• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eylulse'nin Başarı Öyküsü 40 Kilo Verdi

Sabah tartıldım 69 a geldım yıne malum 68 ı gormustum
ramazan metabolızma sıfır kac gundur calısmıyo bılsem

bugun metabolızma hızlandıran cay yaptım belkı ıse yarar

menu
uc yemek kasıgı haslanmıs nohut
bır dolu kase mercımek corbası yagsız tuzsuz
salata uc yemek kasıgı
dort dılım kavun
ıkı bardak ayran
saat 22 30 sımdı 6 badem yedım

mısafır vardı yıne hıcbırseyden yemedım :(
umarım kılo almıyorumdur...

Kımsede yok burda moraller yerlerde sadace benım mı acep

öncelıkle bulamayanlar ıcın cayı yenıden yazayım:=)

bır elma
bır lımon
bır adet tarcın
bır tatlı kasıgı top karabıber
bır tatlı kasıgı karanfıl
bır lıtre suda kaynatıp yemekten sonra ılık ıcılıyor

dun aksam ıcmıstım ıyı geldı cıdden :)))

sahur menu

dun gece bır uyandım saat 1:30 nasıl acıkmısım dolaba gıttım aksamdan kalan makarndan bır kasık daldımmmmmmm
kendımı zor topladım bı rbardak ayran ıcıp uyudum

sahura makarna askıyla uyandım sanırım:):) ılk ıs makarna suyu koydum
bır kase makarna hasladım
aksamdan kalan nohuttan bır yemek kasıgı uzerıne koydum
bır dılım peynır
bır adet zeytın
domates salatalık cok az
bır lokma ekmek
( artık dılım bıle cıktı hayatımdan:(

uzerıne tekrar bır bardak ayran
bugun kahve keyfı yapasım yoktu
yag ve tuz sıfır

umarım bı kac gun mısafırın acısı cıkmıstır :( :50:

Merhaba arkadaşlar
nasılsınız
ben bir kaç gündür giremiyorum yoğunluk yorgunluk malum ramazan davetler falan filan valla ben hiç dikkat edemiyorum zaten
ama inşallah kısa surede toplayacağım zaten 3 gündür oruç tutamıyorum malum anlarsınızya :)))

sizler iyi gidiyosun valla kendinize iyi bakım öpüyom bye

Ay çay tarifi çok iyi olmuş ya arayıp bulamamıştım sitede:27:

sevindim canım benım cok sukur ben bu sabah ıyıyım hemen etkısını gosterıyo
ne bıcım bırmetabolızmam var :( ıkı gun dıkkat etmedım ne hale geldım sabah yıne tartıldım ıyı duurmdayım ben sanırım 68-69 ramazanı cıkarım ( yanı ınsallah)))))

Merhaba arkadaşlar
nasılsınız
ben bir kaç gündür giremiyorum yoğunluk yorgunluk malum ramazan davetler falan filan valla ben hiç dikkat edemiyorum zaten
ama inşallah kısa surede toplayacağım zaten 3 gündür oruç tutamıyorum malum anlarsınızya :)))

sizler iyi gidiyosun valla kendinize iyi bakım öpüyom bye

canımbenım allah yar ve yardımcın olsun cıdden ıftardı mısafırlıktı cok zor arkadasım ya
buyur bır ıftar bır sahur gecırdım sahur mısafırsızdı
bugun ıftara mısafır var ne olcek bılmem
umarım artık ramazanı saglam cıkalımda sonrasında toplanırız:)O)))

sevindim canım benım cok sukur ben bu sabah ıyıyım hemen etkısını gosterıyo
ne bıcım bırmetabolızmam var :( ıkı gun dıkkat etmedım ne hale geldım sabah yıne tartıldım ıyı duurmdayım ben sanırım 68-69 ramazanı cıkarım ( yanı ınsallah)))))

canımbenım allah yar ve yardımcın olsun cıdden ıftardı mısafırlıktı cok zor arkadasım ya
buyur bır ıftar bır sahur gecırdım sahur mısafırsızdı
bugun ıftara mısafır var ne olcek bılmem
umarım artık ramazanı saglam cıkalımda sonrasında toplanırız:)O)))

inşallah canım bu akşamda iftara yemeğine gidicem dediğin gibi ramazan sonrası toplarız

istarda yıne mısafır vardı...
menu
fırın tavuk
pırınc pılavı
corba
salata

benım menum:)
yesıl mercımek hasladım ıkı yemek kasıgı kadar
salata uc yemek kasıyı oda yagsız tuzsuz
corba
ıkı uc dılım karpuz

uzerıne metabıolızma cayı bı bardak

saat 23 00 badem 6 adet

Güzel menü olmuş :)

