- 13 Kasım 2013
- 948
- 881
- 103
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba, siz Prednol icmeye opu sonrasi mi baslamistiniz yoksa transfer sonrasi mi?Canım 4.denememde transfer olmadan üç Gün önce intralipid serum taktırdı hoca.12-13 saat süren bir serum, her hastane takmıyor.Bembeyaz bir yağ (gliserin ve protein içeriyor), amaç bünyeni beslemek, bağışıklığını güçlendirmek ki embriyo tutunsun .Aslında besin takviyesi olduğu için iyi besleniyorsan bence gerek yok çünkü ben de işe yaramadı.Ama çoğu arkadaşta yarıyor Hatta doktorları transferden sonra da devam ediyorlar.
Prednol bir besin takviyesi değil , prednol bir ilaç.O bence gerekiyor çünkü embriyoyu vücut yabancı madde olarak algılamasın dışarı atmasın diye veriliyor.Gerçi tutmadı mı ne kullansan olmuyor.Benim önceden kullanmama rağmen ikisini de tutmayan denemem var.5.’de prednol kullandım ama intralipid kullanmadım tuttu.Ama ikisini kullanıp ya da kullanmayıp tutanlar da var sonuçta.Doktorun karar vermesi en önemlisi.Sen sor ve uygulamak isterse uygulasın. İnşallah olacak bir dahakine
Önemli bir şey olsa doktor söylerdi canım.Bugün çok şükür keseyi ve yolk kesesini gördük :) kalp atışı için iki hafta sonra tekrar muayeneye gidecegim. İşaretli yer kesenin olduğu kısım ama alttaki yuvarlak olan nedir acaba?
Yok sorun etmedim de merak ettim :) doktor sorun olsa söylerdi diye düşündüm zaten :) ben pkolu olduğum için önceki dönemden kalma yumurta vs olabilir mi acaba diye düşündümÖnemli bir şey olsa doktor söylerdi canım.
Takma kafana bence.
Ne güzel görmüşsünüz keseyi, darısı kalp atışına inşallah.
Ben transfer sonrası günde bir kullandım pozitif görünce kestikMerhaba, siz Prednol icmeye opu sonrasi mi baslamistiniz yoksa transfer sonrasi mi?
Rabbim saglıkla kucağınıza almayıda nasip etsin bugün bende gittim kese ve yolk kese gördügünü söyledi ama bebek henüz gözükmez küçük iki hafta sonra gel dedi sizde acaba bebek gözüktümü yoksa erkenmi daha bu arada 5+3 adete göreBugün çok şükür keseyi ve yolk kesesini gördük :) kalp atışı için iki hafta sonra tekrar muayeneye gidecegim. İşaretli yer kesenin olduğu kısım ama alttaki yuvarlak olan nedir acaba?
Ahhh canım aynen öyleydi. Belim aşırı ağırıyordu 8. Gün ve 30. Gün oldu daha da olmadı canım.Merhaba benim de 9. Günum bgn. Dün ve bgn hafif lekelenmelerim oldu ara ara da adet olacakmisım hissi oluyor; sizin lekelenmeniz ne şekildeydi acaba tek bir gün mü olmustu?
Bennnn transfer de 5 gün kullandım. Sonra 3 gün de 2 ampül şeklinde kullandım. Lütfen hemşireye yavaş enjekte yapmasını söyle ve vurulan yerlere eve gelince kolonyalı pamukla ov bastırmadanKızlar her gün progestan iğne kullanan var mı? Ben kullanıyorum günde 2 ampul, iğne yerlerim çok kötü oldu, morardı urlaştı arnica krem de kullanıyorum ama yine de kötü. Aynı durumda olan var mı ya da tavsiyesi olan?
Teşekkür ederim canım hep ovuyorum biraz daha iyi gibi günlerdir her gün iki ampul uyguluyorum biraz zorladı inşallah sağ salim atlatcazBennnn transfer de 5 gün kullandım. Sonra 3 gün de 2 ampül şeklinde kullandım. Lütfen hemşireye yavaş enjekte yapmasını söyle ve vurulan yerlere eve gelince kolonyalı pamukla ov bastırmadan
Benim adete göre 5+6 ve yolk kesesi görünüyor dedi. Zaten yolk kesesini görmek icin bile erken aslında ama biz gördük :) bu evrede yolk kesesi bebek görmekle aynı anlama gelebilir. Cunku bebek suan yolk kesesiyle neredeyse birlesik. Ondan besleniyor. Yalnızca boyutlari dolayısıyla net ölçüm yapılamıyor. Yolk kesesini gördüyseniz içiniz rahat olsun. Kalp atışını bekleyeceğiz artık bu arada siz kalp atisi icin ne zaman gideceksiniz?Rabbim saglıkla kucağınıza almayıda nasip etsin bugün bende gittim kese ve yolk kese gördügünü söyledi ama bebek henüz gözükmez küçük iki hafta sonra gel dedi sizde acaba bebek gözüktümü yoksa erkenmi daha bu arada 5+3 adete göre
Cok teşekkür ederim cevabınız için bian bebek gözükmüyor dedi içime şüphe düştü acaba normalmi diye iki hafta sonra gel dedi bizedeBenim adete göre 5+6 ve yolk kesesi görünüyor dedi. Zaten yolk kesesini görmek icin bile erken aslında ama biz gördük :) bu evrede yolk kesesi bebek görmekle aynı anlama gelebilir. Cunku bebek suan yolk kesesiyle neredeyse birlesik. Ondan besleniyor. Yalnızca boyutlari dolayısıyla net ölçüm yapılamıyor. Yolk kesesini gördüyseniz içiniz rahat olsun. Kalp atışını bekleyeceğiz artık bu arada siz kalp atisi icin ne zaman gideceksiniz?
