• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lekeler, Çiller Expigment krem kullanp sonu alanlar paylaabilir mi?

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
Ne yapacağımı sastırm vallah, yakında düğünüm var ve koltuk altımdaki karartı cok rahatsız ediyor beni..
Uygulamalara da korkuyorum.. İnternetten alacagım ürünlere de pek güvenemiyorum..
Geçen gün eczaneye gittim "bepanten" almak için, eczanedeki bayan işe yaramayacağını kendisi de o sorunları yasadıgını söyledi.. Ne yapacağımı bilemedim..

Kullanan bilen varsa lütfen msj atsın, özel mesajda atabilirsiniz..

Expigment kullanmalı mıyım, Star white krem var almalımıyım bilemedim!

Rica ediyorum, yardımcı olun..

Ben yüzüme 3 gün exp. denedim, ilk 10 gün kıpkırmızı elmacık kemiklerim oldu. Sonra sertleşmiş deri ve yer yer daha önce olmayan lekeler varoldu. Herhalde 15-20 gün oldu ama eski ve yeni lekelerim duruyor. Bazı yerler soyulduğu için beyaz renk oldu lekelerin iç kısmında. Yani yüzüm 3 renge sahip, beyaz, kırmızı, kahverengi:(

Ben yüzüme 3 gün exp. denedim, ilk 10 gün kıpkırmızı elmacık kemiklerim oldu. Sonra sertleşmiş deri ve yer yer daha önce olmayan lekeler varoldu. Herhalde 15-20 gün oldu ama eski ve yeni lekelerim duruyor. Bazı yerler soyulduğu için beyaz renk oldu lekelerin iç kısmında. Yani yüzüm 3 renge sahip, beyaz, kırmızı, kahverengi:(

:( kötü olmus.. Dün Bepanten'i aldım, alnımı sirle aldırmıstım bir sürü sivilce olmustu kıpkırmızı nar gibiydi, sadece bi aksam sürdüm 4/3'ü gitti resmen sadece büyük sivilceler kaldı. O kırmızılıklardan eser kalmadı..
koltuk altıma da uyguluyorum, umarım işe yarar ve söyle bir kadar aldım KESİNLİKLE ve KESİNLİKLE SİR AĞDA KULLANMAYACAĞIM! Koltuk altımı ve bikini bölgemi mahvetti. özellikle bikini bölgem hassas olduğu için parçaladılar beni! ağda uygulayacağım artık, bezdim valla!

Ben dermatolog yönlendirmesiyle expigment ve hipokort krem karışımını koltukaltım için uyguladım bir hafta sonra kıpkırmızı oldu oranın derisi büzüştü böyle sanki yanmış gibi. Şimdi de zeytinyağı sürdüm yanıklara çok iyi geliyor ama yine de korkuyorum orası öyle mi kalır ki çok çirkin oldu!! :18:

Egzamalarım için dr. excipial lipo verdi geçmedi tekrardan gideceğim dr. ama bir şey fark ettim leke görüntüsünü hafifletti bende kararma yapan yerlere sürdüm açtı biraz ...

arkadaşlar burada yazdıklarınızdan sonra bu kremi aldım, çok ufak bir lekenin üzerine kullandım. ertesi gün bir baktım sürdüğüm yer kapkara, neye uğradığımı şaşırdım. geçmez diye çok korktum ama belli bir zaman sonra geçti. bir daha da kullandım kremi, Allah korusun

ben birgün çay içerken ağzımı bulamadım ve yeni doldurulmuş çayı resmen çeneme boca etmiş bulundum :) sonuç; dökülen yerler su topladı sonrasında karardı, doğumdan sonra doktor bir krem vermişti c..tubex sürdüm çeneme boynuma göğsüme hiç işe yaramadı, sonra burda gördüm expigmenti hemen akşamına aldım %4 lük çok az bir kullanımda hepsini soyarak geçirdi. beni çoook mutlu etti :)

Cumartesi gününden beri kullanıyorum ve kızarma olmaya başladı daha yeni yeni, omzumda kullandım ama ben ve sankii azaldı gibi mutluyum :))

ben de kullandım arkadaşlar.benim yüzümde soyulma,yanma yada kızarma olmadı.düzenli kullanınca etkisini görmeye başlamıştım ama benimde kötü bi huyum var bişeye çok hevesle başlıyorum sonra ya unutuyorum yada vaktim olmuyo.ben beğendim.gerisi size kalmış.:30::34::72:

Kullanan bayanlara bir sorum olacak:

Koltuk altı kararması için, %2 mi yoksa %4'ü mü önerirsiniz, ve ilave krem de kullanmak gerekiyor mu?

