Eylül dostluğumuza burada devam (:

Günaydın kızlar

kızlar eşimin eniştesi facebookda bu gün cuma olduğu için bir mesaj yazmıştım. Altına aptal bir yorum yapmış. Herkezin inancı kendine sinir oldum adama ya. Ruh hastası mıdır nedir. Hiç cevap yazmadım ama eşime akşam diyeceğim. Güzel bir dille uyarsın. Kendi sayfama yazı yazarken ondan onay mı almam lazım acaba akşam akşam sinirlerimi zıplattı. Uyuz adam...:KK47:

evet iyi demiş herkesin inancını kendine de madem öyle sen yazmışsın senin inancın ona ne ne karışyomuş...

Kızlar günaydın giremiyorum sizleride merak ediyorum geçen haftadan beri,inşallah hepiniz iyisinizdir,bende iyi olmaya çalışıyorum geçen hafta cumartesi doktor kontrolümde bebeğimde ense kalınlığı sınırın üstünde çıkmış,doktorum ikili test istedi bende bir sakınca görmedim yaptırdım ama ense kalınlığından bahsetmedi bize,test sonucumu salı günü aldım ve pozitif çıkmış,doktoruma iki gün ulaşamadım 3.günü ancak ulaşabildim ve sordum test kağıdıma ense kalınlığı fazla yazdığınız halde neden bilgilendirmediniz diye ve moralimizi bozmak istememişmiş bana anlatmaya çalıştı işte şöyle böyle diye bende bana anlatmayın bunun ne demek olduğunu biliyorum sınırı biliyorum diye ve biraz fırçaladım doktorumu beni bilgilendirmediği için eşim çıldırdı zaten,bizden bilgi sakladı diye neyseki görümcem tüp bebek merkezinde hemşire hemen yanıma gelsin muayne ayarladım diye gittim o doktorda ense kalınlığı fazla dedi ama başka bir bulgu yok dedi,amniyosentez önerdiler kendi doktorumda böyle söylemişti ama 3 hafta sonra yapabiliriz diye ama ben kendi doktoruma artık asla güvenemezdim,neyseki görümcem tanıdğı doktor arkadaşı bu konuda uzman prof.tanıdığından benim için randevu almış ve beklenmesinin gereksiz olduğunu kısa zamanda cvs yöntemi yapılması gerektiğini söylemiş indirimli fiyat alındı,önümğzdeki cuma profa görünücem ve sıvı alınıp inceleme yapılıcak,içimiz rahat Allaha şükürler olsun sadece tedirginim çok üzüldüm ilk başta,tek isteğim ön sonuç verilicek haftaya onun temiz çıkması biraz maliyetli ama olsun bebeğim için değer,benden bu kadar kızlar hafif stresli geçiyor bu hafta :KK31:

günaydın kızlarrr

Kızlar günaydın giremiyorum sizleride merak ediyorum geçen haftadan beri,inşallah hepiniz iyisinizdir,bende iyi olmaya çalışıyorum geçen hafta cumartesi doktor kontrolümde bebeğimde ense kalınlığı sınırın üstünde çıkmış,doktorum ikili test istedi bende bir sakınca görmedim yaptırdım ama ense kalınlığından bahsetmedi bize,test sonucumu salı günü aldım ve pozitif çıkmış,doktoruma iki gün ulaşamadım 3.günü ancak ulaşabildim ve sordum test kağıdıma ense kalınlığı fazla yazdığınız halde neden bilgilendirmediniz diye ve moralimizi bozmak istememişmiş bana anlatmaya çalıştı işte şöyle böyle diye bende bana anlatmayın bunun ne demek olduğunu biliyorum sınırı biliyorum diye ve biraz fırçaladım doktorumu beni bilgilendirmediği için eşim çıldırdı zaten,bizden bilgi sakladı diye neyseki görümcem tüp bebek merkezinde hemşire hemen yanıma gelsin muayne ayarladım diye gittim o doktorda ense kalınlığı fazla dedi ama başka bir bulgu yok dedi,amniyosentez önerdiler kendi doktorumda böyle söylemişti ama 3 hafta sonra yapabiliriz diye ama ben kendi doktoruma artık asla güvenemezdim,neyseki görümcem tanıdğı doktor arkadaşı bu konuda uzman prof.tanıdığından benim için randevu almış ve beklenmesinin gereksiz olduğunu kısa zamanda cvs yöntemi yapılması gerektiğini söylemiş indirimli fiyat alındı,önümğzdeki cuma profa görünücem ve sıvı alınıp inceleme yapılıcak,içimiz rahat Allaha şükürler olsun sadece tedirginim çok üzüldüm ilk başta,tek isteğim ön sonuç verilicek haftaya onun temiz çıkması biraz maliyetli ama olsun bebeğim için değer,benden bu kadar kızlar hafif stresli geçiyor bu hafta :KK31:

