- 24 Temmuz 2008
- 25.483
- 44.483
- 1.123
- Konu Sahibi melekler-engelchen
- #5.341
kızlar bugün baya yoğundum ve çok kanamam oldu normalden baya baya fazlazor bir gün geçirdim bitse de gitsek modundayım eşim çok üzülmüş duruma yakın arkadaşları aramış açmamış telefonunu falan sonra açmış anlatmış durumu dedim benim hatam çok erken öğrendim sende ümitlendin... ama bu arada onunda benimde tam hazır olmadığımızı da görmüş oldum ben canı tez bir insanım yapım gereği istediğim şey hemen olsun isterim ve yapmak içinde elimden geleni yaparım dikkatsizim canımın kıymeti yok şu kısacık hamileliğimde anladım ki kendime dikkat etmeyi öğrenmem lazım hareketlerimin kısıtlanmasına yemek konusunda içecek konusunda kısıtlamalara kendimi hazırlamam lazımmış... sizlerde de hiç hamilelik yaşamayanlara bu anlattıklarım ders olsun diye yazıyorum. çalışan biriyim bir pazar günüm var önceden planlanmış gezim vardı pazar günü kendimi yormamak için dikkat etsem de yoruldum çok ağrım oldu belkide o gezi yüzünden kaybettim bebeğimi tabi her şey bahane.. aklınızda olsun bebek çalışmasından sonra en azından regl döneminize yakın plan yapmayın evinizde yatın dinlenin özellikle çalışanlar için yazıyorum bunları çünkü bebeğin tutunması aşamasında dinlenmek çok önemliymiş... tabi dediğim gibi her şey bahane yicek ekmeği yoksa istediğimiz kadar dikkat edelim yine olmaz ama sonradan keşke dememek için dikkat etmek şartmış... bunlar benim hazır olmadığımız gösteren işaretlerdi...
eşiminkiler ise benim ona hizmet etmeme o kadar alışmış ki 1 haftalık sürede bana yardımcı olmadı şimdi düşününce anlıyorum tabi onu bu konuda uyaracağım sizlerde aynı şekilde eşlerinizi uyarın ben dedim ya canımın kıymeti yok diye o kadar ağrım olmasına rağmen eşime hizmet ettim hep... hamilelerde görürdüm hep dakka başı eşlerini çağırıp yardım isterlerdi derdim kendileri de yapabilir ama öyle değilmiş yukarıda uzandım minik mutfağında yere eğilip bulaşık makineside yerleştirdim bu sene zeytin yaprım 5 kiloluk bidonları kaldırıp sularını değiştirdim bunlarda eşimden hep yardım almam lazımmış bunları anladım...
yani kısacası bu kimyasal gebelik bir çok şeyin farkına varmamı sağladı... ben hep içi dışı bir bir insan oldum o nedenle bunları yazmak istedim ister hak verirsiniz ister vermezsiniz ben sizlerinde düşüncesini merak ediyorum başından bir kez hamilelik geçmiş bayanlar daha iyi bilirler tabi bizimle mide bulantısı aş erme bel ağrısı kasık ağrısı dışında hamileliğin diğer etkilerinide paylaşırlarsa ben çok sevinirim çünkü hamilelik gerçekten ciddi bir hazırlık istiyormuş bana göre...
Canım ben pek katılmıyorum yazdıklarına
1. Bi bebek dusecekse sen ne yaparsan yap düşer
2. Bi bebek yaşayacaksa sen ne yaparsan yap yaşar
3. Hamilelik hastalık değildir doğal bir süreçtir bunu hastaymis gibi degerlendirmek de çok doğru gelmiyor bana
4. Hepimiz için hayırlısı olsun gelsin bebekler dolsun göbekler diyorum hahah:)