• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lekeler, Çiller Expigment krem kullanp sonu alanlar paylaabilir mi?

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
Sevgili farazote,

Bilgilendirme için cok teşekkür ederim.

Evet Dr. bana bunları sürdükten sonra bepanten, veya nemlendirici sür demedi. (işte hata 1. netteki yorumlar)

Mantıksal olarak evet haklısın, tam kepeklenme, soyulma aşamasında iken cildi problemli deri ile birlikte yarı soygun yarı soyulmamıs halde nemlendirerek beslemek hatalı. Soyulan ve yarı soyulmamış lekeri bu sefer daha cok sabitlemiş oluyoruz cildimize.

Bugun 3 gün oldu sürmeyeli. 14-15 ve 21-22 Ocak tarihlerinde İzmir de seyahatte olacağım. Hem görsel hemde ruhsal olarak kaldıramam tedaviyi. Geçici olarak ara vermek istiyorum. Ondan sonra tekrar başlayacagım.

Her sabah ve aksam yuzumu yıkadıgımıda elime minicik dokuntuler geliyor. Tahriş etmeden elimi yuzumde gezdirdikçe soyulma gerçeklesiyor. Peki bugün 3. günüm. İlaçları kullanmıyorum. Artık bepanten kullanabilirmiyim. ?

Ayrica tedaviye 3 hafta sonra tekrar başladıktan sonra nemlendirici sürmeyecegim kesin. Sadece güneş koruyucusunu mu sürecegim. Ustelik oda birşekilde nemlendirici görevi görmeyecek mi ?

rıca ederım ben cok yogun surmustum derıyı lastık gıbı kaldırıyordum:)yanı soyuldugunu göruyordum ama o yöntem cok acılı
ne yap bılıyormusun duşa gırecegın zaman yogun buharda yıkan ve dustan cıkınca elınle masaj yapar gıbı soy ölu derıler cok rahat atıyor görursun
soyuldugunu gördugun zaman tabıkı nemlendırıcı vs kullanabılırsın yoksa nem oranı zaten cok dusuyor nemlendırmek sart ama hayatında sunu ılke edın
gece yatarken nemlendırıcı muhakkak sür sabah kalktıgında ıyı bır jelle arındır sakın yıkamadan sokaga cıkma ve gunes kremını her zaman düzenlı kullan gunduz gunes kremı gece dıger kremler ve gunes kremı surdugunde sakın yuzunde gül suyu dahı olmasın kremler guneste leke yapıyor ve artık gunes eskısı gıbı degıl artık daha dik iniyor gunes cıldı bozuyor yaslandırıyor leke çil kırısıklık cok dıkkat etmelıyız

kızlar bütün yorumlar için çok teşekkürler hepsini ince ince okudum ama çok sıkıntılıyım yardım edin nolur.. çillerim var koyu renkte yanak bölgemde daha yoğun.. expigment %4 kremi doktora muayene olup aldım. gece yatmadan kulak çöpüyle çillerin tam üzerine nokta nokta sürüyorum az miktarda. 4 gece oldu kullanalı ama sanki bu çillerin rengi karardı ve yüzüm kızamık olmuş gibi kırmızı :(:( dışarı çıkmadan her sabah temizliyorum ve 50 faktör güneş kremimi sürüyorum ama napcağımı şaşırdım.. ve çok ama çok az bi soyulma oldu burnumda soyulan yer pembe. ya tek istediğim beyaz bebiş poposu gibi yanaklar. cildi güzel olanlara çok özeniyorum.. yardım edin bana şimdiden teşekkürler.. :(