Bu kremin işe yaracağını hiç ama hiç düşünmemiştim.2-3 ay kadar önce umutsuz olarak tekrar sürmeye başladım geceleri.Şimdi neredeyse hepsi geçti çillerimin.İnanamadım ama gerçek.Anneme sordum geçtimi biraz diye evet kalmadı neredeyse dedi:62:Kuzenime sordum aa hepsi geçmiş dedi onada önerdim.Expigment %4 kullanıyorum.Daha sonra lazer tedavisine gidip kökten halledeceğim bu işi:32:

kızlar dün eczacıya lekeler için ne kremi var dedim expigmenti söyledi direkt ama araştırmadan almak istemedim ben de sivilciler geçti ama tam istediğim yüze kavuşamadım siyah nokta ve bazı yerlerde leke var gün ışığında hiç bişi yok gibi ama bazı aynalar varya düşman aynalar bütün gerçekliğiyle beni gösteriyo :((( bu kremi lekeli yerlere sürdüğümde yüzüm bazı yerleri beyaz bazı yerleri başka renkte olursa ondan korkuyorum

Kullanan bayanlara bir sorum olacak:

Koltuk altı kararması için, %2 mi yoksa %4'ü mü önerirsiniz, ve ilave krem de kullanmak gerekiyor mu?

Evet mutlaka ilave krem kullanman lazım bana doktor hipokort yazmıştı. Ve %2lik'i kullanmalısın ki o bile çok tahriş yapmıştı bende ama sonra bepanthene sürdüm iyi geldi açıldı rengi de

İlk defa dün gece sürdüm bakalım sonucu ne olacak? benimkiler koyu renkli we çok kurtulmak istiyorum bu çillerden! hep babanem yüzünden malesef genetik :(

Herkese merhaba,

Öncelikle yeni yılınız kutlu olsun. Sağlıklı, mutlu, bereketli ve aşk dolu bir yıl geçirmeniz dileğiyle...

Bende 28/12/2011 tarihinde yüzümdeki dogum ve güneş lekeri içi dr. gittim. Bana Expigment %4 ve Tretin krem verdi. Lekere gelince, saç dibimden tutun da kulak sınırında çeneme kadar (maske misali) sarımsı kahverengi bir renkle kaplanmıs vaziyette yüzüm. 5-6 tane belirgin 3-5 mm ve 1 tane 2 cm e yakın koyu kahve rengi lekelerim var. Bunların derin lekeler oldugunu ve soyulması gerektigini soyleyip Tretin kremi verdi. Diger lekeler (yüzümü tamamen kaplayan) için Expigment %4 ü verdi. Sadece aksamları olmak üzere yüzüme uyguladım. Sabahları yuzumu yıkadıktan sonra bol nemlendirici (bepanthen) ardından güneş koruyucu 50 faktör sürüyorum.

Bugun 6. günüm ve yüzüm belirgin vaziyette kırmızı. Aksam sürmedim, Çene ve dudak cevresinde hafif yanmalarım var, çalışıyor olmam ve korkularım sebebiyle akşam sürmedim.

Bendeki son durum budur. Kullanıp da bu aşamaya gelenler gelişmeleri bana anlatabilir mi acaba ? Şimdi;

- soyulma olacak mı olmayacak mı?
- bu kızarıklık ne kadar devam edecek ?
- kimileri hiç kızarma olmadı diyor, ben tüm kremi yüzüme sürmekle hata mı ettim ?

