• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lekeler, Çiller Expigment krem kullanp sonu alanlar paylaabilir mi?

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
Arkadaslar acil yardiminiza ihtiyacim var.ben lazer epilasyondan uzun sure sonuc almayinca igneli epilasyona basvurdum bir cok bolgemde problemsiz sonuc aldim yuzume ve kaslarimada problemsiz bir sekilde yapildi ve sonuc aldim.bir ay once biyik bolgeme yaptirdim.Ama resmen yandi ve simsiyah iz kaldi bayagi yogundu ilk once 3 lu tedavi e medicasol kullandim cok tahris etti 20 gun ara verdim bepanthen ile biraz azalttim ilk zamana gore rengi bayagi acildi ama hala bariz belli ve yogun simdi doktor bana expigment % 2 verdi gece onu suruyorum sabah fito suruyorum ve gunde 4-5 kere gunes koruyucu suruyorum iki uc gun oldu baslayali ama problem su 26 mayista dugunum var dugune kadar gecer mi lutfen yardim edin kas yapiyom derken goz cikardim cok kotu hissediyorum dugunumu bu iz ile hatirlamak istemiyorum izin er yada gec gececegini biliyorum gittigim butun doktorlat ve epilasyoncum gececegine dair garanti veriyor ama benim icin onemli olan 3 ay iccinde gecmis olmasi.lutfen yardim edin.biraz daha alisinca %4 lugune gecsemmi?dugune kadar gecer mi?acil cevap yazarsaniz sevinirim.bunalima girdim gozumu acar acmaz yatana kadar agliyorum resmen butun gun.

şimdi öncelikle kendi fikrimi beyan edeceğimi belirteyim. ben bir uzman değilim, sadece expigment ve cilt hakkında genel bilgi sahibi bir insanım.
birkaç ay önce sir ağda ile yüzümü yaktım, bayaa bariz bir iz kaldı. 15 gün geçti 'ben bu iz ile yaşamaya alışıcam herhalde, bu iz geçmez.' dedim. 1 ay geçti, rengi kendiliğinden hafifledi. 2. ayın sonunda sadece çok çok dikkatli bakarsam görebilir hale geldim. uzun lafın kısası: 1-2 ayda geçmedi diye cilt lekelerinizin kalıcı olacağını düşünmeyin. cildinize zaman verin. o kendi kendini sizin uygulayacağınız kürlerden daha iyi iyileştirir.
ikincisi, %2 lik kullanıyorsunuz ve kullandığınız bölge de dudak üstü gibi hassas bir yer. eğer %4'lüğe geçerseniz büyük bir ihtimalle cildiniz tahriş olup soyulacak. bu soyulma esnasında peeling'e falan kalkışırsanız, güneş koruyucusu sürerken bile acıdan ağlayacak hale gelirsiniz. 26 mayısa 3 ay var, bu da ilaçtan maksimum verimi almak için yeterli bir süre. o zamana kadar en kötü ihtimalle lekeleriniz silikleşir ve siz de geri kalan kısmı fondöten ve pudra ile kamufle edersiniz. tavsiyem %2'lik ile 3 ay devam etmenizdir. hatta bana kalsa hiç dokunmayın, cilt kendi işini kendi halletsin diyeceğim. C ve E vitamini bol gıdalar ile kırmızı eti daha bolca tüketirseniz, cildiniz kendini çok daha çabuk toparlayacaktır.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim.İçimi rahatlattınız.Ben peeling bakım kremleri maskeler vs bu güne kadar yüzüme hiçbir krem ya da bakım kürü kullanmadım.Çok pürüzsüz lekesiz problemsiz bir yüzüm vardı ergenlik sivilcelerim dahi olmadı fondoten pudra bile kullanmıyorum sadece geceleri nemlendirici sürerdim yüzüme ilk defa böyle bir problem yaşadığım ve düğün öncesi olması dolayısı ile çok panik durumdayım.Epilasyoncumda kendiliğinden zamanla geçeceğini ama yinede doktorun verdiği ilaçları kullanarak bunu hızlandırabileceğimi söylüyor.Doktorlar,cilt bakım uzmanları,epilasyoncum ve herkes bu tür yanık izlerinin zamana ihtiyacı olduğunu zamanla derinin kendini yenilediğini ve ilaçlarla buna destek verilebileceğini ama yinede zaman gerektiğini söylüyorlar.Ama düğün olmasa umurumda değil isterse on yılda geçsin.Beni korkutan tek şey düğünüm.Telaşım bu yüzden.İnsanların anlamasını yada resimlerde kamerada görünmesini istemiyorum.Çünkü şuan yüzümü gören herkes yüzüne ne olmuş pala bıyık gibi duruyor bu ne böyle çok kötü görünüyorsun gibi cümleler sarfediyor.Fondotende sürmüyorum daha fazla tahriş etmek istemiyorum.Ama tabi bu cümleleri özelliklede erkeklerden duyunca iyice kötü olup ağlamaya başlıyorum.İnşallah bir aksilik çıkmadan geçer.Şuan tek isteğim bu.