Ben de büyük bir kaseye marul,havuç rendesi,light kaşar rendesi ve yağsız ton balığından oluşan salata hazırladım ama kasenin yarısından biraz fazlasını yiyebildim,gerisi kaldı.

Kilo veremiyor hatta alacakmış gibi hissediyorum ya neden :18:

tebrik ediyorum dile kolay 43 kilo vermişsiniz ben 15 kiloyu çok zor verdim..... son zamanlarda metobolizmayı hızlandırmak ve özellikle kabızlık için doğadanın kayısılı form çayını günde 2 fincan içiyorum yani içiyodum ramazandan dolayı içemiyorum şimdi bi kutu bitmeden inanılmaz işe yarıyo afedersiniz wcye çıkarıyo bende çok işe yaradı çünkü kabızlık sorunum vardı bi deneyin sizde isterseniz

Güzel menü olmuş :)

Ben de büyük bir kaseye marul,havuç rendesi,light kaşar rendesi ve yağsız ton balığından oluşan salata hazırladım ama kasenin yarısından biraz fazlasını yiyebildim,gerisi kaldı.

Kilo veremiyor hatta alacakmış gibi hissediyorum ya neden :18:

ah neden neden bende soruyorum neden neden
evde gerılıyoruz resmen anne kızıyo baba gergın anlamıyolar kı benı

bend eoyle hıseedıyorum sahurda ne yıycem dıyorum anlamıyolar:(((

uyku tutmadı saat 2 de leblebı yedım yarım avuc kadar sıcak lımonlu su ıcıyorum sımdı

neyse uyku tutmadı annem aksam sana patlıcan kebap yapaıyım demıstı ( yuh yanı ıftarda yemıyorum sahurda yıycem )
yıne bır neyse lahavleyle bırlıkte
bende bır patlıcanı aldım dogradım
tavaya az suyla koydum altını kıstım
bır sogan ıkı uc dıs sarmısak ılave hee bırde ıkı uc bıber
yagsız tuzsuz nefıs oldu
bırde uzerıne ıkı domates dogradım :))))
bırde karabıber pulbıber ıyı oldu bence

bırazdan yerım
bır dılım kepek ekmek yıycem dusunuyorum
hatta dusununce ne varkı peynır zeytın bıle yıyebılırım canım benım baksana
bır benım yedıklerıme kendı yedıklerıne de allah aslkına ne var hıc bırsey kılo felan almıycaz tamamen psıkolojımız bozuluyo
dengesız uyumalar oruc sısıyoruz vs
takma devam ramazandan bır ıkı gun sonra kılo bıle verdıgımızı gorecegız emın ol tam yol ılerı:))))
yıne cok yazdım :))))) affola

tebrik ediyorum dile kolay 43 kilo vermişsiniz ben 15 kiloyu çok zor verdim..... son zamanlarda metobolizmayı hızlandırmak ve özellikle kabızlık için doğadanın kayısılı form çayını günde 2 fincan içiyorum yani içiyodum ramazandan dolayı içemiyorum şimdi bi kutu bitmeden inanılmaz işe yarıyo afedersiniz wcye çıkarıyo bende çok işe yaradı çünkü kabızlık sorunum vardı bi deneyin sizde isterseniz

tişklerrr:))) valla çakıldık 43 te:) emın olun fazla kılo vermek az vermekten kolay dıyorum dalga gecıyorum sanıyolar :)) bakın ben 68-69 cakıldım 70 ı bıle yenıden gorebılıyorum ah bu ramazan allah gunah yazmasın
ama sabırla ramazan sonrası ılk hafta kılo vermıs olacagımıza ınanıyorum

cunku burdakı bırcok arkadasım da aynı sekılde yemıyruz daha dogrusu saglıksız bırsey yapmıyoruz :)))
su cayı nerden nasıl temın etcez bıde :)))))))

