evye nasıl olmalı?

baby2stop

Anne
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2009
1.717
76
konu daha önceden açılmış mıydı bilmiyorum ama ben aradım bulamadım. sizce mutfaklardaki evyeler bütün mü olmalı yoksa ayrı mı olmalı. ne demek istediğimi fotolardan da anlayabilirsiniz. yorumlarınızı bekliyorum. mutfağımı sizin görüşlerinizi değerlendirerek yaptırmayı düşünüyorum.

fotoğraflar alıntıdır...

$Evye.jpg

$mutfak3.jpg

şimdi hep yeni mutfaklarda metal evye kullanılıyo ankastre mutfaklarda felan çok şık ama kullanış açısından diğeri daha iyi gibime geliyo

aslında ben de şuanda kiradayım ve bütün olanlardan kullanıyorum. çok da hoşuma gidiyor ama ilerde sorun çıkar mı, bi sorun olursa komple lavabonun mu değişmesi gerekir? bunlardan korkuyorum...

tercih edeceğiniz tezgaha bağlı, granit,çimstone,laminat tezgahlarda krom evye oluyor. bütün evye sadece mermerit ve corian tezgahlarda yapılabiliyor.

ilgin için çok teşekkürler. peki bunlardan hangisini tavsiye edersiniz? çimston çok pahalıymış ama ondan demeyin :KK43: orta halli hangisi daha iyi. granit mi mermerit felan mı?

benimki uzun evye li ilk resimdeki gibi çift lavobalı ama temizlemesi zor oluyr bence evye lavoba ıçınde olsun düm düz tum kırıntıları rahatca ıcıne sılebılırsın

benimki uzun evye li ilk resimdeki gibi çift lavobalı ama temizlemesi zor oluyr bence evye lavoba ıçınde olsun düm düz tum kırıntıları rahatca ıcıne sılebılırsın

haklısın aslında temizliğinden ben de korkuyorum. ya dediğin gibi içinde evye yaptırıcam ya da kaliteli bir mermeritle bütün yaptırıcam inş.

haklısın aslında temizliğinden ben de korkuyorum. ya dediğin gibi içinde evye yaptırıcam ya da kaliteli bir mermeritle bütün yaptırıcam inş.

bencede öyle yaptır,mutfak dolapların ne renk seçmeyi düşünüyorsun,sen mi yaptırcaksın mütahitten hazır mı alcaksın,nereye yaptırcaksın?

ya cok şanslısın insan ilk evlendıgınde acemi oluyr.keşke şimdiki tecrübemle ev kursaydım o kadar çok yapmak istedğim varki.insallah bi arsa alıp herşeyini ben çizip ben yaptırabılırım.özellikle eşyalar,iç mimari,dekarasyon.

ben de ilk evlendiimde özenemedim bu kadar. hatta arsa almıştık başta. projesini felan çizmiştim. herşeyi süperdi ama para olmadıından fazla yapamadık evi. arsayı satıp ev aldık mecbur ama gene şanslıyım projeden aldıımız için gene istediğim gibi olucak inş. darısı isteyen herkesin başına inş. dua edin de hayırlısıyla girelim içine :)

ben de ilk evlendiimde özenemedim bu kadar. hatta arsa almıştık başta. projesini felan çizmiştim. herşeyi süperdi ama para olmadıından fazla yapamadık evi. arsayı satıp ev aldık mecbur ama gene şanslıyım projeden aldıımız için gene istediğim gibi olucak inş. darısı isteyen herkesin başına inş. dua edin de hayırlısıyla girelim içine :)

Canım bende evimin herşeyini sıfırdan yaptırdım.
mutfak konusuda çok titiz davrandıysamda istediğim gibi olmadı malesef. umarım seninki olur.
ben ilk başta evye konusunda yuvarlak içine gömülü istiyordum. temizlemesi ve kullanımı kolay oluyor diye ama şimdik evyeler üstten oturtmala olduğu için ilk resimdeki gibi yaptırmak zorunda kaldım. diğer yuvarlak olanlar tezgaha alttan yapıştırılıyormuş çok sağlıklı olmuyormuş. zamanla düşme yapabilir dedikleri için mecburen üstten oturtmalı evye aldık ama hiçkullanışlı değil

benim de tezgahım granit. E mecburen metal evye taktırdık. Ama kalitesinden midir nedir (bunların kalitelisi de mi oluyormuş anlamadım ki) tek bir damla su gelse hemen izi kalıyor nefret ettim resmen yaaa. Keşke o gömme gibi bütün olanlardan yaptırsaymışım. Ama onlar da granite olmuyor dediler bunu taktırmak zorunda kaldım. O yan tarafında süzgeç gibi düz bir yeri var ya hele orası katil edecek beni. Oraya sürekli bez seriyorum bulaşık vs. yıkarken su sıçramasın diye.