Çok teşekkür ederim.İçimi rahatlattınız.Ben peeling bakım kremleri maskeler vs bu güne kadar yüzüme hiçbir krem ya da bakım kürü kullanmadım.Çok pürüzsüz lekesiz problemsiz bir yüzüm vardı ergenlik sivilcelerim dahi olmadı fondoten pudra bile kullanmıyorum sadece geceleri nemlendirici sürerdim yüzüme ilk defa böyle bir problem yaşadığım ve düğün öncesi olması dolayısı ile çok panik durumdayım.Epilasyoncumda kendiliğinden zamanla geçeceğini ama yinede doktorun verdiği ilaçları kullanarak bunu hızlandırabileceğimi söylüyor.Doktorlar,cilt bakım uzmanları,epilasyoncum ve herkes bu tür yanık izlerinin zamana ihtiyacı olduğunu zamanla derinin kendini yenilediğini ve ilaçlarla buna destek verilebileceğini ama yinede zaman gerektiğini söylüyorlar.Ama düğün olmasa umurumda değil isterse on yılda geçsin.Beni korkutan tek şey düğünüm.Telaşım bu yüzden.İnsanların anlamasını yada resimlerde kamerada görünmesini istemiyorum.Çünkü şuan yüzümü gören herkes yüzüne ne olmuş pala bıyık gibi duruyor bu ne böyle çok kötü görünüyorsun gibi cümleler sarfediyor.Fondotende sürmüyorum daha fazla tahriş etmek istemiyorum.Ama tabi bu cümleleri özelliklede erkeklerden duyunca iyice kötü olup ağlamaya başlıyorum.İnşallah bir aksilik çıkmadan geçer.Şuan tek isteğim bu.

doktorlar da aynısını diyorsa muhakkak geçecektir. düğün gününüzde zaten mecbur makyaj yapılacak. o zamana kadar en kötü ihtimalle fondötenle kapatılır hale gelir, resimlerinizde kötü çıkmazsınız merak etmeyin :))

arkadaşlar sabırlı olun bu kremler uzun süre düzenli kullanımda sonuç verir..en az 2 ay düzenli olarak kullanacaksınız şayet renkte açılma görmez iseniz tedaviyi bırakacaksınız..
:72:

İnsani sabretmekten alikoyan sey iki ay sonra hala renkte bir acilma olmama ihtimali.eger iki ay sonra hala bir acilma yoksa benim icin artik cok gec olcak dugunume bir ay kalmis olacak.Bu gun forumda gezerken su sinoptan getirtilen kremi gordum bir an gozum karardi neredeyse siparis edicektim ki eczacim dokorum
Epilasyoncum kesinlikle kullanma dedi ne oldugunu bilmiyoruz daha kotu olabilir dediler forumdaki yazilari okuyucada gozum korktu yine kaldik expigmente.insallah gecer bugun dusak cizgimin ustunde beyaz bir cizgi olustu en azidan dudak konturum ortaya cikti.insallah gecer.

Bana cozum oldu arkadaslar bu krem sir agda sonrasi dudak ustumde leke vardi ve bir aya yakin aksamlari yatarken ve gun icinde evdeysem yaptim ve su an o leke yok.

Darisi acilen basima.peki birsey sorcam suan o bolge kirmizi ya zamanla bit ay sonra iki ay sonra kremi surmeme ragmen artik tanamen beyaz mi olcak yoksa beyazlasada kremin verdigi tahristen dolayi kirmizi olcak ben kendim lekenin gectigini anlayip kremi birakicam mi?yani uzun vadeli kullanimda bh kirmizilil gecicek mi?ben nasil anliycam gectigini eger kirmizililk kalirsa.