kızlar bütün yorumlar için çok teşekkürler hepsini ince ince okudum ama çok sıkıntılıyım yardım edin nolur.. çillerim var koyu renkte yanak bölgemde daha yoğun.. expigment %4 kremi doktora muayene olup aldım. gece yatmadan kulak çöpüyle çillerin tam üzerine nokta nokta sürüyorum az miktarda. 4 gece oldu kullanalı ama sanki bu çillerin rengi karardı ve yüzüm kızamık olmuş gibi kırmızı :(:( dışarı çıkmadan her sabah temizliyorum ve 50 faktör güneş kremimi sürüyorum ama napcağımı şaşırdım.. ve çok ama çok az bi soyulma oldu burnumda soyulan yer pembe. ya tek istediğim beyaz bebiş poposu gibi yanaklar. cildi güzel olanlara çok özeniyorum.. yardım edin bana şimdiden teşekkürler.. :(

benımde gunes lekelerım var koyu renkte:)
sürdugun yerlerdekı lekelı bölgeler dahada belırgın gıbı duruyor degılmı sankı
dahada koyulastı nokta nokta sürme bence o bölgeye komple sür yanı yaygın sür
netıcede her 21 gunde soyma olması cok ıyı ölu derı bakılınca mat durur o sebeble herkes 21 gunde bır ölu derıyı atmalıkı taze derı cıksın
senın olayında ıse

suan renk degısıklıgı cok normal 3 senelık deneyımle yazıyorum ılk öncelerı sankı daha belırgın gıbı oluyor ama aylar sonra rengıne dönuyor
korkma bu sekılde kalmıycak artı pembe ve gergın olması attakı taze derının olusmasıyla alakalı 3 gun sonra normal renge dönucek
merak etme tek ıstedıgın o bebıs poposu ımkansız moralını bozmak ıstemem ama sımdı sen bırak popo tonunu :)lekeler azalsın yeter degılmı
21 gunde bır cıldı soyacaksın ve o leklerın tam anlamıyla kaybolucak sekılde olabılmesı ıcın aylar hatta yıllar gerekebılır lekenın derınlıgı vs baglı
olarak eger derınse seneyıde gecer bu leke cıkarma ısı sabır ıstıyor canım leke 4 dak olusur ama onu cıkarmak bazen yıllarca malesef:(
sabırla sureklı soyacaksın bıraz uzun bır zaman alabılır cıl olurmus yada lekelı yuzler sureklı olusuma hazırdır o sebeble gunes kremı asla ıhmal etmemelı
sende zaten uyguluyormussun :)
cıldı sureklı soyacaksın ama ne sekılde olucagına sen karar verıceksın

netıcede her 21 gunde soyma olması cok ıyı ölu derı bakılınca mat durur o sebeble herkes 21 gunde bır ölu derıyı atmalıkı taze derı cıksın
senın olayında ıse

suan renk degısıklıgı cok normal 3 senelık deneyımle yazıyorum ılk öncelerı sankı daha belırgın gıbı oluyor ama aylar sonra rengıne dönuyor
korkma bu sekılde kalmıycak artı pembe ve gergın olması attakı taze derının olusmasıyla alakalı 3 gun sonra normal renge dönucek
merak etme tek ıstedıgın o bebıs poposu ımkansız moralını bozmak ıstemem ama sımdı sen bırak popo tonunu :)lekeler azalsın yeter degılmı
21 gunde bır cıldı soyacaksın ve o leklerın tam anlamıyla kaybolucak sekılde olabılmesı ıcın aylar hatta yıllar gerekebılır lekenın derınlıgı vs baglı
olarak eger derınse seneyıde gecer bu leke cıkarma ısı sabır ıstıyor canım leke 4 dak olusur ama onu cıkarmak bazen yıllarca malesef:(
sabırla sureklı soyacaksın bıraz uzun bır zaman alabılır cıl olurmus yada lekelı yuzler sureklı olusuma hazırdır o sebeble gunes kremı asla ıhmal etmemelı

yazdıkların için çok teşekkür ederim ama dün gece aynaya bakınca birşey farkettim; yanağımda ufak bi bölgenin rengi açılmış ama çiller we yanağımın diğer bölgeleri aynı tonda duruyo:( artı benim lekelerim sonradan oluşma değil tabi güneşinde etkisi wardır ama genetik. babannem babam hep çilli.. we kendime dedim ki bu kremi bırak.. çillerinle uğraşmayı bırak ya daha kötü bi hal alırsa? geri dönüşü imkansız benim için öyle lazer yaptıracak imkanımda yok. Gittim yüzümü yıkadım nemlendiricimi sürdüm we uyudum. sonuç olarak sürmeyeceğim bir daha beni beğenen bu halimle beğensin napayım.

