• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikten sonra değişen eşim ...

Yazdığın gibi iletişim kuruyorsanız işin zor gerçekten. Noktalara odaklanmaktan anlamadım konuyu.

Kisacasiyla anlayabilecekseniz şöyle basite indirgeyeyim sizin için;
Eşim evlendikten sonra çok değişti. Eski mutlu günlerimize dönmek için sağlam bir fikir veya yaşanmış bir tecrübe arıyorum.
Ayrıca burada önemli olan anlatım veya başka birşey olduğunu düşünmüyorum. Bir derdim var, sinirliyim, mutsuzum. Elimden geldiğince fikir olsun diye aklımdakileri yazıya dökmeye çalıştım.
Yardımcı olabilecek yorumları okumak istiyorum. Olmayacaklarla vakit kaybetmeyi değil!
 
İşte rest çekmek gerekiyor adam akıllı. Eşinizi tanımıyorum ama bazı erkekler iplemeyen kadın profilini sevmiyor. Sallamayın mesela onu. Gelmemiş, dönmemiş, konuşmamış, bakmamış. Onsuzda çok mutlu olabileceğiniz mesajını verin mesela. Ben bu yolla yola gelen adamlar gördüm. Fakat karskter meselesi.


Aynen bunu da düşündüm. Uyguladım da. Hatta işe de yaradı. Kendi geldi iyi biri oldu ama kisa sürüyor. Yani her kavgada kendini resetliyor. Çok iyi oluyrz. Sonra kavga ediyoruz ve hic anlasamamisiz btn sorunlar devam ediyor gbi. Ama en sağlam yaptığım inatla doğrularım neyse onlari knsmakta ve uygulamakta o ne kdr karşı koysada direndim. Gezmiyorsa birseyler paylasmamz lazm ddm. Ailesinden bahsediyorsa mecbur degilim bu kadar cok diye direttim. Böyle böyle kavga ettigimiz konular aza indi bazen anladı. Sonra eskisi gbi oldu iyi davrandi olmasi gerektigi gibi gülücükler saçıp bnmle knstu vs ama iste ck kisa sürüyor. Hemen bir kavgada tepetaklak oluyoruz. En baskın sebebi ailesi. Ailesine yakn oturuyrz ve onlarda bizi surekli yannda istiyor. Esimde onlar ne derse hak veriyor. Onlarn dogrulani kabul ediyor. Yeni bir yuva kurdugunu farkedemiyor kavga ederken.
 
Evlenmeden önce birbirini tanımaya fırsatı olmayan, tanıyamayan ya da evlenme amacıyla tanışan kişilerde böyle oluyor maalesef..

Iste o kdr vakit geçirdik. Kendini hep başka tanitti bana. Bn herseyimi ve ondanda neler beklediğimi acikacik konuştum. O da konuştu. Evlendik. Ama konusup soyledigi hic bir seyi yapmiyor. Nasil diyim cok zeki sizi el ustnde tutan onceligi siz olan sizi sarip sarmalayan bi adam düşünün. Evlenir evlenmez degisen eski kafalı mantksz dedgm dedik aglamanzi bile umursamayan sizinle vakit gecirmektense arkdslariyla veya tv tlfn ile vakit geciren. Sizide en cok annesine gtrmeye calisan bi adam düşünün.
 
Yaaaa bu kdr senelik evliler halaa bunlarimi yaşıyor annen. Çok üzüldüm gerçekten. Ben de durum böyle malesef gecmeyecek diye çok korkuyorum. Bazen diyor bizim kararimiz biz biliriz. Sonra ailesi trip atıyor. Hemen ailesne dönüyor. Onlar yanlsta dese her dedkleri doğru. Yakinz diyede surekli bir gidelim muhabbeti. Zaten gitmesek gün aşırı bizdeler artk evimden tiksindm hic rhtm yk.
aynen biz de gelmesinler diye bir sekilde tasındık babamı ikna ettik burayı sevmiyoruz baska yere tasınalım vs vs diye de tasındık uzaga annem rahatladı en azından artık gdip gelme olayı bitti :D ama bu sefer de babam sürekli gidiyor onlara. neyse ki biz gitmiyoruz.
 
aynen biz de gelmesinler diye bir sekilde tasındık babamı ikna ettik burayı sevmiyoruz baska yere tasınalım vs vs diye de tasındık uzaga annem rahatladı en azından artık gdip gelme olayı bitti :KK70: ama bu sefer de babam sürekli gidiyor onlara. neyse ki biz gitmiyoruz.

