- 24 Temmuz 2008
- 25.483
- 44.483
- 1.123
- Konu Sahibi melekler-engelchen
-
- #5.341
kızlar bugün baya yoğundum ve çok kanamam oldu normalden baya baya fazlazor bir gün geçirdim bitse de gitsek modundayım eşim çok üzülmüş duruma yakın arkadaşları aramış açmamış telefonunu falan sonra açmış anlatmış durumu dedim benim hatam çok erken öğrendim sende ümitlendin... ama bu arada onunda benimde tam hazır olmadığımızı da görmüş oldum ben canı tez bir insanım yapım gereği istediğim şey hemen olsun isterim ve yapmak içinde elimden geleni yaparım dikkatsizim canımın kıymeti yok şu kısacık hamileliğimde anladım ki kendime dikkat etmeyi öğrenmem lazım hareketlerimin kısıtlanmasına yemek konusunda içecek konusunda kısıtlamalara kendimi hazırlamam lazımmış... sizlerde de hiç hamilelik yaşamayanlara bu anlattıklarım ders olsun diye yazıyorum. çalışan biriyim bir pazar günüm var önceden planlanmış gezim vardı pazar günü kendimi yormamak için dikkat etsem de yoruldum çok ağrım oldu belkide o gezi yüzünden kaybettim bebeğimi tabi her şey bahane.. aklınızda olsun bebek çalışmasından sonra en azından regl döneminize yakın plan yapmayın evinizde yatın dinlenin özellikle çalışanlar için yazıyorum bunları çünkü bebeğin tutunması aşamasında dinlenmek çok önemliymiş... tabi dediğim gibi her şey bahane yicek ekmeği yoksa istediğimiz kadar dikkat edelim yine olmaz ama sonradan keşke dememek için dikkat etmek şartmış... bunlar benim hazır olmadığımız gösteren işaretlerdi...
eşiminkiler ise benim ona hizmet etmeme o kadar alışmış ki 1 haftalık sürede bana yardımcı olmadı şimdi düşününce anlıyorum tabi onu bu konuda uyaracağım sizlerde aynı şekilde eşlerinizi uyarın ben dedim ya canımın kıymeti yok diye o kadar ağrım olmasına rağmen eşime hizmet ettim hep... hamilelerde görürdüm hep dakka başı eşlerini çağırıp yardım isterlerdi derdim kendileri de yapabilir ama öyle değilmiş yukarıda uzandım minik mutfağında yere eğilip bulaşık makineside yerleştirdim bu sene zeytin yaprım 5 kiloluk bidonları kaldırıp sularını değiştirdim bunlarda eşimden hep yardım almam lazımmış bunları anladım...
yani kısacası bu kimyasal gebelik bir çok şeyin farkına varmamı sağladı... ben hep içi dışı bir bir insan oldum o nedenle bunları yazmak istedim ister hak verirsiniz ister vermezsinizben sizlerinde düşüncesini merak ediyorum başından bir kez hamilelik geçmiş bayanlar daha iyi bilirler tabi bizimle mide bulantısı aş erme bel ağrısı kasık ağrısı dışında hamileliğin diğer etkilerinide paylaşırlarsa ben çok sevinirim çünkü hamilelik gerçekten ciddi bir hazırlık istiyormuş bana göre...