benimde yüzümde çil ve sirden kalma lekeler var yazdan kalma ama sivilce gibi hala bazısı..... sir lekelerini geçirirmi ? şimdi kış oldugundan dolayı lekelerin görünümü hafifledi. ben 2 hafta sonra ara tatilde kullanmayı düşünüyorum %2 mi almalıyım %4 mü. %4 lük olan da soyulma daha çabukmu oluyor ? birde bepanten kullanmasak sorun olurmu.. bepantenin tüyleri kalınlaştırıcı etkisi varmış sanırım. Bende zaten tüylü birim iyice belirginleşmesinden korkuyorum. eger kullanmak gekiyorsa baska hangi kremi önerirsiniz ve bunu expigmenti kullandıktan hemen sonramı sürücez ? kremler birbirine karışmazmı ozaman.... çok soru sordum ama cevaplarsanız sevinirm :)

benimde yüzümde çil ve sirden kalma lekeler var yazdan kalma ama sivilce gibi hala bazısı..... sir lekelerini geçirirmi ? şimdi kış oldugundan dolayı lekelerin görünümü hafifledi. ben 2 hafta sonra ara tatilde kullanmayı düşünüyorum %2 mi almalıyım %4 mü. %4 lük olan da soyulma daha çabukmu oluyor ? birde bepanten kullanmasak sorun olurmu.. bepantenin tüyleri kalınlaştırıcı etkisi varmış sanırım. Bende zaten tüylü birim iyice belirginleşmesinden korkuyorum. eger kullanmak gekiyorsa baska hangi kremi önerirsiniz ve bunu expigmenti kullandıktan hemen sonramı sürücez ? kremler birbirine karışmazmı ozaman.... çok soru sordum ama cevaplarsanız sevinirm :)

mutlaka bi cildiye doktoruna görünüp öyle kullanmanı tavsiye ederim.

teşekkürler geçtiğimiz günlerde tüyler yüzünden dermatlga gittim lekeleride soracaktım unuttum. hormon testnin sonçlarını almaya gittiğimde lekeleride sormayı düşünüyorum bu kremi falan...

senın olayında ıse

Sevgili farazota,

Denizcan19 a vermiş oldugun yanıtta, şu 21 günde bir cildin soyulma işini acıklayabilirmisin ?
Yani ben kremi hergün düzenli olarak kullanacagım ve cilt kendini 21 gunde 1 mi soyacak ?

Teşekkürler

Sevgili farazota,

Denizcan19 a vermiş oldugun yanıtta, şu 21 günde bir cildin soyulma işini acıklayabilirmisin ?
Yani ben kremi hergün düzenli olarak kullanacagım ve cilt kendini 21 gunde 1 mi soyacak ?

Teşekkürler

merhaba şöyle ızah edeyım bır cıldın ömru yanı tazelıgı 21 gun mus ortalama ben lazer merkezınde bu lekeler vs ıcın jetpeel ve kımyasal peeılng yaptıdım 6 seans
bır ayda bır kere gıdıyordum yoksa soyulmuyor sadece tahrıs oluyor

neden bunu yazdım bazı arkadaslar kremı bır hafta kullanıyor soyulma olmadı dıyor ya
cılt taze ıse soyulması beklenemez takı cılt matlasmaya baslayınca anlıyoruzkı zaten bır
tazelıgı kalmamıs yuzde durmasının geregı yok ve yapılan ıslere tepkı olarak bırakıyor cılt kendını
taze olan cılt soyulma yapmaz o sebeble devam etmelı yok soyulmadı demekkı bana yaramıyor denılmemelı
sız devam edıyorsunuz o zamanı gelınce bırakıyor kendını

Son düzenleme:
Şimdi anlaşılmıştır, teşekkürler... ;)

Bu arada, dün itibariyle sadece birkaç kücük ve 2 tanesi yaklaşık 2 cm e yakın çapta olan lekelere sürmeye başladım yine. Devam edicem...