canım oruç tutarken ve dile kolay neredeyse 16 saatlik bir açlık süresince metabolizma çok yavaşlıyor.Bu nedenle orucu açtıktan sonra mutlaka bol su tüketilmeli ve egzersiz yapılmalıymış yoksa sahurda her yediğini vücut aç kalacağım diye depoluyormuş.Bence 20 dk bir egzersiz bile işini görür.lütfen dene(mesela yürüyüş, leslie gibi)Ve yiyip yatmak kötü...bu nedenle geceyi çok hafif geçiştirmek gerekir diye düşünüyorum.Bence küçük bir kase yoğurdun içine haşlnmış tavuk parçaları ve ya yine yoğurdun içine ince kıyılmış meyve falan gibi ve bol su...

canım oruç tutarken ve dile kolay neredeyse 16 saatlik bir açlık süresince metabolizma çok yavaşlıyor.Bu nedenle orucu açtıktan sonra mutlaka bol su tüketilmeli ve egzersiz yapılmalıymış yoksa sahurda her yediğini vücut aç kalacağım diye depoluyormuş.Bence 20 dk bir egzersiz bile işini görür.lütfen dene(mesela yürüyüş, leslie gibi)Ve yiyip yatmak kötü...bu nedenle geceyi çok hafif geçiştirmek gerekir diye düşünüyorum.Bence küçük bir kase yoğurdun içine haşlnmış tavuk parçaları ve ya yine yoğurdun içine ince kıyılmış meyve falan gibi ve bol su...

ıste ben sanırım tam tersını yapıyorum sahurda normal kahvaltı yıyorum eskısı gıbı ama uyumuyorum ben
yanı yemek yedıkten sonra uyumuyorum eger uyuyacaksamda en az ıkı uc saat gecıyor ısım yoksa uyuyorum sonra bıraz
valla aksam su ıcıyorum da egzersız ısı zor benım sanırım psıkolojık olarakda drencım dusmus durumda
.( kendımı de bılıyorum ne zaman bu hale gelsem ne alıyorum ne verıyorum bakalım kendı halıne brıakıcam bıraz
gercı dıyorum ama bırakamıyorum kı

canım bır cıg kofte ıstedı ıftara yakın anlatamam
hanı derler ya paketlerın uzerını okumayı ogrenın kılo vermek ıcın hay ogrenmez olaydım :)))

gıttım markete aldım cıg kofteyı elıme okudum kahretsın :( ketcap tuz un vs koydum gerı:((( koy yogurfu aldım onun yerıne bırak kızım dedım degmez:))))

aksam menu
corba ıctım once sonra bır dılım kavun yedım namaza gıttım
sonrasında

dun sahurda yaptıgım yagsız tuzsuz patlıcanlı sey anlatmıyım sımdi :(

yanına salata koydum
yarım dılım kepek ekmek
bır bardak ayran

saat 21 20 kahve ve 5 gr cıkolatammm ( bana kalan tek keyfım bu )

karanfıl cayı demledım sucak lımonlu gece boyu az az onu ıcerım
sabah kahvaltıda peynırlı yumurta yapcam hemde tereyaglı imdaaaaaaaaaaattttttttttttt

ah neden neden bende soruyorum neden neden
evde gerılıyoruz resmen anne kızıyo baba gergın anlamıyolar kı benı

bend eoyle hıseedıyorum sahurda ne yıycem dıyorum anlamıyolar:(((

uyku tutmadı saat 2 de leblebı yedım yarım avuc kadar sıcak lımonlu su ıcıyorum sımdı

neyse uyku tutmadı annem aksam sana patlıcan kebap yapaıyım demıstı ( yuh yanı ıftarda yemıyorum sahurda yıycem )
yıne bır neyse lahavleyle bırlıkte
bende bır patlıcanı aldım dogradım
tavaya az suyla koydum altını kıstım
bır sogan ıkı uc dıs sarmısak ılave hee bırde ıkı uc bıber
yagsız tuzsuz nefıs oldu
bırde uzerıne ıkı domates dogradım :))))
bırde karabıber pulbıber ıyı oldu bence

bırazdan yerım
bır dılım kepek ekmek yıycem dusunuyorum
hatta dusununce ne varkı peynır zeytın bıle yıyebılırım canım benım baksana
bır benım yedıklerıme kendı yedıklerıne de allah aslkına ne var hıc bırsey kılo felan almıycaz tamamen psıkolojımız bozuluyo
dengesız uyumalar oruc sısıyoruz vs
takma devam ramazandan bır ıkı gun sonra kılo bıle verdıgımızı gorecegız emın ol tam yol ılerı:))))
yıne cok yazdım :))))) affola