Canım ben pek katılmıyorum yazdıklarına
1. Bi bebek dusecekse sen ne yaparsan yap düşer
2. Bi bebek yaşayacaksa sen ne yaparsan yap yaşar
3. Hamilelik hastalık değildir doğal bir süreçtir bunu hastaymis gibi degerlendirmek de çok doğru gelmiyor bana
4. Hepimiz için hayırlısı olsun gelsin bebekler dolsun göbekler diyorum hahah:)
Canim o kadar guzel o kadar dogru yazmissin ki. Ilk hamileligimde koltuk yeri degistiriyodum her yere uzaniyodum hoplayip zipliyodum amaaann millet tarlada calisirken doguruyi ne olacak diyodum herkese de . Dedigin gibi bunlar bahane olabilir ama ben hala bu konuda vicdan azabi yasiyorum. Surekli sunu yapmasaydim bunu yapmasaydim diyorum hala. Simdi butun gun yatiyorum. Her gun temizlik yapan ben bur haftadir hicbi sey yapmadim ve zerre umrumda degil. Begenmeyen evi pis diyen gelmesin bi zahmet cocugumdan kiymetli degil. Sadece yemek yapıyorum o da iyi beslenmek icin. Insan bi kere kaybedince kıymetini cok daha iyi anliyo. İnsallah sende en yakin zamanda yeniden kavusursun bebegine ve bu kez cok daha bilincli gecirirsin gebeligini canim arkadasim. Sen kimyasal yazinca ben butun gun agladim uzuntumden simdi bile gozlerim doluyo cunku gercekten cok istiyordun belliydi. Dualarim seninle ve bekleyen herkeslekızlar bugün baya yoğundum ve çok kanamam oldu normalden baya baya fazlazor bir gün geçirdim bitse de gitsek modundayım eşim çok üzülmüş duruma yakın arkadaşları aramış açmamış telefonunu falan sonra açmış anlatmış durumu dedim benim hatam çok erken öğrendim sende ümitlendin... ama bu arada onunda benimde tam hazır olmadığımızı da görmüş oldum ben canı tez bir insanım yapım gereği istediğim şey hemen olsun isterim ve yapmak içinde elimden geleni yaparım dikkatsizim canımın kıymeti yok şu kısacık hamileliğimde anladım ki kendime dikkat etmeyi öğrenmem lazım hareketlerimin kısıtlanmasına yemek konusunda içecek konusunda kısıtlamalara kendimi hazırlamam lazımmış... sizlerde de hiç hamilelik yaşamayanlara bu anlattıklarım ders olsun diye yazıyorum. çalışan biriyim bir pazar günüm var önceden planlanmış gezim vardı pazar günü kendimi yormamak için dikkat etsem de yoruldum çok ağrım oldu belkide o gezi yüzünden kaybettim bebeğimi tabi her şey bahane.. aklınızda olsun bebek çalışmasından sonra en azından regl döneminize yakın plan yapmayın evinizde yatın dinlenin özellikle çalışanlar için yazıyorum bunları çünkü bebeğin tutunması aşamasında dinlenmek çok önemliymiş... tabi dediğim gibi her şey bahane yicek ekmeği yoksa istediğimiz kadar dikkat edelim yine olmaz ama sonradan keşke dememek için dikkat etmek şartmış... bunlar benim hazır olmadığımız gösteren işaretlerdi...
eşiminkiler ise benim ona hizmet etmeme o kadar alışmış ki 1 haftalık sürede bana yardımcı olmadı şimdi düşününce anlıyorum tabi onu bu konuda uyaracağım sizlerde aynı şekilde eşlerinizi uyarın ben dedim ya canımın kıymeti yok diye o kadar ağrım olmasına rağmen eşime hizmet ettim hep... hamilelerde görürdüm hep dakka başı eşlerini çağırıp yardım isterlerdi derdim kendileri de yapabilir ama öyle değilmiş yukarıda uzandım minik mutfağında yere eğilip bulaşık makineside yerleştirdim bu sene zeytin yaprım 5 kiloluk bidonları kaldırıp sularını değiştirdim bunlarda eşimden hep yardım almam lazımmış bunları anladım...
yani kısacası bu kimyasal gebelik bir çok şeyin farkına varmamı sağladı... ben hep içi dışı bir bir insan oldum o nedenle bunları yazmak istedim ister hak verirsiniz ister vermezsinizben sizlerinde düşüncesini merak ediyorum başından bir kez hamilelik geçmiş bayanlar daha iyi bilirler tabi bizimle mide bulantısı aş erme bel ağrısı kasık ağrısı dışında hamileliğin diğer etkilerinide paylaşırlarsa ben çok sevinirim çünkü hamilelik gerçekten ciddi bir hazırlık istiyormuş bana göre...
