• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

canım ilacın adını hatırlıyormusun ? ben de aksaraydan geliyorum. kal burda diyor.. 1 gece kalacak yer bul dedi kalmadım ama ertesi gün sırf ilaç tarifi almaya gitmiş olmak sinirimi bozdu:(((
yoksa kızmazdım onlara:))) bir gün önce anlatsalar yeterdi:))

canım yumurta rezervi için verilen ilaçı diyorsan adı: BIOSTERON.(DHEA 25 MG)
reçeteyle olmuyor..88 tl felan..

kızlar, bu dönemde siz de kocalarınızla sürekli kavga ediyor musunuz? biz müthiş gerginiz. sürekli tartışma halinde olduğumuz için de birlikte de olmak istemiyorum tabi. böylece doğal yoldan hamile kalmak için son şansımızı da yitirmiş oluyoruz. bu şekilde moral bozukluğuyla tüp falan da tutmaz. valla daha da ertelemeye başlamalı mıyım diye düşünmeye başladım ben. ondan sonra paramız bitecek, bir daha tedavi için bekle de bekle. adam bu durumun içinde işini problem ediyor. işinden memnun değilmiş. nasıl ya? ha şimdi işten çık bu dönemde bir de parasızlık çekelim. ben bu dönem delirmezsem herhalde bir daha birşey olmam. sigarayı da bıraktım, hiç iyi olmadı valla.

kıslarrrr slmmmm....ben tatilden yeni döndüm...gelir gelmez baktım ne yapıyorsunuz diye?ayyyy kafam sıfırlandı resmen tatilde ama döner dönmez başladı yine karmaşık düşünceler...miragecim senin şu yazdıklarını okurken ayneeennnnnn valla kendimi gördüm.benimkide işi bırakacam diye tuturdu.bende en azından tüpten sonra bırak dedim.deliricemmm...sigarayı bende bıraktım.Allah ım bidaha başlatmaz inş.....bide demez mi benimki tatilden dönerken kontrollerine hastanenin yolunu öğrende kendin git ben çok yoğunum.sanki bitek kendime yaptıracam bebeği.hastanede evime 1 buçuk saat.gidemem sen götürceksin dedim.götürmezsen yaptırmıyom dedim.ayyyy bu erkekler ne acayip varlıklar....ayın 4 ünde hastalancam inş. gelmezde kendiliğinden kalmışımdır ama hayal tabi....var mı benimle birlikte bu tarihlerde başlayacak.

ilknurlevent arkadaşım şu ilaçları ucuz aldığın eczanenin adını söyleyebilir misin?canım birde ankara da nerede yaptırıyorsun?bende ankarada hrs de yaptırmayı düşünüyorum.son anda oradan caymazsam tabi...memnun musun kliniğinden?

kıslarrrr slmmmm....ben tatilden yeni döndüm...gelir gelmez baktım ne yapıyorsunuz diye?ayyyy kafam sıfırlandı resmen tatilde ama döner dönmez başladı yine karmaşık düşünceler...miragecim senin şu yazdıklarını okurken ayneeennnnnn valla kendimi gördüm.benimkide işi bırakacam diye tuturdu.bende en azından tüpten sonra bırak dedim.deliricemmm...sigarayı bende bıraktım.Allah ım bidaha başlatmaz inş.....bide demez mi benimki tatilden dönerken kontrollerine hastanenin yolunu öğrende kendin git ben çok yoğunum.sanki bitek kendime yaptıracam bebeği.hastanede evime 1 buçuk saat.gidemem sen götürceksin dedim.götürmezsen yaptırmıyom dedim.ayyyy bu erkekler ne acayip varlıklar....ayın 4 ünde hastalancam inş. gelmezde kendiliğinden kalmışımdır ama hayal tabi....var mı benimle birlikte bu tarihlerde başlayacak.

ilknurlevent arkadaşım şu ilaçları ucuz aldığın eczanenin adını söyleyebilir misin?canım birde ankara da nerede yaptırıyorsun?bende ankarada hrs de yaptırmayı düşünüyorum.son anda oradan caymazsam tabi...memnun musun kliniğinden?

canım hoşgeldinnn... eczaneyi yazmıştım silinmiş mi? atabek eczanesi ankara cinnahta.
benim merkez hş klinik . çok yoğunlar sadece.. yoksa seviyorum merkezimi

