• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyken eğitime devam edenlerin alanı

bende fakültenin bir kısmını evli okuyanlardanım...erken evlenmiştim ..herkes eleştirmişti filan o zamanlar...aslında evli okumanın dezevantajlarını görüyor herkes .. birazda avantajlarını görseler...mesela para sıkıntısı çekmezsin...mesela destek olan yanında bir eşin var...en iyi ev arkadaşından daha iyidir bir eş... tekrar aynı şeyleri yaşasam yine evli okurdum Şeniz..

evliyken okumak evet zor birde bekarken akşamları annenle babanla oturmak yerine odana geçip ders çalışabilirsun ama evliyken eşinle oturmak istiyorsun yada arkadaşlara gidiliyor onlar geliyor derken dersine başına oturmak zor oluyor ama yapmalıyız arkadaşlar.

evlendıkten sonra unıversıteyı kazandım bende hıc aklımda yoktu sınavlara gırdım bı baktım kı unvtedeyımm sons senedeyım nasıpse...valla ılk yıl esım benımle aynı ıldeydı benden rahatı yoktu anne babadan ıyı vallla eşinle aynı evdesın ....ama ne zaman esımın tayını baska ıle cıktı annemlerle kaldımm ozaman evımın degerını anladım son senedeeyım sımdı esım okudugum ile gelıyor...sonunda ınsallah gene evımde okuyacagım:):)yuksek lısans ta dusunuyorum okumaya devam

evlendıkten sonra unıversıteyı kazandım bende hıc aklımda yoktu sınavlara gırdım bı baktım kı unvtedeyımm sons senedeyım nasıpse...valla ılk yıl esım benımle aynı ıldeydı benden rahatı yoktu anne babadan ıyı vallla eşinle aynı evdesın ....ama ne zaman esımın tayını baska ıle cıktı annemlerle kaldımm ozaman evımın degerını anladım son senedeeyım sımdı esım okudugum ile gelıyor...sonunda ınsallah gene evımde okuyacagım:):)yuksek lısans ta dusunuyorum okumaya devam

seninki de bayağı zor olmuş ya, evlisin, okuyorsun ve eşin yanında değil...

seninki de bayağı zor olmuş ya, evlisin, okuyorsun ve eşin yanında değil...

hemde nasıl zorrr ...evlendım okuma telasına dustum oh ne guzel okuyorum derken esım baska ıle gıttı evıme barkıma 1 ayda bır gıttım.....anne baba ile bir arada kalmak evlendikten sonra bir hayli zorrr......rahat edemiyosun eşim izne geldiginde annemlerin evinde ne kadar rahat edebilirsek o kadar rahat ettikk:(:(.(yaz olsun okul bitsin diye dua ettim durdum .....eşimin tayini çıktı bu sene ilk bir kaç gün inanamadım vallla:):)son sene artıkkkkk ....bir bitsinnn bir çalışmaya başlıyım derin bi oh çekicem:):)

herkeze kolay gelsin arkadaşlar ...evl
i ikende okumak kolay herşeyi düzene koydum..eşim sabah 7 de gidiyo akşam 8 de geliyo
benimde okul yarım gün zaten kütüphaneye gidip bi tekrar yapıyorum ..4 gibi evdeyim ...
yemek pişerken etrafı toparlıyorum ..yani şuan kolay geliyo bana
tabi şimdilik eşimde sağ olsun yardımcı oluyor bana ..sürekli paratik yapıyoruz ....
ama benek olunca nasıl olucak bilmem...sevgi ile kalın

ooo buraya yazan arkadaşlar çoğalmışkaydirigubbakcemile5
bana da çevremden neden işini ayarlamadan evleniyosun falan diyenler olmuştu, ama çok şükür hiç sıkıntı çekmedima.s pazartesi 1 yıl olacak evleneli, ve ben hala hakimlik sınavlarına hazırlanan ev hanımı avukat modumdayım:roflol: aralıktaki sınavda olacak inşallah:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq: hepinizin dualarını bekliyoruma.s.

burdaki tüm bayanların umarım notları hep yüksek, sınavları hep başarılı, kalemleri kılıç gibi keskin olur. sınıf birincilikleri, en yüksek notlar, sınavda dereceleri olur İnşallah. aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

burdaki tüm bayanların umarım notları hep yüksek, sınavları hep başarılı, kalemleri kılıç gibi keskin olur. sınıf birincilikleri, en yüksek notlar, sınavda dereceleri olur İnşallah. aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

slm kızlar şükür hafat sonu geldi evdeyim...
birzadan bende ing calışıcam...sonrada flm seyredicem herkze keyifli bi hafsa sonu diliyorum sevgi ile kalın byeeeeeeeeeeee

ooo buraya yazan arkadaşlar çoğalmışkaydirigubbakcemile5
bana da çevremden neden işini ayarlamadan evleniyosun falan diyenler olmuştu, ama çok şükür hiç sıkıntı çekmedima.s pazartesi 1 yıl olacak evleneli, ve ben hala hakimlik sınavlarına hazırlanan ev hanımı avukat modumdayım:roflol: aralıktaki sınavda olacak inşallah:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq: hepinizin dualarını bekliyoruma.s.