Bosver sizi zorlamadktan snra kendi gitsin. En azndan sizin kafanz rht etmistir , o da birşey. Darısı başıma. Biz daa 2 yil oldu diye tasinamiyoruz malesef. Buraya bir ton borc ettik bnmle ödedi. Herseyine katlandim ona bile ailem sayesinde diyor. Insann cildirasi geliyor. Ne takım kaldi ne maasim hersey borca harca gtti. Hala onlar kiymetli.
 
El8nden gelen her seyi yaptiysan simdi de ayagindan geleni yap, gitmek gibi mesela.

Dışardan baksam belki bende kendim için bu kararı verirdim. Ama bi kac aylık bi bebegin cok taze bi evliligin ve bosanmani kabul etmeyecek arkanda durmayacak bir ailen varsa malesef yapamiyorsun. Ipleri tamamen koparmadan önce elinden geleni yapmak lazım buna mecburum ...
 
Evlenmeden once yeterince taniyamamissin ya da rol yapmis. Ya oyle kbulleneceksin -ki ben olsam edemem ya da ayrilacaksin. Ayrilmazsan lutfen cocugunuza yansitmamaya calisip gercekten kabullen
 
Evlenmeden once yeterince taniyamamissin ya da rol yapmis. Ya oyle kbulleneceksin -ki ben olsam edemem ya da ayrilacaksin. Ayrilmazsan lutfen cocugunuza yansitmamaya calisip gercekten kabullen

Onn yannda kavga bile etmek istemiyorum huysuzlanıyor hemen bebeğim.
Kabullenemiyorum mümkün değil. Ben yalnizliktan nefret eden sevecen hep mutluluk isteyen bir insanm. 2 yıldır ölüyorum burda.
Ayrilmayi düşünüyorum ama bundan önce elimden geleni en azndan bebeğim için yapmak istiyorum.
 
Aklıma bir şarkı geldi sana armağan ediyorum.... Sen ilk deyıl son deyılsinbunların hepsi kazma evlendikten sonra büyü bozuluyor,hoooooop kazmaların içindeki canavar çıkıyor üzülme hepsi aynı büyük büyük beklentilerle evlenen tüm genç kızın hazin sonu Yanlızlıkkkkklk
 
Dışardan baksam belki bende kendim için bu kararı verirdim. Ama bi kac aylık bi bebegin cok taze bi evliligin ve bosanmani kabul etmeyecek arkanda durmayacak bir ailen varsa malesef yapamiyorsun. Ipleri tamamen koparmadan önce elinden geleni yapmak lazım buna mecburum ...
Ben yaptim inan. Oglumla yeni bir hayata basladim ve onu arkamda biraktim disaridan bakan biri degilim o yuzden. Yani demesi kolay demiyorum elbette. O karari vermek zor olan. Gerisi corap sokugu gibi geliyor. Sen gitme hatta onu gonder.
 
Bir insan nasıl bu kadar hızlı bir şekilde değişir gerçekten anlam veremiyorum kendi adıma bile korkmaya başladım bu hikaye çok tanıdık geliyor bana :/
 
Eğer konuşman da yazın gibiyse iletişim kuramamanız çok normal. Şu yazdıklarını bir oku lütfen...
bende sıkıldım ve okumayı bıraktım hem fikir sormuş hiç özenmeden üşenerek yazzmış sanırım kısaltmalar felan aynen katılıyorum iletişim sorununuz var bencede
 
Bence bu tarz ani değişikliklerde biraz daha derine bakmanız gerekiyor. İnsanın karakteri öyle sürekli şekillenen bir şey değil. Bu adam böyleydi. Belki daha önce yaptığınız bir şeyi şuan yapmayı bıraktınız. Daha önce aile bi mesele değildi sizin için. Ama şuan evlilikleri bitiren en önemli sebeplerden biri aileler. Birde şu var; bir insan eşiyle vakit geçirmek istemiyorsa o eş gerçekten onu mutlu etmiyordur. Söylediklerim direk sizi suçlar gibi. Ama ben eşinizin gözünden bakmaya çalışıp size farklı bir yaklaşım sunmak istiyorum. Bide kendinizi tartın bence.
 