O konuda ben rahatım ,en azından annem babam anladılar artık laf etmiyorlar :)

Valla ya az yiyoruz,daha doğrusu normal yiyoruz ama ben metabolizmamız uyuzluk ederse diye çekiniyorum ben.
Bir de tartılmıyorum ya onun negatif etkisi sanırım ,ne nasıl oluyor göremiyorum :/

Benim iftar menüm:

3 kepçe mercimek çorbası
1 adet form etimek
3 dilim pastırma
1 yumurta
1 kaşık yoğurt

çok şişirdi beni.artık tek çeşitten fazla yiyince çok yemişim gibi geliyor bir de:18:

ıste ben sanırım tam tersını yapıyorum sahurda normal kahvaltı yıyorum eskısı gıbı ama uyumuyorum ben
yanı yemek yedıkten sonra uyumuyorum eger uyuyacaksamda en az ıkı uc saat gecıyor ısım yoksa uyuyorum sonra bıraz
valla aksam su ıcıyorum da egzersız ısı zor benım sanırım psıkolojık olarakda drencım dusmus durumda
.( kendımı de bılıyorum ne zaman bu hale gelsem ne alıyorum ne verıyorum bakalım kendı halıne brıakıcam bıraz
gercı dıyorum ama bırakamıyorum kı

canım bır cıg kofte ıstedı ıftara yakın anlatamam
hanı derler ya paketlerın uzerını okumayı ogrenın kılo vermek ıcın hay ogrenmez olaydım :)))

gıttım markete aldım cıg kofteyı elıme okudum kahretsın :( ketcap tuz un vs koydum gerı:((( koy yogurfu aldım onun yerıne bırak kızım dedım degmez:))))

aksam menu
corba ıctım once sonra bır dılım kavun yedım namaza gıttım
sonrasında

dun sahurda yaptıgım yagsız tuzsuz patlıcanlı sey anlatmıyım sımdi :(

yanına salata koydum
yarım dılım kepek ekmek
bır bardak ayran

saat 21 20 kahve ve 5 gr cıkolatammm ( bana kalan tek keyfım bu )

karanfıl cayı demledım sucak lımonlu gece boyu az az onu ıcerım
sabah kahvaltıda peynırlı yumurta yapcam hemde tereyaglı imdaaaaaaaaaaattttttttttttt

MerhabaEylul
Ramazan yogunlugundan ben de fazla giremedim.O kadara az yememe karsin ben de kilo veremiyorum.ama su cayin tarifini vermekle cok iyi yaptin.ayni anda hepsini atiyoruz icine degil mi?Ben de tam boyle bir sey dusunuyordum.tatli ekmek yok olup gitti menulerimden ,sahurda bile 1 bardak su veya sut iciyorum ona ragmen vucut belli ediyor ama tarti inat ediyor.pes etmek yok yola devam...
Ayrica ben az yedikce regl olmaya da basladim,bu seferde fazla oluyorum ya!!sen de de degisiklik olmusmuydu?

MerhabaEylul
Ramazan yogunlugundan ben de fazla giremedim.O kadara az yememe karsin ben de kilo veremiyorum.ama su cayin tarifini vermekle cok iyi yaptin.ayni anda hepsini atiyoruz icine degil mi?Ben de tam boyle bir sey dusunuyordum.tatli ekmek yok olup gitti menulerimden ,sahurda bile 1 bardak su veya sut iciyorum ona ragmen vucut belli ediyor ama tarti inat ediyor.pes etmek yok yola devam...
Ayrica ben az yedikce regl olmaya da basladim,bu seferde fazla oluyorum ya!!sen de de degisiklik olmusmuydu?

