Ezbuz'dan seçmeler :))

bir gün padişah nasreddin hocaya sormuş:
hocam ben ölünce cennete mi gideceğim yoksa cahanneme mi,söyle bakayım?demiş
hoca padişahtan korkmadan:
-cehenneme giderseniz padişahım?demiş
padişahın sinirden sakallrı titremiş.
bu durumr öğrenen hoca:
-kızmayın padişahım ben aslında size cennete gidersiniz diyecektim fakat sizin cellatlarınızın kılıçlarıyla ölen suçsuz kişilerden cennet dolup taşmış.bu yüzden cennete sığmazsınız diye cehenneme gidersiniz dedim demiş

yolcu gemisi okyanusta ıssız bir adnın yanından geçerken yolcular uzun sakallı üstü başı yırtık sıska
bir adamı fark etmişler... adamcağız sahilde ordan oraya koşuyor,çılgın gibi ellerini sallıyor,zıplıyor,bağırıp çağırıyormuş..yolculardan biri
-kim bu kaptan?diye sormuş..
-bilmem...demiş kaptan
-her sene buradan geçeriz,her seferinde bu manyak böyle kafayı üşütür...

temel kırtasiyeye gitmiş,tezgahtara:
-pana pir roman lazum,demiş
kırtasiye tezgahtarı sormuş:
-efendim ağır mı olsun hafif mi?
temel:
-farketmez,nasul olsa arabam dışarudadur.....

[buch & temel

Temel, Amerikanin durduk yerde Irak%a saldirmasindan rahatsiz olmustur. Bir yolunu bulup baskan Bush%a telefon eder:

"Alooo! Ben, Temel olarak size savas acayrum haberunuz olsun!"

Bush, gülerek yanitlar:

"Hehehe...kac kisilik bir ordun var ki?"

Temel düsünür:

"Hmmm...kayinpirader Idrus, halaogli Tursun, kaavedeki arkadaslar..." ve yanit verir: "9 kisidur daa!"

Bush icinden kis kis güler ve ciddi olmaya calisarak:

"Temel bey, sizin 9 kisilik ordunuza karsilik Amerikan ordusu tam 2 milyon askerden olusmaktadir!" der.

"Hmmm..." der Temel:

"Sizu pir süre sonra arayacagum."

Aradan birkac gün gecer ve Temel, Bush%u yeniden arar:

"Baskan, savas ilanimuz gecerlidur. Bir miktar ekipman hazirladuk size karsi!"

Bush, ilgiyle sorar:

"Neymis bunlar?" "Hacan, bizim Tursun%un tiraktörü, benim cakaralmaz tüfek bi de kavedeki arkadaslardan birinin bicerdöveri..."

Bush güler:

"Iyi ama benim tam 150 bin tankim, 30 bin ucagim ve 10 bin askeri gemim var! Haaa, ayrica bu arada askerlerimizin sayisi da 3 milyon oldu!"

Temel yeni gelisme karsisinda biraz sikilmistir:

"Tamam, bir müddet sonra sizu yeniden arayacagum."

Birkac hafta sonra Temel, Bush%u yeniden arar:

"Baskan, savas ilanumuzu ceri alayrum."

Bush merakla sorar:

"Neden?"

Temel, moralsiz bicimde yanitlar:

-"Cenevre anlasmasinu incelemisuzdur. 3 milyon savas esirini barinduracak yerimiz yoktur!"
/B]