Yazdığın maddelerin hepsine katiliyorum ama iste kaybedince surekli kendini sucluyosun ben sunu yaptim ondan oldu ben bunu yaptim ondan oldu diye. Bi tek ilk gebeliklerin %30 kayipla sonuclaniyo seninle ne alakasi var manyak misin psikopat misin diyemiyosun kendine :) simdi ben yillik izne ciktim diyorum yatıyorum surekli ama bu demek degil ki yattigim icin yasayacak umarim yasar ama en azindan yine kayip olursa kendimi suclamam :)Canım ben pek katılmıyorum yazdıklarına
1. Bi bebek dusecekse sen ne yaparsan yap düşer
2. Bi bebek yaşayacaksa sen ne yaparsan yap yaşar
3. Hamilelik hastalık değildir doğal bir süreçtir bunu hastaymis gibi degerlendirmek de çok doğru gelmiyor bana
4. Hepimiz için hayırlısı olsun gelsin bebekler dolsun göbekler diyorum hahah:)
Canim o kadar guzel o kadar dogru yazmissin ki. Ilk hamileligimde koltuk yeri degistiriyodum her yere uzaniyodum hoplayip zipliyodum amaaann millet tarlada calisirken doguruyi ne olacak diyodum herkese de . Dedigin gibi bunlar bahane olabilir ama ben hala bu konuda vicdan azabi yasiyorum. Surekli sunu yapmasaydim bunu yapmasaydim diyorum hala. Simdi butun gun yatiyorum. Her gun temizlik yapan ben bur haftadir hicbi sey yapmadim ve zerre umrumda degil. Begenmeyen evi pis diyen gelmesin bi zahmet cocugumdan kiymetli degil. Sadece yemek yapıyorum o da iyi beslenmek icin. Insan bi kere kaybedince kıymetini cok daha iyi anliyo. İnsallah sende en yakin zamanda yeniden kavusursun bebegine ve bu kez cok daha bilincli gecirirsin gebeligini canim arkadasim. Sen kimyasal yazinca ben butun gun agladim uzuntumden simdi bile gozlerim doluyo cunku gercekten cok istiyordun belliydi. Dualarim seninle ve bekleyen herkesle
Yazdığın maddelerin hepsine katiliyorum ama iste kaybedince surekli kendini sucluyosun ben sunu yaptim ondan oldu ben bunu yaptim ondan oldu diye. Bi tek ilk gebeliklerin %30 kayipla sonuclaniyo seninle ne alakasi var manyak misin psikopat misin diyemiyosun kendine :) simdi ben yillik izne ciktim diyorum yatıyorum surekli ama bu demek degil ki yattigim icin yasayacak umarim yasar ama en azindan yine kayip olursa kendimi suclamam :)
kızlar bugün baya yoğundum ve çok kanamam oldu normalden baya baya fazlazor bir gün geçirdim bitse de gitsek modundayım eşim çok üzülmüş duruma yakın arkadaşları aramış açmamış telefonunu falan sonra açmış anlatmış durumu dedim benim hatam çok erken öğrendim sende ümitlendin... ama bu arada onunda benimde tam hazır olmadığımızı da görmüş oldum ben canı tez bir insanım yapım gereği istediğim şey hemen olsun isterim ve yapmak içinde elimden geleni yaparım dikkatsizim canımın kıymeti yok şu kısacık hamileliğimde anladım ki kendime dikkat etmeyi öğrenmem lazım hareketlerimin kısıtlanmasına yemek konusunda içecek konusunda kısıtlamalara kendimi hazırlamam lazımmış... sizlerde de hiç hamilelik yaşamayanlara bu anlattıklarım ders olsun diye yazıyorum. çalışan biriyim bir pazar günüm var önceden planlanmış gezim vardı pazar günü kendimi yormamak için dikkat etsem de yoruldum çok ağrım oldu belkide o gezi yüzünden kaybettim bebeğimi tabi her şey bahane.. aklınızda olsun bebek çalışmasından sonra en azından regl döneminize yakın plan yapmayın evinizde yatın dinlenin özellikle çalışanlar için yazıyorum bunları çünkü bebeğin tutunması aşamasında dinlenmek çok önemliymiş... tabi dediğim gibi her şey bahane yicek ekmeği yoksa istediğimiz kadar dikkat edelim yine olmaz ama sonradan keşke dememek için dikkat etmek şartmış... bunlar benim hazır olmadığımız gösteren işaretlerdi...