çok tşkkürler kızlar. bu söylediklerinizden sonra farklı yorumlarla fikrim değişmezse mermerite karar verdim. bütün olsun. temiz olsun. ben tezgahta leke bile olmasına dayanamıyorum. çok titiz bi insan da diilim sürekli elimde bez dolaşıyım. sürekli su damlası canımı sıkar heralde. en iyisi mermerit gibi şuanda. yani ikinci resimdeki...

metaller iyi yapıştırılmazsa, sonradan aşağıya su sızması yapabiliyor. bence en iyisi bütün olan

Canım bende evimin herşeyini sıfırdan yaptırdım.
mutfak konusuda çok titiz davrandıysamda istediğim gibi olmadı malesef. umarım seninki olur.
ben ilk başta evye konusunda yuvarlak içine gömülü istiyordum. temizlemesi ve kullanımı kolay oluyor diye ama şimdik evyeler üstten oturtmala olduğu için ilk resimdeki gibi yaptırmak zorunda kaldım. diğer yuvarlak olanlar tezgaha alttan yapıştırılıyormuş çok sağlıklı olmuyormuş. zamanla düşme yapabilir dedikleri için mecburen üstten oturtmalı evye aldık ama hiçkullanışlı değil

belki acık da tecrübeden şansım olur istediğim gibi olur inş. burdaki yorumlar da çok işime yaradı ama. inş herkesin gönlüne göre verir Allah. şu da bi gerçek ama; evin eksiği bitmiyor. bu yüzden de hep bi eksik olacaktır eminim. keşke şöle olsaydı diceeme eminim :)

bencede öyle yaptır,mutfak dolapların ne renk seçmeyi düşünüyorsun,sen mi yaptırcaksın mütahitten hazır mı alcaksın,nereye yaptırcaksın?

şimdi gördüm sorunu özür. dolapları parlak olanlardan düşünüyorum ama malzeme ne seçerim bilmiyorum. üstü kirli beyaz ya da krem alt taraflar da mürdüm düşünüyorum. mütaihhit yapıo dolapları normalde ama farkını vererek istediğimi yaptırabiliyorum. dolapların malzemesi için bi öneriniz var mı?

metal evyelerde bir de keten dokulusu var. kireç lekesi vs göstermiyormuş. mat bir görüntüsü var. mantıklı geldi bana. ama fiyatına bakınca çok ucuz .tekli evye 4o tl.oysa çelik olanlar 130 ytl.
kararsız kaldım bende..
bir de kendinden sağ veya sol tarafında damlalık bölümü olanlar var. acaba kullanışlımıdır?

metal evyelerde bir de keten dokulusu var. kireç lekesi vs göstermiyormuş. mat bir görüntüsü var. mantıklı geldi bana. ama fiyatına bakınca çok ucuz .tekli evye 4o tl.oysa çelik olanlar 130 ytl.
kararsız kaldım bende..
bir de kendinden sağ veya sol tarafında damlalık bölümü olanlar var. acaba kullanışlımıdır?

Suyunuz kireçli ise keten dokulu olanların da leke gösterdiğini okudum buradaki forumlarda. Bizim sular kireçli olmadığı için ben normal paslanmaz çelikten memnunum. Benimki damlalıklılardan ve batarya iki bölümün ortasına monte ediliyor. O açıdan memnun değilim, insanın elinden sabunlu veya kirli sular siçrayabiliyor damlalık kısmına.
Genelde satılan eviyeler (çelik olsun, başka maddeden olsun) ankastre oluyor, yani tezgahın 2 cm falan üstünde kalıyor. O da temizlik açısından sinir bozucu bir şey. Ama bir de tezgahaltı denen eviyeler var (ki idealim o tip bir eviye almak). Gerçi çesit biraz daha az ama bence daha kullanışlı.

canım mermer yada mermarit zamanla ne kadar temiz tutarsan tut cilasının aşınmasından dolayı sararma yapıyor. sonuçta uzun vadeli düşünmek lazım ve çamaşır suyu filan da dökersen beyazlaması için daha çok cilasını bozuyor kısır döngü gibi:KK43:((

krom evyelerde kireç problemli ama düz lrom yerine dokulu olanlar var üstü pütürlü onlar kireç tutmuyorlar ve çok kullanışlılar istediğin malzeme ile temizleyebilirsin. kurularsan geceleri de hiç sorun olmaz biz ve birkaç akrabamız en az 5 yıldır kullanıyoruz ilk gunku gibi hiç bir şey yok:)) birde tezgaha 0 denen modeller var ki onlar tezgahın içinden takılıyor ve temizlemesi çok daha kolay. ama görece olarak fiyatlar pahalı. montajı düzgun yapılırsa çok çok iyi. bütçen varsa Franke yada Teka tavsiye ederim çok kaliteliler. ama yapı marketlerde de çok çeşitler var artık bütçene gore.

ayrıca kromlar daha derin olduğu için tepsi olsun buyuk tencereler olsun daha rahat yıkanıyor ortaya su sıçramıyor diğerlerine gore. ikisini de kullandığım için biliyorum:)

X