eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

canım bence söylenmemeli, yani biz söylemiyeceğiz, neden çünkü bizim toplumumuz tüp bebele hamile kalanı ezik görüyor, o tedavide olmak bile acımaları için yeterli, bir de beklenti oluşacak, sanki tüp kesinmiş gibi .....off yani ben söylemiycem..
dua konusunda 100 ayetelkürsüyü alaBilirim diyenlere bölüştürelim bence ..
arkadaşlar herşeyi bir kenara bırakın söylemediğinizde üzerinizdeki baskı azalıyor. kendi adıma söyleyim insanların sürekli sorması ve beklemesi beni geriyor. en azından kendi kendime yaşarım diye düşündüm ve kesinlikle daha rahat ettim. üzüldümse de iki günde toparladım. herkes üzülünce herkesle ayrı ayrı dertleş falan yoruyor. birde insanların acıyarak bakmasına dayanamıyorum. erkeklerden zaten konuyu bizim kadar anlamalarını bekleyemeyiz. yaşayan bilir. ama kesinlikle doktorum insanın kendini iyi hissetmesini ve pozitif düşünmesini tedavi sürecinde bir artı olduğunu söyledi. o nedenle ben elimden geldiğince pozitif olmaya ve kafaya takmamaya çalışıyorum

kız ne güzel demişsin hazırlan geliyo diye bende gözümü yumdum geldi mi geldi mi diye söylüyom:KK66:)))

arkadaşım Allah yardımcın olsun herşey yolunda gidecek sen iyi düşün ve Allaha güven, teslim ol rahat olmaya çalış onu sev inşallah hep senle beraber olacak bundan sonra :) zor ama stres olmamaya çalış seni tanımıyorum ama senin için dua ederim. bu arada dua isim söylenerek edilir ya nick kullanarak dua olur mu hocam :) ??

Polikistiloverken ve yumurtlama yokken nasıl sebepsiz infertilite denildi? ne alaka?

polikisitkovein tedavi edildi mi? Ayrıca yumrutlama niye yok? Bununla ilgili bir araştırma yapıldı mı? HSG filmi falan? Sonra histereskopi? Bence bunları hemen yaptır. Bir de yumurtalık rezervini kontrol testi olan AMH testini yaptır. Bu sana 2. çocuk için vaktin hatta 1. için ne kadar vaktin olduğu hakkınd abilgi verir ve en onemlisi eşini kontrol ettir. valla benim tup bebek merkezinde gordugum butun hanımların eşlerinde problem vardı. Erkek problemi buyuk sorun. Benim eşimde her şey normal ama ileri hızlı sperm yok. Doktorlar olur diyorlar ama 2 sene geçti. Bize de once sebepsiz infertilite dendi. Sade boş laflar. Boşuna zaman kaybettirdiler.

polikistik overim tedavi edilmedi.tedavi için yasmin dogum kontrol verilmişti ama aksine adet düzensizliği yaptı bıraktırdı doktor bu yuüzden öylece kaldı.dr bebeği cok istediğim için olmadığını söyledi ve hastaneye gelme dedi.biraz kendi haline bırakmalıymışım stres yaptıgından olmuyor dedi annemle kayınvalidemde bunu duyunca her kalktıgımda oturttular beni zaman diyerekten.ama iyice hastalandım sterse girdim yani ben.birşeyin yok diyorlar ama yumurtlama sıfır diyor düzensiz diyor sana mucize lazım diyor bebek olmaz senin kesinlikle diyor üstüne üstlük birde düşük yaptın diyor bende bir muammada kaldım.29 yasındayım milletin ilk gebelik haberlerini alırken şimdi 2. bebeklerinin haberlerini almaya basladım.insan mutlu olsada haberlerle ben niye sağlıksızım diyorum.böylelikle 10 ay geçirdim şimdi kızıyorum kendime neden onların lafını dinledim diye.ama şimdi kafaya koydum.o dediğin testlere girmedim dr gerek yok senin birşeyin yok dedi çünkü.üstelik kendi annem o özel hastanede hemşire ama o da dr gibi düşündü.şimdi hepside acaba demeye başladı.ama oynadılar resmen benimle.kendi annem bile stres dedi abartıyorsun dedi.belki benim tüp bebeklik işim yoktur aşılamaylada ama tüp bebek merkezine gidip bunların önünde bir tedaviye girmek istiyorum.(testlerin isimleri var büyük harflerle ama kaldırdıgım için bakamadım daha dogrusu )

