Eylül dostluğumuza burada devam (:

iyiym çok şükür uzandım, berra da totosunu ağzıma sokmakla meşgul
doğsun da daha neler alırız ona

benim ağzıma soksun o totoyu :)

bazen bir an önce doğsun istiyorum

sonra biraz dursun istiyorum

sonra bir çıksın bakıayım nasıl bişey sonra tekrar geri girsin istiyorum

mememi emmesin istiyorum

gazı çıksın istiyorum

pış diyince uyusun istiyorum

bunlaru yapacaksa ne güzel ama yapacak mı hayır

ilk 3 ay için kendimi hazırlamam lazım

Son düzenleme:

evet canım troitlerim kontrol edildi, kaç tüp kan verdim herşeye baktılar. kan grubumu bildiğim halde emin olmak için tekrar kan grubuma bile baktılar.

benimde pantolon giydiğim zaman fermuarı falan kapatamıyorum. zaten hep dardı kıyafetlerim daha minicik göbeğime rağmen olmamaya başladı.. bende akşam çekebilirsem foto çekip ekleyeyim.

bu arada canım saatine denk gelir beben emmez sonra emsin diye üzülürsün. bişeyleri dilerken dikkat etmeliymişiz Allah korusun emsin bol bol işallah.

bende doğduktan sonra hayatım ne hale gelecek merak ediyorum. dünyam şaşacak, kaldırabilecekmiyim bakalım..

ben ki herşeyden çok çabuk sıkılan bazen nefes almakta güçlük çeken daralan biriyim, iki kilo alsam kilom fazla geliyor kendimi taşımakta zorlanıyorum gibi hissediyorum, hantallığa gelemiyorum hoplayıp zıplayayım istiyorum aklıma bişey gelir gelmez kendimi ayakta bulurum evin içinde odalar arası koşarak giderim kolumu bacağımı çarparım sürekli biyerlere... bu çocuğu 9 ay karnımda nasıl taşıyacam hiç bilmiyorum.. eşimde annemde sen 9 ay sabredemezsin 8 aya kadar durursa iyi yine diyor. bazen ver birazda ben taşıyayım diyor. neyseki son aylarım kışa denk geliyor biraz daha serin olur hava falan..

Son düzenleyen: Moderatör:
bu arada canım saatine denk gelir beben emmez sonra emsin diye üzülürsün. bişeyleri dilerken dikkat etmeliymişiz Allah korusun emsin bol bol işallah.

hakket ha dua kapısı acık olur bide o kadar dua ederim tutmaz bu tutar :)

emsin ama edepli emsin emzik yapmasın beni bu daha doğru oldu

ben bunları düşünürken özden senin hamilelik takvimindekileri okudum gözlerim pörtledi:

Önümzüdeki iki gün içinde kulaklar nihayi konumuna gelecektir. Bu haftadan itibaren kalbiniz hamileliğinizi desteklemek için %40-50 daha fazla çalışacaktır. Genellikle bu fazla iş yükü sorun teşkil etmez. Sağlıklı bir kalp artan bu ihtiyaç ile baş edebilir. Annelerde karnın iki yanında olan ligament ağrıları olabilir.

kalbim bebek için çarpıyor neden o kadar çok çarpar ki o zaman çabuk yorulmam lazım zaten kalbim ağzında atıyor demek ondan

sıkılganlık bende de var. İlk aylarda berradan çok sıkılıyodum mesela ne yalan söyleyeyim ağlıyodum hatta

bebeklere de yazık. 9 ay byunca şırıl şırıl su sesleriyle, sarmalanmış bir pozisyonda sessiz ılık bir ortamda tatlı sallantılar eşliğinde yaşıyolar. Dünyaya bir geliyolar gürültü ışık kalabalık vs. haliyle ne yapacaklarını şaşırıp ağlıyolar başka türlü iletişimi bilmiyolar. Üstüne bir de hiç tatmadıkları açlık hissi, gaz sancısı ve altlarının ıslanması derken korkuyolar. İlk aylar sıkıntılı oluyor bebeğin anne kokusuna ve onun kollarındaki güven duygusuna çok ihtiyacları oluyor. Bu da halyle bizi yıpratıyor

