• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Facebook belası

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım neden facebooku kapatmak zorunda kalasın ki:delphin:
bence ilişkide yap (ki zaten yapmışsın):1rolleyes:
ailenden biri sorarsa neden öyle yaptın diye çok takılanlar oluyo o nedenle böle söyledim dersin:icecream:

canım benimde seninkine benzer bi durumum vardı sevgilim kapatmamı istemedi de zaten ben 10 gün önce final haftasındayım die dondurmuştum laelaelaelaelae neyse onun açıktı face'i kendisinde '' ......... ile ilişkisi var'' yazmasını istedi benimde listemde ailem abim kuzenlerim var hani açsam onaylasak birbirimizi bütün listeme ''..... ile...... çıkıyorlar'' die gidecekti bende şöyle yaptım önce ben açtım face'i sonra ikimizde birbirimizi onayladık ben kapattım hemen böylece hem listeme msj gitmedi hemde sevgilimde benimle ilişkide olduğu yazmış oldu a.s benim için önemli deildir face :smiley-cool:

canım neden facebooku kapatmak zorunda kalasın ki:delphin:
bence ilişkide yap (ki zaten yapmışsın):1rolleyes:
ailenden biri sorarsa neden öyle yaptın diye çok takılanlar oluyo o nedenle böle söyledim dersin:icecream:

aynen bunu diyecektim.
ailenden soranlar olursa çok mesaj geliyordu o yüzden yaptım dersin.

canım benimde seninkine benzer bi durumum vardı sevgilim kapatmamı istemedi de zaten ben 10 gün önce final haftasındayım die dondurmuştum laelaelaelaelae neyse onun açıktı face'i kendisinde '' ......... ile ilişkisi var'' yazmasını istedi benimde listemde ailem abim kuzenlerim var hani açsam onaylasak birbirimizi bütün listeme ''..... ile...... çıkıyorlar'' die gidecekti bende şöyle yaptım önce ben açtım face'i sonra ikimizde birbirimizi onayladık ben kapattım hemen böylece hem listeme msj gitmedi hemde sevgilimde benimle ilişkide olduğu yazmış oldu a.s benim için önemli deildir face :smiley-cool:

ben uzun süre sevgilimle ilişkiye olarak gözüktüm.
yani "..... ile ilişkisi var" diye kayıtlıydım. hatta ayrıldıktan sonra da uzun süre değiştirmedik.
arkadaşlarımız falan hala soruyordu nasıl gidiyor diye.
benimde kuzenlerim,bi kaç uzaktan akrabam, okulumdan hocalarım falan var
ama ısrar edince o kıramadım.

hay allam ne büyük dert yani dimi :kahve:
facebook da neymiş allasen kardeşceyzim ya??
senin sevdigin adamdan onemli mi o .oktan yer?
sil gitsin :kahve:

İnsanoğlu ne garip bir varlık. İlle kendimize bir dert buluyoruz şu dünyada. Canım benim bu kadar uzun düşünecek ne var. Ya sevdiğinin dediği gibi yap ya da kapat gitsin. Facebook zaten tasvip ettiğim bir site değil. Ama ne yardan ne serden geçerim dersen işin zor. Boş yere sıkıntıyla geçer günlerin. Hayat kısa canım benim boş şeylere kafa takmamayı öğrenin. Sevgilerle...

bencede facebook çok gereksiz bir site birde herkes tanımadıklarını bile ekliyo sevgili bulma sitesine dönmüş resmen... ayrıca ben olsam bende kızardım sevgilimin ilişkim yok yazmasına :tomato:

Ewet bence de sevgili bulma sitesi haline geldi arkadaş falan bahane artık o sitede bence sevdiğin insanın güvenin sarsma kalbini de kırma...

ee eRkek arkadaşın rahatsız olabilir böyle bir durumdan neden ilişkide yapmıyor baskaları msj yazıyordur vs.diye sebebini merak edebilir yani...sende İlişkide yaparsın ailenden biri sordugunda abaza kaynıo ondan msj yazmasınlar die ilişkide yazdım dersin:D
ben buyuzden ewli demıstım yani:D:D:D: butun aılem facebookta olmasına ragmen hiç de dusunulcek bısey deıl bana gore

erkek arkadaşın ailen dolayısıyla anlayışlı olmalı bence...benimde facebook hesabım var abuk subuk tipler eklem talebi yolluyor ama ben sadece arkadaşlarımı alıyorum..

