- 1 Aralık 2009
- 4.335
- 1.274
- 173
çok incesin saol canım varsa imkanın yap tabi bohçanı adetleri yapmak güzel ama ben kimseye bi iğne bile bohça yapmadım.maddi olarak sarsardı beni
Günaydın kızlar :) eylül ayına girdik, artık heyecan ve stres katsayısı ikiye katlandı :) cumartesi günü kınam, pazartesi günü de düğünüm olacak hayırlısıyla, bugün ile birlikte tam bir hafta kaldıdüğün günü olabilecek ufak aksiliklere karşı yanıma küçük bir çanta yaptırmayı düşünüyorum, muhtemelen kız kardeşim ilgilenecek o işlerle. İnternette biraz araştırdım, gözümden kaçabilecek bişey olmasın diye, bir faydası olur düşüncesiyle bu yazıyı sizinle de paylaşmak istedim.
Gelinin acil durum çantasında olması gerekenler!
İşte size acil durumlar için hazırladığım “özel gelin çantası”. Bu da nereden çıktı şimdi demeyin ve olabilecek her türlü aksiliğe karşı önleminizi alın! İçinde düğün gecesi acilen ihtiyacınız olabilecek her şeyi bulabilirsiniz.Çantayı düğün mekânındaki gelin odasına koyabilirsiniz. Çantanın sorumluluğunu yakın bir arkadaşınıza veya akrabanıza verebilirsiniz. Çantayı düğüne getirmek ve düğünden sonra eve götürmek, bu yakınınızın görevi olmalıdır.
Ben ihtiyacınız olabilecek her şeyi ekledim, ama aklınıza gelen başka detaylar varsa unutmadan not ederek hemen çantanıza eklemelisiniz.
Güzellik İçin
Yüz pudrası
El kremi, ıslak mendil
Selpak mendil
O akşam için kullanılan renklerde makyaj malzemeleri
Bebe pudrası (gelinliğinizde oluşabilecek lekeler için birebirdir- sadece lekenin üzerine su sürüp pudrayla kaplamanız yeterli.)
Makyaj temizleme mendilleri (hem yüzünüz hem de gerekirse elbiseniz için)
Deodorant
O gece için seçtiğiniz parfümünüz
O gece sürülen tonda ojeniz ve aseton
Küçük bir havlu (makyajınızı tazelerken boynunuza koyarsanız gelinliğinizin leke olmasını önlersiniz)
Saç kurutma makinesi (saçınız için değil, çıkardığınız lekeleri kurutmak için!)
Jöle ve saç spreyi
Tarak veya fırça (damadın ihtiyacı olabilir)
10-15 tane tel toka
Sağlık İçin
Ağrı kesici- ateş düşürücü
Sakinleştirici
Mideniz için anti-asit tabletleri
Alerji ilacı
Grip veya nezle ilacı
Kullanıyorsanız sizin veya sevgili damadın reçeteli ilacı
Aspirin
Yara bandı
Boğaz pastili
Kolonyalı mendil
Tampon ya da hijyenik ped
Lens suyu ve bir çift yedek lens
Pratik Gereçler
Toplu iğne
Yedek küpe arkaları (küpenizin arkası düşerse kullanmak için)
Damat için yedek düğme
Düz tabanlı ayakkabı (giydiğiniz ayakkabı vurursa ya da ayağınız şişerse giymek için)
Ütü
O gece giydiğiniz renkte fazladan bir ince çorap
Olası sökükler için küçük dikiş seti ve çengelli iğne
Duvağınızda son anda oluşabilecek yırtılmalar için şeffaf selo-bant
Küçük makas
Törpü
Alıntıdır.
Hazırlayan: Meltem Öksüm
valla canım ben de abartmayacağım... olduğu kadar.. sadece cancağızımınkine özenirim o kadar..
Senin de ne kadar az kalmış canım..Hadi Allah yardımcın olsun inşallah..
Bu arada bu çanta çok abartılı geldi bana.. Ben el kesemin içine ağrı kesici atmayı düşünüyorum bir tek..
Bir de nişanlıma dedim, arabada redbull tut dedimçünkü bizim koşturma sabah başlayacak öğleden sonra 14:45 nikah, sonra 19 düğün... ayakta durabilmek için bi sabah, bi düğüne giderken içmek için arabada bulundur dedim makyajı da belki ruj gibi bişey bulundurabilirim yanımda, o da düğüne giderken sürmek için, yoksa diğer kısımlara dokunmam herhalde..
Bunlar için küçük bi valiz lazım
Uuuu hepsini alırsak cidden küçük bir valiz lazım :) ben de bir ağrı kesici, ayakkabıların vurmasına karşı bir yara bandı, lens solüsyonum vs önemli şeyleri alacağım zaten kız kardeşim ilgilenir bu işlerle. Unutabileceğim bişey olursa diyip, internetten bakındım biraz, herkesin bu listenin içinden aklına gelmeyen ama lazım olabileceğini düşündüğü bir şey olur da yanında bulundurmak ister diyerek paylaşayım dedim
Uuuu hepsini alırsak cidden küçük bir valiz lazım :) ben de bir ağrı kesici, ayakkabıların vurmasına karşı bir yara bandı, lens solüsyonum vs önemli şeyleri alacağım zaten kız kardeşim ilgilenir bu işlerle. Unutabileceğim bişey olursa diyip, internetten bakındım biraz, herkesin bu listenin içinden aklına gelmeyen ama lazım olabileceğini düşündüğü bir şey olur da yanında bulundurmak ister diyerek paylaşayım dedim
Kınaya 5 nikaha 7 gün kala.. ben üzüntülü durgun heyecanlı içim bi tuhaf çok tuhaf.. nikah akşamına saklıyorum kendimi kopmak içn
canım ben kocaelindeyim
canım ben modeli beğendim.
şaka gibi kızlar bu perşembe kınam cumartesi düğünüm var ve pazar bodrumdayımmm
hayırlı olsun canım darısı başımızaaaakızlar bugun nikahım kıyıldı ne enteresan duygular bunlar yaaa
ne ruhsuz,hissiz hatun oldum ben ya benimki de yakın zamanda kıyıldı ama hiç bir fark hissetmiyorumÖnüne gelende soruyor zaten evli olmak nasılmış diye...Ne biliyim bir fark yok desem ne olur ki
şaka gibi kızlar bu perşembe kınam cumartesi düğünüm var ve pazar bodrumdayımmm
slm kızlaaarrrrrrr nasılsınız
selam canım valla ben çok yorgunum sanırım bu koşturmaya daha fazla dayanamıcam yaaabiran önce bitsede kurtulsak diye bakıyorum artık
benım de pazar düğünüm var açıkhavada olcak ve hava bozuyo moral olarak yerlerdeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?