Darisi acilen basima.peki birsey sorcam suan o bolge kirmizi ya zamanla bit ay sonra iki ay sonra kremi surmeme ragmen artik tanamen beyaz mi olcak yoksa beyazlasada kremin verdigi tahristen dolayi kirmizi olcak ben kendim lekenin gectigini anlayip kremi birakicam mi?yani uzun vadeli kullanimda bh kirmizilil gecicek mi?ben nasil anliycam gectigini eger kirmizililk kalirsa.

kremi bıraktıktan 3-4 gün sonra cildim kırmızılığını yitirip normal rengine dönüyor. o zaman da ne kadar açmış ne kadar etki etmiş belli oluyor. bence 2-3 ay kremi kullanın, düğünden bir hafta veya 10 gün önce bırakın ki expigment kaynaklı soyulma ve tahrişleriniz geçsin. yer yer soyulmuş bir ciltte makyaj çok kötü duruyor çünkü.

Sanirim dugune kadar kullanmama gerek kalmiycak daha bir hafta olmadina ragmen cok buyuk oranda acilma var eski haline gore kat kat iyi sok oldum bu sanah uyandigimda aynada kendime baktigimda inanamadim ve gun boyunca gercekten ruya degil mi diye belki yuz defa baktim ve herkes ne kadar azaldiginin farkindamisin diye sorunca cok mutlu oldum tamam hala bariz belli ama suan yeni agda yaptirmisim gibi duruyor ve fondotenle kapaniyor hic belli olmuyor gibi birsey sanirim bir bucuk ay sonra felan tamamen eski haline donucek:)insallah gecicek arik bi
Umudum var en azindan.Gecmese bile suan en kendim
Makyaj yapinca kapatabiliyorsam bu haliyle bile gelin makyajiyla belli olmayacagindan eminim.:)cok saskinim
Kremin birden bu kadar etki etmesine.Sanirim dayanmam ve sabretmem icin yada hayata donemem icin bir isaret:)

Sanirim dugune kadar kullanmama gerek kalmiycak daha bir hafta olmadina ragmen cok buyuk oranda acilma var eski haline gore kat kat iyi sok oldum bu sanah uyandigimda aynada kendime baktigimda inanamadim ve gun boyunca gercekten ruya degil mi diye belki yuz defa baktim ve herkes ne kadar azaldiginin farkindamisin diye sorunca cok mutlu oldum tamam hala bariz belli ama suan yeni agda yaptirmisim gibi duruyor ve fondotenle kapaniyor hic belli olmuyor gibi birsey sanirim bir bucuk ay sonra felan tamamen eski haline donucek:)insallah gecicek arik bi
Makyaj yapinca kapatabiliyorsam bu haliyle bile gelin makyajiyla belli olmayacagindan eminim.:)cok saskinim
Kremin birden bu kadar etki etmesine.Sanirim dayanmam ve sabretmem icin yada hayata donemem icin bir isaret:)

bu kadar erken bir sonuç almanıza sevindim, cildiniz çok güzel tepki vermiş ilaca.

Kızlar ben ikinci haftamdayim onca pahalı kremler kullandım , kimyasal peeling yaptırdım ama bu kadar muhteşem sonuc almamıştım .. Bence düzenli kullanırsanız mutlaka sonuc alırsınız ..;):nazar:

canım sen %kaçlık kullandın acaba , fotosunu ekleyebilir misin senin kullandığının acaba ?

bir de günde kaç kez ne şekilde kullandığını da yazarsan çok sevinicem..geçmiş olsun..

%2lik kullandim.gece yatmadan yuzumu yikayip kurutup expigment surdum ama cok abartmayin surerken bayagi kizartiyor ara vermek zorunda kaliyorsunuz iyice yediriyorum ama sadece lekeli bolgeye lekeli bolgeden tasmiycak sonra uyuyorum sabah yuzumu yikiyorum direk fito suruyorum ben giyinene kadr fito kuruyor onuda az suruyorum
Cok yagli br krem cunku on dk sonra cok az bi bepanthen suruyorum evden cikmadan bolca gunes kremi surup gun icerisinde aksam da dahil olmak uzere yedi sekiz kez gunes kremi suruyorum cunku florasanli bir ortamda calisiyorum gun icinde kafama eserse bir kere daha bepanthen ve fito suruyorum
Mecbur kalmadikca makyaj yapmadim ben iki ay oluyor nerdeyse bu leke belireli toplamda iki kere makyaj yaptim