Kızlar mrblar kontrolüm vardı yeni geldim hastaneden hemen girdim nete...15 yumoşum büyümüş ideal büyüklüğe çok yakınlarmış yarın tekrar çağırdı doktorum duruma göre çatlatma iğnemi yarın akşam vurunacağım p.şembe ya da cuma günü opum olucakmış yarın tam günü kesinleşcek....bugün adetmin 9.günü ve doktorum transferin 15.güne kdr olmuş olucak yani vücudunun hamile kalma olasılığı yüksek zamana transferin denk gelio çok iyi gitti tedavin dedi...inşallah şimdi sevinip güldüğüm gibi sonucunu aldığımda da gülerim...bugün bebek eşyalarına baktım biraz kafamda şunu alırım bunu alcam vs diye plan yapmaya başladım..allahım inşallah umudumuzu yarımda bırakmaz hayallerimiz yıkılmaz...en çokta hani Lc Waikiki de hamile tişörtleri satılıyor ya o çok hoşuma giderdi hamilelerin üzerinde gördüğümde iç çekerdim bana da nasip olucakta giyecek miyim derdim hep..bebeğin sağlıklı olduğunu öğrendiğim gün ilk işim o tişört-sweetlerden almak olucak ne olur dua edin bana da ihtiyacım var sizlere :14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14:

kesinlikle katılıyorum sana canım ben de burdaki herkesi çok seviyorum hiçbir yerde bu kadar arkamda birilerini hissetmemiştim herkes duacı herkesin ortak noktası belli sadece dediğin gibi bazen üst üste aynı şeyleri yazmak istemiyoruz veya bazen yazabiliyoruz bazen olmuyo ama kesinlikle kasti değil burası olmasa napardım kimbilir bir de çoğumuz ilk defa yaşıyoruz bu tedaviyi genelde tecrübeli arkadaşlara soruyoruz onlar da saolsunlar hep cevap veriyor ve aydınlatıyorlar bizi kendime söz verdim zaten deneyimlerimi ben de paylaşıcam mutlaka faydası olan arkadaşlarım olacaktır diye....

bende ara kanama olmamıştı canım az kalmış tedavine benimki ertelendi yine yaaa...

kontrolün güzel geçer inşallah ilk hamilemiz sensin bence...

saol canım ben de öyle düşünerek kendimi motive ediyorum hayırlısı neyse oluyordur diye...

kızlar bu sabah gittim muayenemi oldum maleseeeeffff yine ertelendi, sağ overde 5 adet folikül sol overde ise 1 adet 9 mm büyük folikül saydı doktor, sanırım bu benım normalde buyucek olan folikülüm, ama diğerlerini baskılama ve büyütmeme ihtimali varmış, doktora amh testimi gösterdim sonucum 1.4 dü baktı sonuç yerlerde değil o yüzden içime bi ümit doğdu dedi, 1 ay daha dhea yı kullanmam gerekmiş ve doğum kontrol hapını gece yatarken aç karnına içmem gerekiyormuş sanki etkilememiş gibi konuştu, ya malum ramazan iftar geç saatti haklı olabilir pek aç sayılmazdım içtiğimde, neyse riske atmak istemiyorum dedi, diğerleri baskılanırsa 1 taneyle olmaz gibi konuştu, siz daha iyi bilirsiniz hocam dedim, dhea yı ve diğer haplarla dogum kontrol hapına 1 ay daha devam, ama size şöyle söyleyeyim, geçen muayenede bu ilaçları içmeden önce, sağda 3 adet vardı, solda ise hiç yoktu, sanırım faydası oldu ilaçların, herşeyin hayırlısı hemşire de ne zaman en iyi zamansa öyle başla daha iyi dedi, beklemek de zor ya hiç düzelmezse diye de geçmiyor değil aklımdan ama bi umut etkiliyor ilaçlar diyorum, benden haberler böyle 22 eylül şimdi yeni adet tarihim 24 ü gib i3.günü gidicem yani, ama yine burdayım ve sizleri takip ediyor olacağım, sizlerin güzel haberleriyle inşallah sevinip moral depolayacağım ve öyle başlayacağım tedavime...hepinizi seviyorum ve sizler olmasanız paylaşamasam kafayı yerdım sımdıye kadar herhalde..

KUuzum tşk ederim canım benim inşallah olurda hep size dua ederiz meleğimle....:16:

kızalarrr 2gündür giremedim baya dolmuş sayfalar... başlayan başlayacak olan herkese allhım yardım etsin inşşşş..
emeklerimizi boşa çıkarmasın kucağımızı boş bırakmasın rabbim....

