- 5 Ağustos 2011
- 8.420
- 1.247
- 248
- Konu Sahibi burhaninaysesi
-
soyledıklerınde haklı olabılırsın ama ben asker dıe dedım. ben salonu tutarken sadece 500 kısı yeter mı dıe sordum kaynanama ama salonu sevgılımle ıkımız begendk tuttuktan sonrada kaynanama surasını tuttuk dıe söledım o kadar
canım ben de sözlümle birlikte bakmak isterdim ama mümkün değil, askerde. Bütün salonların fotolarını çekip gönderdim ama. Problem kaynanam değil sözlüm zaten. Problemi o çıkartıo. Önce haftasonu olsun haftaiçi nişan olmaz millet gelemez die bir sürü buğuz etti. Haftasonu bulduğum salona küçük yetmez dedi. Büyüğünü aradım buldum hem de bu salona bayıldım bittim. Bu sefer de onların evine çok uzakmış, akrabaları eşi dostu nasıl gelecekmiş fln burnumdan getirdi. Tamam o zaman o küçük salonu tutalım, ama annen de en yakınlarını çağırsın o zaman, ben ayakta kalan olsun istemiyorum dedim. Ona da memnun olmadı ve biz en iyisi nişan yapmayalım dedi. ben de sen bilirsin dedim. Heves fln kalmadı bende, kursağımda bıraktı... Kaynanam da güya karışmıyor ama tlfla uzaktan oğlunu fitlediğini çok açık bişekilde gördüm dün akşam...valla bizde şimdi sözlümle birlikte bakıyoruz salonlara kaynanama ne ona fikrini dahi sormadım çünkü buna gerek yok. he bide masrafları biz kendimiz yapıcamız için o açıdan da pek konuşmaya hakkı yok gerçi Allah var oda karışmazama mantıklısı senin sözlünle beğenmen canım gerisini boşver kimseyi takma kafana yapmamda deme. insanın haytında bir kere yaşadığı bişry sonra keşke yapsaydım dersin.
alttan ala ala ne hale geldim ama, ben de kılıktan çıktım çiğdemcim. ben de onunla birlikte gezip salon beğenmek isterim, hatta her telefonda da diorum aşkım sensiz bişeylere kara vermek çok zor die. Gittiğim bütün salonların fotolarını çekip maille gönderdim, içinden en çok hangisini beğenecek die. Kayınvalidemlere de gösterdim sordum... bide bırak beğenmelerini yakında olsun büyük olsun haftasonu olsun die de uğraşıyorum. ama bu kadar kısa zamanda bütün istediklerini sağlayan bi salon bulamıosun maalesef. hem ben onlara sormak zorunda mıyım çiğdemcim yaa? nişanı kız tarafı yapar demeyi bilio. Tuttum kardeşim bu salonu, 650 kişilik, mudanya yolunda o kadar demeyi ben de bilirdim, enayi gibi onlara beğendirmeye çalıştım yaa, insan birini bari beğenir. daha napmam gerekirdi, eksik bişey mi yaptım bilemiyorum. Sen sordun mu kaynananlara sevgiline bu salonu tutayım mı die canım?
canım ben de sözlümle birlikte bakmak isterdim ama mümkün değil, askerde. Bütün salonların fotolarını çekip gönderdim ama. Problem kaynanam değil sözlüm zaten. Problemi o çıkartıo. Önce haftasonu olsun haftaiçi nişan olmaz millet gelemez die bir sürü buğuz etti. Haftasonu bulduğum salona küçük yetmez dedi. Büyüğünü aradım buldum hem de bu salona bayıldım bittim. Bu sefer de onların evine çok uzakmış, akrabaları eşi dostu nasıl gelecekmiş fln burnumdan getirdi. Tamam o zaman o küçük salonu tutalım, ama annen de en yakınlarını çağırsın o zaman, ben ayakta kalan olsun istemiyorum dedim. Ona da memnun olmadı ve biz en iyisi nişan yapmayalım dedi. ben de sen bilirsin dedim. Heves fln kalmadı bende, kursağımda bıraktı... Kaynanam da güya karışmıyor ama tlfla uzaktan oğlunu fitlediğini çok açık bişekilde gördüm dün akşam...
