Eylül dostluğumuza burada devam (:

merhabalar kızlar, ya hani sağlık ocaklarında hormon testi yapılıyormuş ya gitmek istiyorum,ayda 2 kez regl olmaya devam ediyorum, geçen ay miracle ile gittiğimiz doktor bi sorun yok olabilir demişti, ama bence normal bişey değil bu o doktor bilgisiz gibi geliyor bana. sizce sağlık ocakları kaça kadar muayene eder? veya test yapılacaksa öğleden önce mi gitmek gerekirdi? bu sıcakta boşuna yürümek istemiyorum

4 e kadar muayene ediyor da, test için ne zaman gitmen gerek bilmiyorum canım.. evet en mantıklısı arayıp gitmen..

telini buldum aradım ama öğle tatili girdi heralde açan yok. bekleyeyimde 1 saat sonra falan arayayım bari.

evet canım yaa maalesef 1 hafta normal 1 hafta regl'm. 2 haftada bir oluyorum. 2 aydır böyle olmaya başladı :KK14:

çok kötü yaa biz ayda 1 kereye gıcık oluyoruz sancılı oluyomu peki
kocan sinir oluyodur benim ki kudurur valla hemen doktora götürür.....:KK1: ayda 2 hafta çok uzunnnnn:KK1:

sağolun kızlar, dediğim gibi regl döneminin 3. günü yapılıyomuş tatil dönüşü giderim artık. hemde acayip sinir bozucu bir durum. arada olduklarım normal regl gibi olmuyor sancısız ve hiç belirtisi olmuyor. bide 3-4 gün sürüyor. ama iyice kansız kalıyorum halsizleşiyorum

landfloves ewet canım adetin 3. günü oluyo hormon testleri ve sen her ihtimale karşı aç karna git sabahtan. ayda 2 kez olmak bencede normal değil. adet düzenleyici kullanman gerekir heralde. hanzadenin dediği gibi bu işe en çok eşin sinir oluyodur :KK1:

daha ilk olduğumda eşimde doktora gitmemi söylemişti, hemen gittim zaten, doktor arada sırada olablir bir nedeni yok demişti ama ikinci ara regl'de geçen günlerde oldum, eşim bişey demiyor ama şaşkınız yani. tekrar doktora gidecem işte,inşaallah düzelir.

daha ilk olduğumda eşimde doktora gitmemi söylemişti, hemen gittim zaten, doktor arada sırada olablir bir nedeni yok demişti ama ikinci ara regl'de geçen günlerde oldum, eşim bişey demiyor ama şaşkınız yani. tekrar doktora gidecem işte,inşaallah düzelir.

farklı doktorlardan fikir almanı tavsiye almanı öneririm tatlım, bende düzensizlikle ilgili problem yaşadım, birine güvenseydim farklı tedavi olucaktım şu anda ilaç bile kullanmıyorum

Senin gecikme düzeldimi canım?

son 2 aydır birkaç gün farklada olsa düzene girdi gibi canım, bakalım bu ay nasıl olucak hep 2 ayı bulur veya geçerdi düzenim.hormon sonuçlarıma çok kafa yormuştum araştırmıştım çünkü her kafadan bir ses çıkıyordu forumdaki doktordanda bilgi aldım ve aslında bir sorun olmadığını öğrendim, şu andada kafaya takmıyorum bakalım iyi şimdilik.
sorduğun içinde teşekkürler canım:KK34:

son 2 aydır birkaç gün farklada olsa düzene girdi gibi canım, bakalım bu ay nasıl olucak hep 2 ayı bulur veya geçerdi düzenim.hormon sonuçlarıma çok kafa yormuştum araştırmıştım çünkü her kafadan bir ses çıkıyordu forumdaki doktordanda bilgi aldım ve aslında bir sorun olmadığını öğrendim, şu andada kafaya takmıyorum bakalım iyi şimdilik.
sorduğun içinde teşekkürler canım:KK34:

rica ederim tatlım nedemek.ot falan filan yiyip içiyodun sanırım sen neydi onlar?bende geçen ay soğan suyu içtim o ay gelen regl tam zamanında geldi bakalım bende buayı bekliyorum nasıl gelicek diye.ben malesefki doğum kontrol hapı içtim bırktıktan sonra kilo almaya başladım :KK14:

rica ederim tatlım nedemek.ot falan filan yiyip içiyodun sanırım sen neydi onlar?bende geçen ay soğan suyu içtim o ay gelen regl tam zamanında geldi bakalım bende buayı bekliyorum nasıl gelicek diye.ben malesefki doğum kontrol hapı içtim bırktıktan sonra kilo almaya başladım :KK14:

doğru hatırlıyorsun canım. soğan suyu ben kullanmadım baya araştırdım rahmi fazla kullanılması inceltebiliyormuş sadece kis temizlemek için gibi iyi geldi bana. onun dşında hormon test sonuçlarım gayet normaldı bende sadce tiroid hormonları sınırlara yakındı, yine baktım ne iyi gelir diye dereotunu tavsiye etmişlerdi sabah akşam yemeklerden önce 1 kaşık kadar onu yuttum birde yine 1 kaşık nane yuttum buda tüylenmeyi azaltmak içindi faydası oldu gibi en azından psikoljik olarak rahatladım, her birde canım incir kaynatıp içmiştim 4 5 gün oda abartı değil dediğim gibi birşeyler yaptım demek içindi ve bir kaç gün gecikmelide olsa olmuştum bende şaşırdım.
ama bu ay pek birşey yapmadım bakalım nolcak diye açıkçası kendi bünyemi tanımaya çalışıyorum, beni neler etkiliyor diye:KK1:

he birde doğum kontrol hapı hiç kullanmadım doktorlar vermişti ama inat ettim kullanmamak için