canım benim biliyorsundur bu ikili testin güvenirliği oldukça düşük... pozitif çıksa bile sapasağlam bi bebişinin olabilme ihtimali çok çok yüksek... yaşadığın sıkıntıyı tahmin edebiliyorum canım çünkü benim ablamda da bu durum yaşanmıştı o da amniyosentez yaptırmıştı.sende gerekli tüm tetkikleri yaptır tabikide. doktorunun böyle davranmasıda çok sinir bozucu gerçekten ne hakla saklar senden çok ilginç... sen içini ferah tut ön sonuçta hayırlı haber alıcaksın inş..

Chitlenbik naber hayatım
İiyim canım sen nasılsın herzamanki gibi c.tesi çalışanlardanız ikimizde :KK31:

canım sıkma canını allahın iziyle hiçbişi çıkmıcak ama dr.gerçekten hata yapmış nolursa olsun söylemesi gerekti niye beklensinki boşu boşuna her halukarda öğreniceksiniz durum neyse allahtan görümcen var yardımcı olmuş içini rahatlatmış yol göstermiş.sonuçların hayırlısıyla gelir inş.canım

günaydın kızlarrr

canım benim biliyorsundur bu ikili testin güvenirliği oldukça düşük... pozitif çıksa bile sapasağlam bi bebişinin olabilme ihtimali çok çok yüksek... yaşadığın sıkıntıyı tahmin edebiliyorum canım çünkü benim ablamda da bu durum yaşanmıştı o da amniyosentez yaptırmıştı.sende gerekli tüm tetkikleri yaptır tabikide. doktorunun böyle davranmasıda çok sinir bozucu gerçekten ne hakla saklar senden çok ilginç... sen içini ferah tut ön sonuçta hayırlı haber alıcaksın inş..

Sofişim biliyorum ikili test kesin sonuç vermiyor,ben testin pozitif çıkmasına aldırmadım,sadece ense kalınlığının sınırın üstünde çıkması ve doktorun bana söylememesi,başka doktor biraz daha farkla düşük ölçtü ama yine sınırın çok üstü,ödem görünüyor
Ablanda yaşamış çok üzücü gerçekten aklın hep orda amniyosentez yaptırmış ne güzel içi rahat etmiş,biz koryon villus yaptırıcaz daha erken zamanda olduğum için hepimiz umutluyuz dua ediyorum bebişime prof.a görünmem şartmış uzmanmış bu konuda eminim içimizi rahatlatıcak ön sonucumda temiz çıksın diğer sonuçta başka bişey istemiyorum Rabbimden inşallah hayırlı haber alırım çok saol canım benim..

