Eylül dostluğumuza burada devam (:

günaydınn canlar
hayırlı güzel musmutlu hafta bizim olsun inşşşş..
size bahsetmiştim ya eşimin kuzeninin karısı doğum yapıcak diye bebiş doğmuş bizde c.tesi görmeye gittik evlerine..amanda maşşaalaahh karpkara miniciik bi kız doğmuş :KK16:
çok şeker ama çok minik kucağıma verdiler tutamadım doğru düzgünn yok dedim ben becremem :KK53: yeni doğmuş bebek bakımı zor ve sabır gerektiriyomuş kızlar annesi dakka başı emziriyo 5dk emiyo emerken uyuyo tam yerine koyuyo 2dk sonra tekrar ağlayıp emmek istiyo geç kalmaya gör amaaann nasıl bas bas ağrıyo sinirden saçları dimdik oluyo :KK1:
yanlız hamişler siz siz olun hamişken çok fazla yemeği kaçırmayın ve bol bol yürüyüş hareket yapın kız hamileyken aşırı derecede kilo almış ve hareketsizlikten elleri ayakları ödem yapmış hala şişti yürüyemiyomuş son günlerde o yüzden sezeryan olsun istedim diyo.ama o kiloları nasıl vericek bilmiyorum inşş.verebilir morali baya bozuk şişliklerden ve kilodan yana.
bide annanesi hasatanede yatıyomuş anneside onun yanında ablasıylada aynı gün doğum yapmışlar oyüzden yanında kimse yok kv biz geldikten sonra geldi o da pek yardımcı değilmiş
baya bi üzgün oyüzden.allah yardımcısı olsun.kızlar bide aman siz hamilelik süresi boyunca çok okuyp araştırın bebek bakımı lahusalık dönemi falan filan neolcağımız belli değil onun gibi yalnız kalırsak en azından ne yapıp yapmıcağımızı bilir ona göre davranırız.yazık hiç bişi bilmiyo süt veren bi anne olarak yemeğine pul biber attı hemen uyardık acı şeyler yeme diye.
bide geceleri sürekli ağladığından sütü yetmediğini düşünüp hazır mamada vermeye başlamış daha 3günlük çocuğa :KK50: yani bilinçli olmak lazım :KK34:
pazar günüde evdeydim evimle ilgilendim :KK16:
buarada aydasu canım allh kavuştursun ne güzel hasret gidermişsiniz fotolarından gördüğüm kadarıyla annene de çok benziyosun.benim sistit çoğu zaman olur ama kısa sürüyo
neden anlamadım uzun süre tuvaletimi tutunca oluyo acab başka bişi midir ki bu?
pinguuu evin bahçesini görmedim ama ilk kattaydı nedense senin evin olarak düşünmüşüm rüyamda :KK1:

Günaydın canım ay ne güzel yeni dğomuş bebek mis kokulu :KK16:Ay yanında kimse yokmuymuş çok zor düşünemiyorum bile ben herkesi seferber ederim kesin,özellikle annem olması lazım ben bişey becerememki hastaneden çıksam bile annem bir kaç ay bende kalmalı nasıl bakarımki kitaplardan netten bakıyoruz ama anneler büyükler daha iyi bilirler ay yeni doğmuş çocuğa hazır mama verilirmi ay Allah göstermesin süt yapıcı şeyler yemek lazımki mama falan ben hiç düşünmüyorum annemde asla yedirmiyceğini söylüyo bende kıyamam sanırım,o günler gelsin bakalım inşallah hepimiz üstesinden geliriz:KK34:

hayırlı günler
kızlar haftasonu Bursa'daydık, Allah razı olsun kayınvalidem hiç kaldırmadı yerimden, elleriyle besledi:KK16:
bu arada onlar 5 elti aynı binada oturuyor iki gün boyunca bol bol hamilelik ve doğum hikayesi dinledim:KK1:
benim bulantılarım epeyce azaldı hamdolsun, sanırım bir kaç hafta içerisinde tamamen bitecek
şuan çok bulanıyo ama:KK37:

aydasu senin de bulantıların başlamış, inşaAllah benim kdar bulanmaz hafif hafif atlatırsın

jelocum ahsencim sizinde göbekler çıktımı?? ben hep bol şeyler giyiyorum biraz dar giysem daha tam hamile gibide değilim kilo göbeği gibi çıkyo kendimde zayıf olmadığım için kilolu gibi oluyorum :KK9:

benim de çıktı canım 9 haftadan beri çok hafif var
normalde karnım düz oldgu için heralde bebeğim varlığını erken gösterdi
ama öyle bol şeyler giyme ihtiyacı hissetmedim henüz
zaten epeyce zayıfladım, pantolonlarım bol oluyor:KK37:

hayırlı günler
kızlar haftasonu Bursa'daydık, Allah razı olsun kayınvalidem hiç kaldırmadı yerimden, elleriyle besledi:KK16:
bu arada onlar 5 elti aynı binada oturuyor iki gün boyunca bol bol hamilelik ve doğum hikayesi dinledim:KK1:
benim bulantılarım epeyce azaldı hamdolsun, sanırım bir kaç hafta içerisinde tamamen bitecek
şuan çok bulanıyo ama:KK37:

aydasu senin de bulantıların başlamış, inşaAllah benim kdar bulanmaz hafif hafif atlatırsın

benim de çıktı canım 9 haftadan beri çok hafif var
normalde karnım düz oldgu için heralde bebeğim varlığını erken gösterdi
ama öyle bol şeyler giyme ihtiyacı hissetmedim henüz
zaten epeyce zayıfladım, pantolonlarım bol oluyor:KK37:

oooh ne güzel olmuş canım hep annenmi bakıcak azıcıkta kayınvaliden baksın :KK1: morarlini bozucak bişi yapmadılar diimi? benimde kayınvalidemler belki gelemeyebilirlermiş. ben kilo aldım canım ya 2 kilo aldım bulantım olmadığından azda olsa yedim ben ve her yediğim yaradı. şişliğim var. pantolonlarım ilikleniyo ama karnımı çok rahatsız ediyo otururken açıyorum düğmesini. canım hiçbi yemeği istemiyo ve yapmakta istemiyorum. ne yapıcamı şaşıyorum yaa.

jelocum ahsencim sizinde göbekler çıktımı?? ben hep bol şeyler giyiyorum biraz dar giysem daha tam hamile gibide değilim kilo göbeği gibi çıkyo kendimde zayıf olmadığım için kilolu gibi oluyorum :KK9:

göbeğim çıktı :KK1: azıcık vardı zaten hamile kalmadan 2 haftadır dahada çıktı göbiş:KK1: komik görünüyorum aynaya baktığımda daha başındayız hamileliğin ama normalmi acaba göbeğin bu aralar çıkması haftasonu bol pantolon aldım diğer pantolonlarım sıkmaya başlamıştı hafif bol giyiyorum şimdi daha rahat ettim,çokda bişey yemiyorum ama çıktı yani aman olsun seviyorum göbişimi:KK1::KK1:

göbeğim çıktı :KK1: azıcık vardı zaten hamile kalmadan 2 haftadır dahada çıktı göbiş:KK1: komik görünüyorum aynaya baktığımda daha başındayız hamileliğin ama normalmi acaba göbeğin bu aralar çıkması haftasonu bol pantolon aldım diğer pantolonlarım sıkmaya başlamıştı hafif bol giyiyorum şimdi daha rahat ettim,çokda bişey yemiyorum ama çıktı yani aman olsun seviyorum göbişimi:KK1::KK1:

aynen canım ya bende çok seviyorum göbişimi. çok yemek yemediğim halde kilo alıcam galiba ama napim ya bünyem böyle işte alıyorum. h.sonu denize gidicez acaba güneş ve deniz zararlı olurmu doktoruma sormam lazım.

oooh ne güzel olmuş canım hep annenmi bakıcak azıcıkta kayınvaliden baksın :KK1: morarlini bozucak bişi yapmadılar diimi? benimde kayınvalidemler belki gelemeyebilirlermiş. ben kilo aldım canım ya 2 kilo aldım bulantım olmadığından azda olsa yedim ben ve her yediğim yaradı. şişliğim var. pantolonlarım ilikleniyo ama karnımı çok rahatsız ediyo otururken açıyorum düğmesini. canım hiçbi yemeği istemiyo ve yapmakta istemiyorum. ne yapıcamı şaşıyorum yaa.

