Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
birde tezgaha 0 denen modeller var ki onlar tezgahın içinden takılıyor ve temizlemesi çok daha kolay. ama görece olarak fiyatlar pahalı. montajı düzgun yapılırsa çok çok iyi. bütçen varsa Franke yada Teka tavsiye ederim çok kaliteliler.
canım granit yada mermeri kesip evyeyi alttan dolabın içinden geçirip monte ediyorlar yani diğer klasik evyeler gibi ustten oturtulmuyor tezgaha o yuzden de 1 cm lik de olsa yükseklik farkı yok.
bu arada çimstone nedir hiç duymadım canım, bende öğrenmiş olayım:))
Bu ara deli gibi mutfak ve eviyelere baktığım için bir sürü yeni kavram öğrendim. Çimstone bir tezgah çeşidi. Quartz (%93) ve reçine falan gibi birşeylerin karışımından oluşuyormuş. Yani el yapımı ama neticede quartz gibi doğal bir taştan oluşuyor. Çok saglam, sıvı emmeyen kolay kolay çizilmeyen bir yüzey oluyormuş. Fiyatı granitten pahalı, ama ne kadar tam bilmiyorum.
Bu arada, sizin dediğiniz eviyelere sanırım tezgahaltı deniyor. Tezgaha sıfır denenler (ya da flash) sanırım biraz daha farklı bir şey, internetteki resimlerden gördüğüm kadarıyla. Ya da ben eviyelere baka baka sürmenaj oldum, ki bu daha yüksek bir ihtimal
http://i1102.hizliresim.com/2011/2/4/358.jpg
mutfağımın resminii koydumm bu resimm yenii yaptırdığımda çekmiştimm cep telefonundann bende o bahsettiğiniz evyelerden koydurdumm ve çok pişmanımm söküp atasım geliyorrr
temizliği çok zorr
bence 2nci olan güzel öyle yaptırınn
Mutfağın dağınıklığınınn kusruna bakmayınnnn
yenii inşaat haliyle çekilii resmii koydummm
dolap almayıı düşünüyorumm siyahmıı yoksa grimii alayımm ne uyar sizceee
Suyunuz kireçli ise keten dokulu olanların da leke gösterdiğini okudum buradaki forumlarda. Bizim sular kireçli olmadığı için ben normal paslanmaz çelikten memnunum. Benimki damlalıklılardan ve batarya iki bölümün ortasına monte ediliyor. O açıdan memnun değilim, insanın elinden sabunlu veya kirli sular siçrayabiliyor damlalık kısmına.
Genelde satılan eviyeler (çelik olsun, başka maddeden olsun) ankastre oluyor, yani tezgahın 2 cm falan üstünde kalıyor. O da temizlik açısından sinir bozucu bir şey. Ama bir de tezgahaltı denen eviyeler var (ki idealim o tip bir eviye almak). Gerçi çesit biraz daha az ama bence daha kullanışlı.
benimkide franke amaa hiç memnun değilimm bence kesinlikle tekacanım mermer yada mermarit zamanla ne kadar temiz tutarsan tut cilasının aşınmasından dolayı sararma yapıyor. sonuçta uzun vadeli düşünmek lazım ve çamaşır suyu filan da dökersen beyazlaması için daha çok cilasını bozuyor kısır döngü gibi((
krom evyelerde kireç problemli ama düz lrom yerine dokulu olanlar var üstü pütürlü onlar kireç tutmuyorlar ve çok kullanışlılar istediğin malzeme ile temizleyebilirsin. kurularsan geceleri de hiç sorun olmaz biz ve birkaç akrabamız en az 5 yıldır kullanıyoruz ilk gunku gibi hiç bir şey yok:)) birde tezgaha 0 denen modeller var ki onlar tezgahın içinden takılıyor ve temizlemesi çok daha kolay. ama görece olarak fiyatlar pahalı. montajı düzgun yapılırsa çok çok iyi. bütçen varsa Franke yada Teka tavsiye ederim çok kaliteliler. ama yapı marketlerde de çok çeşitler var artık bütçene gore.
ayrıca kromlar daha derin olduğu için tepsi olsun buyuk tencereler olsun daha rahat yıkanıyor ortaya su sıçramıyor diğerlerine gore. ikisini de kullandığım için biliyorum:)
valla evyeyi bilemem ama cnm mutfağı harkulade... kocaman ferah. Allah güzel günlerde oturmak nasip etsin.
bence siyah çok hoş duru. hatta keşke mikrodalgan da siyah olaymış. geniş olduğu için acayip hoş durmuş siyah beyaz. bu mutfağa ada mutfak da çok hoş olurdu... ayy ortada halay çeksim geldi valla yaa
Evet mutfağımm çokk büyüük canımm mütahit çok küçük mutfak koymuşş bende böyle yaptırdımmaslında çokk eksiğim varr mutağıma kırımızı siyah halı veee kırmızı siyah tül perde istiyorumm
birde L koltukta çok güzel olurduu ama zamanla artıkk hemen omuyorr çünküü
ilgin için çok teşekkürler. peki bunlardan hangisini tavsiye edersiniz? çimston çok pahalıymış ama ondan demeyin orta halli hangisi daha iyi. granit mi mermerit felan mı?
arkadaşlar,yeni bir tezgah sistemi gördüm.tezgah çimstone döküm haline hazırlanıyor. yani evyesi içinde.
bizim bildiğimiz mermerit dökümler oluyor ya. işte onun çimstone olanı yeni çıkmış....
çimstoneun metresi de 250-350 ytl arası değişiyor.
Nerede gördünüz? Corian tipi bir şey olmasın? Cimstone'cular benden artık illallah dediler, bana dediklerine göre bırakın eviyesinin kendinden olmasını, eviyenin yanına damlalık için oluk falan bile açamıyorlar. Ama inşallah artık yapılabiliyordur. Cevabınızı merak ve umutla bekliyorum.