- 26 Mayıs 2020
- 3.301
- En iyi cevaplar
- 1
- 5.311
- 108
- Konu Sahibi MuhendisYas
-
- #6.281
Ay böyle haberler beni çok mutlu ediyor.30 Eylül transferim oldu bugün pozitif sonucu aldık çok şükür .Yaşım 41.orta kalitede İki embriyo transfer edildi.Rabbim sağlıkla ve hayırla kucağımızda görmek nasib etsin
Kanında ne problem var canım ya merak ettım bende kımyasal yasayıncaKuzenimde cok sayida kimyasal yasadi sonra anlasildi kaninda bir problem oldugu. Nasil tedavi uygulandi bilmiyorum bahcecide kavustu oglusuna sende kavusacakain insallah dedigin gbi belkide tedavisiz. Benim ilk tup bebek dusuk olunca histereskopi oldum ve ertesi ay dogal gebelik yasadim gerci o da dustu ama 5 senede ilk defa dogal gebelik yasadim sende neden olmasin ki
Ben az önce okudum 8,5 fan 20 kere çıkmış seninki de çıkar belkiİns canımümidimi kestim çünkü hic 8 den yükselen duymadım. Buyuk ihtimal kimyasal. Çok teşekkür ederim. Sizinde ins hep böyle yükselsin
Cok net hatirlamiyorum pihtilasmanin tam tersimi vardi acaba yani kani yogun degil daha akiskandi yanlis telafuz etmekte istemiyorum bi hap kullanmisti basit bir sorunmus yani gecmis zaman aklimda kalmadi cokKanında ne problem var canım ya merak ettım bende kımyasal yasayınca
En guzeli bakilmasi bencede. Umarim guzel olur hersey. Ayni anda mi yapilacak iki islemAslında doktorum bütün önlemlerini alıyor test yapmadan , kan sulandırıcı ilaçları vermeden başlamıyor ,benim tüplerim tıkalı ya belki başka bir sıkıntı vardır içerde diye ki %90 içerde bir problem var diyor bakalım inşallah hallolacak bir sıkıntıdır ben de öyle umuyorum
vakti gelmeden hicbisey olmuyor isteAynen öyle bebek için en iyi yer uygun bir anne rahmi. Rahmin hazır durumda olması. Benim bütün tedavilerimde transfer günü işlem bittiğinde Dr um hep tutmaması için hiçbir neden yok dedi. Hep 2 embriyo transfer edildi. Embriyo iyi, rahim iyi, yumurta iyi bla bla bla. Ama olmadı kan testinde 0 ın üstünde bir değer hiç görmedim. Nasipte ötesi yoktur.
Anladım canım. Bana da doktorum bır sonrakı transferden sonra kan sulandırıcının dozunu artıracam tek şüphem o demişti.Cok net hatirlamiyorum pihtilasmanin tam tersimi vardi acaba yani kani yogun degil daha akiskandi yanlis telafuz etmekte istemiyorum bi hap kullanmisti basit bir sorunmus yani gecmis zaman aklimda kalmadi cok
Öncelikle çok şükür canım...Allahın izniyle tabiki duyacaksın sen içini ferah tut olurmu...Bugün kese görmeye gittim ultrasyonla baktı biri çok net diğerini de 2 embriyo dediğin için görebildim dedisonradan büyüyebilir dedi her cuma kontrol edecez dedi çok dua edin lütfen bende kalp atışlarını duyayım hiö duyamadım şimdiye kadar
ben Onu sordum canim çagimizin hastaligi dedi artik sebepsiz anne karninda olumler okadar cokki. Bunun en temel sebebide beslenmemiz hazir gida tuketmemizmis maalesef dogal diye bisey kalmadigindan yapacak bisey yok. Sadece ailemde dogal yolla gebe kalip kaybeden 4 tanidigim var biraz daha cemberi genisletsem bu rakam artar. Oyleki doktorlar iki dusuge kadar normal kabul ediyor artik. Tup bebeklede cok alakali degil sorun tamamen teknolojinin getirdigi nimetlerin bizden götürdükleriGerçekten bu topikte çok fazla negatif, çok fazla kimyasal, çok fazla düşük, çok fazla kanama, çok fazla düzensiz beta vardı. Yani hep böyle mi acaba her dört tüp bebekten biri negatif biri kimyasal biri düşük biri pozitif mi oluyor. Artık ben de her gün kimyasala dönmesini ya da düşük olmasını bekler oldumPozitif çıkmakla herşey bitmiyomuş demekki. Gönül ister ki herkes pozitif alsın hiç bi olumsuzluk olmasın. Ama demekki vardır bunda da bi hayır. Daha fazla dua etmeliyiz demekki
8-9 haftalarda kaybeden de çok acaba bu sorunlar tüp bebekle hamile kalanlarda mı oluyor sadece yoksa normal yolla hamile kalanlarda bu tarz şeyler yaşıyo mı merak ettim.