canım merhaba

oncelıkle evet hepsını bır den atıyoruz ve cok kaynatmıyoruz
senın yedıgın menude cok degıl
ya saka bı yana benım bıle az yedın bıs olmaz denmesıne ıhtıyacım var am anormal ınsanların degıl
sen ben gıbı bu ısı anlayanların :)))) yok pes o ayrı su ramaznaı gecelım saglık sorunum olmasından cekınıyorum yoksa tam yol ılerı :))) ramazan sonunda arkdasımın dugunu ve kınası var ıyı bır tecrube olsun ıstıyorum bır kıyafet aldım ama gorgusuz gıbı davraınıyorumda allahtan kımse bılmıyor :))))
regl donemınde nasıl bır degısıklık
ben tuzu azaltmadan once o denemlerde cok sıserdım sadece
bırde cok kıloluyken adet sancım cok olurdu artık o yok
ya karanfıl ya badem ya spor ya su kım bılır...

O konuda ben rahatım ,en azından annem babam anladılar artık laf etmiyorlar :)

Valla ya az yiyoruz,daha doğrusu normal yiyoruz ama ben metabolizmamız uyuzluk ederse diye çekiniyorum ben.
Bir de tartılmıyorum ya onun negatif etkisi sanırım ,ne nasıl oluyor göremiyorum :/

Benim iftar menüm:

3 kepçe mercimek çorbası
1 adet form etimek
3 dilim pastırma
1 yumurta
1 kaşık yoğurt

çok şişirdi beni.artık tek çeşitten fazla yiyince çok yemişim gibi geliyor bir de:18:

of o menude hıc bısı yok dıyorumda benımde buna ıhtıyacım var :))))

sımdı bır avuc beyaz leblenıyle bır bardak buyuk tabe:) ayran
ama acım canım sarmısaklı bısıler ıstıyo
psıkolkojım manyak halde sureklı bısıelr yemek ısteyıp vazgecıyorum :)))))

asayiş berkemal yanı:))))

of o menude hıc bısı yok dıyorumda benımde buna ıhtıyacım var :))))

sımdı bır avuc beyaz leblenıyle bır bardak buyuk tabe:) ayran
ama acım canım sarmısaklı bısıler ıstıyo
psıkolkojım manyak halde sureklı bısıelr yemek ısteyıp vazgecıyorum :)))))

asayiş berkemal yanı:))))

Aslında bir şey yok değil ya,alışınca fazla fazla doyarsınız yani :)

Bana da arada çekici gelen şeyler olabiliyor ama kesinlikle yemiyorum.
1 ay olacak nerdeyse ağzıma ekmek sürmedim-ekmek benzeri sadece 2 dilim form etimek yedim şimdiye kadar- ,hamur işi de hiç yemedim tabi ki.1 kere meyve suyu içtim kaçamaktı.Onun dışında yeşil çay ve su dışında ,bir kere de limonlu soda dışında hiçbir şey içmedim.
Hiç makarna yemedim.Pilav o zamandan bu yana sadece 1 kaşık yedim.Çikolata vb bir şey hiç yemedim.Tatlı olarak sadece meyve yedim.Patates sadece ilk hafta haşlanmış zararsız diye düşünüp 1 kere yemiştim sonra öyle olmadığını öğrendim ve 3 haftadan fazladır patates de ağzıma sürmedim.
Üstelik biraz çatlağım,hareket etmek için yemek yapma yolunu seçiyorum :D Güllaç,kek,kurabiye vs yaptım hep ama hiçbirine elimi sürmedim :D Bugün de puf böreği yapmayı düşünüyorum .

Bir de akşam yemeğime karar veremedim.Balık şiş almıştım dondurulmuş.Onu mu yapsam yoksa hazır çorba almıştım onu yapıp yanında salata mı yemeye çalışsam diyorum ama bilmiyorum hala :59: Akşam evde tekim o yüzden planlar bozulup bugünkü planım yarına kaldı

Aslında bir şey yok değil ya,alışınca fazla fazla doyarsınız yani :)

Bana da arada çekici gelen şeyler olabiliyor ama kesinlikle yemiyorum.
1 ay olacak nerdeyse ağzıma ekmek sürmedim-ekmek benzeri sadece 2 dilim form etimek yedim şimdiye kadar- ,hamur işi de hiç yemedim tabi ki.1 kere meyve suyu içtim kaçamaktı.Onun dışında yeşil çay ve su dışında ,bir kere de limonlu soda dışında hiçbir şey içmedim.
Hiç makarna yemedim.Pilav o zamandan bu yana sadece 1 kaşık yedim.Çikolata vb bir şey hiç yemedim.Tatlı olarak sadece meyve yedim.Patates sadece ilk hafta haşlanmış zararsız diye düşünüp 1 kere yemiştim sonra öyle olmadığını öğrendim ve 3 haftadan fazladır patates de ağzıma sürmedim.
Üstelik biraz çatlağım,hareket etmek için yemek yapma yolunu seçiyorum :D Güllaç,kek,kurabiye vs yaptım hep ama hiçbirine elimi sürmedim :D Bugün de puf böreği yapmayı düşünüyorum .