BEn hala kullaniyorum cunku lejem tam
Olarak gecmedi %70-80 azalma var diyebilirim evet hala belli oluyor ama bu halimede sukur en azindan makyaj yapinca belli olmuyor ve insanlar yuzumde ilk olarak biyigima bakmiyor ve dikkatli bakmadikalri surece bisey anlamiyorlar

bugün cildiye dr.u hipokort,expigment,güneş kremi ve nemlendirici bir krem daha verdı..yüzümde kuruma ve yer yer soyulmalar var..ve gitmişken hamilelikten kalma lekeleri de istemediğimi söyledim..ancaakkk... hangisini hangisiyle kullanacağımı sormak aklıma gelmedi...var mı bir bilen?:18:

kızlar tretın topiğinde bı arkadaş bu karışımla leklerden kurtuldugunu söylemış dedikleriniz bu krem içerisindede mevcut eczanede karıştırılarak yapılıyomuş bu krem hidrokinon araştırdım expigmentın ham maddesıymış tretınde soyucu zaten

TRETİN 30 GR
HİPOKORT 30 GR
HİDROKİNON 5 GR
KOLT KREM 35 GR

Ya ben anlamadim.dun hicbirsey yok gibiydi bugun kipkirmizi oldu yine aksamustu azaldi anlamadigim
Sey bu krem ara ara oyle kizartip sonra yine azaltiyor mu?yani gecen en son kizardigjnda ertesi gunlerde cok daha iyi olmustu eskisine gore.yani ara ara kizarikligin belirginligin artmasi kremin ise yaradigini mi gosteriyor?soyulma doneminde kizariklik yatisip renk daha iyi oluyor soyulmanin ardindan kizariyor bir kac gun sonra tekrar soyuluyor.ben kizariklik arttigi zaman tekrar bunalima girip kizariklik gecincede keyiflenip insanlara tatli ismarliyorum.suan yine kizariklik artti umarim bu iyi birseydir.yinede onceye gore bayagi iyi tabi ona sukretmeyi asla unutmuyorum...

merhabalar,expigment%4 kullanalı nerdeyse 2 ay oldu son 1 ayda acnelyse birlikte kullandım,yüzüm çok güzel soyuldu bundan rahatsız olmadım hosumada gıttı, gitmesinede bide güneş lekelerim gitseydi daha iyi olcaktı hepsi yerlerınde duruyolarhiç bir azalma yada solma falan yok o kadar deri soyulduki,offffffff bari azda olsa bi gelişme görseydim yaklasık 2 aydır evden dısarı cıkmadım markete bile aksamları gittim.çok özen gösterdim ama olmadı. herkesin cilt yapısı farklı demekki benim cildimden kaynaklanıyo.. neyse çok uzattım mart sonuna kadar devam edip sonrasında temellı bırakıyorum zaten yaz gelıyo kullanamayız bu arada değişik fikri olan arkadaslardanda yardım istiyorum tabi mümkunse.. teşkler şimdiden sevgiyle kalın...

$IMAG0203.jpg

Burda Expigment ile ilgili yorumları okuyup gidip %4lük olandan aldım. Sivilcelerime , çene ve bıyık bölgeme bolca sürüp yattım. Sabah uyandığımda yüzüm kıpkırmızıydı işin kötü yanı dışarıya çıkmak zoundaydım. Herkes bana bakıyordu çünkü bir çeşit sakalım var gibi görünüyordum. Perşembeden bu yana kullanıyorum ama yüzümün bu hali beni çok korkutuyor. Üstelik hiç bir yere çıkmıyorum. Moralim fena bozuk. Canımda acıyor. Ne kadar daha sürecek bu halim? artık kullanmıycam ama canımın acısını dindirecek bir tavsiyesi olan var mı?

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 376688

Burda Expigment ile ilgili yorumları okuyup gidip %4lük olandan aldım. Sivilcelerime , çene ve bıyık bölgeme bolca sürüp yattım. Sabah uyandığımda yüzüm kıpkırmızıydı işin kötü yanı dışarıya çıkmak zoundaydım. Herkes bana bakıyordu çünkü bir çeşit sakalım var gibi görünüyordum. Perşembeden bu yana kullanıyorum ama yüzümün bu hali beni çok korkutuyor. Üstelik hiç bir yere çıkmıyorum. Moralim fena bozuk. Canımda acıyor. Ne kadar daha sürecek bu halim? artık kullanmıycam ama canımın acısını dindirecek bir tavsiyesi olan var mı?
bence kullanmayı bırakmalısın, çünkü expigment renk açıcı bir krem sivilceler içinse doktora danışmadan kullanmak zararlı olabilir.Bende kullandım lekelerimi açmak için ancak kızarıklık olmadı hiç ve benim cildim çok hassastır. Sivilceler için tarçın ve limon öneririm o da kızartıyor ama iyi geliyor bence ama sadece sivilce olan yere sürülecek :34:

Back