Gelişmeleri burdan aktarırım...

merhaba arkadaşlar dün akşam bende expigment kullanmaya başladım,benim güneş lekeleri sorunum var sabah kalktımda kremi sürdüğüm yerler kızarmıştı fakat endişelenmedim çünki topığı baştan sona kadar okuduğum için bunun normal olduğunu düşünüyorum ,zeytinyağlı killi sabunumla yüzümü yıkadım ve olayın nemlendiricisini sürdüm gelişmeleri yazmaya devam edeceğim sevgiyle kalın.

arkadaşlar dermatolog bana azelderm kremi önderdi. nasl bir krem bilmiyorum. ama renk açıcı özelligi oldugnu soyucu oldgunu söyledi.expgmenti sordum . her duydugunu kullanma dedi. yarın azelderm i alıp kullanmaya baslıcam

birde güneşş kremi kullanmayı unutma dedi sebamed i önerdi.

Son düzenleme:
Kizlar bu expigment benim ozguvenimi tavan yapti... hemde bacaklarimdaki lekelerde hemde genital bolgemde kullaniyorum... Yaklasik 2 ay oldu ve kar gibi oldum tabiri caizse:9: siddetle tavsiye ediyorum fakat hassas olan bolgelerde ozellikle yuz bolgesinde %2lik kullanin...

Kizlar bu expigment benim ozguvenimi tavan yapti... hemde bacaklarimdaki lekelerde hemde genital bolgemde kullaniyorum... Yaklasik 2 ay oldu ve kar gibi oldum tabiri caizse:9: siddetle tavsiye ediyorum fakat hassas olan bolgelerde ozellikle yuz bolgesinde %2lik kullanin...

cnm expigment %2 mi %4 mü kullandın?

arkadaşlar ya ben bu kremi 1 haftadır kullanıyorum neredeyse ama hiçbir farklılık yok :( ne bi kızarıklık ne bi soyulma. Daha çok mu erken sonuç almak için? benim etim biraz katır eti gibidir yani sağlamdır kolay kolay morarmaz bile :) uff başka bi çözümü olan var mı bu konuda??

merhaba,ben expigment %4 kullandım 3.haftamdayım yuzum soyulmaya başladı ama ne hikmetse sürdüm yerlerin dışına taşan yerler soyuluyo güneş lekelerim olduğu gibi duruyolar. mutlaka ciltten cilde farkedıyodur fakat cok umutlanmıstım üzüldüm tabi ama yapacak bişeyde yokilaç bitene kadar devam edeyim bari neyapayım...

Kızlar benim dizlerim normal bacak tonuma göre 4-5 ton daha koyu ve çok rahatsızlık verici, bende 3 haftadır kullanımıyorum bu kremi kendimce yöntemler uyguladım... öncelikle 3-4 gün düzenli olarak sürdüm derim sertleşti onu topuk törpüsü gibi bişeyle ovdum falan hafif döküldü üzerinden krem sürdüm bu sefer derim yandı kıpkırmızı haftalarca gezdim hala daha inatla sürüyorum eskisindende kötü oldu napıcam bilmiyorum ya, yaralar geçsin deriyi soymadan devam edeyim diyorum ama eminde değilim açıkçası :26:

arkadaşlar benim bir yakınım sağlık ocağında pratisyen hekim. kendisinin tıp alanında 13 yıllık tecrübesi vardır. onun bana expigment hakkında öğütlediklerini yazayım.