sağolsun kayınvalidem iyi baktı ama ben tabi rahat edemedim, yatmadım hiç
"tembel gelin" sanmasınlar beni :KK37:
bütün yengeler tek tek geldi, ev hiç boş durmadığı için pek dinlenemedim
ilaçlar bana aşırı uyku yapıyor, yamultuyor resmen
ctesi gecesi kadınlar yine toplanmıştı anam gece 1 e kadar oturdular
eşim de yukardaydı, benim yattığımı sanmış
aşağıya iniip benim yamulmuş halimi görünce hepsini gönderdi evlerine şakayla karışık:KK1::KK1:

para mevzusu yine açıldı canım, yine istediler ama eşim yüz vermedi
zaten bir sürü hediye alıp gittik, market alışverişi de yaptık evlerine
doymuyolar anacığım ne yapayım:KK37:

kıyafet konusunda bir ay sonra iyice sıkıntıya düşmeye başlarsın o halde
pantolon yerine etek giysen daha rahat etmez misin?
ama iş yerinde izin veriliyor mu bilmem

aynen canım ya bende çok seviyorum göbişimi. çok yemek yemediğim halde kilo alıcam galiba ama napim ya bünyem böyle işte alıyorum. h.sonu denize gidicez acaba güneş ve deniz zararlı olurmu doktoruma sormam lazım.

ben zararı yok diye biliyorum
temmuzun ortasında çıkıyoruz tatile, o zaman giricem
tam olarak iyileşmiş olurum büyük ihtimal

ne güzel çıksın göbüşler h.sonu gelen misafirim de hamileydi 4 aylık daha yeni karnı çıkmaya başlamış hamile gibi değil sadece biraz göbeği var ve maşallah çok rahat hiç bulntı vs...rahatsızlıkları olmamış hala hamile değil gibi hareket edio herkes öyle olsa keşke

ben h.sonu yemek olayını abarttım galiba

çorba
etli bezelye
z.yağlı taze fasulye
islim kebabı
z.yağlı sarma
pilav
salata
yoğurtlu semizotu
vişne kompostosu
patates kızartması (hamişin canı istemişti)
tiramisu
kahvaltı için patatesli gül böreği ve sosis sote
birazdan eklerim resimlerini ama sonra unutuyorum diye tencerelerin içindeyken çektim pişer pişmez

sağolsun kayınvalidem iyi baktı ama ben tabi rahat edemedim, yatmadım hiç
"tembel gelin" sanmasınlar beni :KK37:
bütün yengeler tek tek geldi, ev hiç boş durmadığı için pek dinlenemedim
ilaçlar bana aşırı uyku yapıyor, yamultuyor resmen
ctesi gecesi kadınlar yine toplanmıştı anam gece 1 e kadar oturdular
eşim de yukardaydı, benim yattığımı sanmış
aşağıya iniip benim yamulmuş halimi görünce hepsini gönderdi evlerine şakayla karışık:KK1::KK1:

para mevzusu yine açıldı canım, yine istediler ama eşim yüz vermedi
zaten bir sürü hediye alıp gittik, market alışverişi de yaptık evlerine
doymuyolar anacığım ne yapayım:KK37:

kıyafet konusunda bir ay sonra iyice sıkıntıya düşmeye başlarsın o halde
pantolon yerine etek giysen daha rahat etmez misin?
ama iş yerinde izin veriliyor mu bilmem

siz zaten eliniz kolunuz dolu gitmişsiniz düşünceli olduğunuzu göstermişiniz canım. iyi hadi üzülücen bişey olmamışş güzel bi h.sonu geçirmişsiniz. canım ben ilaç almadığım halde erkenden uykum geliyo ya. akşamları tv karşısında sızıp kalıyorum :KK1: mide bulantısı oluyo benimde hafif hafif kokulara karşı hassaslaştım ve baş dönmesi çok yaşıyorum. cuma günü tansiyonum büyük 9 küçük 6 geliyodu.

oh oh oh hanzade gerçekten abartmışsın güzelim maşallah bu ne böyle kız. sen iyice hamarat bi ew hanımı oldun he istanbulda otursam kesinlikle sana misafirliiğe gelirdim :KK1: ben ne zamandır özenli sofralar hazırlayyamıyorum uğraşamıyorum ya. hiç canım istemiyo.

