- 5 Aralık 2022
- 1.127
- 2.489
Mutlu evlilik> mutlu bekarlık ama
Mutsuz evlilik de > mutusuz bekarlık..
Açıklamanıza göre bana kesinlikle katılıyorsunuz. Mutsuz evliliğin mutsuzluğunun mutsuz bekarlıktan daha fazla olduğunu kastediyorum zira.
Ee katılmış oldunuz bu durumda :)
Lütfen kusura bakmayın ama bence sizin dediniz yok kendinize dert arıyorsunuzMerhaba hanımlar, bu konuyla alakalı çok konu açıldı farkındayım. Belki de sizle konuşmak istedim bilmiyorum. Kendimden kısaca bahsedersem 31 yaşında, mesleği olan,yeniler de bir araba alan,5 ay oncede nisan atan(Allah dusmanimin basına vermesin çok zordu) bir kadınım. Yanı demem o ki çok şükür sağlığım yerinde,ailem iyi,maddi kaygım yok. Zihnim susmuyor.. hayatımda biri olsun istiyorum ama olmuyor tabi. Koca meraklısi olmak istemiyorum. Neden bu duygusal boşluğum dolmuyor. Gerçekten bir erkek kişisi bu kadar önemli mi. Hobi de denedim o da doldurmadı. Erkekler kapatılsın diye diye cidden kapattık mi erkekleri ? Hepsi prenses, soytari bir tuhaf olmuşlar. Biliyorum nasibimde varsa olur, illa bir erkek olmak zorunda degil, hobi bulmalıyım falan.. denedim.. bu içsel yorgunluğu nasıl asarım ? Herkese fiziksel sağlık ve ekstra da iyi bir ruh sağlığı diliyorum. Zira toparlanmak güç..
Nisan atali daha sadece 5 ay olmus. Yeni biri icin cok erken degil mi? Bence yalnizlikla biraz daha barisik olun
Yok kusura bakmam sizin görüşünüz. Herkesin derdi kendine duygusal yalnızlık bahsettiğim. Erkek arkadaş, es dert değil sizin kocalarınız çok toxic. Sevmek sevilmek güzel. Herkesin evliliği sizin gibi olacak diye bir kural yok ki. Siz mutsuz evlilik içinde olduğunuz icin herkes öyle olacak diye bir şey yok.Lütfen kusura bakmayın ama bence sizin dediniz yok kendinize dert arıyorsunuz
Ben de ilk sayfada çocuklardan aşırı sikayet edip negatif kusup birkaç sayfa sonra da evliliğin tek güzel yanı cocuk yazan kişi gibileri anlamıyorumBu tarz konularda çocuk bakmak çok zor evlenme yazanları da tek tek alıntılanıp ne alakaaa diyesim geliyo. Konu sahibi çocuk istediğini söylememiş ki hayat arkadaşı istediğini söylemiş. Evlenmek ayrı bir karar, çocuk yapmak ayrı bir karar. Evlenince ana rahmine otomatik olarak çocuk düşmüyorgeceleri uykuya hasret olmanızın sebebi evli olmanız değil yani.
Ben de ilk sayfada çocuklardan aşırı sikayet edip negatif kusup birkaç sayfa sonra da evliliğin tek güzel yanı cocuk yazan kişi gibileri anlamıyorum
valla yanlış mı alıntıladınız bilmiyorum ama ben gayet de single'im. nişan atalı 5 ay olmuşken duygusal yalnızlık çekmeniz çok normal. eğer biraz yalnız kalmayı öğrenmezseniz başka bir garibanı kendinize yara bandı yapacaksınız çok belliYok kusura bakmam sizin görüşünüz. Herkesin derdi kendine duygusal yalnızlık bahsettiğim. Erkek arkadaş, es dert değil sizin kocalarınız çok toxic. Sevmek sevilmek güzel. Herkesin evliliği sizin gibi olacak diye bir kural yok ki. Siz mutsuz evlilik içinde olduğunuz icin herkes öyle olacak diye bir şey yok.
Ya insan bir gün bıkıp bir laf edip ertesi gün modu yuksektir sevgi dolar taşar okey de arada 2 sayfa var el insaf yaniAklima geldi. Eşimin bir sürü yegeni var ve bir gun herkes toplanmiş ailecek cocuklar filanda var ve eşime dediler ki bak cocuk cok guzel bir şey evin neşesi vs güzellediler. Aradan yarim saat gecti geçmedi diger odadan avaz avaz biri bagiriyor cocuklara cunku cocukalr asla durmuyor.
Yani seviliyordur cocuklar ama evliligin sorumluluğunu hatta komple hayatini çok degistiren bir şey cocuk/cocuklar. Evlenmekle aynı şey degil cocuk sahibi olmak.
Bana kalsa 20lerin basinda birine evlenme demem sartlari uygunsa ama cocuk yapma derim yani fikrim sorulsa. Ancak evlenipte yillarca cocuk yapmamak diye bir sey bu toplumda sık yapilan bir şey değil evlenince otomatik 2-3 seneye bi cocuk cikiyor meydana öyle olacaksa 30dan önce evlenmesinler gercekten.
