Fakir ruhlu muyum ben?

Aman ne olursa olsun yine de çok pahalı yahu
En fazla 250 tllik ürünü sırf çeyizlik ürün diye bu fiyatlara kakalıyorlar yazık valla verilen paraya, bir iki giyilip sonra yine polar donlara geçiliyor nasılsa:KK53: benim de ruhum fakir galiba elin müstakbel kvsinin parasına bile acıdım:KK53:

Aaa ben severim:KK45:
Cidden söyle jan janli takima 850 degilde güzel para bayılırım.
Zaten bu fantazi takimlari öyle pek dayanıklı olmuyor. Ben yazin yatarken de giyiyordum. Yatakta dönerken 30 tllik gecelik cart dedi gitti.
Biraz kaliteli almak lazim aslinda:KK53:

Ya canm çok kasma ne istiyosan al ben istediğim gibi alamadim zaten öle alışverişe flnda cikarmadikar yani sen boşver hiç onlara yaranmak için bi çabaya girme aslaa degmezler,hiç bir şeyine mudahale ettirme başta çizgini göster derim ben

Kesinlikle yaranmak için değildi , ihtiyacım olan şeyleri aldırdım da Fuzuli şeylerin gereği bence yok ya. Neyse sulalede fakir ruhlular olarak bilinecegiz en fazla :d eşim de böyle düşünüyor çünkü .Hatta tencere kapak dediler haha

Gecelik mecelik boşverin de şöyle en kalitelisinden birkaç çanta modası geçmeyecek, bir kaç çift de ayakkabı alın derim. :)) Madem çok hevesliler..:KK45:

Sizin ruhunuz fakir değil de ne yazık ki karşınızdakilerin ruhu kapkara. Zaten bu maaile alışveriş işleri saçma. Bir de insanları düşünmüş suçlu çıkmışsınız. Ben olsam bu lafların üzerine onlara iyi bir meblağ ödetir bitirirdim alışverişi.

Kotondan 3parca gömlek ve etek aldık nisanlimla. o da dedi ki gerçekten hicbiseyin yokmuş ve bugün hepsini almak zorundaymisiz psikolojisi bende bile oldu niye ki dedi. Ahh benim garibim ya :KK70: her şeyden bı haber.nereye cektiysek oraya geldi canım benim of oturup az da ona uzuleyim ben
Ya böyle alışverişlerde usül budur,
senin kıyafetin yok gel hayrına giydirelim diye çıkılmıyor ki bu alışverişlere,
Bide seni her zaman böyle alışverişede çıkaracak degiller,
Örf adetler böyle.

Kesinlikle yaranmak için değildi , ihtiyacım olan şeyleri aldırdım da Fuzuli şeylerin gereği bence yok ya. Neyse sulalede fakir ruhlular olarak bilinecegiz en fazla :d eşim de böyle düşünüyor çünkü .Hatta tencere kapak dediler haha
Valla canm sana tavsiyem herseye müdahale etmelerine izin verme bozulacaklar fln diyede lafini çekme sakin derimm her zaman mesafeni koy mutluluklar diliyorumm

Ben eşimle nişan zamanı alışverişe gittim sadece pijama filan almak için. Eşim geldi ki elinde bir liste ay bi baktım oha dedim ya siz kafayı mı yediniz acaba görmemiz lazımdı . Eğer gidip alsaydık yazılanları 10 bin kesin verirdik. Bi çanta aldım zorla almış olmak için resmen babaanne çantası :KK53: neyse çamaşırları giyiyorum şimdi :olamaz: ama benim ruhum kesin fakir . Görümcem bana nişanlandıktan sonra dedi ki sana çok şaşırıyorum hiç birşey aldırmadın aslında ailenin durumu çok iyi herşey gayet iyi biliyorsun ama dedi:oha: ben bir sürü şey aldırmıştım dedi. Bende içimden ben görmemiş değilim işte ondan dedim:KK48: benim kv cimri olduğu için böyle olmamı seviyor ama ben o sevsin diye böyle değilim. Ben hep böyleydim

Nerde giyilir bunlar ))) ben hep pazen donla geziiyorum. İisicacik vallah ))))
Soguk evde giyilmez . Yoksa ben yaz kis giyer(d) im.

Not: evim sicacik olmuyor. sanirim bu tarz giyinmek icin kısin bir 500 tl isinma parasini gözden cikarmam lazim2:KK48:

Keske hep beraber gitmeseymissiniz ama gitmissiniz biraz gerilmis olabilir müstakbel kaynana ve görümceniz ya buda hicbiseyi begenmiyor tarzinda düşünmüş olabilirler ama onemli olan sizin mutlulugunuz
Zaten acgozlu gibi herseyi alsaniz cok ayip olurdu bence guzel davranmissiniz.
Arkadasimin yengesi ,erkek kardesinin karısı,o zamanlar nisanliyken kasaya bir geliyorlardi bilmemkacliralik gecelik,bayram gelir bana altin getirin der tam bir görgüsüz varos. Onu hickimse sevmiyor mesela şuan. Insanlari borca soktu 1 sene oldu evleneli hala insanlar borc ödüyorlar.
Tirnagin varsa başını kaşırsın gerci onlarin tirnagi varmis ama o tirnaklarini da cok uzatmamak lazim bosver iyisini yapmissin duz kabana bende 800 tl vermezdim misal ama kozmetik olsa verirdim hehehehe.
Bosveeeeeer mutluluğuna bak

