• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyken eğitime devam edenlerin alanı

arkadaşlar yüksek lisansı bende düşünmüştüm ve bu konudaki bilgilerimi paylaşmak istedim.....ama artık yüksek lisansı düşünmüyorum...
yüksek lisansta üniversiteye devam zorunluluğu var.....ama artık üniversitelerde bunun için çare bulmuş.süprizzzzzdevlet üniversitelerini bilmiyorum ama özel üniversitelerde yüksek lisans eğitimini akşam saatlerinde veriyorlar...bir üniversite de akşam 7 de başlıyormuş bunu görmüştüm gazete ilanında..ister tezli ister tezsiz...tabii ücreti biraz fazla 3000-3500 arası..birde yüksek lisasn için not ortalamanızda önemli..ales sınavına girmek gerekiyor ama bazı fakülteler not ortalamasınada önem veriyor..sanırım onlar devlet üniversiteleridir...

tezsizlerde akşam dersleri de var devlet üniversitelerinde..ama harcı gündüz öğretiminden yüksek...ama tezlilerin dersleri gündüz oluyor...özel üniversiteleri bilmiyorum, hiç ilgilenmediğim için bilgim yok ama fiyatı çok tuzlu...:)

merhaba arkadaşlar

masal perisi ben mersinde yaşıyorum mersin üniversitesinin sitesinde görmüştüm ingilizce öğretmenlik sertifikasını orda gerekli bilgiler vardı birde sen bak istersen konyadada aynı sertifikayı veriyorlar ve benim fakültemden mezun olan bi arkadaş kabul edilmişti.o da benim gibi teknik öğretmendi.eğer açıklamaları okursan kpss eğitim bilimlerinden yeterli puan alırsan seni tanıyor meb

merhaba arkadaşlar

masal perisi ben mersinde yaşıyorum mersin üniversitesinin sitesinde görmüştüm ingilizce öğretmenlik sertifikasını orda gerekli bilgiler vardı birde sen bak istersen konyadada aynı sertifikayı veriyorlar ve benim fakültemden mezun olan bi arkadaş kabul edilmişti.o da benim gibi teknik öğretmendi.eğer açıklamaları okursan kpss eğitim bilimlerinden yeterli puan alırsan seni tanıyor meb

teşekkür ederim canım...bir bakayım internetten..hihoyyythihoyyythihoyyyt

selam kizlar nerelerdesiniz? bu konuyu severek takip ediyodum her nekadar kendim yazmasamda.benim gibi birilerinin oldugunu bilmek nbana güc veriyodu.konu arkalara kayinca güncelleyeyim dedim:-)

evet bencede güncellemek lazım kızlaaaarrrr. çıkın ortalara neler yapıyorsunuz. ben bu aralar hızlı okuma eğitimine başladım . ales vb. hız gerektiren sınavlarda işe yarayacağını düşünüyorum. umarım işe yarar

evet bencede güncellemek lazım kızlaaaarrrr. çıkın ortalara neler yapıyorsunuz. ben bu aralar hızlı okuma eğitimine başladım . ales vb. hız gerektiren sınavlarda işe yarayacağını düşünüyorum. umarım işe yarar

güncelleyenlere slm olsun:) konuyu ben açtım diye sizden bekliyorum...hep ben hep ben olmaz...ben de yüksek lisans tezimi verdim. şimdi bir ay içinde teslim edilmesi gerekenler var, onları toparlamaya çalışıyorum...sıkıntılı bir süreç...hızlı okuma kursuna ben de gittim...ayrıca formatör oldum hızlı okuma konusunda. ben zaten hızlı okuyordum, kitap okuma alışkanlığım sayesinde, kursta birşeyler kattı bana...faydası oluyor ama sürekli tekrar yapmak gerek, önerilere uymak gerek...