Yazdığın maddelerin hepsine katiliyorum ama iste kaybedince surekli kendini sucluyosun ben sunu yaptim ondan oldu ben bunu yaptim ondan oldu diye. Bi tek ilk gebeliklerin %30 kayipla sonuclaniyo seninle ne alakasi var manyak misin psikopat misin diyemiyosun kendine :) simdi ben yillik izne ciktim diyorum yatıyorum surekli ama bu demek degil ki yattigim icin yasayacak umarim yasar ama en azindan yine kayip olursa kendimi suclamam :)
Ben ikinize de katiliyorum :) cok orta yolcu bi insanim yerim kendimi :)Anladım canım benim hak veriyorum
Benim de allah korusun kayıbim olsa ben de öyle derim ama demeyelim diye yazdim ben mesajları solitarywoman demiş zaten katılan olur katılmayan olur diye :)
İnşallah canim hayırlısıyla biz de anne olalimkızlar dua da ismini unuttuklarım sakın bana kırılmasın inanın çok çalışmaktan kafam çok dolu aklıma gelmedi düşün düşün. bu sayfadaki herkes kasımda hamile kalsın rekora gitsin kasım topiği inşallah.
İnşallah canim hayırlısıyla biz de anne olalim
Amin inşallah canimkurban olsunlar bak sen aklıma gelmedin o an.
ol tatlım benim annelerin en güzeli ol hem de.
hepimizin hayırlı haberlerini duymak nasip olsun birbirimize.
Ya ne kadar güzel bir yazı gozlerm dolu dolu okudum..ve her ne kadar yapmayın diyorsa hepsini yaptığımı ve düşündüğümü farkettim...o zaman hep iptal iptal iptal hatta köküne iptal iptal iptal suyu.Kızlar günyadın :)
Başka bir topikte denk geldiğim bir yazı. "Kafaya takmayınca olur" söyleminin aksine bir yazıDenemekten bir şey çıkmaz.
Tüm tetkiklere "İNANÇLA " Devam ..
Bu, ÖNCELİĞİNİZDİR..
Ancak bunun yanında inansanız da, inanmasanız da yapmanızı bir Büyüğünüz olarak tavsiye edeceğim (2)husus var..
Kesinlikle ÇOK etkilidirler ve dediğim gibi inanmasanız bile yapmanız yetecektir..
Ama Devamlı Yaparsanız..
(1)
Her ne zaman ki aklınıza bu konuya dair en ufak şüphe, kaygı, tasa geldi.. Anında üç defa IPTAL -IPTAL - IPTAL deyin. Yanınızda birisi var ve sesli yapamıyorsanız eğer, Beyninizden yapın bunu ve hemen ...
Ancak en önemli konu aklınıza buna dair olumsuzluk her ama her gelişinde ve her defasında KESINLIKLE yApınız..
Diyelim ki yanınızda Bebeğinizin olmadığına dair konuşan var.. Konuyu açmalarına kati şekilde yasak getirin.. Anneniz. Eş aileniz, kardeşiniz, arkadaşınız, her kim olursa olsun konuyu açmalarına izin vermeyin ve hem de yine buna dair her sözcük işittiğinizde aynı işlemi tekrarlayın..
DIYORUM YA, INANMASANIZ DA LÜTFEN HEP YAPIN..
VE BUNU EŞINIZE DE ÖĞRETIN..
BUNU HER IKINIZIN DAİMİ ALIŞKANLIĞI HALINE GETIRIN..
YAPTIĞINIZ BU İŞLEMİ BAŞKALARI ILE PAYLAŞMAYIN..
BEBEKSİZLİĞE DAIR KONUŞULMASINI YASAKLAYIN.
KENDI ARANIZDA BILE, ASLA ..
Bu yukarıda detaylıca anlattığım çok kolay bir işlemdir, gerçekten.. Kısa sürede beyniniz otomatikman bu kodu zaten kendisi işlemeye başlayacaktır. Bebeğim olur mu.. Olmaz mı.. Ya olmazsa.. Arkadaşımın oldu benim hala olmadı.. Hiç mi olmayacak ... IPTAL- IPTAL- IPTAL ..
SIZIN VE EŞINIZIN BEYIN VE RUH FREKANSLARINIZDA BU OLUMSUZLUĞA ASLA IZIN VERMEYIN..
(2)
Şimdi gelelim zor olana..
ISTEMEK DEĞIL, " İ M G E L E M E K" tir bu anlatacağım..