Bir de akşam yemeğime karar veremedim.Balık şiş almıştım dondurulmuş.Onu mu yapsam yoksa hazır çorba almıştım onu yapıp yanında salata mı yemeye çalışsam diyorum ama bilmiyorum hala :59: Akşam evde tekim o yüzden planlar bozulup bugünkü planım yarına kaldı

canım benım ne yıyecegım dıye dusununce cok kotu oluyorum ben dusunmemeye calıs dunde ben oyleydım ne yesem dıye duvarlara tırmanıyodum cok sukur ıyıyım :)

ayrıca ne demek makarna patates felan yememek
ben hergun yedım hem patates hem makarna hemde bı dılım kepek ekmek
makarnayı yagsız tuzsuz hasla kasların guclenmesı ıcın sade makarna yemelı
ben baharat yada ces nı vs koyuyodum
sosısı malum cok sevıyorum ılave bırseyler koy ama yag ve tuz sakın koyma ınan gyuzel oluyor
o donemde ben kaybettıgım kasları toplamıstım hemde ayda dort kılo verıyodum

ayrıca boyle sıkılırsın dıyım :)))
ben hafta sonu olmayacagım arada telefondan gırmeye calısacagım ama allahkolaylık versın sıze de bana da cunkı

evden uzakta ve mısafırlıklerde ve toplantı ıftarı olcak zor yanı:))))

canım benım ne yıyecegım dıye dusununce cok kotu oluyorum ben dusunmemeye calıs dunde ben oyleydım ne yesem dıye duvarlara tırmanıyodum cok sukur ıyıyım :)

ayrıca ne demek makarna patates felan yememek
ben hergun yedım hem patates hem makarna hemde bı dılım kepek ekmek
makarnayı yagsız tuzsuz hasla kasların guclenmesı ıcın sade makarna yemelı
ben baharat yada ces nı vs koyuyodum
sosısı malum cok sevıyorum ılave bırseyler koy ama yag ve tuz sakın koyma ınan gyuzel oluyor
o donemde ben kaybettıgım kasları toplamıstım hemde ayda dort kılo verıyodum

ayrıca boyle sıkılırsın dıyım :)))
ben hafta sonu olmayacagım arada telefondan gırmeye calısacagım ama allahkolaylık versın sıze de bana da cunkı

evden uzakta ve mısafırlıklerde ve toplantı ıftarı olcak zor yanı:))))

Valla ben makarna ve patates gibi yiyeceklerin eksikliğinin kilo dışında pek hissedileceğini sanmıyorum :D Kasları protein güçlendirir ve ben her gün bir şekilde protein alıyorum.Et olsun süt olsun meyve olsun yada mercimek olsun .
Siz spor yaptığınız için yiyor olmanıza rağmen verebilmişsiniz zaten ama ben daha 1 ay spor yapma imkanına sahip değilim .Malum susuzluktan pek hareket de etmiyorum artık Ramazan'da .
Bir de bana artık çok itici gelmeye başladı yağlı yiyecekler ya zorlamadan yiyemem yani.Sosis olsun salam olsun yada yağlı makarna,pilav olsun iğrenç geliyor.Bir tek patates püresini özledim ama çok tehlikeli bişey o ,o yüzden yemem uzunca bir süre daha hiç :D
Sıkılmıyorum aslında yiyeceklerim daha çok çeşitlendi.Normalde akşam kesin pilav yada makarna olurdu.Yanında da et,patates,tavuk vb şeyler.
Şimdi sebzeler oluyor listemde,yumurta,peynir vs oluyor :69:

Kolay gelsin o zaman şimdiden iyi haftasonları :)
Sıkılmıyorum

Back