca bıraktım. Girdiğim mağazalara laf arasında döküntü vs dendiğini duyar gibi oldum. Erkek tarafından ne koparirsak kar zihniyetini zaten sevmiyorum da bunu yapmamdaki amaç beni sevmeleri, tutumlu demeleri vs. icin değildi kesinlikle. İhtiyacimdan ,yemeğimden asla kısmam ama bu durumlar bana çok tuhaf geliyor. Zaten alışverişi görev olarak değil de zevk alarak yapmayı seviyorum, bugün resmen süreli kıyafet seçme yarışinda gibiydim. Düğün alisverisi adi altında yapılan her şeye zaten değer katılıyorlarken ve ekonominin durumu da böyleyken aşırı israfa karşıyım ben ve bugün bunu fazlasıyla gösterdim sanırım. Onlar da ruhumun fakir olduğunu tescillediler diye düşünüyorum En son kuyumcuya ben yatırım için ve işçiliği az olanlardan istiyorum dediğimde muhterem görümcemin arkadan suratı düşük sekilde onun bile hesabını yapıyor deyişini duydum. Ve kayinvalidemle bakışmalarini gördüm birkaç kez.
Ama sonra da görmemiş, her şeyi aldırıyor denmesindense fakir ruhlu olduğumu düşünmeleri daha mı iyidir diye düşünürken buldum kendimi.
Ah ne zormuş dostlar, her davranışa bir kulp bulunuyorsa şayet ben içimden geleni yapayım da kusur bulan her şekilde bulur diyor ve durum değerlemesini size bırakıyorum, şimdiden teşekkürler
Ben aldım kayımvalidemin zoruyla!Aldiracaksin 1000 liraya gecelik boylesine gorsun dunya kac bucak
Duymamam için çaba sarfetmiyordu saygıdeğer görümcem :)Ne kulak varmis arkadasim sen de. Bunca sòzù nasil duydun.
O nasil gecelik ya altindan mi kesseler vermem o paraya neler alinir neler o fiyata x bi magazadan 8 10 tane alir farkli farkli giyersin yaKeşke..ben de mümkün mertebe az kişiyle cikilmasini uygun buluyorum. Ama öyle oldu işte..
850tl ye aldık gecelik takımını ama sonuç, sabahlığın arkası delik ve büstiyer lekeli çıktı. Her markanın eti yenmiyormus işte değiştirmeye 1saatlik yol cekecegim.olan gene bana oldu
Gecelikler özellikle dantelli vs olanlar bı fiyatlar.O nasil gecelik ya altindan mi kesseler vermem o paraya neler alinir neler o fiyata x bi magazadan 8 10 tane alir farkli farkli giyersin ya
Yuh arkadas ben erken evlendim yada hic ilgi duymadim sanirim ama yinede verilmez ya o paraya gercekten cok daha sevdigin bir seyi yaparsin yada o gecelige verecegime hayir kurumuna veririm vereni de anlamiyorum ciddenGecelikler özellikle dantelli vs olanlar bı fiyatlar.
Hatta 850 gayet uygun, öyle diyeyim.
Set ise 2 bini buluyor.
Verdiler valla. Ben de hesapta eksiye düştüm bu gecelik fiyatı kadar, siz o parayı bana verin diyemedim tabiiisi xD içerde yatiyor muhterem gecelikler. Hain planlarim var..satıp karta yatirayım hahahaYuh arkadas ben erken evlendim yada hic ilgi duymadim sanirim ama yinede verilmez ya o paraya gercekten cok daha sevdigin bir seyi yaparsin yada o gecelige verecegime hayir kurumuna veririm vereni de anlamiyorum cidden
Yalıda yaşasam veririm belki.Yuh arkadas ben erken evlendim yada hic ilgi duymadim sanirim ama yinede verilmez ya o paraya gercekten cok daha sevdigin bir seyi yaparsin yada o gecelige verecegime hayir kurumuna veririm vereni de anlamiyorum cidden
Bence de satip biseyler yapin yada cercevelettirin evin duvarina asin o kadar para vercem bir parca seye kiyip giyemem valla hayir biz de aldikta en baba 100 tl olsun sen fakir ruhlusun ben direk fakirim galibaVerdiler valla. Ben de hesapta eksiye düştüm bu gecelik fiyatı kadar, siz o parayı bana verin diyemedim tabiiisi xD içerde yatiyor muhterem gecelikler. Hain planlarim var..satıp karta yatirayım hahaha
Cok zengin olsam bide o parayi ben kazanmamis evlilikle haketmis olsam catir cutur harcarim o ayri bende de bitane var cok ünlü bir magazaninki kendim.almistim bitanecik ozel olsun diye ama asla 850 tl degil tabi dünyanin en sacma giysisi yazin yakar kisin üsütür durmadan kayar verilmez o kadar para ya valla ben uzuldum suanYalıda yaşasam veririm belki.
