Herkese merhaba,
Öncelikle yeni yılınız kutlu olsun. Sağlıklı, mutlu, bereketli ve aşk dolu bir yıl geçirmeniz dileğiyle...
Bende 28/12/2011 tarihinde yüzümdeki dogum ve güneş lekeri içi dr. gittim. Bana Expigment %4 ve Tretin krem verdi. Lekere gelince, saç dibimden tutun da kulak sınırında çeneme kadar (maske misali) sarımsı kahverengi bir renkle kaplanmıs vaziyette yüzüm. 5-6 tane belirgin 3-5 mm ve 1 tane 2 cm e yakın koyu kahve rengi lekelerim var. Bunların derin lekeler oldugunu ve soyulması gerektigini soyleyip Tretin kremi verdi. Diger lekeler (yüzümü tamamen kaplayan) için Expigment %4 ü verdi. Sadece aksamları olmak üzere yüzüme uyguladım. Sabahları yuzumu yıkadıktan sonra bol nemlendirici (bepanthen) ardından güneş koruyucu 50 faktör sürüyorum.
Bugun 6. günüm ve yüzüm belirgin vaziyette kırmızı. Aksam sürmedim, Çene ve dudak cevresinde hafif yanmalarım var, çalışıyor olmam ve korkularım sebebiyle akşam sürmedim.
Bendeki son durum budur. Kullanıp da bu aşamaya gelenler gelişmeleri bana anlatabilir mi acaba ? Şimdi;
- soyulma olacak mı olmayacak mı?
- bu kızarıklık ne kadar devam edecek ?
- kimileri hiç kızarma olmadı diyor, ben tüm kremi yüzüme sürmekle hata mı ettim ?
merhaba ben gercı yazdım ama sızıde rahatlatmak ıcın yazayım
eger ınce tabaka halınde suresen acele etmeden fazla tahrıs olmaz kırmızı olucak kabuk olucak yanma olucak bunlar zaten normal
korkma devam et ama sımdı bunlar ayrıca alerjıyle benzer etkıler onu anlaman sart
soyulma tabıkı olucak hatta soyuldugunu gergın parlak bır cıltten anlayacaksın acı yanma kasıntı oluyor ,
bu kızarıklık derın tamamen bırakınca gecıcek yanı cılt soyulunca pembe gergın taze derı cıkıcak ondan sonra 3 ıcınde dogal rengını almaya baslıycak
kımlerı kızarma olmadı dıyorsa cok az surmustur ve tahrıs etmeden soyulmustur o bıraz daha uzun surer ama saglıklı olan odur
artı kremı neden tum yuzune suruyorsun ılk önce cıldının reaksıyonunu ızleseydın ya sorunlu yerlere sür tum yuzune degıl
baktın sorun yok tum yuzune dahada ınce halde sürebılırsın tum yuze bende uyguladım ama cok sorunlu benden söylemesı ınce derıler kuruyor sokaga bıle cıkamadım ben bır hafta gözlerın ıcıne kadar kurutuyor ve tum yuze o kremlerı asla tavsıye etmem daha kalıtelı peelıngler var ozon tedavılerı var yada daha zararsız peelıngler
bırde yuzune be panten surmenı sanırım doktor söylemedı cunkı doktor tavsıye etmez bılıyorum yıne yanlıs yapıyorsun
bak canım bu kremlerı surmektekı amac ust derıyı ıyıce tahrıp edıp yuzunden atmak ve allatkı taze derıyı ortaya cıkarmak sen o kurutmaya calıstıgın cılde bırde be pantene surerek tekrar onarıyorsun :)ozaman işlem yerınde sayıyor ve soymaya calıstıgın derı yerınde sayıyor surme o kremı soyuldıktan sonra cabuk rengını alması ıcın sürkı duzelsın
butun devlet hastanelerınde saglık ocaklarında sıvılce dogum lekesı gunes yanıgı oldugunda hep doktorlar bu kremlerden verır
eger maddı ımkanınız varsa soyucu peelıng yada daha prof soyma yaptırın
bu kremlerde etkılı fakat calısanlar ıcın zor