ingiliz,amerikali ve türklerin bulundugu gemi kaza yapar ve su almaya baslar.kaptan telasla yolcularin arasina girer ve "lütfen herkes sakince filikalara dogru gitsin gemi su almaya basladi" .yolcular bu uyariyi umursamaz ve aynen devam ederler.kaptan ayni uyariyi birkaç defa yapar ve insanlarin gemiden ayrilmadiklarini görünce çaresizce geri çekilir.bu arada uyanik kaptan yardimcisi kaptana "ben bu insanlarin hepsini gemiden çikaririm".kaptan nasil yapacaksin bunu hemen yap".kaptan yardimcisi gider ve bir süre sonra geri döner.gemi bombosdur.kaptan merakla sorar "ya nasil basardin bunu??"kaptan yardimcisi anlatir. "ingilizlere sizin gibi asil bir milletin böyle batan bir gemide ne isi olur dedim hepsi denize atladi,amerikalilara deniz suyu insan sagligina yararlidir dedim onlarda hemen suya atladi.." kaptan hararetle sorar "peki türklere ne dedin onlar kesinlikle ayrilmaz gemiden!!"kaptan yardimcisi piskin piskin gülerek "türklerede denize girmek yasaktir dedim" .

Uçaktaki hasar

Alman,Fransız,İngiliz ve Temel Küçük bir uçakta seyahat ederlerken yardımcı pilot heyecanla gelerek

-"Bakın büyük bir sorunumuz var,uçağın motoru arızalandı ve düşüyoruz.Bu yüzden uçaktaki yükü haf
ifletmemiz lazım.içinizden birisi kendini feda etmek zorunda" deyince .
Herkes birbirinin yüzüne b
akmaya başladı.Kısa bir sessizlikten sonra Alman gururla ayağa kalkarak
-"Çok yaşa Almanya" diye
rek bağırdı ve kendini aşağı attı.
Fakat on dakika sonra yardımcı pilot gelerek aynı şeyleri söyle
di.Bu sefer Fransız gururla ayağa kalktı ve
-"Çok yaşa Fransa" diyerek kendini aşağı attı.
Faka
t biraz sonra yardımcı pilot gene gelerek
-"Maalesef inebilmek için son bir kişinin daha kendini
feda etmesi gerekiyor" dedi.Temel ve İngiliz bir müddet birbirlerine baktılar ve Temel gururla ayağ
a kalkarak
-"Çok yaşa Türkiye" diye bağırdı ve İngilizi tutup aşağı attı

Bir akil hastanesinde doktorlar hastalar arasinda iyilesen var mi diye merak edip onlari bir sinava tabi tutuyorlar.Onlara "siz bir MISIRSINIZ" diyorlar.Bir tanesi haric digerleri birden ziplamaya basliyorlar.O bir kisi doktorlarin cok dikkatini cekiyor.Kendi aralarinda acaba bu iyilestimi diyerekten konusuyorlar.Merak edip hastanin yanina gidiyorlar.
Sonuc cok ilginc.Hastaya sen neden ziplamiyorsun diye sorduklarinda hasta su cevabi verir:
Cunku ben tavanin dibine yapistim.

delinin biri bir gün ağacın dibine oturmuş kendi kendine gülüyormuş. doktor da gelmiş ve"neden gülüyorsun" demiş.deli de "ben hep kendi kendime fıkra anlatırım ama daha önce böylesini duymamiştim"der

al bendende kısa ama öz bir fıkraaa

bir gün delinin biri gezerken önüne bir şişe çıkmış:1shok:.

açar açmaz önünde bir cin belirmiş:1shok:.

deliye sormuş dile benden ne dilersen demiş.

deli de özür dilerim demiş:roflol:

adı üstünde delii :):) Fıkrası

KIL HASTANESINDE KOGUSLARI GEZEN BASHEKIM,BIR DELININ OTURMUS,BIRSEYLER YAZDIGINI GÖRDÜ:
-KOLAY GELSIN NE YAZIYORSUN?%%
-MEKTUP YAZIYORUM EFENDIM.%%
-YAAA..KIME YAZIYORSUN?%%
-KENDIME..%%
-PEKI NE YAZILI MEKTUPTA?%%
-ILAHI DOKTOR BEY,DELI MISINIZ SIZ..MEKTUBU DAHA ALMADIM KI IÇINDE NE YAZDIGINI BILEYIM

Esas akıl [#11639]
Bir akıl hastanesini ziyareti sırasında, adamın biri sorar:
Bir insanın akıl hastanesine yatıp yatmayacağını nasıl
belirliyorsunuz?