Yok yok telaşa mahal yok şu evrede kesede yolk kesesi görünmeyen arkadaşımda var. Doktor zaten 6 hafta öncesi erken görmek icin demişti. Ben Çapa hastanesine gidiyorum. Doktorum çok iyi. Suana kadar yönlendirmeleri doğrultusunda ilerledim hep. O yuzden sorun yapmayın. 6 hafta sonrasi kalp atışı duyulabilirmis ama o da erken dönem oluyor. Asıl 7 ve 8 haftalar kalp atisi için net birsey söylenebilecek haftalar oluyor.Cok teşekkür ederim cevabınız için bian bebek gözükmüyor dedi içime şüphe düştü acaba normalmi diye iki hafta sonra gel dedi bizede
O zaman iki hafta sonra inşallah güzel haber almayı nasip etsin rabbim bekleyen herkeseYok yok telaşa mahal yok şu evrede kesede yolk kesesi görünmeyen arkadaşımda var. Doktor zaten 6 hafta öncesi erken görmek icin demişti. Ben Çapa hastanesine gidiyorum. Doktorum çok iyi. Suana kadar yönlendirmeleri doğrultusunda ilerledim hep. O yuzden sorun yapmayın. 6 hafta sonrasi kalp atışı duyulabilirmis ama o da erken dönem oluyor. Asıl 7 ve 8 haftalar kalp atisi için net birsey söylenebilecek haftalar oluyor.
Amin insallahO zaman iki hafta sonra inşallah güzel haber almayı nasip etsin rabbim bekleyen herkese
Bende 2 aydır hergün bir tane oluyorum canım kalça çok fena top gbi oldu bezeler erimiyor da hemşire bana her aksam 5 10 dk lık buz koy dedi iyi geliyormuş daha deneyemedim
Ben de gün aşırı 2’şer tane 50’lik vuruluyorum.Bende 2 aydır hergün bir tane oluyorum canım kalça çok fena top gbi oldu bezeler erimiyor da hemşire bana her aksam 5 10 dk lık buz koy dedi iyi geliyormuş daha deneyemedim
Ben de gün aşırı 2’şer tane 50’lik vuruluyorum.
Buzun hiç iyi geldiğini düşünmüyorum canım.
En iyi gelen şey iğneden sonra yavaş yavaş o bölgeye masaj yapıp ilacı dağıtmak.
Buz sanki ilacın dağılmasını önlüyor gibi geliyor bana.
Sadece çok ağrıdığında ağrıyı hafifletiyo o kadar.
Sabah akşam elim popomda geziyorum ben.Akşamları koy dedi bana da 5 10 dakika hemşirenin önerisi ama yapmadım valla üşüyorum ben
Canım benim opu sonrası taze transfer olmadı.Donduruldu yumurtalarım ve birkaç ay sonra transfer edildi.Ben prednol kullanmaya transferden 6 gün önce başladım (4mg , günde 1).Bazı doktorlar 16 mg, 8 mg yüksek dozlar kullandırıp bırakıyor.Forumda okuduklarım olmuştu.Ama benim doktor hala devam ettiriyor.Bugün 6+3’üm.Forumda benim doktoruma giden bir arkadaşın 10. Haftaya kadar kullandığını okumuştum.Merhaba, siz Prednol icmeye opu sonrasi mi baslamistiniz yoksa transfer sonrasi mi?
Ben de 5+4’te sadece keseyi görmüştüm.Kalp atışı için erken.Rabbim saglıkla kucağınıza almayıda nasip etsin bugün bende gittim kese ve yolk kese gördügünü söyledi ama bebek henüz gözükmez küçük iki hafta sonra gel dedi sizde acaba bebek gözüktümü yoksa erkenmi daha bu arada 5+3 adete göre