ben de çok hareketli bir insanım, farkında olmadan oraya buraya çarparım bacaklarım morarır ne zaman morardığını hatırllamam
ama merak etme bebekler çok muhafazalı bir yere konulanmışlar. Vücudumuzun en korunaklı en savunmalı yerindeler hiçbişey olmaz onlara

ama bu endişeleri taşıman doğal, bebek doğunca başka endişelerin olacak
ama göreceksin her gün bir önceki günden daha zevkli ve daha kolay olacak

bu sipariş yöntemi işe yarasaydı "kucağa düşkün olmayan bebek" isterdim
özden hiç snirlenme gerilme hep olumlu ol hep sakin davran bebein de sakin olur. valla bak
ben hamileilkteki ruh halinin bebeklere komple yansıdıgını düşünüyorum ve bunu etrafımda da gözlemledim

Merhaba kızlar...

speddy canım cok sevındıım, Allah tamamına erdırsın, kucagında gostersın ınsallah... Ne kadar heyecanlısındır sımdı, ınan cok sevındım arkadasım...

landfloves sözünüz guzel gecmıs hayırlısıyla Allah tamanına erdırsn canım... Senın bıdık erkenden daraltmıs kıyafetlerı, sımdı sızın oraların sıcagında en ıyısı bol elbıseler dedıgın gıbı...

mıraclem naber kuzum?

ahsen ozluyoruz canım senı, kım blır 2 ay sonra ben ne halde olcam
Berrayı mıncırsana benım ıcın...

özden göbek şahane
haareketlerini hissetmeye başladın mı
ben yanılmıyosam 18. haftada ilk hissetmiştim 1 agustosta

ahsen nasılsın bebişim

iyiym canım çok şükür sen nasılsın?
batuşko nasıl emiyo mu?
berraya çorba vermeye başladım bugun
havuç ve patatesten yapıyorum
5 buçuk aylık oldu artık iyi yaptım dimi
sütüm artık yetmiyo gibi

ahsen batuş nazlı emiyo ya bide çalıştığım için gün boyu uğraşamıyorumki mecbur mama ek gıda. elma resndesi ve arımama diye bi mama var eskiden bizde yermişiz ondan aldırdı annem :) bugünde tarhana corbası yaptı yağsız pişirip sonradan az z.yağ koymuş annem beğendi batu bey. iyi yapmışın ahsen ya artık büyüdüler yetmez sütün tabi. hem karnı doyarda senı azıcık rahat bırakır belki. ahsende batu gibi uzun sure memede kalmıyo sonra cabuk acıkıyo.

ya batuş öle tatlı oldukiii doyamıyorum ona ahsen yaa 5 aylık tam sevilmelik zaman bebelerde. şükür zor günleri atlattık. uykusundada beyimiz artık sağa sola istediği yere dönerek uyuyo yaa koca insanlar gibi çok tatlıı. kıkır kıkır gülmelerede başladı. bide oyun yapıyo mesela arkasını dönüyo batu nerdee diyorum sırıtarak dönüyo, aynısını yüzüne bişey kapatarakta yapıyoruz.

Son düzenleme:

berra çok nazlı emiyor beni çok yıpratıyo ama dayanıyorum sabrediyorum biberon da almıyor bu yüzden daha da zor beslemek

berra da batu gibi dönüyor büyük insan gibi uyuyor artık
hep sırt üstü yatardı şimdi her şekilde yatıyor
biz de "ceee" oynamaya başladık kahkaha atıyor
bi de ben nasreddin hocanın şiirli fıkra kitabını aldım kiler marketten
şarkı gibi okuyorum ona
sayfalar rengarenk oldugu için ilgisini çekiyor kitap hem beni de dinliyo eğleniyoruz

zor günleri geride ıraktık artık eğlenme zamanı

bu ay da sana şanslı gelecek inşallah

tarhanaya alışsın tabi büyüyünce çok yiyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…