6-7 yumurtayı az bulması ilginç ama belkide obüyük olandandır.. kıslar benim durumumda tek yumurta bulsa doktor üstüne atlıyor ve tek yumi ile gebeş olan arkadaşlarım var... Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin..

yani 5 adet olması normal mi ya ben okuyorum bazılarının 20 tane filan toplanıyor ya moralim bozuluyor senın de sorun yumurta azlıgı mı bız esım sebebı ıle baslamıstık ya bende sorun cıkacagını hıc dusunmemıstım ve bu ay da baslayamadım hayırlısı dıyorum da onumuzdekı ay yıne aynı olacak belkı duzelmeyecek bu duurmda baslatacak herhalde, tek gorup baslayan var mı gercekten sansım ne acaba dusundukce bıraz moralım bozuldu oglenden berı:(

ben onu 6 ay kullandım bıraktımmm:(((
pek bişi olmadı onla çok çabaladım kendim inşallah bu yumilerimle olurr bebilerr:))

benım de kullandıgım ılac bu bıosteron 3 adet ve coenzım 2 adet 6 ay uzun bır sure ben daha 1 ay kullandım işe yaramazsa hayal kırıklıgı olacak ya sadece ona guvendım yeme ıcmeme de dıkkat ederım ama olmuyo ısteeee...

canım yumurta rezervi için verilen ilaçı diyorsan adı: BIOSTERON.(DHEA 25 MG)
reçeteyle olmuyor..88 tl felan..

merhaba canım sen de mı kullanıyorsun faydası oldu mu peki?

Kızlar mrblar kontrolüm vardı yeni geldim hastaneden hemen girdim nete...15 yumoşum büyümüş ideal büyüklüğe çok yakınlarmış yarın tekrar çağırdı doktorum duruma göre çatlatma iğnemi yarın akşam vurunacağım p.şembe ya da cuma günü opum olucakmış yarın tam günü kesinleşcek....bugün adetmin 9.günü ve doktorum transferin 15.güne kdr olmuş olucak yani vücudunun hamile kalma olasılığı yüksek zamana transferin denk gelio çok iyi gitti tedavin dedi...inşallah şimdi sevinip güldüğüm gibi sonucunu aldığımda da gülerim...bugün bebek eşyalarına baktım biraz kafamda şunu alırım bunu alcam vs diye plan yapmaya başladım..allahım inşallah umudumuzu yarımda bırakmaz hayallerimiz yıkılmaz...en çokta hani Lc Waikiki de hamile tişörtleri satılıyor ya o çok hoşuma giderdi hamilelerin üzerinde gördüğümde iç çekerdim bana da nasip olucakta giyecek miyim derdim hep..bebeğin sağlıklı olduğunu öğrendiğim gün ilk işim o tişört-sweetlerden almak olucak ne olur dua edin bana da ihtiyacım var sizlere :14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14:

cnm karşılaştık şükür senle bende merak ediyodum senii.. çok sevindimmmm yumoşlarına :16::16::16::16::16:
inş hamile olduğunuda yazarsın buralara... cnm bişey sorcam opum olucakmış diyosun yaa o ney ?? cahilliğimin kusuruna bakma:17::17::17:

yani 5 adet olması normal mi ya ben okuyorum bazılarının 20 tane filan toplanıyor ya moralim bozuluyor senın de sorun yumurta azlıgı mı bız esım sebebı ıle baslamıstık ya bende sorun cıkacagını hıc dusunmemıstım ve bu ay da baslayamadım hayırlısı dıyorum da onumuzdekı ay yıne aynı olacak belkı duzelmeyecek bu duurmda baslatacak herhalde, tek gorup baslayan var mı gercekten sansım ne acaba dusundukce bıraz moralım bozuldu oglenden berı:(

benım de kullandıgım ılac bu bıosteron 3 adet ve coenzım 2 adet 6 ay uzun bır sure ben daha 1 ay kullandım işe yaramazsa hayal kırıklıgı olacak ya sadece ona guvendım yeme ıcmeme de dıkkat ederım ama olmuyo ısteeee...

merhaba canım sen de mı kullanıyorsun faydası oldu mu peki?

kızlar bu ilaçları tedaviye başlamadanmı kullanıyosunuz yoksa dr mu veriyo ??

kızlar bu ilaçları tedaviye başlamadanmı kullanıyosunuz yoksa dr mu veriyo ??

adetin 2.günü muayeneye gittiğimde tedavi için hazır olmadıgımı gorup yumurta durumuma gore verdı bu ılacları bana... rezerv sorunum var ve az sayıda folıkul oluyor ayrıca esım de olıgosperm yanı sperm cok cok az çift taraflı problemımız...sızde sorun neydı gecmıste yazmıssındır ılla kı ama su an aklımda degıl tekrar soruluyor olabılır...