O kadar güzel yazmışsınız ki her satıra imzamı atarım. Aynı şekilde hissediyorum gerçekten. Biri negatif alınca ya da gebelik sonlanınca sanki benim hayallerim yıkılmış gibi hissediyorum. Bu acıyı sadece yaşayanlar bilir. İlk geceden hamile kalanlar, yanlışlıkla hamile kalanlar bizi çok komik buluyordur belki de çocuk bu kadar abartılır mı diye. Ama işte imtihan olmayınca bilinmiyor. Ancak o derdi çeken bilir.5 in üstüymüş inşallah beklenmedik şekilde artık göstermiştir. İnsanın nasibinde ne varsa o üzüntülerinizi gördükçe kendimi hatırlıyorum hep her test günü hastaneye giderdim eşim çalışıyor izin alamaz telefon bekler benden, sonuç beklemek ölüm, kağıdı elime aldığımda gördüğüm o negatif... Hastaneden bir ruh gibi çık gözler dolu ağlamak iste ama tut kendini eve gidene kadar dişlerini sık. Takside gözlerinden yaşlar boşalsın ama gram ses çıkmasın dudaklarından. Eve gideyim bağıra çağıra ağlayayım ortalığı ileteyim diyerek kendini sakinleştir. Eve girdiğinde bütün bu istek yok olsun ağlayama, bağırama, konuşama... Ahh ahh her negatif olanda kendimi hatırlıyorum herkesle beraber bir kez daha üzülüyorum, bir kez daha içim yanıyor, çoğuna cevap bile yazamıyorum...
İns canimmBen az önce okudum 8,5 fan 20 kere çıkmış seninki de çıkar belkiJoanne11 ben de yarını bekliyorum inşallah değerlerimiz artar
kimyasal gebelikle ilgilide severek takip ettigim bir doktor demistiki. Biz kadinlara son adetin ilk gununden itibaren 35 gun gecmeden test yapmayi onermiyoruz. Artik erken gebelik testleri hassas testler derken adet gunu gelmeden idrardaki coz az beta bile tespit ediliyor ve gebelik yakalaniyor. Ama henuz adet gecikmemis. Erken yapilan testlerle kimyasal gebelikler yakalanmaya basladi. Eskiden yokmuydu kimyasal vardi sadece erkenden gebeligi tespit edecek teknoloji yoktu. Kadin kimyasal gecirdiysede farketmiyordu adet oldum zannediyordu. Erken test yapip kimyasallari yakalayip umutlanip sonra hayal kirikligina ugramayin diye devam etmisti.kimyasal gebeligin uzerinde cok fazla durmuyolar onemsemiyolar bile kadinlarin cogu bunu hayatlari boyunca defalarca yasiyomus.Gerçekten bu topikte çok fazla negatif, çok fazla kimyasal, çok fazla düşük, çok fazla kanama, çok fazla düzensiz beta vardı. Yani hep böyle mi acaba her dört tüp bebekten biri negatif biri kimyasal biri düşük biri pozitif mi oluyor. Artık ben de her gün kimyasala dönmesini ya da düşük olmasını bekler oldumPozitif çıkmakla herşey bitmiyomuş demekki. Gönül ister ki herkes pozitif alsın hiç bi olumsuzluk olmasın. Ama demekki vardır bunda da bi hayır. Daha fazla dua etmeliyiz demekki
8-9 haftalarda kaybeden de çok acaba bu sorunlar tüp bebekle hamile kalanlarda mı oluyor sadece yoksa normal yolla hamile kalanlarda bu tarz şeyler yaşıyo mı merak ettim.