Sev tabi göbişini :KK16: bende yemiyorum püngum inanki az yiyorum ama yarıyor sanırım:KK1: genelde meyve yiyorum bu aralar birde haftasonu bol bol yürüyorum geziyorum,deniz ay ne güzel olur tabiki sor bakalım izin vericekmi,benim doktor çok fazla güneşte sıcakta kalma dedi yoksa herhafta havuzda olurdum:KK1: gerçi gidesim var gölgede dururuz:KK34:

siz zaten eliniz kolunuz dolu gitmişsiniz düşünceli olduğunuzu göstermişiniz canım. iyi hadi üzülücen bişey olmamışş güzel bi h.sonu geçirmişsiniz. canım ben ilaç almadığım halde erkenden uykum geliyo ya. akşamları tv karşısında sızıp kalıyorum :KK1: mide bulantısı oluyo benimde hafif hafif kokulara karşı hassaslaştım ve baş dönmesi çok yaşıyorum. cuma günü tansiyonum büyük 9 küçük 6 geliyodu.

hamilelik uykusu beter bişey:KK37:
tansiyonlarımız aynı benim de hep 9-6, hep düşük
başın bu sebeple dönüyordur, halsizliğin de bundan dolayıdır
çok kötü hissettiğinde ayran iç, dengeler

hamilelikte genelde herkesin tansiyonu düşük oluyor, normale döner heralde
aman yüksek tansiyon olmasın da
o çok tehlikeli bebek için

Sev tabi göbişini :KK16: bende yemiyorum püngum inanki az yiyorum ama yarıyor sanırım:KK1: genelde meyve yiyorum bu aralar birde haftasonu bol bol yürüyorum geziyorum,deniz ay ne güzel olur tabiki sor bakalım izin vericekmi,benim doktor çok fazla güneşte sıcakta kalma dedi yoksa herhafta havuzda olurdum:KK1: gerçi gidesim var gölgede dururuz:KK34:

bebekler bizi tüketiyor, bütün vitamin depolarımızı harcıyolar:KK70:
biz yesek de yemesek de onlar işlerini görüyor yani ve büyüyolar

göb
eğimi ben de çok seviyorum, hele yan yatınca daha çok belli oluyo, okşuyorum hep

kocam her akşam göbeğimi seviyo konuşuyo bebeğiyle. genelde bebeğim yavrum diye seviyo ama bazen kızım bazen oğlum diyo. diyorum çocuğun kafasını karıştırıcan bi kızım bi oğlum, bazen öyle ağzından çıkıveriyo. cinsiyetini öğrensekte ona göre hitap etsek artık :KK1:

bebekler bizi tüketiyor, bütün vitamin depolarımızı harcıyolar:KK70:
biz yesek de yemesek de onlar işlerini görüyor yani ve büyüyolar

göb
eğimi ben de çok seviyorum, hele yan yatınca daha çok belli oluyo, okşuyorum hep

Aynen böyle oluyor doktorum içinde küçük bir vampir var senden besleniyor demişti:KK1:
Aman beslensinler bebişler büyüsünler:KK16:

kocam her akşam göbeğimi seviyo konuşuyo bebeğiyle. genelde bebeğim yavrum diye seviyo ama bazen kızım bazen oğlum diyo. diyorum çocuğun kafasını karıştırıcan bi kızım bi oğlum, bazen öyle ağzından çıkıveriyo. cinsiyetini öğrensekte ona göre hitap etsek artık :KK1:

:KK1::KK1::KK1:
aynı karışıklık bizde de var
az kaldı 1 aya kadar hepimiz öğrenirz inş.

:KK1::KK1:Ne güzel ama dimi göbişini seviyor cinsiyetini bilse ona göre sevicek:KK16:
Bazen ben kuzum derken kızım diyorum:KK1: bizimki hemen deme öyle orda pipi yatıyor alınır diyo:KK1:
2 hafta sonra 2'li test yaptırıcam kimisinde belli oluyormuş testi yaparken arkadaşım 13.haftada bu testi yaptırırken öğrenmişler :KK1: şimdi ben 9+6 yım yarın 10 olucam :KK34:

ahsencim iyi ki gitmişsin canım senin için değişiklik olmuştur eve kapanıp kalmıştın kayınvalidenler de alışmış artık ne koparırsak kar diyolar gıcık oldum ben de onlara seni düşünemiyorum siz üzerinize düşeni yapmış hediye almış alışveriş yapmışsınız daha ne olsun yeni evlendiniz onlar size yardım edeceği yerde sizden yardım bekliyorlar ne kadar ayıp
bizimkiler bize yemeğe bile gelmek istemiyo masraf olmasın diye saçmalamayın diyorum herkes geliyo misafir berekettir ona inanıyorum çaya gelsek yeter diyolar

hanzadecim ekle bakalım mamalarının resimlerini görelim canım. bende bu akşam köfte patates kızartması ve makarna yapıcam.

X