belim ve kasıklarımda ağrı var. yaklaşık 1 aydır boyle. adetle de duzelmedi. uşutuyorummu yoksa bir sorunmu var bilmiyorum. hava da sıcak cam açık terli yatoyruz. yarın fırsat bulursam doktora gidecegim ya da pazartesi.

Son düzenleme:
lh en az fsh ın 2 katı olmalı pko demek için,bence senin değerlerde sorun yok
ama mesela benim bütün hormonal değerlerim normal,çok çok iyi hatta ,gecikmem yok ,tüylenme yok ama ultrason görüntülerine göre pko yum ,sadece değerler değil usg ile de değerlendiriyolar,gecikme tüylenme bi çok şey değerlendiriliyo

kızlar ben geldim....
doktor ekimde aşılamaya karar verdi, şaşkınım bu ay ve eylülde kendiniz deneyin dedi, tüpü erteledi anlamadım gitti...
eşimin değerleri artmış çok sevindimmm çok şükür Rabbime...

bu arada kızlar sağlıksızım diye düşünmeyin, çok şükür halimize, Allah daha büyük dert vermesin...

Herkese merhaba, sizi unuttuğumu sanmayın, hergün takip ediyorum sizi.Ama şimdilik yazacak pek bişeyim yok.Benim durumum kesinleşemedi bir türlü.Son adet tarihim ve kesenin boyutu uymuyor.Dr. kesenin 1 hafta kadar geriden geldiğini söyledi.Büyük ihtimal geç döllenme olmuş dedi.Benim önceki ay tüp denemem olduğundan ne zaman yumurtladım bilemiyorum.Belkide dr.un dediği gibi geç yumurtlamışımdır.Haftaya salı kalp atışlarını görürsek sorun yok dedi.Yani bende sizin gibi beklemedeyim ve çoookkk sıkıldım.Üstüne birde sıcaklar iyice mahvetti beni.Psikolojim bozuldu resmen.Yarın randevu aldım terapistime gideceğim.Umarım biraz toparlar beni. Sizlerde bekliyorsunuz biliyorum ama inşallah Allah sabrınızın sonucunu sağlıklı evlatlarla ödüllendirecek...Hep yazmasamda, hep dualarımdasınız.

kızlar dualarınıza beni de katın....bugün transferimin 6.cı günü ama gögüslerde hiçbir belirti yok:KK43:((( sizce bu normal mi???bu arda bu ikinci tüp bebek denemem..

canım Allah yüzünü güldüsün inşallah 9 ay sonra kucağında görmeyi nasip etsin...
gögüslere takılma, hi bir belirtisi olmayan da oluyor.. benim kaybettiğim bebeğime hamileliğimde gögüs agrım adetim geçtiği günlerde başlamıştı ağrı değil acıma şeklinde idi... zaten ancak kan testine kadar zamanın var, yani o zamana kadar bir belirti olmaz bence....

Herkese merhaba, sizi unuttuğumu sanmayın, hergün takip ediyorum sizi.Ama şimdilik yazacak pek bişeyim yok.Benim durumum kesinleşemedi bir türlü.Son adet tarihim ve kesenin boyutu uymuyor.Dr. kesenin 1 hafta kadar geriden geldiğini söyledi.Büyük ihtimal geç döllenme olmuş dedi.Benim önceki ay tüp denemem olduğundan ne zaman yumurtladım bilemiyorum.Belkide dr.un dediği gibi geç yumurtlamışımdır.Haftaya salı kalp atışlarını görürsek sorun yok dedi.Yani bende sizin gibi beklemedeyim ve çoookkk sıkıldım.Üstüne birde sıcaklar iyice mahvetti beni.Psikolojim bozuldu resmen.Yarın randevu aldım terapistime gideceğim.Umarım biraz toparlar beni. Sizlerde bekliyorsunuz biliyorum ama inşallah Allah sabrınızın sonucunu sağlıklı evlatlarla ödüllendirecek...Hep yazmasamda, hep dualarımdasınız.