İş, inanın Bana ki eğer sadece "istemek" ile bitiyor olsa idi, "Secret" Kitabını okuyan ve istemeye başlayan herkesin her istediği olurdu. Ama yok böyle birşey :) )))
İMGELEMEK DERKEN....
DAIMI OLARAK İÇİNDE BULUNACAĞINIZ RUH HALI ŞU OLMALI..
SIZIN BIR BEBEĞINIZ "Z A T E N V A R .. "
HEM DE ŞIMDI.. ŞU "ANDA " VAR..
O "SIZI ANNE OLARAK ZATEN SEÇTI.."
GELECEĞI TARIH ZATEN BELLI.
BUNU " O " BILIYOR..
SIZ ONA HEP " HOŞGELDIN BEBEĞIM.. ANNEN OLARAK BENI SEÇTIĞIN İÇİN SANA ÇOK TEŞEKKÜR EDIYORUM. SENI SEVIYORUM.." Diyeceksiniz hep.. Hep..
Onu öylesine imgeleyeceksiniz ki, geldiğinde yatacağı odayı ne renk boyayacağınızı, mobilyasının ne renk olacağını, yatağını nereye koyacağınızı. Kız olursa adı ne olacak, erkek olursa ne olacak.. Bunlara kadar DAIMA "İMGELEYECEKSİNİZ.." Doğum y apacağınız hastaneyi bile seçin. Gidin hastaneyi yerinde görün. Odalara bakın. Ben burada doğum yapacağım. Önceden görmeye geldim deyin. Kaç aylık hamileliğiniz derlerse, "karar verdim hamileliğe " deyin.. Doğum odasının kapısına yapacağınız süsü " kafanızda" şekillendirin. Hastaneye geleceklere neler ikram edeceğinizi belirleyin.. Bebeğiniz karnınızdayken O'na dinleteceğiniz müziği seçin.. O gelince, uyuturken çalacacağınız müziği de seçin :) Önerim her Bebek için herzaman RAVEL VE BEETHOVEN 'dır.. Mozart, Tchaikovsky, Dvorak .. Çok severim ama Bunlardan uzak olun Bebek sözkonusu olduğu için ..
Imgelemeye devam.. Bebeğiniz karnınızda her ay kaç santim olacak değil.. Her ay kaç santim oluyor, kaç gram "oluyor " Bunları öğrenin, bunları bilin.. Çocuğum ilkokula şu okulda "GIDIYOR " deyin.. Daha uzun yazamayacağım.
İMGELEMENİN TAM OLARAK NE OLDUĞUNU KENDINIZ DE INTERNETTEN DIKKATLICE ARAŞTIRIN, ÖNERIRIM ..
'' LÜTFEN ŞUNU " BILIN" .. HEM SIZ HEM EŞINIZ BILIN KI..
SIZ " ZATEN BEBEKLİSİNİZ.. "
VE SIZ ZATEN " ANNE VE BABA" SINIZ..
SADECE BEBEĞINIZ ŞIMDI , ŞU ANDA ÖTE BOYUTTA.
VE SIZE GELIYORRRRR ..
VE HEMEN ŞIMDİ, ŞU ANDA GELİYORRRR ...
GELECEK " DEMEYECEKSINIZ ASLA..
GELMESİNİ KENDI KENDINIZE ERTELERSİNİZ EĞER BÖYLE YAPARSANIZ..
GELMEDI DEMEYECEKSINIZ ASLA ..
(HEMEN "IPTAL -IPTAL -IPTAL " BU DURUMDA ..)
BEBEĞIM GE Lİ YOR ..
"Ve Öyle de Ol'du "
işte Anahtar Cümleleriniz bunlar..
Ben eski üyeyim.
Hergün okurum sayfaları,
Ancak Beni çok etkileyen bir durum varsa ve gerçekten işleyecek bir önerim varsa.. Üye girişi yaparım sırf o mesajı gönderebilmek için..
Bunu Bugün Sizin için yaptım..
Bunda bir Hayır Var..
S E V G I M L E. K A L I N ..
Ve, Size yazdıklarımın tümü sadece aşağıdaki şu Satırlarınız içindi..
Ben okumamış olayım. Zaten hemen sizin adınıza IPTAL IPTAL IPTAL dedim bile , okur okumaz..
