Gebeliğe Hazırlık Eylül 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhabalar, 1 yıldır gebelik olusmayinca bugün tahlil verdim ultrason temiz ve yumurtalar sağlıklı dedi doktor, hormon değerlerim bu şekilde, henüz doktora gösteremedim,bilgisi olan rica etsem değerlendirebilir mi?
Fsh: 5.47
Lh:. 10.97
E2:46.48
Prolaktin: 14.92
Tsh: 2.70
Lh/fsh oranına göre pko yatkınlığı görünüyor canım

Lh/fsh oranına göre pko yatkınlığı görünüyor canım
Canım ben de şunu sorayım. Hormon testi vermedim ben tsh prolaktin bakıldı da Lh fsh amh bakılmadı. Doktoruma sorduğumda amh usg ile uyumlu olur ve senin yumurtalıklarda bir sıkıntı görünmüyor folikğller yeterli demişti. Lh/fsh neyin göstergesi? Usg görünümü onlar için de fikir verir mi?

Haziran ekibinden beri beraberiz inş bu ay kullandıklarımız deva olurda müjdeli haberi verir☺️ Ben ovulasyon ile takip edeceğim gene sen kullanıyor musun?
Reglim yeni bitti bir kaç gün içinde başlayacağım, bu 3. Ay olacak ovülasyon takibi ☺️

Merhabalar, 1 yıldır gebelik olusmayinca bugün tahlil verdim ultrason temiz ve yumurtalar sağlıklı dedi doktor, hormon değerlerim bu şekilde, henüz doktora gösteremedim,bilgisi olan rica etsem değerlendirebilir mi?
Fsh: 5.47
Lh:. 10.97
E2:46.48
Prolaktin: 14.92
Tsh: 2.70
Değerleriniz güzel görünüyor, sperm testi yapıldı mı? Ovülasyon takibi yaptınız mı acaba?

Lh fsh oranı nasl oluyor acaba
Lh/fsh oranının hormon testi verdiğimiz 3. 4. Günlerde 1e daha yakın olması iyidir. 2,5 ve üzeri olduğunda pko diyorlar. Seninki o kadar yüksek değil ama yatkınlık var değerlerine göre. FSH 12 olursa yumurtalık rezervi kötü demek

Canım ben de şunu sorayım. Hormon testi vermedim ben tsh prolaktin bakıldı da Lh fsh amh bakılmadı. Doktoruma sorduğumda amh usg ile uyumlu olur ve senin yumurtalıklarda bir sıkıntı görünmüyor folikğller yeterli demişti. Lh/fsh neyin göstergesi? Usg görünümü onlar için de fikir verir mi?
Amh zaten bir sorun olmadıkça bakmaya yanaşmıyor doktorlar niyeyse ama ben baktırmıştım. Lh ve fsh önemli ama çünkü yumurtlama döngümüz ve yumurta kalitesini etkileyen hormonlar. mesela benim lh biraz yüksek 9küsür ve ilaçlı mr girdiğimde yumurtalığımda hafif inci gibi dizilen yumurta görüntüsü vardı. Ultrasonda ise görünmemişti. Ben şimdi inositol kullanmaya başladım, pko yatkınlıklarında baya etkiliymiş.

Bende bir gebenin günlüğünün 2 aydık surelab markasını kullanıyordum kaset test olanını. Minikkurabiyeyi de takip ediyordum strip herkes öneriyor bende ondan alacağım galiba
Bende minikkurabiye buradan duydum. Kullan kişi hassasiyetini beğendiğini söyledi. Takip edince ilgilendiğini de gördüm aldım. Bakalım inaşllah işe yarar.. Tecrübeleri paylaşırız =)

Ben de bu ay bir gebenin günlüğünden kendi strip testini aldım ona başladım dün
Hadi bakalım testleri de karşılaştırmış oluruz. Bakalım batlarımız da aynıydı. Destek olur.. Bende bugun kullanmaya başladım. Premom uygulamasınında siftahını yapmış oldum :KK70:

Benimde amh bakmadı. Ailenizde sorun yok bakmaya gerek yok dedi. Tek tek folikül saydı. Sayınız çok iyi dedi. Ultrason ile bakması yeterli bence..

Hadi bakalım testleri de karşılaştırmış oluruz. Bakalım batlarımız da aynıydı. Destek olur.. Bende bugun kullanmaya başladım. Premom uygulamasınında siftahını yapmış oldum :KK70:
Ben de premom uygulaması indirmiştim buradan görüp dün ve bugün yükledim 😬
Benimde amh bakmadı. Ailenizde sorun yok bakmaya gerek yok dedi. Tek tek folikül saydı. Sayınız çok iyi dedi. Ultrason ile bakması yeterli bence..
Ben haziranda bir gebelik yaşadığım için doktor gebelik oluyor şu an o testlere gerek yok demişti ultrosonda da saydı senin dediğin gibi. Bakalım böyle deneyelim biraz olmazsa ne varsa yaptıracağız zaten. Biz gebelik düşünmeye başladığımızda eşim sperm testi verdi sıkıntı yok, ben de 2 ay deneyip hamile kalamayınca hsg çektirdim sabırsızım biraz 😅

Değerleriniz güzel görünüyor, sperm testi yapıldı mı? Ovülasyon takibi yaptınız mı acaba?
Eşimin 6 ay önce düşük çıkmıştı değerleri onunda ultrason herşeye bakıldı varikosel falan rastlanmadı. Sadece takviye vitamin yazdı doktor şu an herşeyi normale döndü çok şükür. Ben daha önce ovulasyon testi kullandım ama çok anlayamadım tam testleri kullandığım dönemde İzmir depremi oldu 3 ay başka yerde kaldık sonra korona iyice arttı strese girdik falan derken hiç yolunda gitmedi hicbisey. Nasip artık bundan sonrasi

Ben haziranda bir gebelik yaşadığım için doktor gebelik oluyor şu an o testlere gerek yok demişti ultrosonda da saydı senin dediğin gibi. Bakalım böyle deneyelim biraz olmazsa ne varsa yaptıracağız zaten. Biz gebelik düşünmeye başladığımızda eşim sperm testi verdi sıkıntı yok, ben de 2 ay deneyip hamile kalamayınca hsg çektirdim sabırsızım biraz 😅
Bizim daha neticeye ulaşan denememiz olmadı :KK43: Valla bende gelecek aya planlıyorum bunları :)

Sen hamile kaldığın ay neler yapmıştın :KK70:

Eşimin 6 ay önce düşük çıkmıştı değerleri onunda ultrason herşeye bakıldı varikosel falan rastlanmadı. Sadece takviye vitamin yazdı doktor şu an herşeyi normale döndü çok şükür. Ben daha önce ovulasyon testi kullandım ama çok anlayamadım tam testleri kullandığım dönemde İzmir depremi oldu 3 ay başka yerde kaldık sonra korona iyice arttı strese girdik falan derken hiç yolunda gitmedi hicbisey. Nasip artık bundan sonrasi
Gönlünüzce olsun inşallah 🙏🏻

X