Ama bırakın geceliği, sevdiğim 2 3 alt pijamam var, üzerine tshirt öyle takılıyorum.
Bir tane düğün gecesi için zorla alındı bana geri iade edemedim diğeri gibi.
Yahu şortunu askılısını giyeyim dedim, ömrümde böyle rahatsız bir şey giymedim.
Ben nereye gidersem tam tersine gidiyor takım, toplanıyor.
Yataktan kaymak da cabası.
Çevremde yeni evlenecek biri olursa imkanı kısıtlı olan, o geline hediye edeceğim takımı valla.
Bende senin gibiydim Nisan alışverişine gittik bu pahali almayalim şu pahali almayalim dedim onlar zorla alıyordu ben tam takım gecelik takımına 9 sene önce 650tl verdigimihatırlıyorum ne bileyim öyle şeylere çok para vermek istememistim şimdi olsa sessiz her şeye cevap vermeyen ağır bir Gelin Gibi davranirdimDüğün için alışverişe çıkıldı kayınvalidem ve görümcem eşliğinde.
Artik ikinci bir ailem var ve ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar sağolsunlar ama ben yersiz birseyler mi yaptım bilemiyorum. Kırıcı olunmadigi sürece tüm elestirilere açığım.
İhtiyacim olmayan ve kullanmayacağım hiçbir şey istemediğimi söyledim bugün ısrarla. ( giysi dolabim yeterince dolu ve evim gecici ve kücük oldugundan fazla yerim yok ) Normalde bizzat gidip almayacağim pahalilikta bir seyi almak istemedigimi de belirttim. Misal hayatım boyunca hicbir kabana 800tl vermedim. Alamadığımdan değil de alternatifi olan bir şey için o kadar para vermeyi sevmiyorum.. Bu beni pinti mi yapar, ya da marka takıntım olmaması vizyonsuz mu? ha bu arada dümdüz bir kabandi ve çoğu yerde bulunabilecek türdendi. Acıdım o paraya ve sırf almış olmak için aldirmadim.
Basim kapali değil ve pahali tesettur magazalarindan birine girdik, kendime göre bulduğum tek şey bir gömlekti ve o da kombinlenmesi zor bi parcaydı. Ki o fiyata aldığım şık elbiselerim olduğunu hatirlayinca bıraktım. Girdiğim mağazalara laf arasında döküntü vs dendiğini duyar gibi oldum. Erkek tarafından ne koparirsak kar zihniyetini zaten sevmiyorum da bunu yapmamdaki amaç beni sevmeleri, tutumlu demeleri vs. icin değildi kesinlikle. İhtiyacimdan ,yemeğimden asla kısmam ama bu durumlar bana çok tuhaf geliyor. Zaten alışverişi görev olarak değil de zevk alarak yapmayı seviyorum, bugün resmen süreli kıyafet seçme yarışinda gibiydim. Düğün alisverisi adi altında yapılan her şeye zaten değer katılıyorlarken ve ekonominin durumu da böyleyken aşırı israfa karşıyım ben ve bugün bunu fazlasıyla gösterdim sanırım. Onlar da ruhumun fakir olduğunu tescillediler diye düşünüyorum En son kuyumcuya ben yatırım için ve işçiliği az olanlardan istiyorum dediğimde muhterem görümcemin arkadan suratı düşük sekilde onun bile hesabını yapıyor deyişini duydum. Ve kayinvalidemle bakışmalarini gördüm birkaç kez.
Ama sonra da görmemiş, her şeyi aldırıyor denmesindense fakir ruhlu olduğumu düşünmeleri daha mı iyidir diye düşünürken buldum kendimi.
Ah ne zormuş dostlar, her davranışa bir kulp bulunuyorsa şayet ben içimden geleni yapayım da kusur bulan her şekilde bulur diyor ve durum değerlemesini size bırakıyorum, şimdiden teşekkürler
Düğün için alışverişe çıkıldı kayınvalidem ve görümcem eşliğinde.
Bana da oyle. Ama ben ogretmenim ya meslek aliskanligi falan sanmistim yani direk kagit dusunmeyi. Demek fakirmisiz bizBende a3 a5 de aynı şeyi düşündürüyor )]
Ama o "don"u dört.gözle bekleyen ve alınmadığında ömür boyu kocasının beynini tırmalayan kaç kişi var bilyormusun:)