İki hamilelik yaşadım.
Ikisi de hep riskliydi.
Nitekim zorunlu kürtaj oldum bu yüzden iki kere..
Ve dedim ki.. " Bir daha hamileliği göze almayacağım.. Zira tekrar düşürürsem ben bir Bebek daha yıkılırım, dayanamam, yaşamam.."
Ve Anneliği rafa kaldırdım..
Ama bir süre sonra dedim ki .. Annesiz Babasız kalmış bir Bebeği resmen evlat edinelim.
En azından kimsesiz bir Bebeğin yaşantısına ışık olayım..
Eşim Beni kırmadı.
Birkaç yıl içinde Evlat edinme prosedürüne başlarız dedik..
Düşüncelerim böyleydi..
Ve O zaman, 33 yaşındaydım..
Aradan üç yıl geçti.
Bir akrabamın Doğum tebriğine gittim hastaneye..
1997'de Temmuz ayında ..
O yıllarda hayal bile edilemeyecek güzellikte, kendi dizayn ettirdiğim Muhteşem bir çiçek, çok güzel takı, gerçek sevgi ve en samimi duygularıma ..
Birkaç saat önce doğmuş bir Bebişi , belli bir mesafeden bile olsa koklayacağımın heyecanıyla gittim Hastaneye.
Ve o kişi eski eltimdi.
Beni ve beraber gittiğim Eşimin ( bundan on yıl önce boşandık) Halasını öyle düşmanca karşıladılar ki ..
Sanki biz bebeği kıskanacağız, nazar değdireceğiz gibi..
Öylesine bariz yanlış davrandılar ki..
Neye uğradığımızı şaşırdık.
Ne çiçeği alan var,, ne koca takılara teşekkür eden.
Şöyle buyrun diyen bile olmadı.
Ve biz hastaneden çıktık on dakika içinde ..
Halam ( eşimden on yıl önce ayrılmama rağmen O Sevgili Kişiye hala Halamm derim ve O da Beni Kendi yeğeninden üstün tutar ..) ve Ben arabama binmeden önce aynı anda birbirimize döndük ve hiç unutamam aynı anda birbirimize .. "Bu neydi böyle ?" dedik. Çünki böyle birşey hiç yaşamamıştık hayatımız boyunca.. Ve tarifsiz üzüldük..
Direksiyona geçtim.
Halam yanımda..
Arabayı kullanırken Kendisine döndüm ve dedim ki..
Halacığım hazır olun.. Önümüzdeki yaz tam da bu ayda Bebeğim geliyor dedim :) ))))
Ve hemen o hafta Türkiye'nin bu konudaki bence bir numaralı Hekiminden randevu aldım..
Normal koşullarda yüzlerce kişi aylarca sıra bekler iken sırf bu Hoca için Ben o randevuyu hemen o hafta aldım.
Başka türlü olamazdı.
Ben o randevuyu alırdım..
Kesinlikle inancım bu idi..
Ve Doktoruma dedim ki..
Size geldim Çünki hemen üç ay içinde hamile kalmalıyım ve yine Size geldim zira bu Bebeğim artık Bende kalacak..
Bunu ancak Siz başarırsınız, biliyorum bunu ve Ben üstüme düşen herşeyi eksiksiz yapmaya hazırım dedim..
Hocamız Sayın Erol TAVMERGEN idi..
Bu alanda üç nesilden uzman bir Aile Bireyi..
Olağanüstü bir Doktor. Olağanüstü bir "Insan"..
Ve Ben size bir önceki mesajımda yazdıklarımın tamamını yaptım.
IPTAL IPTAL İPTAL'i o zaman bilmiyordum.
Ama Benim zihnimden kovmam gereken olumsuz düşüncelerim yoktu.
Ben karar vermiştim ve inanıyordum ve biliyordum ki Bebeğim geliyordu..
Bebeğimin odasını boyadım .. Boyacıyı çağırmadım.
Eşinle beraber zevkini çıkara çıkara kendimiz boyadık..
Iki renkli idi.. Gördükleri kendi ellerimizde yapiştırdık..
Bir kanepeyi gönderdim yüzünü değiştirttim.
Ön hazırlıklar bunlardı.
