Gebeliğe Hazırlık Eylül Ayi Hamilelik Düşünenler :-)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
folik asitimi unutmusum dün evde degildim annemgilde kaldık
bugun hemen eve gidince içeym
kahvaltı yaptım iş yerindeym su an
sizler neler yapıyorsunz bayanlar ne yiyip içiyorsunz
ben exra bişey yemiyorm hamile kalınca yumurta günde iki tane yiyeyecegm
bebek için bebnim için süt içmek yogurt yemek lazım su içmek lazım
ben hiçbirini nerde yapmıyorm bir sütü severim
Hele bi hamile kalalim da yeriz Allah ne verdiyse canim:dondurma:

Kizlar ben folik asit olarak folbiol kullaniyorum siz neler kullaniyorsunuz bu arada ac karnina mi tok karnina mi iciyorsunuz
Ben 2 ay falan kalullandim folbiol sonra araya kimyasal gebelik filan girdi simdi de elimde var ama kullanmiyorum niyeyse.Zaten hamile kalirsak dr baska ilacla degistiriyor folbiol vereni az gordum :)

Hele bi hamile kalalim da yeriz Allah ne verdiyse canim:dondurma:
zaten hamileleikte allahım hayatımda yemediğim kadar yemek yedim asla doymuyorsunz
mideniz kazınıyor yemek yerdim gözüm eşimin tabagına düserdi:))
o yemese bana versede yesem diye inanki
asırı kilo aldım 52 hamile kaldım 72 dogum yaptım
20 kilo almıstım hamilleikte:))

zaten hamileleikte allahım hayatımda yemediğim kadar yemek yedim asla doymuyorsunz
mideniz kazınıyor yemek yerdim gözüm eşimin tabagına düserdi:))
o yemese bana versede yesem diye inanki
asırı kilo aldım 52 hamile kaldım 72 dogum yaptım
20 kilo almıstım hamilleikte:))
Masallah :)

Ben 2 ay falan kalullandim folbiol sonra araya kimyasal gebelik filan girdi simdi de elimde var ama kullanmiyorum niyeyse.Zaten hamile kalirsak dr baska ilacla degistiriyor folbiol vereni az gordum :)
Daha once cam sisede bi folik asit kullanmistim bitkisel demisti eczaci ustunde yaziyordu 400 mg diye nedense folbiol pek icime sinmiyor ama genede kullaniyom bu arada canim ac karnina mi tok karnina mi iciyorsunuz

Günaydın canim bu cok güzel bir haber dua dualarimiz meyvesini verecek insallah .Daha once esinde problem var miydi ilk kez mi test verdiniz ?
amin canim insallah
canim benim cocugum oldu ama tedavilerle dualarla oldu 2 sene sonrasinda esimde ondasa sorun cikmamisti simdi 7 sene gecti doktor baktirmak istedi yine sorun yok bendede yumurta buyume sorunu vardi bendede yumurta buyuyor tutmadi bekliyoruz canim

amin canim insallah
canim benim cocugum oldu ama tedavilerle dualarla oldu 2 sene sonrasinda esimde ondasa sorun cikmamisti simdi 7 sene gecti doktor baktirmak istedi yine sorun yok bendede yumurta buyume sorunu vardi bendede yumurta buyuyor tutmadi bekliyoruz canim
Anladim canim olur insallah

benim de kilo fazlam var, boyum da kilom da senden hayli fazla söylemeyeyim şimdi :KK70:

ama gayet sağlıklıyım, düzenli yürüyüş yaparım, gün içinde aktifim. Doktor benim de kilomla ilgili bir şey demedi, kan değerlerim normalmiş. Ama ben denemelerde bulunurken yediklerime dikkat etmeye karar verdim. Sıkı diyet falan değil ama protein ağırlıklı besleniyorum, şeker tüketmemeye dikkat ediyorum. Sonuçta şekerin bebeğe de faydadan çok zararı var.

Çok mantıklı aslında. Bende şu meyve süt yoğurt karışınları yapan bir smoothie makinası aldım:) sırf saçma meyve suları. Tatlılar yemeyim diye hem belki eski kiloma dönerim. Şekeri bende çıkarmak istiyorum hayatımdan. Diyet vs gibi değilde sağlıklı bir yaşam tarzı oluşturmak

Bende 2 defa kimyasal yasadim doktor ne dedi size
Kimyasal yasadigimda esim askerdeydi bir gece yarisi tek başımaydım kabus gibi bir geceydi forumdan edindigim bilgilerle hemen anladim zaten kimyasal oldugunu.Haftasonu tatiliydi ptesiyi beklemek zorunda kaldim. DR da umursamadı hı tamam su an sorun yok yeniden kalirsin dedi gecti. Esim olsa daha iyi bir dr a giderdik.Ben sperm hizi dusuklugune bağlıyorum baska problem yok cunku

Folidoce günde 1 tane içtim 18 nisan 18 temmuz arası içtim. 1 kutuda 28 tane var 17 tl idi. Haziranda çalışamaya başladık doktor 3 ay içmen yeterli dedi. 6 ay içinde gebe kalırsan bu 3 aylık folik takviyesi yeterlidir demişti. Piyasadaki en iyi folik asit olabilir. Elbette doktora danışmakta fayda var.

Kimyasal yasadigimda esim askerdeydi bir gece yarisi tek başımaydım kabus gibi bir geceydi forumdan edindigim bilgilerle hemen anladim zaten kimyasal oldugunu.Haftasonu tatiliydi ptesiyi beklemek zorunda kaldim. DR da umursamadı hı tamam su an sorun yok yeniden kalirsin dedi gecti. Esim olsa daha iyi bir dr a giderdik.Ben sperm hizi dusuklugune bağlıyorum baska problem yok cunku
sizde sadece sper hizi sorunumu var canim hizli olan sayi kacti

Folidoce günde 1 tane içtim 18 nisan 18 temmuz arası içtim. 1 kutuda 28 tane var 17 tl idi. Haziranda çalışamaya başladık doktor 3 ay içmen yeterli dedi. 6 ay içinde gebe kalırsan bu 3 aylık folik takviyesi yeterlidir demişti. Piyasadaki en iyi folik asit olabilir. Elbette doktora danışmakta fayda var.
Bazen B12 eksikligi de oluyor ikisini karsilayacak bir sey veriyor.Gerci bende var B12 eksikligi hatta cok dusuk ve ignem var yaptirmam gereken 1 sene boyunca ama hic yaptirmadim :(

Bir de morfoloji cikti %2 :KK43: biz %6 dan %16 ya yukseldi proxeed e devam ediyoruz
canim.sende sorun mu insaalh yukselir bu degerler esimin tahliline baktim simdi morfoloji yazmiyor ona bakilmamis mi ki diger sayilar var mirfoloji kac olmali ki negatif düşünme

canim.sende sorun mu insaalh yukselir bu degerler esimin tahliline baktim simdi morfoloji yazmiyor ona bakilmamis mi ki diger sayilar var mirfoloji kac olmali ki negatif düşünme
%4 olmali canim en az hiz artsa cok sorun olcagini da sanmiyorum

Ben folic trio kullaniyorum tok karnina gunde uc kez insallah faydasini gorurum :KK16:

Son düzenleme:
Back