Gebeliğe Hazırlık Eylül Ayi Hamilelik Düşünenler :-)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bazen B12 eksikligi de oluyor ikisini karsilayacak bir sey veriyor.Gerci bende var B12 eksikligi hatta cok dusuk ve ignem var yaptirmam gereken 1 sene boyunca ama hic yaptirmadim
400 mcg folik asit + 2mcg b12 yazıyordu üzerinde. Yeterli midir bilemiyorum kuzum ama ben baya araştırmıştım.

Bence devam et hamile kalirsan faydasi olur zarari olmaz.Benim de ignelerimi yaptirmam lazim ama igne fobim var ya
Ama doktoruma sordum. Folik asitim bitince korumayı bırakacağım ama hemen olmayabilir dedim. Kesinlikle içmene gerek 3 ay gayet yeterlidir. Fakat 6 ay içinde gebe kalmazsan tekrar gel, yeniden başlarsın dedi. Israrla sordum bebek olana kadar mı içeyim dedim. Hayır 3 ay yeterlidir. 6 ay boyunca senin için yeteeli olacaktır gebe kalınca yeniden içeceksin dedi. Doktoruma güveniyorum açıkcası. Tabi hamile kalana kadar 9 ay bile içen var diye biliyorum.

Ve kilo aldığımı fark ettim başlayan bütün arkadaşlarım başladı 3 ayı tamamlamadan bıraktılar. Yaklaşık 4-5 kilo aldım ama şundan olabilir iştahım açıldı ve çılgınca yedim :))) 3 ay içtim inşallah bu ay nasip olur sağlıkla

3 ay icip yeterli olma sebebi folik asit depolanabilir vucudun atmaz. Zaten gebe kalinca baslamak bizim icin eksi olur cunku vucut depodan kullanir folik asiti

3 ay icip yeterli olma sebebi folik asit depolanabilir vucudun atmaz. Zaten gebe kalinca baslamak bizim icin eksi olur cunku vucut depodan kullanir folik asiti
Evet gebe kalınca kullandığımız kendi vücudumuz için:) kalmadan önce içip depoladığımız bebiş için. Hamile kaldığımız an kullanmak bebek için fayda sağlamaz.

Yaa mesela bi arkadaşım sürpriz gebelik yaşadı folik filan içmedi ama doktora gidince folik asit yazmış hemen. Acaba neden yazdı ki depodan kullanıyorsak. Ay ben 2 aydır planlarr planlarrr :) kız korunurken kaldı. Hayırlısını nasip etsin rabbim

Deposunda yoksa mecbur verecek ilk 3 ay kullanmaya devam ediliyor zaten.
Korunurken hamile kalmak mi o korunma değildir bence

kızlar folik asit günde bir kez kahvaltı sonrası yeterli neden 3 tane falan alıyorsnz
Folidoce günde 1 tane 3 ay içtim. Bitince Bıraktım. 3 tane alabilirler çünkü hepsinin içinde bulunan miktar aynı değil. Mesela bazı folik asitlerde günde 1 tane içerek bazılarında ise günde 3 tane içerek aynı doza ulaşırsın.

Deposunda yoksa mecbur verecek ilk 3 ay kullanmaya devam ediliyor zaten.
Korunurken hamile kalmak mi o korunma değildir bence
Ayy bende öyle düşündüm :) prezervatifle korunmuşlar tek ilişki ile olmuş üstelik. Ben hazirandan beri çılgınca deniyorum ama yumurtlama günümü bilemediğimden olmadı diye düşünüyorum Şu an adetimin 5. Günü yani aslında bitti bakalım denemeler bu ay nasıl olacak gün aşırı düşünüyorum ama :))

Off bir de anlatiyorlar ya ne diyeyim

bende bu sabah malesef adet oldum. umutlar kaldı eylüle. 4.ayım olucak eylül 1 aydır folik asit içiyorum bende.
bat 10 eylül. benide ekleyin. inşallah en güzel haberleri hep birlikte bu sayfada paylaşırız.

Pepp ap diye program var ben ordan takip ediyorum verimli donemi bu ay olmazsa ovulasyon testi alacağım

bende peppap kullanıyorum ama normalde yıllardır 28gün olan döngüm çocuk istememle birlikte şaştı ve 30-31-32 güne çıktı. ee uygulamayada döngü süresini biz girdiğimiz için oynamalar oluyor bence. bugün ovulasyon testi siparişi verdim. adetim bitsin buay onu deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…