güncelleyenlere slm olsun:) konuyu ben açtım diye sizden bekliyorum...hep ben hep ben olmaz...ben de yüksek lisans tezimi verdim. şimdi bir ay içinde teslim edilmesi gerekenler var, onları toparlamaya çalışıyorum...sıkıntılı bir süreç...hızlı okuma kursuna ben de gittim...ayrıca formatör oldum hızlı okuma konusunda. ben zaten hızlı okuyordum, kitap okuma alışkanlığım sayesinde, kursta birşeyler kattı bana...faydası oluyor ama sürekli tekrar yapmak gerek, önerilere uymak gerek...

ben yavaşım maalesef.oysa okumayı çok severim ama kaplumbağa hızıyla. bende cdler ve kitap var onlardan çalışıyorum yeterli olurmu acaba kursa gitmeli miyim? ilk önce kendi çabamla birşeyler yapayım istedim. iç sesimi durduramıyorum ne önerirsin canım

ben yavaşım maalesef.oysa okumayı çok severim ama kaplumbağa hızıyla. bende cdler ve kitap var onlardan çalışıyorum yeterli olurmu acaba kursa gitmeli miyim? ilk önce kendi çabamla birşeyler yapayım istedim. iç sesimi durduramıyorum ne önerirsin canım

aslına bakarsan kursta da en fazla senin çalıştığın kitap ve cdler üzerinde çalışma yapılıyor..eve ödev veriliyor..cd deki alıştırmaları ve kitaplardaki alıştırmaları yapın diye..bence evde çalış...kurs sertifika için gerekli oluyor. ama süper bir kurs bulursan o başka tabi.

slm kıslarr..
bende üniversiteyi kazandığım yıl evlendim tercih yapmadım nişandı hazırlıktı düğündü kaynadı gittii...
sonraki yıl tekrar kazandım bu seferse bebek geldi gene kaynadı gitti..
kısım 1 yaşındayken tekrar kazandım bebeğim çok küçüktü eşimde pek sıcak bakmıyodu açıkçası örgün eğitime bende aöf işletme yazdımm..valla ilk iki yıl çok zordu küçüçük bebek ev işi ders ..ikinci sınıfın tüm derslerini verdim ama 1.sınıftan yalnız matematik kaldı oyüzden 3 e geçemedimm..benim bulunduğum yerde sınav yapılmıyo sınav için 2 saat şehir merkezine yolculuk gerekiyo bu yılki sınava çok iyi hazırlanmıştım ama oğlum sürpriz yaptı bu seferde düşük tehlikem olduğu için yolculuk yapamadım ve sınava giremedimm-tatlicadiarzu-yani anlıycanız sanki okul bitmesin diye herşey oluyo ama hırslıyım bitiricemm:teytey:
allah evlatlarıma sağlık versinde e bakalım bu yıl yalnız matematikten giricem sınava verirsem 3 e geçiçem inşallahh..ik çocukla becerirmiyim bilmiyorum ama bu kadar uğraştım boşa gitsin istemiyorumm..

destina4, merhaba canım hoşgeldin aramıza....Allah yardımcın olsun canım, ama sen istekli gözüküyorsun bu konuda, yılmamışsın devam etmişsin...bence sen bu işi yapacaksın, hayırlısı olsun...

kızlar, bu arada ben tez savunmasından geçtim...herkese duyurulur....biraz dinlenip kpds ye çalışmaya başlıyorum...

merhaba kıslar..bende evli ve halen ögrencı olanlardanım.benımde okulumun derse girme mecburıyeti yok.bazen ders calısmak cok zor oluyor.temızlık yemek derken bazen vakıt bıle kalmkıyor.bırde aksamları kocıs ılgı beklıyor.bıran once okulun bıtmesını oyle cok ıstıyorumkı..bırara okul var dıye bebek dusunmuyorduk.ama toplumun ve esımın aılesi yuzunden ıster ıstemez bende bebek fıkrıne kapıldım.sımdı 1 senedır bebek ıstıyoruz ama bu seferde olmuyor.
bakalım artık herseyı oluruna bıraktım hayırlısı olsun..hepımız bıran once egıtımımızı tamamlarız ınsallah.sevgıler..a.s.