cnm karşılaştık şükür senle bende merak ediyodum senii.. çok sevindimmmm yumoşlarına :16::16::16::16::16:
inş hamile olduğunuda yazarsın buralara... cnm bişey sorcam opum olucakmış diyosun yaa o ney ?? cahilliğimin kusuruna bakma:17::17::17:

ben cvp vereyim dedim :1:
OPU : ilaç yardımıyla büyüyen yumurtaları anestesi verilerek yapılan toplama işine deniyor cicim zaten bişey hissetmiyorsun sonrası toplanan yumurtaların döllenmesini sağlıyorlar 2 yada 3 gün sonra oluşan embriyoyu transfer ediyorlar buda kolay muayene gibi sadece idrara sıkışık oluyorsun başkada bir sıkıntı yok koskoca 12 gün sonra da hamile olduğunu öğreniyorsun inşaallah:49::46:

kızlar böyle bir ruh hali olamaz. bir iniyorum bir çıkıyorum. valla tahammül edilebilecek gibi değilim. bi an çok mutlu, huzurlu ve umutluyum. 1 saat sonra bir bakıyorsun bezmiş, olumsuz, gıcık :))) kocam delirmezse iyi valla. çok uzattık biz bu süreci. baştan yapacaktık tüp bebek, yok onu bekle bunu bekle, şimdi alt üst oldu işte bünye.

kızlar, bu dönemde siz de kocalarınızla sürekli kavga ediyor musunuz? biz müthiş gerginiz. sürekli tartışma halinde olduğumuz için de birlikte de olmak istemiyorum tabi. böylece doğal yoldan hamile kalmak için son şansımızı da yitirmiş oluyoruz. bu şekilde moral bozukluğuyla tüp falan da tutmaz. valla daha da ertelemeye başlamalı mıyım diye düşünmeye başladım ben. ondan sonra paramız bitecek, bir daha tedavi için bekle de bekle. adam bu durumun içinde işini problem ediyor. işinden memnun değilmiş. nasıl ya? ha şimdi işten çık bu dönemde bir de parasızlık çekelim. ben bu dönem delirmezsem herhalde bir daha birşey olmam. sigarayı da bıraktım, hiç iyi olmadı valla.

Arkadaşlar bu kocişden birtek ben çekiyorum zannediyordum meğer herkez dertliymiş
Benimkide ilkinde çok heyecanlıydı sürekli beni destekliyodu şimdi hiç sormuyo bile
Olursa olur olmazsa olmaz bir tane var diyo Boşuna uğraşıyosun stress yapıyosun diyor
Tabi onca iğneyi ilacı o almıyor

Herkes kocadan dertlı aynı benım gıbı :1:
Benım delıde 2 gun ust uste nasıl sperm testı veecem dıye dusunuyor
o kadar ıgneyı bben yıorum sesım cıkmıor
kendının derdı de bu :))))))

bu tedavıde zaten yanımda goturmıcem kendısını
kendı ısımı kendım halledecem
gerek olmadıkca
rabbım sonumuzu hayır etsın ınsallah

kızlar şu söylediklerinizin hepsini toplayın alın beni... çıldırmak üzereyim tatile gittik orda bile bi sürü kavga ettik bi barıştık bi küstük... o kadar gerginim o kadar soğuk bomboşum... libido yerlerde yanına yaklaşmak istemediğim için doğal yoldan hamilelik gibi bi şansım yok beni hiç anlamıyor olmazsa olmaz diyerek güya baskı yapmıyor beni rahatlatmak için yapıyor ben çok alınganım o çok sinirli bi de bizim ş.dışı sorunumuz var sık sık şehir dışına çıkıyor mesela haftaya ameliyatım var ama eşim olmayabilir ben işten çık diyorum o çıkmıyo gibi gibi gibi... tüp bebeği konuşmak istemiyor bile sperm vermek zoruna gidiyor daha anlatamadım yukarda anlattıklarınızı katlaya bende düşünün psikologa gitmeyi düşündüm ama maddi olarak çok daha beter olacak diye gidemiyorum kendi kendime telkin etmeye çalışıyorum ama olmuyor olmuyor olmuyor....