Merhaba herkese,
2 yıllık evliyim. Eşimle evlenmeden bi kaç sene sevgili ve nişanlı kaldık. O sürelerde dünya iyisiymiş meğer. Ne desem yapan uzmemeye çalışan. Önceliği ben. Sürekli elele kavga etsek bile kavga bile sayılmazmış meğer. Hemen barışırdık da zaten.
Evlenelim kavuşalım seni cok seviyorum diyip yanmda olabildgi bütün zamanlarda beni sarıp sarmalayan insan. Evlendikten sonra tamamen değişti. Bir cok sorunla karşılaştım. Dugunumde balayimda evlendikten snra. Birden bire o adam gitti. Yerine gelenek ve goreneklerine bagli tamamiyle eski kafali . Mutemadiyen kendine vakit ayrmaya çalışan (bensiz) bir adam geldi. Zaten çalışıyoruz. Bir de aksam yemek yiyoruz ya yatiyor. Ya arkdslarna gtmek istyr. Ya bilgisayarda. Ya telefona bakiyor. Yani hic bir ihtmalde ben yokum. Erkenden yatiyor. Sarılmıyor bile uyurken. Hayatmn her aninda evlendikten snra yalniz kaldm. Ck üzülüyorum. Pzr günü saat 9 da uyudu mesela bi basimaym. Cok sklyrm. Eskiden yanmda olan insan smdi ailesnn agznn icine bakiyor. Sureklide onlari davet ediyr. Gun aşırı bizde onlarda olalim istiyor. Bu da ayri bi sknti. Zaten birlikte hic vkt gecirip bir seyler yapip paylasmiyrz. Birde gorumcem ve kaynvalidemleyim. Gtmek istemeynce yeni gttik deyincede kavga cikariyor kndi tek dışarı çıkıyor. Ben ne dersem o dedgm olmazsa bozusuruz moduna girdi.
Bir kac kere karsima aldm knstm. Evlendkten snra nie bu kdr degstigi konusunda. Tek kalmak yalnz kalmak istemedgm konusunda. Bir şeyler paylasalim bir evliyiz konusunda. Artk ailesni hergün görmek istemediğim zaten gidip geldgmz ve aşırıya kactgmz konusunda. Ama hiccc bi yere varamadim.
Artık çok yoruldum. Çok skldm. Ve çokkk yalnızım surekli mutsuzum ağlıyorum.
Bir Çok sey denedim belki misilleme yaptm belki ck ilglendm belki hic umursamadm kizdm belki knstm ama hic bi yere varamadm.
Artık boşanma durumundayz. Mutlu mesut basladgmz iliskimiz gun gectkce sacmalasiyor. Mantık cizgisinden ckti.
Sizce ne yapmaliyim? Her fikir benim için çok önemli. Dengem bozuldu artık
Merhaba, bence eşiniz evliliği kafasında oturtamamış. Bence sizde bireysel olarak birşeyler yapmaya başlayın ve eşinizi önemsemeyin bir süre, evde eşinizle otururken indirin bir telefon oynayın seslendiğinde tepki vermeyin sonra ben şuraya gidiyorum diyin ve çıkın ama bu kısmı kavga etmicek şekilde yapın noluyo desin bi.
Bu şekilde biraz devam edin ve siz de sarılmayın, aç mısın, hasta mısın, nereye gidiyosun, nerden geliyosun demeyin.
Sizi kaybetme korkusunu oda yaşasın düzelirse o zaman düzelir, düzelmezse boşanmayı düşünün bence..
Ama bunu da belirtin derin ben bu şekilde bir hayat yaşamayacağım, eğer tek başıma kalacaksam evli olmama gerek yok bekarken de tektim diyerek..
 
paldır küldür evlenmemin dez avantajı çok ama tek avantajı sevgililiğine alışıp evlendiğimde değişimine şaşırmak gibi bir fırsatım olmadı.
 
yalnız ortadaki sıkıntı bence beklenti sorunu

yani adam evde bilgisayara bakıyor diyorsunuz

demek ki paylaşacak bir etkinlik bir konu vs yok

esasen bebek de varmış

birbirinize zaman ayırmayı mı oturtamadınız acaba

siz ne istiyorsunuz o ne istiyor bu hayattan
 
Back