slm kızlar bende 4 yıllık bir üniversite mezunuyum eşimle üniversitede tanıştım. evlilik hazırlıkları nedeniyle yüksek lisansı kazandığım halde devam edemedim. evlendikten sonra il değişikliğinden devam şansım olmadı. ilk iki yıl eşimle birlikte çalıştım. bu yıl da ikinci üniversite okuma şansım olduğunu öğrendim. şu an aöf işletme birinci sınıf öğrencisiyim. yüksek lisanstanda vazgeçmiş değilim.

destina4, merhaba canım hoşgeldin aramıza....Allah yardımcın olsun canım, ama sen istekli gözüküyorsun bu konuda, yılmamışsın devam etmişsin...bence sen bu işi yapacaksın, hayırlısı olsun...

kızlar, bu arada ben tez savunmasından geçtim...herkese duyurulur....biraz dinlenip kpds ye çalışmaya başlıyorum...

tebrikler canım senin adına çok sevindim darısı başımıza sevgilera.s.:nazar:

keşke bende arkadaşlar gibi eğitimimime devam etseydim çok pişmanım çok.. 5 ay önce evlendim ve ihmal ettim derslerimi.ne oldu kaldım tabiki.iktisat çalışma ekonomisi 1.sınıf öğrencisiydim(aöf)okuyordum 3 dersten kaldım.seneye inş devam edeceğim.

güneş3 başarılar canım, mawirüya insan ilk evlendiğinde hemen derslere veremiyor kendini. ben de evlendiğimde nerdeyse 6 ay ders yüzüne bakamadım, sonra uzatma aldım bir dönem...açığı kapattım, şimdi de mezun oldum canım..sen de bırakma sakın, derslere devam...başarılar

kızlarr benim bütün hırsımı çalışma azmimi kırmış bulunmaktalar....üniversitenin ne olduğunu bilmeyen bir şahsiyet işe girip gelip gidip bana laf soktu neymiş efendim üniversite mezunlarını artık asla aşağılamıyorum arkadaşın tabirini naklediyorum kasiyerliğe bile almıyorlarmışş..gelip gidip işini aldığı üç kuruşu övüp beni aşağılaya aşağılaya bitiremedi...kendisi ün
vers
te mezunlarının alınmadığı işi yapıyor ama lise mezunu sinirlerim altüst sinirimden ağlıyorum ben daha okulu bitirmiş işsiz kalmış değilim benden ayrıca nerdeyse 9 yaş büyük bu insan daha yeni işe girebilmiş.....sürekli eşimin kendi eşinin yanında ay benim işim iyi ay ne iyi maaaş alıyorum diye konuşa konuşla bitiremedi aldığı asgari ücreti ..sinir stres kalmadı bende...

eşimin yanında eşinin yanında ken dini öve övee beni yere yere nereye varmak istiyor anlamıyorum sessiz kalıyorum haklısın doğru diyorum yok hala yükleniyor delircem

eşimin yanında eşinin yanında ken dini öve övee beni yere yere nereye varmak istiyor anlamıyorum sessiz kalıyorum haklısın doğru diyorum yok hala yükleniyor delircem

canım, şimdi o konuya girersek bu iş uzar gider...ona bakarsan ilkokul mezunu bir futbolcu transfer olurken milyarları, trilyonları alıyor, ama gece gündüz çalışıyor....

ayrıca her zaman dediğim gibi önemli olan ne mezunu olduğun değil, kendini nasıl yetiştirdiğin...o senin bahsettiğin kişi prof olsa ne yazar...insan kalbi kırmak, cami yıkmaktan daha günahtır...bu kişi de seni kırmış anladığım kadarıyla...ben yüksek lisansı bitirdim, doktoraya da hazırlanmayı düşünüyorum ama bunlar benim maaşıma 1 ytl bile yansımayacak...hatta ben cebimden inanılmaz para harcıyorum eğitimim için...önemli olan senin ne hissettiğin...sen içinden geleni yap...ben üniversite mezunu çok işsiz tanıyorum ama ilkokul, ortaokul, lise mezunu olup benden çok kazanan kişilerde tanıyorum....

Son düzenleme:
Back