Yoksa evlilik tek basina hayati ve hayatta yapmak istediklerini engelleyen etkileyen bir sey degil olmuyorsa da bi imzayla boşanirsin biter bir bağin kalmaz. Cocuk öyle degil bosandigin adamla kopmaz bağin oluyor.
ya ben bunu çok anlamıyorm. neden boşanmıyorsunuz o zaman? geçen çok güzel bir söz işittim: değiştirmediğiniz herşey tercih ettiğiniz şeydir.Evli bir hayattan bildiriyorum, tunelin ucu bomb*k bi yere çıkıyor, gelmeyin hanimlar.
Eee mutlu olduğumuz seylerden de soylenebiliriz ama hodri :)ya ben bunu çok anlamıyorm. neden boşanmıyorsunuz o zaman? geçen çok güzel bir söz işittim: değiştirmediğiniz herşey tercih ettiğiniz şeydir.
Evlilik çok değişik bir şey kardeşim. Çocuk olmayınca kocanla çok iyi oluyosun ama çocuk olunca işler sarpasariyor nedense. Ama çocukları da çok seviyosun her şey onlar için oluyor ama yorucu da. Yine de çocuk olayı için evlilik olayını seçerdim. Anneliği bütün kadınlar tatmali ama 30 yaşından sonra bence:)) kalbim bölünmüş gibi o kadar seviyor insan. İnsanın annesinin bile önüne geçiyor çocuk gözün koca görmüyor. Yani bana öyle olduOlmaya çalışmışsınız ama hiç sempatik değilsiniz.kaynana, gorrümce, çocuk derdi tamam da.kocanizın cinsel isteği yerinde ve siz olumsuz bir özellik olduğunu söylemeye çalışıyorsunuz.hiç samimi değilsiniz.
Ya insan bir gün bıkıp bir laf edip ertesi gün modu yuksektir sevgi dolar taşar okey de arada 2 sayfa var el insaf yanibi dönüp baksana ya yoruma, dalga geçiliyor sanırım
O bahsettiğin çocuklu buluşmalar çok zor maalesef anlıyorum. Ben de ohoo kaç senedir birlikteyim çocuk yapmadım, hayatım o bakimdan coook kolay. Doğru insanla evlenince evlilik zaten bekarlıktan daha kolay ve zevkli. Yükümüzü paylaşıyoruz, istediğimiz zaman en eğlenceli ve kafa dengi arkadaşımız yanımızda olmuş oluyor. Şikayet edenler çocuksuzsa neden boşanmıyor onu da anlamıyorum. Cocuk varsa biraz anlıyorum ama onda da çoğu zaman problemi belirtirken yanlış yapıyorlar. Mesela cocuklu hayat zor gelmiş evlenmeyin diyor. Ya da esi hiçbir işe yardım etmediği halde 2 3 cocuk yapmış cocuk zor diyor. Öyle rastgele yaşarsa hayatı böyle olur tabi ki.
Aslında evliliğim yada yaşantım Türkiye şartlarına göre normal diyebilirim yani şükür büyük bir derdim yok ama evlilik, çocuk, iş hayatı hepsi birleşince yorucu oluyor. Bende son zamanlarda depresif bir psikolojiye sahip olduğum için bu şekilde düşünmüş olabilirim.Yok kusura bakmam sizin görüşünüz. Herkesin derdi kendine duygusal yalnızlık bahsettiğim. Erkek arkadaş, es dert değil sizin kocalarınız çok toxic. Sevmek sevilmek güzel. Herkesin evliliği sizin gibi olacak diye bir kural yok ki. Siz mutsuz evlilik içinde olduğunuz icin herkes öyle olacak diye bir şey yok.
Ne kadar beklemeliyim bir yıl falan mi olsun ? Bu kişiden kişiye değişir beş ay da az bir zaman degil bence. Sırf aman beş ay oldu diye hiç kendimi kapatamam. Önüme çıkarsa tanımak icin adım atarım.valla yanlış mı alıntıladınız bilmiyorum ama ben gayet de single'im. nişan atalı 5 ay olmuşken duygusal yalnızlık çekmeniz çok normal. eğer biraz yalnız kalmayı öğrenmezseniz başka bir garibanı kendinize yara bandı yapacaksınız çok belli
İyidir kelimesi yok mesajımda. Nitekim olsa bile olumlu ifadenin arkasından gelen bir ‘ama’ ve ‘de’ bağlacı var. Dikkatinizden kaçmış olabilir ancak cümleden tek bir anlam çıkıyor. Nereden bileyim dediğiniz için açıkladım.Mutlu evlilik, mutlu bekarliktan daha iyidiri ifade etmek icin " > " kullanildiktan hemen sonra yine " > " kullanarak mutsuz evlilik, mutsuz bekarliktan daha ...... derseniz cumledeki ..... yi yine bir ust satirda gecerli olan "iyidir" kelimesi olarak algilamam normal.
Ben ne bileyim önce mutluluğu fazladir sonra mutsuzlugu fazladir diye ifade etmeye calistiginizi.