Ben bı yazi okumuştum. Doğal yolla olmasını engelleyen şeyler tüp bebekle olan hamileliktede sıkıntıların olmasına neden oluyor. Kimyasal gebelik erken gebelik testi yapanların yuzde 50 sinde oluyormuş. Bizler tabi kontrol altında olduğumuzdan erkenden test yapılıyor.Hamileyiz sanıyoruz sonra değer düşüyor. Kimyasal olduğu anlaşılıyor. Normaldede insanlar kimyasal yaşıyor ama farkında olmadan adet oluyor belkide.
ben Onu sordum canim çagimizin hastaligi dedi artik sebepsiz anne karninda olumler okadar cokki. Bunun en temel sebebide beslenmemiz hazir gida tuketmemizmis maalesef dogal diye bisey kalmadigindan yapacak bisey yok. Sadece ailemde dogal yolla gebe kalip kaybeden 4 tanidigim var biraz daha cemberi genisletsem bu rakam artar. Oyleki doktorlar iki dusuge kadar normal kabul ediyor artik. Tup bebeklede cok alakali degil sorun tamamen teknolojinin getirdigi nimetlerin bizden götürdükleri
3740 en son yaptirdigimdi keseyi gordu daha istemedi. Ama bi tane daha yaptirip 10 binleri gormek icimde kalmadi degil. Sen niye doktorsuz takiliyosunKızlar ben bugün beta baktırdım ama diğerlerinden farklı bi yerde baktırdım. Sonuç çok fazla değişir mi kurumdan kuruma sizce? Bi de beta baktırmaya ne zaman son vermeliyim? Benim doktorum yok ben öyle kendi başıma takılıyorum
Aynen canim yazdim bi sonrakinde kimyasalla ilgili dinlediklerimi. Ben tamamen teknoloji ve beslenme diyorum dedelerimiz nenelerimiz 8-10 cocuk yapiyodu takir takir oluyomus isteMantıklı yani eskilerde hiç böyle şeyler yoktu gerçekten o kadar zararlı şeylerle işlenmiş gıdalarla besleniyoruz ki tamamen vücudun dengesini bozduk.
bazı aylar belki sadece adet olduk sanıyoduk ama belki o ay kimyasal gebelik olmuştur biz farketmeden . Test falan yapmadığımzdan kendiliğinden olup gidiyordur. Şimdi erken test yapıp pozitif sanıp kimyasala dönünce üzülüyoruz bilmesek daha kolay katlanılıyor.
Keyif alıyorsan bence devam...nolmuş yani belki değişikliğe aş eriyoruz..Kızlar ben bugün beta baktırdım ama diğerlerinden farklı bi yerde baktırdım. Sonuç çok fazla değişir mi kurumdan kuruma sizce? Bi de beta baktırmaya ne zaman son vermeliyim? Benim doktorum yok ben öyle kendi başıma takılıyorum
Aşırı mantıklı yani çok ikna oldum şu an. Eskiden insanlar doktora gidiyorlar hooop iki aylık hamile. Kimyasal derdi yok beta takibi yok kese göründü mü derdi yok kalp duyuldu mu derdi yok. İlk gittikleri ultrasonda Nur topu gibi çocuk görüyorlar .kimyasal gebelikle ilgilide severek takip ettigim bir doktor demistiki. Biz kadinlara son adetin ilk gununden itibaren 35 gun gecmeden test yapmayi onermiyoruz. Artik erken gebelik testleri hassas testler derken adet gunu gelmeden idrardaki coz az beta bile tespit ediliyor ve gebelik yakalaniyor. Ama henuz adet gecikmemis. Erken yapilan testlerle kimyasal gebelikler yakalanmaya basladi. Eskiden yokmuydu kimyasal vardi sadece erkenden gebeligi tespit edecek teknoloji yoktu. Kadin kimyasal gecirdiysede farketmiyordu adet oldum zannediyordu. Erken test yapip kimyasallari yakalayip umutlanip sonra hayal kirikligina ugramayin diye devam etmisti.kimyasal gebeligin uzerinde cok fazla durmuyolar onemsemiyolar bile kadinlarin cogu bunu hayatlari boyunca defalarca yasiyomus.
E bizde tup bebekte testlerimizi erkenden yapiyoruz malum o yuzden yakaliyoruz. Eskiden bi kadin hamile oldugindan suphelendiginde doktora gidince kesede gorunurmus kalp atisida alinirmis. Artik okadar erken ogreniyoruzki kanda takip ayri kese gorunmesi ayri kalp atisi ayri bunlar hep stres iste. ☺☺ doktorun yalancisiyim boyle demisti valla ama aklima yatti yani bende cok yapmisimdir adete gunler kala testler hatta oyleki her defasinda uzak ve fatkli eczanelerden test alirdim deli mi bu demesinler diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?