Gebeliğe Hazırlık Eylül Ayı Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benide ekleyin

15.09.2020 eklermisinn

DÜn çatlatma iğnesi yaptırdım bugün karnım ağrıyo başına böyle bir şey gelen var öı
İğne etkisiyle yumurta çatlamak üzereyken kasık ve karın ağrısı oluyıor bende dün yaprırdım çok aprım var

Test yaptın kesin sonuçç

Aşkolsun beni atlamışsın3 eylül

Kızlar bu mesajımdan sonra, ben herkesin şiddetlr tavsiye ettiği farklı bir doktordan daha randevu aldım. Yanıma 1 sene içerisinde yaptırdığım tüm testleri de götürdüm tabiki.

Adama anlatıyorum işte, ben tüm testlerimi yaptırdım hiç bir sorun yok filan diye, adam testlerime baktı ve dediki smear testinin sonucunda enfeksiyon bulguları var fitil tarzı bir antibiyotik kullandı mı dedi, şaşırdım hayliyle çünkü bana hiç bir sorun yok denmişti ve kullanmamıştım.

Bu arada rahim filminden sonra aşırı bir akınım ve kaşıntım olduğunu belirtim, adam demesin mi flimden sonra verilen antibiyotiği düzgün kullanmadıysan olabilir diye....

EE bana rahim filminden sonra da antibiyotik vermemişlerdi şaka gibiydi.

Rahim filmime bakıp bu rahimle hamile kalamazsın histeroskopi adında bir operasyon olduğunu ve bunun muhakkak olması gerektiğini anlattı. Röntgen üzerinden afedersiniz aptala anlatır gibi anlattı herşeyi.
Sonra muayne etti ve mantar olmuşum, röntgenden sonra antibiyotik içmediğim için mikrop kapmışım, şuan onun tedavisine başladı hemen...

Kendisine farklı doktorların bu rahim için hacminin yeterli bulduğunu ilettim. Hatta düşük olması halinde rahim genişleyeceğinin söylendiğini bildirdim. Ömründe böyle saçma şey duymadığını, düşüklerin uygun olan tüpleride tıkayabileceğini iletti.

Şimdi mantar tedavisini olup, önümüzdeki aylarda operasyonumu geçiricem

Kızlar ben 25 yaşındayım 2 yıllık evliyim, yeni çocuk düşünmeye başladık. Bu cuma doktora gideceğim. İlk muayene hakkında tecrübelerinden faydalanmak istiyorum yardımcı olur musunuz?
Şubat ayında pco olduğumu öğrendim ama adetlerim 30-31 gün arasında.
Pco da hamileleğin zor olduğunu duymuştum. Bebek için çokta beklemek istemiyorum.
Doktora gittiğimde 1 yıldır deniyoruz mu demeliyim sizce?

Son düzenleme:
Kızlar ben 2 yıllık evliyim, yeni çocuk düşünmeye başladık. Bu cuma doktora gideceğim. İlk muayene hakkında tecrübelerinden faydalanmak istiyorum yardımcı olur musunuz?

Canım benim, Kadın doğumcudan önce tam kan sayımı ve hormonlarına baksınlar.. Aile hekimliğinde 5 dk bir kan ver...
Demirin vitaminlerin, B12 filan hersey yolunda olmalı...

Daha sonra Kadın doğuma git, smear ve kültür testlerini yaptır. Rahim duvar kalınlığı ve rutin muaynen yapılsın.
Sonrasında reglinin 2. günü bakılan bir hormon testi var onu yaptırmak istediğini söyle doktora, birde döngünün 21. günü yapılan progestron adında bir test ona baktır.

Sonrasında da eşin bir spermiyogram testi versin...
Tüm bunlar uygun ise ve buna rağmen uzunca bir süre hamile kalamadıysanız, bir rahim filmi çektirin.

İnanmıyorum ne kadar farklı görüşler var kime güvenecegimizi şaşırır olduk canım ben rahim filminden 3 gün önce ve sonrasında 3 gün antibiyotik kullanmıştım.. en azından doğru teşhis konulmuş canım , hakkında hayırlısı olsun inşallah en kısa zamanda atlatır ve güzel haberler alırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…