Başkaca hiçbir alım yapmadım Bebek alışverişine dair..
Sadece bunu yaptım..
Ve. Biliyordum.. Geliyordu ve Anne olarak Beni seçmişti, O'na hep teşekkür ediyordum Beni seçtiği için.. Henüz karnımda değildi ama geldiğinde uslu uslu doğmayı bekleyecekti..
Ve öyle de ..
Ol'du..
TAM 3.Ayın sonunda Hamile Idim..
Hemen Beethoven' ı ve Ravel' i dinlemeye başladım Bebeğimle Birlikte ..
Karnımdaydı. Hemen hiç kalkmadım.
Mütemadiyen iğneler..
Adı belliydi..
Ailede bir gelenek vardı. Tüm Baba Sülalaesinin, Gençlerin, Çocukların, Bebeklerin isimleri E ile başlıyordu.
Onlar mutlu olsunlar diye eşime E ile başlasın isimler ve her ikisinin de adını sen seç dedim.
Ve Eşim Efe, erkek olursa Ege, Kız olursa Ece olsun dedi.
Peki dedim.
Ve Cinsiyeti belli olana kadar Bebeğime hep Sadece Bebeğim dedim.
Doğum yapacağım sabah Annem bir Rüya gördü,,
Beni uyandırdı ve Dedi ki..
Kızım hadi kalk , ılık bir duş al.. Makyaj yap..
Bebeği bu sabah gördüm dedi.. Gökyüzünde pırıl pırıl güneşli havada Bana gülümsüyordu ve inanılamayacak kadar güzel bir çocuk dedi.. Renkli gözleri var.. Ve çok güzel gülüyor. Çok Zeki bir çocuk dedi..
Hastaneye gittik.. Nerede ise konvoyla..
Ve elbette çok önceden seçilmiş odam , özel bir suit..
İstediğim renklerde balonlarla , alsesuarlarla süslenmiş, tüm ikramlar hazırlanmış ve çiçekler gelmeye başlamıştı,,
Doğumhaneye alındım..
36yaşında Anne olduğum için risk son ana kadar vardı..
Meğer Bebeğimin ayrıca kordonu da boynuna dolanmıştı..
Ve Eski Eşim ve tüm Ailem bu gerçeği bilirken olumsuzluk yaşamamam için Benden gizlemişlerdi..
Doğuma girdiğimde Ben bunu bilmiyordum , bile ..
Normal tarihimden 10 gün önce doğum kararı verince doktorum, "Yok Bebeğim tamamlasın şu son on gününü" dedim.. Çünki durumu bilmiyordum ki Ben.. Doktorum .. Gerek yok ki dedi, bir ayını geçirsin burada ve hemen yazlık sezonunu kaçırmadan Bebeğini yazlığa götürürsün dedi ..
Herşeyi görmek için epidural anestezi istedim.
Doğuma hatırı sayılır kalabalık bir ekip girdi..
VE BEBEĞIM BANA GELDI..
SESINI DUYDUĞUM O ANI ÖMRÜM BOYUNCA UNUTAMAM..
ANNEMIN RÜYASINDA GÖRDÜĞÜ BEBEĞIN AYNISI IDI..
GÖZLERI MAVİYDİ..
NEREDEYSE HIÇ AĞLAMADI,
HEP GÜLÜYORDU..
KOCAĞIMA GETIRDIKLERI ILK ANDA DAHA BIR SAATLIK IKEN,, BAŞINI HAFIF BANA DOĞRU ÇEVIRDI...
O GÜZELIM GÖZLERINI GÖZLERIMIN TAAA EN DERINLERINE DIKTI.. B
BAKTI BANA UZUN UZUN..
VE BEN AĞLAMAYA BAŞLADIM MUTLULUKTAN ,,
TEŞEKKÜR EDIYORUM SANA BENI ANNEN SEÇTIĞIN İÇİN DEDIM..
VE HEMEN O GÜN O ANDA ANLAMIŞTIM KI ÇOK BILGE BIR BEBEKTİ VE BEN O'ndan bebekliğinden beri hep ama hep "ÖĞRENECEKTIM"..
Oğlum şimdi 18 yaşında ..
Ve hep öyle de ol'du..
Hep öğrendim..
Hala öğreniyorum..