bayılıyo kaynanam oo ne kalbalıklarmış denmesine, bi düğüne gidiyoruz mesela, oo bu salon çok küçükmüş bize bunun gibi 2-3tane lazım fln der hemen. yaa kalabalık olsa ne olur olmasa ne olur... benim en sevdiklerim yanımda olduktan sonra yemişim kalabalığını yawcanım nişanı kız tarafı yapar.. ve bildiğim nişanda gelen takılarda kız tarafına olur. dolasıyla yakın akrabalarını çağırsınlar yeter. yani bizde öyle olacak sanırım sadece yakın akrabalarını çağıracaklar. bizde düğünde yakın akrabalarımızı çağırıcaz duruma göre.. bu hep böyledir zaten altan altan olur herşey ama kimse dile vuramaz bunları...
biz salonu sözden 1 hafta sonra tuttuk ve kimseye de birşey demedik yani ailem onlarla konuşmuştu zaten büyük nişan yapıcaz diye salonu tuttuk sonra tuttuk dedik (sadece sözlüm gördü salonu bu arada begendi güzel dedi) ilk başta bizden kimse salona gelmez dediler onlarda hep kuranlı olurmuş o yüzden.. ama nişanı biz yaptıgımız için elleri mahkum şimdi 100 kişilik davetiye istiyorlar...
bazı şeyler gösteriş için yapılıyor. yani bak gördün mü erkek tarafı da ne kalabalıkmış desinler filan diye.. sanırım kayınvaliden de bunu dedirtmek istiyor..
zaten canım bence problem onun burda olmaması.. bu tarz olaylar hepimizin başına geldi, bizzde çok kavga ettik, ediyoruz da arada.. :))Nikah tarihi alırken hele ooo ben sinirledim o sinirlendi evlenmiyorum dedi başlarım böyle işe filan dedi sinirlendi bende sinirledim bir ton kavga ettik ama sonuç olarak nikah tarihini aldık.. yani bazı şeyler sinirle söyleniyor ve sözlünde sinirle söylemiştir sıkma canını. onu da anlamak lazım herşey yapılıyor ama o yok.. ve her kafadan bir ses çıkıyor onun da kafası karışıktır, birde asker psikolojisi... kızar, sinirlenir, çabuk parlar.. bunlar normal şeyler ve emin ol olması gereken seyler hani derler de tuzu biberi gerçekten öyle ama dozunda tabi..o kavgaların sonundaki sarılma,öpme herşeyi unutturuyor zaten emin ol.. yani karşılıklı anlayışa bağlı hersey.. bunda birşey yok tutarsınız bir yer orası burası çok önemli değil.. bir şekilde halledilir herşey ama önemli olan sizin aranızdaki iletişim canım bunu unutma.. siz kötü olduktan sonra büyük olmuş küçük olmuş o gelmiş bu gelmemiş ne önemi var ki...?
HAKLISIN canım, fazla şımartmamak lazım, sonra iyilik die yaptıklarını hak sayıp tepene çıkıolarBirde demişsiniz ya yok kayınvalideme söledim yok sözlüme söledim salon tutalımmı o mu bu mu diye. Yemin ederim ki hiç gerek yok kızlar. Size düşen kısmı yapın ve sadece biz yaptık haberiniz olsun deyin. Biz salonu tuttuk ve telefon açıp biz salonu şu tarihe tuttuk dedik. Kimseye de bişey demek düşmez :)))))
hayırlı olsun canım, Allah tamamına erdirsin... bizim de 10 kasımda olacak, tarih belirlendi. Şimdiye kadar enayilik yapıp herşeyi onlara sordum ama yok bitti artık, ben ne istiosam öyle olacak.benimd nişanım 2 eylülde olacak kızlar. önc eevde olacaktı ama bayram nedeniyle akrabalar gelince memlekete mecbur bir yer tutmuş bizimkiler. ben görmedim bile. erkek tarafı yrum bile yapmadı. zaten istanbuldan gelecekleri için 7-8 kişi geliyorlar. inş sorun olmadan geçer.
hayırlı olsun canım, Allah tamamına erdirsin... bizim de 10 kasımda olacak, tarih belirlendi. Şimdiye kadar enayilik yapıp herşeyi onlara sordum ama yok bitti artık, ben ne istiosam öyle olacak.
ayy karamelcim üzüldüm yaa, senin de hevesini kırmışlar... ama boşver sende aynı benim gibi yap. Herşeyiyle karar verip istediğimizi yapmakta özgür olduğumuz tek cemiyet nişan ve kına. Düğünde karışan çok olacaktır. O yüzden nişanını istediğin gibi istediğin yerde yap canım. Annen muhtemelen evde telaşe olmasın, kendisi de ağız tadıyla nişanı görebilsin die evde olmasını istemiyordur. Ama didomionun da dediği gibi mekan parasıyla pasta börek alıp, servis ve bulaşık için de bir bayan bulabilirsin mesela. Biz kuzenimin lohusa mevlüdünde öyle yapmıştık. Böylelikle evin hanımı da servis bulaşık telaşından kurtuluyor.kızlar merhaba..