allah yardımcın olsun emeklerin boşa gitmesin canım.kaydirigubbakcemile5

slm kızlar şükür hafat sonu geldi evdeyim...
birzadan bende ing calışıcam...sonrada flm seyredicem herkze keyifli bi hafsa sonu diliyorum sevgi ile kalın byeeeeeeeeeeee

ben de ağustosun ortalarına doğru tekrar ingilizce çalışmaya başlamayı düşünüyorum, üds ve kpds ye girmek için...hemen unutuluyor ya, nankör dil

yalnız kızlar sunu belırtmek ıstıyorum ılk sene okulda evlı oldugum ıcın cok elestırı almıstım neymiş efendim milletin önünü kapıyormuşum..hak yiyormuşum evliymişim evimde oturacakmışım okuyacaksam neden evlenmişim ..evlendıysemde kımsenın ekmegıne manı olmayacakmısım...bu sözler yüzünden o kadar çok tartıştım ki bırakın okuldaki insanları kendi akrabalarımla bilee....bu tip insanları çekemez halleride kınıyorum bu benim kısmetimse kimse buna mani olamaz nice rahatı yerinde olup ama nasibinde olmayıp kazamayan var......hala bu tavırları hissediyorum ...alese başvurdum sınava girdim gene aynı sorunla karşı karşıya kaldım.......ne meraklıymış insanlar başarıyı taşlamaya.....

yalnız kızlar sunu belırtmek ıstıyorum ılk sene okulda evlı oldugum ıcın cok elestırı almıstım neymiş efendim milletin önünü kapıyormuşum..hak yiyormuşum evliymişim evimde oturacakmışım okuyacaksam neden evlenmişim ..evlendıysemde kımsenın ekmegıne manı olmayacakmısım...bu sözler yüzünden o kadar çok tartıştım ki bırakın okuldaki insanları kendi akrabalarımla bilee....bu tip insanları çekemez halleride kınıyorum bu benim kısmetimse kimse buna mani olamaz nice rahatı yerinde olup ama nasibinde olmayıp kazamayan var......hala bu tavırları hissediyorum ...alese başvurdum sınava girdim gene aynı sorunla karşı karşıya kaldım.......ne meraklıymış insanlar başarıyı taşlamaya.....

yuh be. bu ne ya. sen okumaya devam ediyorsun diye nasıl başkasının ekmeğine mani oluyormuşsun. bu ne biçim mantık. demek ki bunu söyleyen kişilerin düşüncesi evde erkek çalışmalı,kadın evinde oturmalı...hatta daha da ileri gideyim kızlar okutulmamalı. çünkü ne de olsa evlenecek ama bekar kızlar okumalı, onlar belki koca bulamaz..hahahahahahahahahaha, var mı güleyim bari, zaten güldüm...ben de eğer yüksek lisans tezim kabul olursa alese gireceğim. doktora için. eşim bazen dalga geçiyor, sen oku ben çocuğu yaprım diyor ama devam etmek istersem sonuna kadar destek olur....

hiç dert etme arkadaşım .bu çekemeyenlerin saldırısı.meyve veren ağaç taşlanır.ben de evlendikten 2 yıl sonra fakülteye girdim .bana gülüyorlar bazıları da kızıyorlardı .evli kadının ne işi varmış okulda diye.ya hocaya ya kocayaymış mış mış mış.çok şükür kayınvalidem ,eşim annem desteklediler.son senenin yazı doğum yaptım .40'ı çıkmadan okul açıldı.anam sağolsun "yeter ki okulunu bitir kızım ben gece gündüz bakarım yavrunu " derdi.böylece bitti .hemen kpss ,hemen atama...tevekkül taalallah.şimdi 6 yılımı doldurdum öğretmenlikte.hem de kendi şehrimde .allah herkesin:1rolleyes: yardımcısı olsun.

ne güzel ya hem evli olup hem egitimine devam eden arkadasların neler yapabildiklerini gormek,duymak...benim gibi karar asamasını gecmis ama neye nerden bi cocukla nasıl baslayacagını bilemeyenlere de yanlız olmadıklarını hissettirmis oldunuz arkadaslar,sagolun,ben henuz yolun basındayım bu sene hazırlanıcam öss ye,ama kararını bile acıkladıgında insanların tepkisi bu oluyor,en yakınındakiler bile bazen destek olması gerekirken hayallerini kürtajlamaya calısıyor,ne isin var cocukla üniversitede,yapamazsın,beceremezsin gibi laflar duyuyorsun,kulak tıkamak kimseyi takmamak ve hayallerinin pesinde gitmek lazım diye dusunuyorum,bende esimi annemi aldım arkama bas koydum bu yola bakalım insallah hersey gonlumce olur ve hepinizin gonlunce olur

Back