ne kadar ailemden bırılerı var yapamam desende onun ıcın tuhaf bı durum kendını onun yerne koyrsan anlarsın.kapat bencede arkadasların yanndadır zaten samımı olmadıın ınsan neden herseyını bılsın yada fotograflarına fılan baksın kı.gereksız bısey -tatlicadiarzu-bence kaptıver.hem boyle seyler yuzunden ılışkı zarr gormemelı

eğer sorun ailendeki kişilerin ilişkide yazısını görmemesi ise anlatınca anlaması gerek diye düşünüyorum ama istemiyorsan açıkca yazmak istemiyorum de...tabi bunun sonucunu bilemem, nasıl bir tepki alırsın....yok sevgilin önemliyse ilişkide yaz, sorana da rahatsız etmesinler diye öyle yazdım dersin....ya da hepten üyeliğini sil, olsun bitsin

Tekrar selam arkadaşlar.Uzun zamandır bir facebook çılgınlığıdır gidiyor bilirsiniz.Bugün artık öylesine doldum ki deşarj olmaya ihtiyacım var,umarım sizi sıkmadan derdimi anlatabilirim yorumlarınızı merakla bekleyeceğim.
Gelelim konuya,geçenlerde üniversiteden arkadaşlarımızla görüştük herkesin sorduğu birbirine sorduğu ilk şey Face Book un var mı:1shok: Bu sorudan ve bu furyadan öylesine sıkıldım ki artık başlarda bayağı bir merak salmıştım hatta hoşlanmıştım neredeyse.Ama öylesine basitleştirildiğini düşünüyorum ki bazen.Neyse o gün arkadaşlar ilkokul öğretmenlerinden tutun da mahalle arkadaşlarına bakkallarına kadar herkesle karşılaştıklarını söylediler.Ben de bir el atayım dedim bunca yorum ve övme üzerine öğretmenlerimin ismini yazdım birisi adına Xxx öğrencileri fun clup açılmış Face te.AA dedim ne kadar güzel tıkladım hemen yorumları okudu panodaki.Başta çok sevindim vay be dedim mucizeye bak,ne büyük nimet,seneler sonra kavuşmak..Baktım ismim geçiyor Ayşe diyelim ismime..Arkadaşın teki yazmış ya bir Ayşe vardı sınıfımızda hasta oluyordum o hatuna sarışın mavi gözlü diğeri yazmış valla len aynen kanka ben de madem herkes itiraf ediyor söylim ona ben de aşıktım hatta ondan sonra başladı sarışınlara mavi gözlülere sempatim şimdiki sevgilimi bile sırf ona benziyor diye tavladım kih kih kih ! -YEMİN ediyorum İFADE aynen bu kelimesi kelimesine.
O kadar baayağı bir dil ve ukalaca yazışmalar ki anlatamam ..[Üstüne üstlük fotoğrafımı da koymuşlar Çok üzgünüm çoook Ne münasebet ya inanın çok kötü oldum .Bu en basiti..Daha neler neler ne özeller..Ben hayatımı kurmuşum evlenmişim düzenim belli ismimin ve resmimin orada bulunması ve hakkımda bu denli rahat yorumlar yapılması inanın beni rahatsız etti ve mahremimi zedeledi.Abartıyorum belki ama çok takıldım ben bu konuya..Evlenmiş barklanmış arkadaşlar bile üye olup eski kavuşamadığı sevgilileriyle tekrar irtibata geçiyor buna şahit oldum.İyi yanları var olmaz olur mu asla yadsımam ama amacını aştığını düşünüyorum kimi zaman.
Şuanda dar açıdan bakıyorum belki canım yandığı tepem attığı için anlayışınıza sığınıyorum ve yorumlarınızı bekliyorum/B]

son dönemde gazetelere yansıyan haberlerde şaşkınlıkla takip ettiğimiz zararlardır. şöyle ki kan davalısının izini süren adam facebook'tan kan davalısını buluyor, evlenmiş çoluk çocuğa karışmış bayanın eski sevgilisinin siteye koyduğu resimler evliliği tehlikeye sokuyor, erkin koray'ın kızı facebook'ta bir veda mektubu yazıp ortalıktan kayboluyor... bu liste uzayıp gidiyor.