İiyim canım sen nasılsın herzamanki gibi c.tesi çalışanlardanız ikimizde :KK31:

canım sıkma canını allahın iziyle hiçbişi çıkmıcak ama dr.gerçekten hata yapmış nolursa olsun söylemesi gerekti niye beklensinki boşu boşuna her halukarda öğreniceksiniz durum neyse allahtan görümcen var yardımcı olmuş içini rahatlatmış yol göstermiş.sonuçların hayırlısıyla gelir inş.canım

Evet birde acı...m gittiğim hastane ve dalında iyi bir doktor güya bana göre boş bir doktor artık,o gün söyleseydi bilgilendirseydi en azından daha erken davranırdık randevumuz öne alınırdı görümcemde çok kızdı neden saklıyor diye güya moralimizi bozmamak içinmiş,prof.da cuma'ya gelsin hemen yapalım haftası erken amniyosentez beklenmesin demiş,inşallah içimizi rahatlatıcak haberler alırız kızımın inşallah çok iyi çıkar sağlık durumu çok saol dualarımız kızımla.

Evet birde acı...m gittiğim hastane ve dalında iyi bir doktor güya bana göre boş bir doktor artık,o gün söyleseydi bilgilendirseydi en azından daha erken davranırdık randevumuz öne alınırdı görümcemde çok kızdı neden saklıyor diye güya moralimizi bozmamak içinmiş,prof.da cuma'ya gelsin hemen yapalım haftası erken amniyosentez beklenmesin demiş,inşallah içimizi rahatlatıcak haberler alırız kızımın inşallah çok iyi çıkar sağlık durumu çok saol dualarımız kızımla.

tatlım inşallah bişi çıkmaz içini ferah tut

jelocuğum çok haklısın böyle bir şeyi nasıl saklar. Ben olsam şikayet ederdim. Canınıda sıkma. İnşallah güzel haberlerini vereceksin bize. Diğer taraftan arkadaşların dediği gibi ikili testlerin güvenilirliliği düşük.

iyi akşamlar güzeller
yazdıklarınızı okuyamadım zaman bulamadım, ilk fırsatta geldim
cuma gecesi 12 den beri yollardayız, egeyi geziyoruz. Bu gece Ayvalık'da konaklıyoruz. Dün öğleye kadar bulantılarım tüm hızıyla devam etti ancak bir anda bıçak gibi kesildi Allahıma hamdolsun herşey çok iyi gidiyor beni merak etmeyin

inş. hepiniz iyisindir kızlar çıkmam gerek
öptüm

sırf bunları yaşamamak için hç girişmedim o testlere
ayrıntılı anlatamicam ama doktorun kabahati yok bence inan bana
bu testler sadece riski söylüyor kesin bişey değil
ve ben sırf bu testler riskli çıktı diye 9 ayını ağlayarak geçiren bir sürü kadın tanıyorum
hepsi de sapasağlam çocuklar doğurdu üstelik
sen böyle bişey yaşama diye söylememiştir çünkü başka bir bulgu yokmuş
dert etme lütfen bebeğin sapasağlam inş.
ben hiç önemsemiyorum onları
kim gitse riskli diyolar

daha zamanım yok çok öptüm

jelo ancak bu kadar yazabildim

günaydın kızlar

jeloocum üzülme bence de ahsen haklı ben de çok duydum böyle şeyler çok yakın bi tanıdığım çocuğum zihinsel engelli doğacak diye doğuma kadar nasıl üzüldü ama gel gör ki çocuk 5 yaşına geldi zehir gibi çok zeki bunlara takılıp kendini de bebeği de üzme....

Günaydınn.
Jelocum stres yapıp üzülme sakın kızların dediği gibi yanlış sonuç olabilir yüksek ihtimal ve işallah dua ediyoruz hepimizki sapasağlam sağlıklı bebeklerimiz olucak işallaah sakın buna kafanı yorup üzülüp bebeğinide üzme canım benim. Merakla bekliyoruz sonucu işallah doktor çok güzel haberler vericek.