ben cvp vereyim dedim :1:
OPU : ilaç yardımıyla büyüyen yumurtaları anestesi verilerek yapılan toplama işine deniyor cicim zaten bişey hissetmiyorsun sonrası toplanan yumurtaların döllenmesini sağlıyorlar 2 yada 3 gün sonra oluşan embriyoyu transfer ediyorlar buda kolay muayene gibi sadece idrara sıkışık oluyorsun başkada bir sıkıntı yok koskoca 12 gün sonra da hamile olduğunu öğreniyorsun inşaallah:49::46:

anladım cnm çok saol.. valla inş hepimiz öğreniriz bu mutlu haberi....

adetin 2.günü muayeneye gittiğimde tedavi için hazır olmadıgımı gorup yumurta durumuma gore verdı bu ılacları bana... rezerv sorunum var ve az sayıda folıkul oluyor ayrıca esım de olıgosperm yanı sperm cok cok az çift taraflı problemımız...sızde sorun neydı gecmıste yazmıssındır ılla kı ama su an aklımda degıl tekrar soruluyor olabılır...

yani dr hastaya göre veriyo anladığım doğru mu?? cnm benim eşimdede sperm azlığı var hızımız morfolojimzde düşük
artık çok çok yükselmeyeceği kanısına vardım bi an önce bişeler yapmak istiyorum tabii rabbim tedaviye başlamadan nasip eder belki diye az bi umut taşıyorum:26::26::26:
cnm sizin sperm kaç ne zamandır tedavi görüyosunuz...

kızlar herkesin bir derdi bir sıkıntısı var olmamasıda imkansız hepimizin yaşadıkları şeyler az çok aynı.... erkekleri hepsi aynı hiçbir zaman kadınları anlamayacaklar dümdüz adamlar herşeye yüzeysel bakıyorlar kadınlar gibi düşünemiyorlar o yüzden eşlerinizle gergin ortamlara girmemeye çalışın biliyorum çok zor olacak ama şunu bilinki bu tüp bebek tedavisi stresii kesinlikle kabul etmeyen bir tedavi yoksa sonuç hep negatif olur...kafanız rahat olmalı... yoksa hamile kalma şansı düşüyor...

ister sorun bizde olsun ister erkekte olsun tüm sıkıntıyı biz çekmiyormuyuz birde gereksiz sıkıntılarla canımızı sıkmayalım ki bebeklerimize kavuşabilelim

zannedersem hepimiz aynı düşüncedeyizdir "diğer insanlar gibi yattığın yerden coçuk sahibi ol, oh ne güzel " ama olmuyor uğraşıp anne olacağız ama bunun için sakin bir ruh haliii

Slm. Dr adetin 2.gunu hangi ilaclari verdi?? Bizimde cift tarafli bunye ignelere cvp vermedi diger tedavilerde hep 7-8 ve 4-5 tabesi bos cikiyo:((

anladım cnm çok saol.. valla inş hepimiz öğreniriz bu mutlu haberi....

Sinemcim cnm nasilsin ne zaman baskicakdiniz siz karar verdin mi yoksa ankaradan dondukten sonra mi karar verceksin. Ben umut tup le gorustum bugun tekrar cok afaki bir fitat sundular 6000.i buluyor birde embrio saklama isleminden de ayrica ucret aliniomus co-kultur falan ucrete tabiymis gurgan da otle degildi ta tek fiyat istedigin herseyi devucretsiz yapiolardi offf o orasi cok iyiydi de iste simdi sartlar elverissiz venim icin

yani dr hastaya göre veriyo anladığım doğru mu?? cnm benim eşimdede sperm azlığı var hızımız morfolojimzde düşük
artık çok çok yükselmeyeceği kanısına vardım bi an önce bişeler yapmak istiyorum tabii rabbim tedaviye başlamadan nasip eder belki diye az bi umut taşıyorum:26::26::26:
cnm sizin sperm kaç ne zamandır tedavi görüyosunuz...

Biz ilk nisanda başladık tedaviye eşimden dolayı, samsunda fakultede basladık, sperm sonucu total progresif motil değerler 100 bın ve 72 bın cıktı, sayı çok azolunca veya 0 olunca genetık test ıstıyorlar onu yaptırdık sonucun cıkması 1 ayı buldu hazıranda gıttık tekrar baslamak ıstıyordum ama kıstler vardı o zaman dogum kontrol hapıyla basladım ıste sonrası da rezerv sorunu ılaclar vs yanı benden dolayı beklıyoruz su an kadın faktoru cok onemlıymıs...yaklasık 1 yıllık evlıyım 33 yasımdayım. senın de ılk olacak herhalde sende sorun yoksa baslarsın canım hemen...

Back