çok değil 3-5 ay sonra bu facebook balonu da sönecek gibi geliyor bana.. hadi hayırlısı..

eski sevgilinizi bulabilirsiniz.
!?

normalde yüzünüze bile bakmayan fakat şans eseri aynı ortamda bulunmak zorunda kaldığınız insanlardan saçma salak, yapmacık samimi mesajlar, yorumlar ve aplikeyşınlar alabilir, kafanızı duvarlara sürtebilirsiniz.
telefon, adres gibi bilgilerinize sahip olmayan alacaklılarınız sizi eliyle koymuş gibi bulabilir. yıllardır görmediğiniz, küçükken sümüklü diye alay ettiğiniz arkadaşınız boğaziçi mezunu olarak karşınıza çıkıp sizi kıskançlıktan çatlatabilir...

asker kaçağı olanlar için çok çok zararlıdır bu efendim. genelkurmay baskanligi asker kaçağı 360 kişiyi bu facebook denen zırva ile yakalamıştır. :p

soğuk ve ciddi tafralarından geçilmeyen, özgüven abidesi hocanın sürekli "nasılım" "çekici miyim" "profilime kimler baktı" türevinden oyuncaklarla oynadığını; işinden gücünden başını kaşıyacak vakti yok sanılan, aklı başında hanım edasıyla süzüm süzüm süzülen doktorunuzun her dakika kişisel iletisini değiştiren, onun bunun fotografına yorum yetiştiren facebook masallahcilarindan biri olduğunu görmek. çok zararlı oldu bu... karizmalar sallantıda

ekshiden alıntı:)

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yaşanan istenmeyenler olayların sayısı gün geçtikte artıyor. İngiltere'de doğum günü partisinin yerini Facebook'taki sayfasında arkadaşlarıyla paylaşan genç kız, 18'inci yaş gününde hayatının en kötü gününü yaşadı.

İsmi açıklanmayan genç kızın doğum günü partisinin yerini Facebook'tan gören ve parti yerini basan 500 genç dehşet saçtı.

Başkent Londra'nın güneyindeki Thornton Heath kasabasında bulunan 'Club 791'i basan 500 kişi, genç kızın doğum gününü kana buladı.

Dünyada milyonlarca üyesi olan sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta insanlar özel sayfanıza rahatlıkla girip hakkınızda bilgi sahibi olabiliyor.

İngiltere'de kısa süre önce özel sayfalarına 'tatile gidiyoruz' ibaresi yazan çiftin evi soyulmuştu

Tabı bunlar kotu yanları ıyı tarafları da var.

Facebook Yararlı mı Zararlı mı?
Facebook'un yararlı mı yoksa zararlı mı olduğu konusunda kısa bir yazı yazma gereği ortaya çıktı. Zaman zaman soruluyor: Facebook yararlı mı yoksa zararlı mı diye?

Konuyu başka bir örnekle açmak gerekiyor. Bir İslam bilginine sormuşlar zenginlik konusunda ne düşünüyorsunuz diye. Bu soruya 2 soruyla cevap vermiş.

1. Eğer geminiz (iman gemisi kasdedilerek) sağlamsa hangi sularda yüzmek daha elverişlidir?
Cevap: Elbette derin sular..
2. Peki geminiz sağlam değilse hangi sularda gezmek daha akıllıcadır.
Cevap: Elbette sığ sular.

O halde geminizden korkunuz yoksa derin sularda gezmekten çekinmeyin daha yararlıdır demiş.