Doktor:
Bir küveti su ile dolduruyoruz. Sonra hastaya üç sey
veriyoruz.
Bir kaşık, bir fincan, ve bir kova. Sonra da kişiye küveti nasıl
boşaltmayı tercih ettiğini soruyoruz.

Siz NE yapardınız?

Adam:
OOO ! Anladım. Normal bir insan kovayı tercih eder. Çünkü kova
kaşık ve fincandan büyük.

Hayır, der doktor.

Normal bir insan küvetin tıpasını çeker.

Iki deli oturuyormus, birisi aniden ayaga kalkmis ve yürümeye baslamis.

Oturan deli sormus:

-Nereye?

-Seni aramaya...

-Iyi...Çabuk gel, ben seni burada bekliyorum...

Iki deli akil hastanesinden kaçmis. Tüm aramalara karsi kimse bu delileri bulamamis. Doktorlar ümitlerini kestikleri an deliler çika gelmis. Doktorlar hayretle :
- Niye geldiniz, demis. Deliler :
- Yarin kaçacagizda, onun provasini yaptik, demisler

Çok şık bir partide adamın biri, güzel bir bayanın yanına yaklaşmış ve :- "Bayan, size bir milyar lira versem bu gece benimle beraber olur musunuz?", demiş
Kadın biraz düşünmüş ve :- "Neden olmasın?", diye cevap vermiş.Adam biraz düşünmüş ve bu sefer :- "Peki 5 milyon versem benimle beraber olur musunuz ?", demiş
.Kadın bı sorunun üzerine bozulmuş ve :- "Siz beni ne sandınız ?" demiş
.Adman bunun üzerine :- "Ne olduğunuzu anladık da, fiyatta anlaşmaya çalışıyoruz." demiş...........:roflol::roflol:

Dogumevi bekleme salonuna hemsire kosarak girer , ilk sirada oturan adama yaklasarak :"Sizi teik ederim, ikiz cocugunuz oldu" der "Ne tesaduf Minnesota Ikizleri - Basketbol Takimindayim"Bir saat sonra, ayni hemsire yine kosarak gelir,"Mr.Smith" ismini anons eder. Mr.Smith yerinden heyecanla dogrulur,Hemsire ;" Artik ucuz babasisiniz" der.Mr.Smith sasirir ve " Olacak sey degil, ben de 3M sirketinde calisiyorum" der.Hemsire bir daha gorundugunde ucuncu adama ;" Esiniz dorduz dogurdu, kutlarim" der.Adam da saskinlikla " Ben de Dort Mevsim Otelinde calisiyorum" der.O sirada yaninda oturmakta olan adam hafif bayginlik gecirerek oturdugu yerden asagi dogru kayar, yetisip mudahale eden hemsire sorar;"Iyimisiniz, ne oldu size?" diye sorar.Adam kendine gelmege calisarak dogrulur ;" Temiz havaya ihtiyacim var, 101 Dalmacyalilar magazasinin muduruyum de..."

Bir gün Nasrettin Hoca ya arkadaşları şaka yapmak istemişler.Nasrettin Hoca ya

-"Hoca Dünya nın merkezi neresidir" diye sormuşlar.Hoca da

-"Eşeğimin bastığı yerdir."Demiş.Arkadaşları gülünce de

-"İnanmıyorsanız ölçün ." demiş.

İki tane subay kendi aralarinda konusuyorlarmis.Biri digerine

-"benim emirerim dünyanin en salak emireri" diyor.digeri

-"hayir benim emirerim daha salak diye tutturuyor." Disardada emirerleri kendi aralarinda konusuyor.Dünyanin en salak komutani benim ki oteki hayir benimki daha salak diye tuturuyor.Subayin biri

-"bak göstereyim" diyor.

-"Oglum gel buraya."

-"emret komutanim."

-"Bana git eczaneden 1 kilo et al gel" diyor. emireri cikip gidiyor.