günaydınnnnnn
sabah 7 buçukta uyandım cin gibiyim şuanda:44: gecede geç yatmıştık bi tanıdığın nişanına gittiydik geç döndük. öğleden sonra sızar kalırım koltukta gerçi:KK52:

sırf bunları yaşamamak için hç girişmedim o testlere
ayrıntılı anlatamicam ama doktorun kabahati yok bence inan bana
bu testler sadece riski söylüyor kesin bişey değil
ve ben sırf bu testler riskli çıktı diye 9 ayını ağlayarak geçiren bir sürü kadın tanıyorum
hepsi de sapasağlam çocuklar doğurdu üstelik
sen böyle bişey yaşama diye söylememiştir çünkü başka bir bulgu yokmuş
dert etme lütfen bebeğin sapasağlam inş.
ben hiç önemsemiyorum onları
kim gitse riskli diyolar

daha zamanım yok çok öptüm

jelo ancak bu kadar yazabildim

Canım ikili testten değil benim korkum ikili teste girmeden zaten ultrasonda ense kalınlığı ölçülüyor ense fazla ise ödem olarak algılanıyor,down ve kalp rahatsızlığına sebep olabiliyor bu ultrasonda ölçümde çıkan bişey,bunu zaten araştırmıştım sınırı biliyordum benimki sınırın üstünde çıktığı için profa görünücem o inceliycek ona göre gerekli sıvı alınıcak,doktorun kabahati var bana ense kalınlığından bahsetmediği için ben bu ikili teste zaten inanmıyorum kendisinede söylemiştim,cuma günü profda netleşicek bu durum Allaha dua ediyorum elimden başka bişey gelmez herşey Allahtan üzülmüyorum sadece stres yaratıyor,:KK31:

Jelom...
Canım benım...
Henuz bu konularda cok bılgılı degılım ben ıkılı testten dolayı endıselendıgını sanmıstım...
Gonlunu ferah tut olur mu, Rabbımın ıznıyle hepımız saglıkla kucagımıza alıcaz yavrularımızı ınsallah...
Cumaya kadar kendını sıkma, bebegın de hısseder bunu, sonuc tertemız cıkacak ınsallah...
Anne olmak boyle bırsey galıba degıl mı?
Ögleden sonra doktora gıdıcem ve ölüyorum stresten ıns yavrum ıyıdır saglıklıdır dıye, öbürü ne alemde, kafamda bın tane soru...
Yok yok bızım meleklerımız Allah ıma emanet...

jelocuğum çok haklısın böyle bir şeyi nasıl saklar. Ben olsam şikayet ederdim. Canınıda sıkma. İnşallah güzel haberlerini vereceksin bize. Diğer taraftan arkadaşların dediği gibi ikili testlerin güvenilirliliği düşük.

İnşallah canım benim içim rahat sadece stres yapıyorsun ister istemez,sevgili doktorumuzun sizi üzmek moralinizi bozmak istemedim demesi telde daha çok sinirlendirdi beni neyse sağlık olsun onun sağlığı yerinde olsunda :KK34:

günaydın kızlar

jeloocum üzülme bence de ahsen haklı ben de çok duydum böyle şeyler çok yakın bi tanıdığım çocuğum zihinsel engelli doğacak diye doğuma kadar nasıl üzüldü ama gel gör ki çocuk 5 yaşına geldi zehir gibi çok zeki bunlara takılıp kendini de bebeği de üzme....

İşte bizim korkumuz ikili testten değil ense kalınlığından düşük çıksaydı bu test pozitif çıksaydıda üzülmeden hamileliğime devam ederdim takılmazdım ama bir şüphe var şu anda bakalım cuma günü netleşicek canım çok teşekkür ederim:KK34:

Günaydınn.
Jelocum stres yapıp üzülme sakın kızların dediği gibi yanlış sonuç olabilir yüksek ihtimal ve işallah dua ediyoruz hepimizki sapasağlam sağlıklı bebeklerimiz olucak işallaah sakın buna kafanı yorup üzülüp bebeğinide üzme canım benim. Merakla bekliyoruz sonucu işallah doktor çok güzel haberler vericek.

