eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

Kizlar aramizda sigara kullanan var mi ben lullaniyorum en fazla 1gun icmeden durabiliyorum

ben 2 sene boyunca içmemiştim bebek planım olduğu için. ama tüp bebek tedavisi yapmamız gerektiğini öğtrendiğimde yeniden başladım. tedaviye 1 ay kala, geçen hafta yeniden bıraktım. içmiyorum şimdi.

iyi geceler kızlarrr
bende 2 yıl 3 aydır bekliyorum kuzucuğumu...eylülde inşallah tüp bebeğe başlıyoruz tam tarih belli değil ama...
bugün folik asit ve doğum kontrol hapına başladım..benimki uzun protokol olacakmış...
benide listeye eklerseniz sevinirim
28 yaşındayım-- bu ilk tüp bebek deneyişim -- kayseri tüp bebek merkezinde yaptırcam --ileri hızlı sperm azlığı sorunumuz var ---eyllülde başlıcaz inşallah
adım melis kızlar...heyecanlarımızı yaşadıklarımızı burada paylaşmak çok güzel..güzel bir sayfa olmuş teşekkürler mirage

kizlar gunaydin bende bugun adet oldum ve yarin kayseriye gidiyorum hayirlisiyla tedaviye basliyoruz rabbim hepimizin yar ve yardimcisi olsun insallah hic bir sorun cikmadan hersey yolunda gider...

Son düzenleme:
Olumsuz tup deneyimlerinin nedeni herkeste farklidir tabii, diyelim ki hersey normal erkekten iyi sperm kadindan saglikli yumurta alindi endometrium kalinligi normal anne adayi sigara kullanmio transfer sonrasi kendine dikkat etti hersey perfect ama yine olmuyor, o zaman sunu mutlaka burdaki arkadaslar denesin ve klinikten istesinler. YARDIMCi YUVALAMA TEkNIGI .. Bu teknik; embrio gelisimini tamamladiktan sonra rahime transfer edilir, takriben 3gun icinde embrio yumurtanin zarini yirtmaya ve rahime yerlesmeye calisir. Bu islem transferden sonraki en onemli islemmis. Bazen embrio yumurta yazini yirtamadigi icin tutunma saglanamiyor.iste bu yardimci yuvalama teknigi ile, yumurtanin disindaki zar lazer yardimiyla inceltilerek embrionun rahime yerlestirmesi kolaylastiriliyir. Basari sansini da oldukca etkiliyor arkadaslar.

Sigarayi birakamayanlar::::!!!!!!!!!!! Ciddiye alin ve mutlaka deneyin transferden sonra ivilen sigara kan skisindan tutunda rahim ici kasilmalarina kadar etkili bir olaydir.. Blben de tiryaki ve buyuk bir sevkle iciyorum sigarayi gecen transferimde sigarayi birakmayi basardim ustelik2hafta da, 2-3ay hiccc agzima bile surmedim canim istemedi. Saglik bakanliginin verdigi bir ilac sayesinde fakat susn bu ilaci devlet karsilamiyor. Champix bunun adi 2 hafta kullanmaniz yeterli kizlar kullanip birakmayan yokkk bilimsel olarak da kanitlanmistir.. Umarim faydali bilgiler vermisimdir.

bu sayfa sizlerle güzel şekerim. hoş geldin ve iyi şanslar...

kizlar gunaydin bende bugun adet oldum ve yarin kayseriye gidiyorum hayirlisiyla tedaviye basliyoruz rabbim hepimizin yar ve yardimcisi olsun insallah hic bir sorun cikmadan hersey yolunda gider...

Allah beraberinde olsun ebrulicim. ikinci kişimizsin. İnşallah herşey yolunda gider. gönlünü ferah tutmaya çalış. hep pozitif ol.

Yardımcı üreme teknikleri tüp bebeğe VİRÜSbaşvuran çiftlerin yarısından fazlasında cenin (embryo) gelişmesine rağmen gebelik olmamaktadır. Döllenme olmasına rağmen gebelik oluşmamasının kaynağı muhtemelen bu embriyonun rahime yerleşme safhasındadır: Embriyonun rahim içine yerleştirilmesini takiben değişik olaylar oluşmaktadır. İlk olarak embriyo bölünmeye ve büyümeye devam etmekte belli bir boya erişince kendisini çevreleyen zarı (zona pellusida) yırtarak endometrium olarak adlandırılan rahim içindeki dokunun derinliklerine yerleşerek büyümesine burada devam etmekte ,belli bir boya erişince kendisini çevreleyen zarı (zona pellusida) yırtarak endometrium olarak adlandırılan rahim içindeki dokunun derinliklerine yerleşerek büyümesine burada devam etmektedir.