sen hamile misin :nazar:
ne güzelll, maşallah canım hiç merak etme, kardeşimin de geç döllenme hatta bebek iki hafta geriden geliyor, sonra o açığı kapatıyorlar..Sağ salim inşallah...

kızlar ben geldim....
doktor ekimde aşılamaya karar verdi, şaşkınım bu ay ve eylülde kendiniz deneyin dedi, tüpü erteledi anlamadım gitti...
eşimin değerleri artmış çok sevindimmm çok şükür Rabbime...

bu arada kızlar sağlıksızım diye düşünmeyin, çok şükür halimize, Allah daha büyük dert vermesin...

hoşgeldin skyline hakkında hayırlısı olsun belki eşinin değerleri yükseldiği için tüpü ertelemiştir...tabi çok şükür halimize canım Allah dermansız dert vermesin kimseye...bende doktordaydım bugün cuma günü histeroskopi yapılacak banada birazcık korkumu heycan mı bilmiyorum içim bi tuhaf:18::18:

sen hamile misin :nazar:
ne güzelll, maşallah canım hiç merak etme, kardeşimin de geç döllenme hatta bebek iki hafta geriden geliyor, sonra o açığı kapatıyorlar..Sağ salim inşallah...

evet şu an tıbben hamileyim :)) Mirage bu sayfayı ilk açtığında bende ekimde tüp yaptıracağımı yazmıştım.Sağolsun benide listeye almıştı.Ama ben beklerken hamile kalmışım.Büyük Allahımın mucizesi işte.Dr.a her gidişimde kese görmekten çok sıkıldım artık(Eskiden olsa ahhh bir keseyi görsem diye dua ederdim herhalde) İnşallah geç döllenmedir benimkide kardeşinin gibi. Kardeşinde sağlıkla alsın bebeğini kucağına inşallah. Sana dr. aşılama demiş sanırım.Herşeyde bir hayır var ben yürekten inanıyorum buna.Tüp bebek maddi manevi daha yorucu.İnşallah bebeğin aşılamayla gelir çok uğraştırmaz.Ama gelmezsede sakın üzülme.Allah en güzel en hayırlı zamanda verecektir evladını sana.Bunu unutma...

Selam Aysma, sen yazarken ben de sizlere yazıyordum sanırım.İdare ediyorum şimdilik,Allaha şükür. Sen nasılsın?

bende iyi sayılırım canım gecikmeli regl oldum bu ay tedaviden önce son kez muayene için kontrole gittim birazda benim isteğimle histeroskopi olucam cuma günü bakalım umarım her şey yolundadır yumurtalık rezervim iyiymiş buna sevindim ama operasyon için stresliyimm:18::KK17::18:

bende iyi sayılırım canım gecikmeli regl oldum bu ay tedaviden önce son kez muayene için kontrole gittim birazda benim isteğimle histeroskopi olucam cuma günü bakalım umarım her şey yolundadır yumurtalık rezervim iyiymiş buna sevindim ama operasyon için stresliyimm:18::KK17::18:

Histeroskopi olman çok iyi olmuş.Yani olacak olman:) rahim filmi her zaman yeterli sonuç vermiyor.Rahmin içini yakından görmeleri daha iyi diye düşünüyorum. İnşallah herşey iyi gider. Rezervini iyi olmasına da çok sevindim.Küçük bir operasyon olsada yine de insan tedirgin olur çok normal.Ama sonucunda bebeğine biraz daha yaklaşacağını düşünerek biraz rahatlatabilirsin belki kendini. Bende çok kaygılıyımdır.Rahim filmine giderken bile sakinleştirici içip gitmiştim:)) Şimdiden geçmiş olsun.Umarım rahat geçer cuma günkü operasyonun..