Günaydın pingum inşallah canım bunu canı gönülden istiyorum şüpheler ortadan kalksın içimiz rahatlasın ve inşallah ense kalınlığı düşer bir ihtimalde düşmesi prof amcamız bize güzel şeyler söyler inşallah çok saol canım desteğin için:KK34:

Jelom...
Canım benım...
Henuz bu konularda cok bılgılı degılım ben ıkılı testten dolayı endıselendıgını sanmıstım...
Gonlunu ferah tut olur mu, Rabbımın ıznıyle hepımız saglıkla kucagımıza alıcaz yavrularımızı ınsallah...
Cumaya kadar kendını sıkma, bebegın de hısseder bunu, sonuc tertemız cıkacak ınsallah...
Anne olmak boyle bırsey galıba degıl mı?
Ögleden sonra doktora gıdıcem ve ölüyorum stresten ıns yavrum ıyıdır saglıklıdır dıye, öbürü ne alemde, kafamda bın tane soru...
Yok yok bızım meleklerımız Allah ıma emanet...

Yok aydasum ikili testten değil zaten ense kalınlığını söyleseydi ben ikili teste hiç girmiycektim görümcem bilgilendirmişti bizi bu olursa şu olursa yaptırma testi değerler normalse yaptır demişti yoksa yüksek çıkıcak test sonucu demişti,biz o gün sorduğumuzda gayet normal herbişeyi demişti deseydi ensesi böyle diye hiç girişmezdik,
Anne olmak demek sanırım bebeğin için küçük şeylere bile endişe duymak demek,kendim için endişe duymuyorum sadece o iyi olsun,elbette bin tane soru oluyor kafada inşallah çok iyi görürsün bebişleri çok güzel çıkar herşeyleri elbette Allaha emanetler:KK34:

Kızlar birde biz metrobüsün dibinde oturuyoruz dünkü olau 5:30 civarı meydana geldi bizim bina sallandı deprem oluyor sandık,camı bir açtıkki köprü yıkılıyor Allahım neye uğradığımızı şaşırdık gözünün önünde böyle birşeye şahit olmak ölene Allahtan rahmet geride kalan ailesine sabır diliyorum,diğerlerini çıkardılar ama onlarda hiç kıpırdamıyordu bir anda ortalık savaş yerine döndü arabaların alarmları falan heryeri toz bulutu kapladı hemen aşşaya indik ama bizim yapabiliceğimiz bişey yoktu ambulanslar itfaiyeler polisler ama olan olmuştu artık çok korktum ölüyoruz sandım çok büyük ihmalkarlık var

iyi akşamlar güzeller
yazdıklarınızı okuyamadım zaman bulamadım, ilk fırsatta geldim
cuma gecesi 12 den beri yollardayız, egeyi geziyoruz. Bu gece Ayvalık'da konaklıyoruz. Dün öğleye kadar bulantılarım tüm hızıyla devam etti ancak bir anda bıçak gibi kesildi Allahıma hamdolsun herşey çok iyi gidiyor beni merak etmeyin

inş. hepiniz iyisindir kızlar çıkmam gerek
öptüm

Ahsencım, bebıs de annesıyle tatılın tadını cıkarmak ıstedı anlasılan :emir_bebek:
doya doya gezın canım bızım yerımıze de...

günaydınnnnnn
sabah 7 buçukta uyandım cin gibiyim şuanda:44: gecede geç yatmıştık bi tanıdığın nişanına gittiydik geç döndük. öğleden sonra sızar kalırım koltukta gerçi:KK52:

Sofısım gunaydın...
Ben de oyle oluyorum ya gun ıcınde mutlaka uyuyorum...
Benım bulantılar azıttı yıne sabah bıse yok saat 12 ye doğru bı gelıyor yatana kadar burnumdan gelıyor o derece :KK14:
sureklı ıcım dönüyor, doktora sorcam bugun normalmı dıye

Bu arada landfloves nerde ya :KK55:
İzmırden de geldı kuzummmm gel hadı ozledık senııı :KK19:

X