Uzmanların görüşüne göre, tüp bebek tedavisinde gebeliğin oluşmamasının en önemli nedenini embriyonun bu zarı yırtarak dışarıya çıkamaması ve dolayısı ile rahim duvarına yerleşememesidir. Bu problemi çözmek için embriyoyu, çevreleyen bu zarda tüp bebek transfer işlemi öncesi kimyasal veya mekanik yöntemlerle küçük bir delik açılarak embriyonun bu zarı yırtması ve rahim duvarına yerleşmesi sağlanmaktadır. Yapılan bilimsel çalışmalar destekli yuvalama sistemi yöntemiyle gebelik oranlarında hissedilir bir yükselme olduğunu göstermektedir.: İlk olarak embriyo mikroskopik bir tüp yardımı ile duvarından emilerek sabitleştirilmekte, daha sonra yine mikroskobik bir iğne ile embriyo duvarından teğet geçilerek iki noktada delik açılmaktadır(Son zamanlarda bu işlem lazer ile yapılmaktadır). Embriyo rahim içinde büyümesine devam ederken zayıf olan bu noktalarda zarını delebilmektedir

slm kızlar benim bi sorunum var şimdi ben buay tedaviye başlıcaktım yanlız histeroskopi dendi bana olduk bitti tedavi gelecek aya kaldı ama doktor lazerle rahim üst kısmını çizdiğini ve vücudun gebeliğe hazırlanması için bunu yaptığını söyledi bide bana bi ilaç(adını yazmıyorum yasakmı bilmiyorum)ve folik asit verdi ama o ilaç benim içimi dışıma çıkarıyo 1 haftada yemeden içmeden kesildim ama okuduklarıma göre ilaç rahimi ve yumurtalığı besliyomuş ondan verdi diye tahmin ediyorum artık ilacın adı bile yetiyo benle aynı durumda olan varmı hala kafama yatmadı çizilme işlemine çünkü :18:

slm kızlar benim bi sorunum var şimdi ben buay tedaviye başlıcaktım yanlız histeroskopi dendi bana olduk bitti tedavi gelecek aya kaldı ama doktor lazerle rahim üst kısmını çizdiğini ve vücudun gebeliğe hazırlanması için bunu yaptığını söyledi bide bana bi ilaç(adını yazmıyorum yasakmı bilmiyorum)ve folik asit verdi ama o ilaç benim içimi dışıma çıkarıyo 1 haftada yemeden içmeden kesildim ama okuduklarıma göre ilaç rahimi ve yumurtalığı besliyomuş ondan verdi diye tahmin ediyorum artık ilacın adı bile yetiyo benle aynı durumda olan varmı hala kafama yatmadı çizilme işlemine çünkü :18:

canım hiç bildiğim birşey değil ama doktoruna ne kadar güvendiğinle ilgili biraz da.

ilaç beni mahvetti demiştim yazdıklarımı çift yayınlıyom türkçemden utandım valla

canım hiç bildiğim birşey değil ama doktoruna ne kadar güvendiğinle ilgili biraz da.

doktoruma güveniyorum bilmiyorum ama ona karşı bi güvenim var bende hiç duymamıştım böyle bişeyi zaten o anestezi ile anlamadımda ne dediğini eşim saolsun baya bi dil döktü anlatana dek bana bu ara yumurtlama zamanım benim sanki ora zonkluyo gibi geliyo bana yada embriyoyu orayamı transfer edecek anlamakta zorlandım valla bi danışım dedim galiba en iyisi doktoruma güvenmek ona teslimim valla en iyisini o bilir

benim rahim filmimde polip çıkmıştı. doktorum bana demişti ki normalde belki dokunmazdım bu poliplere ama tüp bebek için rahmin dört dörtlük olmasına ihtiyacımız var onun için alacağız demişti. sendeki de böyle birşey mi acaba? ufak bir pürüz varsa rahim duvarında onu düzeltecektir falan gibi birşey. embryionun o kısmına tutunmasıyla ilgili birşey değildir ama, onla alakası olduğunu sanmıyorum.

Bene histeroskipi oldum, senin gibi cizikler atildi hatta vedeoya cekmisler cd sini verdiler, vucudu gebelige hazirlamak icin yapiliyor korkma o diger ilacin adini verebilirsin herkes kullandigi ilaci markasina kadarverio ticari amac gutmedigimz icin sorun yok

arkadaşlar merhaba, kusura bakmayın rahatsız ediyorum.
Benimde elimde hiç açılmamış ilaçlar var İzmirdeki doktorla başladıgımız tedavim iptal oldu yeni tüp bebek tedavim istanbulda başka doktorla ve gonal f ile yapılacak isteyen arkadaşlara uygun fiyata verebilirim aklınızda olsun özelden ulaşabilirsiniz.
puregon 300 1kt
menagon 1kt
purogestan tablet 2 kt

kızlaaaaaaaaaaaaaar durgun dönem yerını heyecana bırakmaya basladı:) ben adet oldum bıtımınde hıtereskopı..inşallah sorun cıkmazsa 20 eylul gıbı tedavı surecı baslıyor ınsallah:) aramızda tedavıye baslamıs olanlar da var sanırım..mirage cın hazırladıgı tablonun sonuc kısmında hep hamıle yazısını gormek dılegıyle:) dolup taşalım ıkızlerle ınsallah:)

inşallah canım inşallahhh. ya bu arada ben bişey sorcam, aranızda benden başka tek embriyo transferi yaptıracak olan yok mu? bi ben miyim bu gariban? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…