yuzumde sadece elmacık kemıklerımde 2 sene evvel nasıl olduysa gunesten dolayı lekeler olustu zaten sivilce problemımde vardı ama öyle cukur sekılde degıl sadece izler
komple kurtulsam ızlerı yok edebılırım ama gunes lekelerı cok ınaddd
ben 2 sene önce bu lekelerden dolayı doktora görundum
sarı tenlıyım ben beyaz degılım doktor bu kremlerı yazdı ve
uzun sure kullan dedı sadece elmacık kemıklerıme surucektım
ılk gun surdum bır sorun olmadı 2.gun yıne aynı 3.gun aynı dedım bıraz yogun sureyım :)surdum
bıraz kızardı ertesı gun yogurt gıbı surdum nasıl yanıyor kasınıyor 5 saat dayandım ve yıkadım
aman allahım pancar gıbı ajda pekkana döndum
bır hafta dısarı cıkamadım soyuldu ama cok yakıcı ve acı verıcıydı bır hafta sonra ten tazelendı
ama lekeler daha cok ortaya cıkmaya basladı ama doktor devam dedı 21 gun beklıyor tekrar yogun surup soydum ben
tabı bu arada doktor bana gunes kremınden hıc bahsetmedı soydum cıktım gunese bılıncsızce 5 ay soydum
bır gun genel cerrahıde randevum vardı ıcerıye gırdım doktor yuzume acıyarak baktı ve senın bu rengın nedır lösemı hastasımısın demezmı
ne oldu soyuyorum dedım yuzunun rengı berbat gıt bır duzgun doktora iç organlarına naktır dedı
meger ben soydukca korucuyu surmedıgımden sarı olan rengım küle dönmus anlıyordum zaten aynaya baktıkca ama
her halde yan etkısı duzelır dıye tahmın edıyordum yuzumdekı pgmentler cok agır zarar görmus gıttım bır lazer merkezıne
jetpeel ve kımyasal peelıng yaptırdım bır ton duzeldı rengım bır sene sonra cıldım ınceldıgı ıcın bıraktım bır dahada gıtmedım
ben baska markaları kullandım bır suru leke kremı peelıng yıkama jelı vs hıc bırıne guvenmeyın yalan yalan para tuzagı
sıze en etkılısını yazayım kımyasal ıcermeyen krem peelıngler yavas yavas soyuyor zarar vermeden
2 sene oldu hala lekelerım tamamen gıtmedı azaldı sadece okadar maddı kaybım oldukı sonuc bukadar basarı sımdı gunes kremı surmeden
markete gıtmıyorum kısın bıle

cok sorunlu olanlara doktorlar traş yöntemı sunuyor cok etkılıymıs 1 mılyar ortalama ama ben cesaret edemedım zaten
okadar cıddı degıl lekelerım
her turlu leke ıcın en az 2 sene soyucu kremlere peelınglere devam ama yazın cok dıkkkat etmek gerek
sabırla hemen olmuyor ben toplam 32 kez soydurdum yuzumu ancak azaldı malesef

akne tedavisinden sonra bu tretin ve expigmenti bana da vermiş dr ama zerre kadar işe yaramadı ya inanılır gb değil
ne bir kızarma ne bir soyulma sanki normal nemlendirici sürmüşüm gb oluyordu yüzüme

Herkese merhaba,

Öncelikle yeni yılınız kutlu olsun. Sağlıklı, mutlu, bereketli ve aşk dolu bir yıl geçirmeniz dileğiyle...

Bende 28/12/2011 tarihinde yüzümdeki dogum ve güneş lekeri içi dr. gittim. Bana Expigment %4 ve Tretin krem verdi. Lekere gelince, saç dibimden tutun da kulak sınırında çeneme kadar (maske misali) sarımsı kahverengi bir renkle kaplanmıs vaziyette yüzüm. 5-6 tane belirgin 3-5 mm ve 1 tane 2 cm e yakın koyu kahve rengi lekelerim var. Bunların derin lekeler oldugunu ve soyulması gerektigini soyleyip Tretin kremi verdi. Diger lekeler (yüzümü tamamen kaplayan) için Expigment %4 ü verdi. Sadece aksamları olmak üzere yüzüme uyguladım. Sabahları yuzumu yıkadıktan sonra bol nemlendirici (bepanthen) ardından güneş koruyucu 50 faktör sürüyorum.

Bugun 6. günüm ve yüzüm belirgin vaziyette kırmızı. Aksam sürmedim, Çene ve dudak cevresinde hafif yanmalarım var, çalışıyor olmam ve korkularım sebebiyle akşam sürmedim.