1. eğer cildin bir kere güneş lekesi üretmişse, muhtemelen bir daha üretecektir. o yüzden ister expigment kullan, ister kullanma; yeni lekelerin oluşmasını engellemek istiyorsan ömrün boyunca güneş koruyucusu olmadan dışarıya çıkmaman lazım.
2. expigment'in kızarıklık yapması normaldir, cildi soyması normal değildir. eğer cildin soyuluyorsa kremi kullanmayı bırak. yok illa kullanacaksan 2 günde 1'e indir.
3. expigment tedavisine başladığın zaman ASLA AMA ASLA GÜNEŞ KORUYUCUSU SÜRMEDEN DIŞAR ÇIKMA! yoksa lekeleri daha beter bir halde geri getirirsin.
4. sonuç alabilmek için en az 2 ay, günde bir ya da iki kere sürmek lazım.
a) 2-3 ay sonunda sonuç alınmamışsa ilaç bırakılmalı.
b) 2-3 ay sonra sonuç alınmışsa, fakat lekelerinizin rengi normal cilt renginizle henüz eşitlenmemişse ilaca ara verilmeli. expigment, 3 aydan fazla aralıksız olarak kullanılmamalı. eğer 3 ayı doldurmuşsanız ve cildiniz istediğiniz tepkiyi vermişse, birkaç ay ara verip daha sonra kullanmaya devam edebilirsiniz. ara verdiğiniz süre boyunca dışarı çıkmadan önce güneş koruyunuzu sürmeyi ihmal etmemelisiniz. sürmeden çıkarsanız lekeler geri gelir.
c) eğer 3 ay sonunda lekeleriniz tamamen yok olmuşsa, expigment kullanımını bırakın ve cildinizi güneş koruyucularla koruyun.
5. diyelim ki 3 ay expigment kullandınız ve lekeleriniz yok oldu, fakat daha sonraki aylarda güneşten korunmaya çok önem vermediğinizden geri geldiler. bu noktada yeniden expigment kullanımına başlanılabilir.
6. hekim, expigmentin yazın kullanılmasını hiç tavsiye etmiyor. kışın ve hatta kışın güneşin battığı saatlerde kremi tatbik etmemi tavsiye etti. amaç expigmentli cildi mümkün olduğunca güneş ışığından uzak tutmak.
7. güneş koruyucusu, dışarı çıkmazdan 20 dk evvel sürülmeliymiş.
kışın 10.00-17.00 saatleri arasında,
yazın 10.00-19.00 saatleri arasında
dışarıda olacaksak mutlaka en az 50 faktörlük bir güneş kremi kullanmalıymışız.

Arkadaslar acil yardiminiza ihtiyacim var.ben lazer epilasyondan uzun sure sonuc almayinca igneli epilasyona basvurdum bir cok bolgemde problemsiz sonuc aldim yuzume ve kaslarimada problemsiz bir sekilde yapildi ve sonuc aldim.bir ay once biyik bolgeme yaptirdim.Ama resmen yandi ve simsiyah iz kaldi bayagi yogundu ilk once 3 lu tedavi e medicasol kullandim cok tahris etti 20 gun ara verdim bepanthen ile biraz azalttim ilk zamana gore rengi bayagi acildi ama hala bariz belli ve yogun simdi doktor bana expigment % 2 verdi gece onu suruyorum sabah fito suruyorum ve gunde 4-5 kere gunes koruyucu suruyorum iki uc gun oldu baslayali ama problem su 26 mayista dugunum var dugune kadar gecer mi lutfen yardim edin kas yapiyom derken goz cikardim cok kotu hissediyorum dugunumu bu iz ile hatirlamak istemiyorum izin er yada gec gececegini biliyorum gittigim butun doktorlat ve epilasyoncum gececegine dair garanti veriyor ama benim icin onemli olan 3 ay iccinde gecmis olmasi.lutfen yardim edin.biraz daha alisinca %4 lugune gecsemmi?dugune kadar gecer mi?acil cevap yazarsaniz sevinirim.bunalima girdim gozumu acar acmaz yatana kadar agliyorum resmen butun gun.

Back