-"Gördünmü bak salagi eczaneye et almaya gönderdim".emireri cikiyor

-"digerine gördünmü banim salak komutani bugün heryer kapali beni et almaya gönderiyor" diyor.Diger komutan bak simdi diyor ve kendi emirerini cagiriyor.

-"Oglum git bak bakayim ben evdemiyim degilmiyim?" ve cikiyor.

-"Gördünmü salagi benim eve gönderdim bana baksin diye."

-"emireri cikiyor digerine demedimmi benim ki daha salak diye.."

-"Ne oldu?.."

-"Yahu yaninda telefon var beni eve gönderiyor kendisine bakayim diye aramak hiç aklına gelmiyor..."

TEMEL,BİRGÜN ÇOK BÜYÜK BİR OLAY KEŞFETTİĞİNİ SÖYLEYEREK BUNU BİR BASIN TOPLANTISIYLA HALKA DUYURMAK İSTER.BİR MASANIN ÖNÜNDE DURAN TEMEL MASANIN ÜSTÜNDEKİ ÖRÜMCEĞE YÜRÜ DER;ÖRÜMCEK YÜRÜR.SONRA TEKRAR YÜRÜ DER VE ÖRÜMCEK YİNE YÜRÜR.ARDINDAN TEMEL HERKEZİN ŞAŞKIN BAKIŞLARI ARASINDA ÖRÜMCEĞİN BACAKLARINI TEK TEK KOPARIR VE ÖRÜMCEĞE TEKRAR YÜRÜ DER FAKAT BU KEZ ÖRÜMCEK YÜRÜYEMEZ ARDINDAN TEKRAR YÜRÜ DER VE ÖRÜMCEK YİNE YÜRÜYEMEZ.TEMEL BÜYÜK BİR KEYİFLE HALKA DÖNEREK'GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ ÖRÜMCEĞİN BACAKLARINI KOPARINCA KULAKLARI DUYMAYİ...

Amerika'daki bir haydutluk okuluna yeni giren bir çocuk,üst hatlarıyla birlikte ilk tecrübesine çıkar.İlk durak bir markettir ve şefleri:"Kasadaki bütün paraları alın." der ve yeni çocuk:"Burası benim tanıdığımın.Yapma ,eyleme."der. Diğer bütün haydutlar hep bir ağızdan:"Sen sus, şef ne derse o olur."derler.
İkinci durakları bir posta aracıdır.Şef:"Postacıdaki bütün paraları alın." dedikten sonra çocuk yine atılır ve diğer haydutlar yine "Sen sus şef ne derse o olur." der.Sıra son işe gelmiştir.şef kasabadaki bütün kadınlara tecavüz edilmesini emreder.Çocuk arabada gördüğü yaşlı kadını kormak ister ve "Teyze yaşlı yazıktır,günahtır." der.yaşlı teyze hemen atılır:"Sen sus şef ne derse o olur."

BİRGÜN Bİ KADIN MARKETE GİDER VE GÖZÜ BİR ERKEĞE TAKILIR SÜREKLİ ONA BAKMAKTADIR HESABI ÖDEMEYE GELDİKLERİNDE KADIN ADAMA BANA MARKETTEN ÇIKARKEN GÜLE GÜLE ANNECİM DERMİSİN OĞLUMA ÇOK BENZİORSUN DER OĞLANDA PEKİ DER. KADIN MARKETTE KASİYERE HESABI OĞLUNUN ÖDEYECEĞİNİ SÖLER VE GÖSTERİR ADAM KADIN ÇIKARKEN GÜLE GÜLE ANNECİM DER VE KASİYER HESABI SÖLEYİNCE ADAM SASIRIR NASIL OLUR DER BEN BU KADAR NE ALDIM KASİYER İSE: ANNENİZ HESABI SİZİN ÖDEYECEĞİNİZİ SÖLEDİ DER:d:d:d

Iki deli oturuyormus, birisi aniden ayaga kalkmis ve yürümeye baslamis.

Oturan deli sormus:

-Nereye?

-Seni aramaya...

-Iyi...Çabuk gel, ben seni burada bekliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…