Gebeliğe Hazırlık EYLÜLDE HAMİLE KALMAK İSTEYENLER

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Arkadaşım bat gününe 6 gün kala test yapmış pozitif çıkmış şu an hamiş benimde bat gününe 6 gün var yarın sabah test yapsam çıkarmı acaba böyle durum yaşayan varmı

Kizlar sabahki testim negatif adete kaç kaldı bilmiyorum takvime göre 24ü bana göre 19 yada 20si. Ovu testlerimde koyuyu yakalayamadigimdan emin olamıyorum gününden. Suan sırtım cok kötü ağrıyor. Ara ara göbek deligmde sızı var
Eşimde az önce ateşin mi var senin cok sıcaksın dedi 36.9 cıktı normal vucut ısımın üstünde.insallah iyi haberdir.

Testlerde haftasi ciktigini sanmiyorum. Benimkilerde cikmamisti ucuz testlerde cift cizgi pahali testlerde bebek sekli arti isareti filan cikiyor. Ben 6-7 haftaligim. Hamilelik son adet tarihinden itibaren sayiliyor, dollenme gununden degil.
Turkiyedeyseniz adet gununuzde kan vermeye gidebilirsiniz. Bu arada bugun eczaneye gidip folik asit alin, gunde 800-1000mcg lik kullanmaya calisin. En cok 4 uncu haftada ( yani Sizin icin bu hafta) bebegin ihtiyaci var omiriliginin kapanmasini sagliyor.

Hadi insallah bana da sicaksin demisti esim aklima getirdin sabahuyar uyanmaz bende olceyim :)

Bnde dun gece baş dönmesi mide bulantısı felan yasadım ilk kez bu ay şimdi test yaptm negatif artk umudum kalmadi bat yarın benim

İlk hamileliğim değil benim 2 yıl önce 12 haftalıktan kalp durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım. Folik asit daha önce de kullanıyordum dün tekrar başladım ama 5 mg olanından içiyorum değiştirmeli miyim ? Sizin önereceğiniz var mı bildiğiniz ?

Insallah bu sefer saglikli olur ikimizin ki de. Yurtdisindayim aynisini bulamayabilirsiniz. Markasi country life. Markadan cok farkettigini sanmiyorum. Benimki folik asit degil folate. Folik asidin dogada bulunan haliymis. Gunde 1000mcg almak gerekiyormus. Gebelik vitamini karisimi da kullaniyorum icinde demir, d vitamini, vs karisik var. Icinde folate da var ama 800mcg lik, o yuzden ekstra folate hapini bolup aliyorum. Vitamin de aliyor musunuz?

Bu arada yapmadiysaniz tiroid hormonu tsh baktirin. Endokrin den yada kadin dogumdan isteyebilirsiniz.

Ayrica mayis anneleri grubuna gelin. Orada benzer konularda daha cok katilim oluyor, hem hamile kalmak isteyenleri cok mesgul edip yormayalim.

Biraz önce folic us plus aldık içinde b6,b12,iyot ve folik asit var ayrıca başka bir vitamin kullanmıyorum. Bir önceki hamileliğimde de 3 aya kadar vermemişti doktor söylemeden başka bir ilaç kullanmak istemiyorum açıkçası ama vitamini de ayrıca kullanmam gerekiyor. Çok zayıfım takviye almam lazım.

Doktora gittiğim de zaten belli testler yapıyorlar içinde bunlar da var sanıyorum ayrıca daha yeni baktırdım tiroidlerime sorun yoktu

Super.
Takviye olarak mide bulantiniz baslayana kadar mercimek ispanak yogurt gibi seker/carb degeri dusuk ama besleyici besinler yiyin. Kabiz olmamaya calisin. Lifli gidalar tuketin. Iki litre gibi su icin. Disarida salata yemeyin, siz herseyi iyice yikayip , iyice pisirip yiyin. (Ilk gorustugumde bunlari soyleyip yolladilar, hala sonraki gorusmemi bekliyorum). Bence hamile kaldiktan sonraki surec oncekinden daha stresli ve zorlu.

BAT geçeli 3-4 gün oldu..kahverengi lekelenmeler var.. ve elde kalan son testle öğlen yaptığım görüntü bu şekilde..yaklaşık 1 saat bekleyince bu hale geldi? Yorumunuz nedir..ilk kez görüyorum böyle bir şey..

Eklentiler

• 2017-09-18 16.05.28.jpg
    25,8 KB · Görüntüleme: 112
Uzmek isdrmem seni ama canim benimkide birkere boyle oldu hamile degildim idrar rengi cikmisdi uzme kendini

1 saat falan gecdikden sonra olmasida idrar kacmasi anlamina geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…