Son düzenleme:
ahsencim 12. haftadaki doktor kontrolünde doktor tahmini cinsiyet söylüyomuş galiba, kesin söylemiyomuş ama. seninki bişey dedimi ?

ahsencim 12. haftadaki doktor kontrolünde doktor tahmini cinsiyet söylüyomuş galiba, kesin söylemiyomuş ama. seninki bişey dedimi ?

hamile değilim ama benim annemde söylemişti lafın arasında aklımda kalmış bir doktor var işte vs vs cinsiyeti çok erken söylüyor diye, söyleyebilirler yani:KK1:

bizim arkadaşında öyle söylediler erkenden kız diye şimdi gitmişler erkek demiş dr.kız hayal kırıklığına uğramış kız olcak diye takmış aklına tam tersi deyince şok olmuş garibim.

benim haftaya cuma kontrolüm var dadoktor yüksek ihtimal bi tahmin yapar gibi geliyo. Aynı doktora giden bi arkadaşın eşine 12 haftada erkek gibi demiş çünkü. Ama ben çok inanmıyayım yinede yanılma payı olabilir 16. haftadan önce.

akşama kayınvalidemlerin yakın arkadaşlarının çocuğunun sünnet kınası varmış, bizimde gitmemiz lazımmış. bu kadar saçma şey duymadım sünnet için zaten bir tören yapılyor kına yapılmasının mantığı nedir yaa, düğün mü bu? gerçi sünnetide başka şehirde yapacaklarmış burdakilerden para toplamak için yapılıyormuş galiba :KK1:

benim oğlum olursa hayatta sünnet töreni yaptırmam, hastanede kestirir getiririm, olması gerekn birşey zaten bunu düğünle dernekle kutlamanın erkekleri daha küçükken tepemize çıkarmanın mantığı ne? eşimede söyledim eğer oğluma sünnet yapacam diye tutturursan yemin ederim bende kızımın ilk regli için kutlama parti yaparım dedim. o erkekliğe ilk adım atıyorsa kızlarda genç kızlığa ilk adım atıyor sonuçta, biri gizli saklı biri bangır bangır :KK19:

tabi inşallah bir oğlumuz bir kızımız olursa :KK1::KK1:

akşama kayınvalidemlerin yakın arkadaşlarının çocuğunun sünnet kınası varmış, bizimde gitmemiz lazımmış. bu kadar saçma şey duymadım sünnet için zaten bir tören yapılyor kına yapılmasının mantığı nedir yaa, düğün mü bu? gerçi sünnetide başka şehirde yapacaklarmış burdakilerden para toplamak için yapılıyormuş galiba :KK1:

benim oğlum olursa hayatta sünnet töreni yaptırmam, hastanede kestirir getiririm, olması gerekn birşey zaten bunu düğünle dernekle kutlamanın erkekleri daha küçükken tepemize çıkarmanın mantığı ne? eşimede söyledim eğer oğluma sünnet yapacam diye tutturursan yemin ederim bende kızımın ilk regli için kutlama parti yaparım dedim. o erkekliğe ilk adım atıyorsa kızlarda genç kızlığa ilk adım atıyor sonuçta, biri gizli saklı biri bangır bangır :KK19:

tabi inşallah bir oğlumuz bir kızımız olursa :KK1::KK1:

Bende aynı fikirdeyim, ne o sünnet oldun erkek oldun,çok mühim bişey hadi kutlayalım :KK36:

tatlım 12. hafta bitti bugün benim
tahmini birşey söylenebilir ama yüzde elli yanılma olasılığı da var
genelde 17. haftadan önce söylenenleri pek dikkate almamak lazım
benim etrafımda da çok var öyle doktorun yanılgısı yüznden haftalar sonra şok geçiren :KK70:

Selam kızlar, dün bir güzel alışveriş yaptık. Yedik içtik gezdik evimize geldik. Yarın gideceğimiz için dün aldığım cicilerimizi yıkayıp astım şimdi. Çantamızı hazırladım. Aldıklarımızda kurusun onlarıda ütüleyip yerleştireceğim. Eşimde arkadaşlarıyla takılacak bu akşam 10 gibi gelir herhalde. Bende kendime akşam için kabak mücver, zeytinyağlı taze fasulye yaptım. Yanınada cacık yaparım. Eşimin takım elbisesini kuru temizlemeye vermiştim. Birazdan gidip onu alacağım. Bu sıcakta hiç dışarı çıkasım yok. Televizyonun karşısında uyuyup kalabilirim.

landfloves; sünnet düğünü yapmayı bende gereksiz buluyorum ama bizim burda sünnette ve düğünde illaki büyük yemek verilir. evin kapısının önlerin maslar sandalyeler sıralanır o kadar kişiye yemek yaptırırsın koca koca kazanlarla. öğle namazında erkekler kadınlar camiye giderler. namazdan sonra çocuk at yada deveyle gelir yemek yenen yere duası yapılır herkes takısını takar. isteyen anneye hediye verir ev eşyası filan. bigün öncede akşam isteyenler düğün gibi salon tutup eğlenilir işte. ben o düğün kısmını yapmam erkek olursa ama yemek filan vermezsekte millet arkamızdan laf edermi bilmem. bencede çok saçma bi gelenek. çocuğu hastaneye götür kesitr ewdede yakın eş dostla mevlüdünü okut yeter dimi.

X