Facebook da aynen böyle birşey. Kişiliği yeterince oturmamış, internet bağımlılığına yakalanmış, zamanını yönetemeyenler için Facebook zamanınızı tamamen boş yere yararsız yere geçireceğiniz bir uğrak yeri. Facebook'ta günde 5 saatten fazla zaman geçiren %5 gibi bir kitle var (Bknz Uzaktan eğitim Anketler). Yine en az 10 saatini Facebook'la haşır neşir olarak geçiren pek çok kişi var. Yapılan da ona buna camur atmak, olmadık gruplar açmak veya aramak, ebemi arıyorum gibi saçma sapan gruplarda geyik muhabbetleri yapmak, bol bol sahte veya sahte olmayan fotoğraflar yükleyip gelen yorumları okumak, o veya bu duvara yazı yazmak vs vs. Bu tür kişiler için Facebook hiç yararı olmayan bir etkinlik.

Ama zamanını yönetebilen, dostlar arasında iletişimi hızlandırmak için diğer tekniklere alternatif olarak kullanabilen kısaca bağımlılığa prim vermeden işini verimli hale getirenler için yararlı bir şey. Yani geminiz sağlamsa Facebook'tan korkmayın...

İşte bunu tuttum...Sizce?

Son düzenleme:
İçini dökmüşsün baya kızdırmışlar seni..sanki çocuk yıllarında kalmışcasına ne şımarıklık bu yahu
ne dengesiz insanlar var... Üyeliğini iptal ettirirsen için dahada rahat eder.. Ben facebooka karşı olanlardanım taa en başından beri, inan babam bile üye ama ben kesinlikle üye olmayı düşünmüyorum.Özel hayatının deşifre olmasından hoşlanmayanlarda bu fikirde.. ama merak işte o nedenle biçok kişi o ortama katılıyor...

Canım benim aynen öyle oldu.Üye değilim ki ben olmayı da artık hiç düşünmüyorum
İnanır mısın ya eşime de ofiste soruyorlarmış Senin facebook ne abicim diye.Eşim de benim yok deyince olay oluyormuş tovbe ya tovbeeee bu zamanda facebooku olmayan adam olur muymuşmuşşş

Banada soruyolar kullanmıyorum diyince kimse gıkını çıkaramıyor, neden çnkü bu tercih meselesi tercihler kişiye aittir dalga geçme unsuru değildir ..
facebookun olunca noluyo çağdan geri kalmamış mı oluyorsun yani.. Boşver cnm üzme kendini..

sana kesinlikle katılıyorum siyahsut bana o blok saçma geliyor. kayıt olmayıda hiç düşünmüyorum....

Bu kızgınlıgım ve kırgınlığım çok taze o yüzden yanlış kelam edersem affınıza sığınırım.
Bakıyorum -merak işte- kuzenlerimden tutun o içine kapanık sosyal hayatta iki kelam edemeyen arkadaşlara kadar herkes coşmuş bir fotoğraflar bir havalar:) tanımasam kapılcam yani o kadar.Evli arkadaşlar özellikle bayan arkadaşlarım tek başlarına çekindikleri fotoğrafları koymuşlar ve listelerinde eski erkek arkadaşları da var.Belki buna modernizm diyenler olacaktır ben de aydın bir insan olduğumu düşünüyorum en azından bunun için yaşıyorum ama bu tarz şeyler bana itici geliyor.Facebooksuzluk çağdışılıksa bırakın mağara kadını ben olayım:)

sana kesinlikle katılıyorum siyahsut bana o blok saçma geliyor. kayıt olmayıda hiç düşünmüyorum....

Değil mi ama.Saçma lıktan çok amacını aşıyor diyelim zaman zaman.Gereği gibi kullanıldığında lokum gibi olur
Bir arkadaşım anlatmıştı,eski erkek arkadaşı facebookta onu bulup kimliğini değiştirerek bir güzel işletmiş oynamış kız dumur olmuştu aklımın ucundan dahi geçmemişti dedi.
Bazı arkadaşlar da oranın gizli müdavimleriden her akşam bakarlar kim akıllarına gelirse tıklarlar google amcaya pat karşılarında facebook fanlarından inciler:lepi:
Fotoğraflar bilgiler hasret giderirler öylece hı bir de yanlarında sevgilileri yahut eşleri kucaklarında da bebeleriyle fotosunu koymuş olan eski erkek arkadaşlarına bakıp bakıp iç geçirengiller de vardelikafadulden.

Back
X