Bacim ama ben biraz edepsizim esim hiçbişeyden anlamaz pek, tek bildigi adet ya da görgü kuralı birinin evine giderkenn,pasta baklava ya da biseler almak .
Buna demistim ki aşkım bizim adetlerimize göre,evlenecek kız giysi dolabini ve ayakkabılarını yeni evine getirmez hepsini damat alır yeni kiyafetler .
Ama yemedi :KK70: :KK70:
Nitekim oyle oldu sayılır evlenirken ayikladim giymediklerimi,evlendikten sonra da yine alisveris falan yaptım epey. Yine verdiklerim oldu ihtiyac sahiplerine. Kendisi hala o gariban beyaz kazagini giyiyor:işsiz::işsiz:
Tıpkı eski günlerdeki gibi Ezeeeeel:KK76:
Ama benim hicbir zaman giyecek bişeyim yoktur bunu bu adama anlatamadim :/
Simdi de deri görünümlü etek koydum alisveris sepetine gözümü toprak doyursun :işsiz:

Tesettür mağazasına girmenizi neden yadırgamışlar anlamadım.
Çok şık mağazalar var ve ürünleri almak için tesettürlü olmaya gerek yokki.

Davranışlarınız takdire şayan.
Ama onlar da gelinlerine değer veriyor olmalı ki iyi şeyler seçmenizi istemişler.
Her pahalı şey iyidir mantığı ile belki de.
Siz de bu rahatlıkla biraz daha zevkinizi belli edecek seçimler yapabilirdiniz.
Öyle de olsa böyle de olsa laf yiyecekseniz bunun için yiyin:)

Tatlı tatlı yemenin acı acı.. neyse, onu demeyecektim.:KK53:

Bugün pahalı şeyler aldırıp, değerli gelin olmanın tadını çıkarırsan, yarın da 4 4'lük hizmet eden, eli bol, gel dediklerinde gelen git dediklerinde giden gelin olmanız beklenebilir.

Bence iyi yapmışsınız. Hoppa:super:

Düğün için alışverişe çıkıldı kayınvalidem ve görümcem eşliğinde.
Artik ikinci bir ailem var ve ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar sağolsunlar ama ben yersiz birseyler mi yaptım bilemiyorum. Kırıcı olunmadigi sürece tüm elestirilere açığım.

İhtiyacim olmayan ve kullanmayacağım hiçbir şey istemediğimi söyledim bugün ısrarla. ( giysi dolabim yeterince dolu ve evim gecici ve kücük oldugundan fazla yerim yok ) Normalde bizzat gidip almayacağim pahalilikta bir seyi almak istemedigimi de belirttim. Misal hayatım boyunca hicbir kabana 800tl vermedim. Alamadığımdan değil de alternatifi olan bir şey için o kadar para vermeyi sevmiyorum.. Bu beni pinti mi yapar, ya da marka takıntım olmaması vizyonsuz mu? ha bu arada dümdüz bir kabandi ve çoğu yerde bulunabilecek türdendi. Acıdım o paraya ve sırf almış olmak için aldirmadim.

Basim kapali değil ve pahali tesettur magazalarindan birine girdik, kendime göre bulduğum tek şey bir gömlekti ve o da kombinlenmesi zor bi parcaydı. Ki o fiyata aldığım şık elbiselerim olduğunu hatirlayinca bıraktım. Girdiğim mağazalara laf arasında döküntü vs dendiğini duyar gibi oldum. Erkek tarafından ne koparirsak kar zihniyetini zaten sevmiyorum da bunu yapmamdaki amaç beni sevmeleri, tutumlu demeleri vs. icin değildi kesinlikle. İhtiyacimdan ,yemeğimden asla kısmam ama bu durumlar bana çok tuhaf geliyor. Zaten alışverişi görev olarak değil de zevk alarak yapmayı seviyorum, bugün resmen süreli kıyafet seçme yarışinda gibiydim. Düğün alisverisi adi altında yapılan her şeye zaten değer katılıyorlarken ve ekonominin durumu da böyleyken aşırı israfa karşıyım ben ve bugün bunu fazlasıyla gösterdim sanırım. Onlar da ruhumun fakir olduğunu tescillediler diye düşünüyorum :KK70: En son kuyumcuya ben yatırım için ve işçiliği az olanlardan istiyorum dediğimde muhterem görümcemin arkadan suratı düşük sekilde onun bile hesabını yapıyor deyişini duydum. Ve kayinvalidemle bakışmalarini gördüm birkaç kez.
Ama sonra da görmemiş, her şeyi aldırıyor denmesindense fakir ruhlu olduğumu düşünmeleri daha mı iyidir diye düşünürken buldum kendimi. :KK70:

Ah ne zormuş dostlar, her davranışa bir kulp bulunuyorsa şayet ben içimden geleni yapayım da kusur bulan her şekilde bulur diyor ve durum değerlemesini size bırakıyorum, şimdiden teşekkürler
İçinizden geldiği gibi davranmaya devam edin. Yaptığınız güzel bir davranış mantıklı. Bende öyle yaptım bende ugak tepkiler aldım ama umrumda olmadı. Görmemiş gibi davranmamız gerekmiyor sonuçta

Tatlı tatlı yemenin acı acı.. neyse, onu demeyecektim.:KK53:

Bugün pahalı şeyler aldırıp, değerli gelin olmanın tadını çıkarırsan, yarın da 4 4'lük hizmet eden, eli bol, gel dediklerinde gelen git dediklerinde giden gelin olmanız beklenebilir.

Bence iyi yapmışsınız. Hoppa:super:

Zaten 1yil farklı şehirdeyiz. Sık gelemeyiz geldiğimizde de bunları konuşacak vakit olmayacak . Eşim de ben de çalışıyoruz zaten inşallah maddi anlamda yaşadığım son olay bu olur . Onunla ekmek- soğanina da varım gerçi:)

Ben bu gelin adayını alışverişe götürme işini ciddi küçük düşürücü buluyorum. Sanki oğullarıyla evlenmeden hicbirseyimiz yokmuş da evlenirken gözümüz eşya görmüş gibi. Ben evleniyorum diye kayınvalidem niye bana don alsın mesela. Asla aklım almayacak. Kendim evlenirken de bu alışveriş olayını reddettim ve çıkmadım. Çok isteyen kesesine göre hediye alır düğünde. Ille altın olmak zorunda da değil.
Ama o "don"u dört.gözle bekleyen ve alınmadığında ömür boyu kocasının beynini tırmalayan kaç kişi var bilyormusun:)

Düğün için alışverişe çıkıldı kayınvalidem ve görümcem eşliğinde.
Artik ikinci bir ailem var ve ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar sağolsunlar ama ben yersiz birseyler mi yaptım bilemiyorum. Kırıcı olunmadigi sürece tüm elestirilere açığım.

İhtiyacim olmayan ve kullanmayacağım hiçbir şey istemediğimi söyledim bugün ısrarla. ( giysi dolabim yeterince dolu ve evim gecici ve kücük oldugundan fazla yerim yok ) Normalde bizzat gidip almayacağim pahalilikta bir seyi almak istemedigimi de belirttim. Misal hayatım boyunca hicbir kabana 800tl vermedim. Alamadığımdan değil de alternatifi olan bir şey için o kadar para vermeyi sevmiyorum.. Bu beni pinti mi yapar, ya da marka takıntım olmaması vizyonsuz mu? ha bu arada dümdüz bir kabandi ve çoğu yerde bulunabilecek türdendi. Acıdım o paraya ve sırf almış olmak için aldirmadim.

Basim kapali değil ve pahali tesettur magazalarindan birine girdik, kendime göre bulduğum tek şey bir gömlekti ve o da kombinlenmesi zor bi parcaydı. Ki o fiyata aldığım şık elbiselerim olduğunu hatirlayinca bıraktım. Girdiğim mağazalara laf arasında döküntü vs dendiğini duyar gibi oldum. Erkek tarafından ne koparirsak kar zihniyetini zaten sevmiyorum da bunu yapmamdaki amaç beni sevmeleri, tutumlu demeleri vs. icin değildi kesinlikle. İhtiyacimdan ,yemeğimden asla kısmam ama bu durumlar bana çok tuhaf geliyor. Zaten alışverişi görev olarak değil de zevk alarak yapmayı seviyorum, bugün resmen süreli kıyafet seçme yarışinda gibiydim. Düğün alisverisi adi altında yapılan her şeye zaten değer katılıyorlarken ve ekonominin durumu da böyleyken aşırı israfa karşıyım ben ve bugün bunu fazlasıyla gösterdim sanırım. Onlar da ruhumun fakir olduğunu tescillediler diye düşünüyorum :KK70: En son kuyumcuya ben yatırım için ve işçiliği az olanlardan istiyorum dediğimde muhterem görümcemin arkadan suratı düşük sekilde onun bile hesabını yapıyor deyişini duydum. Ve kayinvalidemle bakışmalarini gördüm birkaç kez.
Ama sonra da görmemiş, her şeyi aldırıyor denmesindense fakir ruhlu olduğumu düşünmeleri daha mı iyidir diye düşünürken buldum kendimi. :KK70:

Ah ne zormuş dostlar, her davranışa bir kulp bulunuyorsa şayet ben içimden geleni yapayım da kusur bulan her şekilde bulur diyor ve durum değerlemesini size bırakıyorum, şimdiden teşekkürler
Başlığa istinaden hayır değilsiniz tutumlusunuz öpsün de başlarına koysunlar :KK19:

X