Bendeki son durum budur. Kullanıp da bu aşamaya gelenler gelişmeleri bana anlatabilir mi acaba ? Şimdi;

- soyulma olacak mı olmayacak mı?
- bu kızarıklık ne kadar devam edecek ?
- kimileri hiç kızarma olmadı diyor, ben tüm kremi yüzüme sürmekle hata mı ettim ?

merhaba ben gercı yazdım ama sızıde rahatlatmak ıcın yazayım
eger ınce tabaka halınde suresen acele etmeden fazla tahrıs olmaz kırmızı olucak kabuk olucak yanma olucak bunlar zaten normal
korkma devam et ama sımdı bunlar ayrıca alerjıyle benzer etkıler onu anlaman sart
soyulma tabıkı olucak hatta soyuldugunu gergın parlak bır cıltten anlayacaksın acı yanma kasıntı oluyor ,
bu kızarıklık derın tamamen bırakınca gecıcek yanı cılt soyulunca pembe gergın taze derı cıkıcak ondan sonra 3 ıcınde dogal rengını almaya baslıycak
kımlerı kızarma olmadı dıyorsa cok az surmustur ve tahrıs etmeden soyulmustur o bıraz daha uzun surer ama saglıklı olan odur
artı kremı neden tum yuzune suruyorsun ılk önce cıldının reaksıyonunu ızleseydın ya sorunlu yerlere sür tum yuzune degıl
baktın sorun yok tum yuzune dahada ınce halde sürebılırsın tum yuze bende uyguladım ama cok sorunlu benden söylemesı ınce derıler kuruyor sokaga bıle cıkamadım ben bır hafta gözlerın ıcıne kadar kurutuyor ve tum yuze o kremlerı asla tavsıye etmem daha kalıtelı peelıngler var ozon tedavılerı var yada daha zararsız peelıngler
bırde yuzune be panten surmenı sanırım doktor söylemedı cunkı doktor tavsıye etmez bılıyorum yıne yanlıs yapıyorsun
bak canım bu kremlerı surmektekı amac ust derıyı ıyıce tahrıp edıp yuzunden atmak ve allatkı taze derıyı ortaya cıkarmak sen o kurutmaya calıstıgın cılde bırde be pantene surerek tekrar onarıyorsun :)ozaman işlem yerınde sayıyor ve soymaya calıstıgın derı yerınde sayıyor surme o kremı soyuldıktan sonra cabuk rengını alması ıcın sürkı duzelsın

butun devlet hastanelerınde saglık ocaklarında sıvılce dogum lekesı gunes yanıgı oldugunda hep doktorlar bu kremlerden verır
eger maddı ımkanınız varsa soyucu peelıng yada daha prof soyma yaptırın
bu kremlerde etkılı fakat calısanlar ıcın zor

Sevgili farazote,

Bilgilendirme için cok teşekkür ederim.

Evet Dr. bana bunları sürdükten sonra bepanten, veya nemlendirici sür demedi. (işte hata 1. netteki yorumlar)

Mantıksal olarak evet haklısın, tam kepeklenme, soyulma aşamasında iken cildi problemli deri ile birlikte yarı soygun yarı soyulmamıs halde nemlendirerek beslemek hatalı. Soyulan ve yarı soyulmamış lekeri bu sefer daha cok sabitlemiş oluyoruz cildimize.

Bugun 3 gün oldu sürmeyeli. 14-15 ve 21-22 Ocak tarihlerinde İzmir de seyahatte olacağım. Hem görsel hemde ruhsal olarak kaldıramam tedaviyi. Geçici olarak ara vermek istiyorum. Ondan sonra tekrar başlayacagım.

Her sabah ve aksam yuzumu yıkadıgımıda elime minicik dokuntuler geliyor. Tahriş etmeden elimi yuzumde gezdirdikçe soyulma gerçeklesiyor. Peki bugün 3. günüm. İlaçları kullanmıyorum. Artık bepanten kullanabilirmiyim. ?

Ayrica tedaviye 3 hafta sonra tekrar başladıktan sonra nemlendirici sürmeyecegim kesin. Sadece güneş koruyucusunu mu sürecegim. Ustelik oda birşekilde nemlendirici görevi görmeyecek mi ?

Back