Ve bu arada .,
BEBEĞIM GERÇEKTEN HALAMA SÖYLEDIĞIM GIBI TAM BIR YIL SONRA VE TAM O AYDA .. YANI 1998 TEMMUZ'da DÜMYAYA GELDI.. ÇÜNKI BENİNANMIŞTIM. BILIYORDUM VE ÖYLE DE OL'DU...
Ya ne kadar güzel bir yazı gozlerm dolu dolu okudum..ve her ne kadar yapmayın diyorsa hepsini yaptığımı ve düşündüğümü farkettim...o zaman hep iptal iptal iptal hatta köküne iptal iptal iptal suyu.
Ben iki kere kayıp yaşamış biri olarak seni anlıyorum Rabbim daha büyüğünden korusun sen zaten herşeyi çok güzel anlatmışsın tabi dikkat etmek lazım inan ben dikkatin dibine vurdum aklın almaz o derece dikkat ettim ilk bebeğim düşük diye sadece nefes aldım başka hareket etmedim nerdeyse ama ne oldu bu sefer 4 aylıkken kalbi durdu yani olay dikkat etmekle bitmiyor nasip kısmet herşey ilkinde canımın bu kdr yanmadığını ikincisinde anladım ne kdr şey paylaşırsan o kdr üzülüyorsun kendini suçlama sakın ama tabiki tedbir alıp takdiri Allaha bırakmak lazım ama nasip değilde sen ne yapsan faydası yok malesef inşallah Rabbim birdaha yaşatmasın kimse ye de sanada zor zorkızlar bugün baya yoğundum ve çok kanamam oldu normalden baya baya fazlazor bir gün geçirdim bitse de gitsek modundayım eşim çok üzülmüş duruma yakın arkadaşları aramış açmamış telefonunu falan sonra açmış anlatmış durumu dedim benim hatam çok erken öğrendim sende ümitlendin... ama bu arada onunda benimde tam hazır olmadığımızı da görmüş oldum ben canı tez bir insanım yapım gereği istediğim şey hemen olsun isterim ve yapmak içinde elimden geleni yaparım dikkatsizim canımın kıymeti yok şu kısacık hamileliğimde anladım ki kendime dikkat etmeyi öğrenmem lazım hareketlerimin kısıtlanmasına yemek konusunda içecek konusunda kısıtlamalara kendimi hazırlamam lazımmış... sizlerde de hiç hamilelik yaşamayanlara bu anlattıklarım ders olsun diye yazıyorum. çalışan biriyim bir pazar günüm var önceden planlanmış gezim vardı pazar günü kendimi yormamak için dikkat etsem de yoruldum çok ağrım oldu belkide o gezi yüzünden kaybettim bebeğimi tabi her şey bahane.. aklınızda olsun bebek çalışmasından sonra en azından regl döneminize yakın plan yapmayın evinizde yatın dinlenin özellikle çalışanlar için yazıyorum bunları çünkü bebeğin tutunması aşamasında dinlenmek çok önemliymiş... tabi dediğim gibi her şey bahane yicek ekmeği yoksa istediğimiz kadar dikkat edelim yine olmaz ama sonradan keşke dememek için dikkat etmek şartmış... bunlar benim hazır olmadığımız gösteren işaretlerdi...
Geçmiş olsun. Okudum biraz, kendine çok yuklenmissin. Üzülme, kendine de haksızlık etme. Çok sakınanlarda olmuyor mu sanki. Benim doktorum bilmiyor gibi davran dedi nerdeyse. Bu kadar erken genelde öğrenilmez, günlük yaşantına devam et dedi. Sağlıksız döllenme olduğu için vücut atıyor. Sen tüm gün yatsan da sonuç değişmezdi. İlk aşama sorunlu zaten. Bir gün sağlıklı bir gebelik elbet olacak; çünkü çok şükür hamile kalabiliyorsun. Kendini üzme ki çabuk olsun.M melekler-engelchen canım beni ekim hamilelerinden çıkarır mısın?
kızlar bugün kanamam başladı değer 6,09a düşmüş kimyasal geçiriyorum
Canım yeni ay yeni umut.(sloganimiz)Benim umutlar da gelecek aya kaldi bugün adet oldum @ melekler-engelchen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?