Histeroskopi olman çok iyi olmuş.Yani olacak olman:) rahim filmi her zaman yeterli sonuç vermiyor.Rahmin içini yakından görmeleri daha iyi diye düşünüyorum. İnşallah herşey iyi gider. Rezervini iyi olmasına da çok sevindim.Küçük bir operasyon olsada yine de insan tedirgin olur çok normal.Ama sonucunda bebeğine biraz daha yaklaşacağını düşünerek biraz rahatlatabilirsin belki kendini. Bende çok kaygılıyımdır.Rahim filmine giderken bile sakinleştirici içip gitmiştim:)) Şimdiden geçmiş olsun.Umarım rahat geçer cuma günkü operasyonun..

evet rahimin içini yakından görmeleri bencede iyi olacak inşallah en azından benim içim rahatlıyacak tabii herşey güzel görünürse:))bebeğime yaklaştığımı hissetmek bile beni çok heycanlandırıyor inan bana acı sızı pek umrumda değil:KK43:inşallah sende salı günü pıt pıtları duyacaksın mete beye mi gidiyosun hala yoksa değiştirdin mi daktırı:KK16:

canım cok gencsin ne güzel maşallah ,şanslısın .rahimde perde varken t.bebek ilk defa duydum .buarada rahimde perde oldugu hsg de mi anlaşilmiştı?

evet hsg de anlasildi...aslinda rahimde perde olmasi hamile kalmaya engel degil ama dusuk ve erken doguma neden oluyor

evet rahimin içini yakından görmeleri bencede iyi olacak inşallah en azından benim içim rahatlıyacak tabii herşey güzel görünürse:))bebeğime yaklaştığımı hissetmek bile beni çok heycanlandırıyor inan bana acı sızı pek umrumda değil:KK43:inşallah sende salı günü pıt pıtları duyacaksın mete beye mi gidiyosun hala yoksa değiştirdin mi daktırı:KK16:

Mete beye 2 kere gittim.Mete bey titiz ve ilgili bir dr.Ama her iki gidişimde de beni çok endişelendirip yolladı.Hep düşük riski var dedi.Bir sürü iğne verdi.2. gidişimde kesede sorun olduğunu ve kaybedebileceğimizi söyledi. Moralim çok bozuldu.Açıkçası kürtaja hazırladım kendimi.Sonra eşimle ege ünv.de prof. olan bir dr.dan randevu alıp gittik.O da geç döllenme ihtimali üzerinde durdu.Kesede hiç bir problem olmadığını küçük olduğu için diğer dr. un o şekilde değerlendirdiğini söyledi.Sanırım mete bey geç döllenme ihtimali üzerinde durmadığından kesenin gelişmesinin yavaş olduğunu düşündü. Neyse mete beyin verdiği iğnelerin dozunu çok fazla buldu.Bunun kanamaya bile yol açabileceğini söyledi.Progestan iğneyi fazla buldu.Çünkü jelde vermişti aynı zamanda vs... Çok uzun yazdım sanırım.Yani bu prof. daha güven verdi bana.Zaten riskli gebeliklerde uzmanmış.Daha iyimser olması da etkiledi sanırım:)) onunla devam edeceğim şimdilik.

ne alaka ya. Bunlar nasıl doktor!!! Ben Ege'de oldum histeroskopimi. Prof Erol Tavmergen'le bizzat goruştum. Herhangi bir yapışıklıga neden olmaz. herhangi bir sorun yaratmaz dedi bana. Bende ne hamile kaldım ne de dolayısıyla doğum yaptım. Benim rahimde kalınlaşma oldugundan histeroskopi sırasında kurtaj yapılartak rahim inceltildi. Bence doktorun çok hatalı davranmış

haklisin canim doktorlara guvenim kalmadi artik ilk basta bana riskli demesi aklimi karistirdi oyle birsey soylemeseydi ben once ameliyat olurdum tabiki isleri gucleri para ben hamile kalmisim dusuk yapmisim umurlarinda degil o acilari ben yasadim

X