8 ekimde nişanı olcak kızım ben
yer konusunda bi salon bulmuştum ama kişi sayısı az die kafeye geçtik toplasak zorlasak 40 kişi olcaktık. Erkek taraafı ile birlikte yani.. Şimdi onların 7 kişi olacağını öğrendim bizden de 15 kesin ama kuzenim aynı hafta doğumu var gelemezse dayımlar vs de gelemicek. bu durumda kafe değile vde yapıp gece eğlenceye gitmeyi düşünüoruz.
Daha da garibi kayınvalidem aradı ve salon istemediğini masrafa gerek olmadığını vs söledi. kişi sayımız az nasılsa evde yaparız daha sıcak olur vs dedi. beni düşünüo olabilir ben ailemi karıştırmıorum kendi nişanımı kendim yapıorum her masrafına kadar o da bunu bilio.. ama annemden başka kimse dışarda olmasını istemio ben dahil . şimdi ben ne yapiim die kararsız kaldım. gerçekten anlamsız olacak 20 kişi hatta dayım gelmezse 15 kişi için bunu dışarda yapmak. en güzeli sanki ev annemde idare edicek artık bilemiorum..
bohça konusuda ayrı kargaşa oldu. ben nişan elbisemi aldım aşkım yurtdışında die. oda kendi takımlarından giyicekti zaten günü birlik olcak almayı düşünmedik. elbiseleri aldık die annesi bohça olmayacak die düşünmüş. ve anneme aaa bohça yapılcak mıydı demiş.. bende azıcık üzüldüm buna. adettir vs die ama adetleri de ben mi öğreticem dedim. içinden gelip yapcaktı onu yoksa benim yeni cicilere ihtiyacım yok yapmasınlar dedimm. bilmiorum artık neler olcak ama soğudum. yani bi nişan altı üstü onda da heves bırakmadılar el birliği ile.. neler olcağını çok merak ediorum :26:
evet canım kesinlikle, iyilikten maraz doğarmış, anladım ama bazı şeyler için çok geç oldu... Allahtan nişan için geç kalmadım da kendi istediğim salonu tuttum. Artık ilk dans müziğimizi bile sormuyorum sözlüme. Herşeyi kendim organize edeceğim, istediğim gibideryacım iyilikten maraz doğra derler ya seninki öyle olmuş. anne ve babaları mutlu etmek çok zor. sen bildiğini oku. çünlü nasılsa gelcekler. önemli olan senin mutlu olman.
klasik taktiği uygula. siz haklısınız de bildiğini yap:)
kesinlikle doğru karar deryacım. hangi şarkı olacak? bizde kopya versene:)
tabi düğünde yapmayı düşünüosa ondan yapmamıştır nişanda. ama düğünde zaten fazla masraf oluo, bide bohçalarla uğraşmak zor olur canım. Walla sen eğlen de o gece, diğerlerini boşver, kendileri bilirlerKızlar dediğiniz gibi olacak muhtemelen evde olacak annemde bi günlük idare edicek artık. Bohça konusunda istese yapardı ama düğün bohçası yapalım niyetindeler. Nasılsa çeyizim bişiyim olmicak söz konusu yurtdışı olacak inşallah. o yüzden bohçaya da özenmiyorum artık ben kendime alırım güzel gecelikler makyaj takımı felan . Kendime nişan bohçası yaptım size de yapim mi canınız çekmesin derim :82: hehe yapmam böle bişi tabi ama gerek yok artık istemiyorum
Elbise konusunda ben kendim istedim almayı. kayınvalidemle ayrı şehirlerdeyiz sözlüm başka ülkede. ben kendi zevkime göre alırım dedim. onlar bana almayı teklif etseler de gidemicektim. sonra bende alamicaktım o yokken.
yine de ortak bi hayat kurmayı amaçlarken böle saçma huzursuzluklar can sıkıyo işte..
inşallah sizin böle olmaz ver herşey istediğiniz gibi ilerler.. şahsen ben o gün deli gibi eğlenicem.. geri kalan da mümkünse eğlensin bi zahmet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?