Evlilikten Korkuyorum Sanırım...

M Dilek

2 Prens annesi
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2008
1.066
12
643
37
Selçuklu / Konya
iyi akşamlar kızlar..
yaklaşık 2 hafta sonra düğünüm var.
nerdeyse 6 yıldır beraber olduğum sevdiğimle evleneceğim inşaallah..
seviyorum ve sevildiğime de inanıyorum ama evlilik son 2 aydır falan beni korkutmaya başladı..
o ev benim sorumluluğumda eşim benim sorumluluğumda belki çocuklar olcak diye ve ben ya beceremezsem diye korkmaya başladım..
nişanlım da gergin aramız bir iyi bir limoni..
belki bunun da etkisi vardır..
ne bileyim saçma gelecek belki ama ya evimle yeterince ilgilenemzsem ya yemek yapmayı beceremezsem falan diye..
çünkü ben okudum ve bu yıl mezun oldum..
tamam genel yemekleri biliyorum yani aç kalmayız sanırım ama sorumluluk beni korkutuyor ve düğün heyecanı falan bırakmadı bende..
sizden manevi destek yada bununla ilgili yorumlar rica ediyorum..
çok ihtiyacım var..

hem çalışıp hem evimin hanımı olacağım..eşim yardım eder gerektiğinde ama ne bileyim her şeyi yapabileyim mükemmel olmasa da diyorum ve ya yapamazsam diye korkuyorum..

inan ne mutluyum ne değilim..
bir de nişanlım arada asabileşince uzak druyor kırmamak adına..bu da etkiliyor beni sanırım..
ama onu da anlıyorum o kadar borç yapıyor daha da yapacak yani..kızamam ona da..

her bayanın evlilik öncesinde yaşadığı gerginlik ve korkular bunlar, meraketme ilk 1-2 ay zorlansan bile zamanla yetişemeyen işlerin illede yetişmesi gerekmediğini, sıraya konulabildiğini, bazen ertelenip savsaklanabildiğini, dört dörtlük olmanın aslında sadece seni gergin mutsuz kırıcı yaptığını ve işlerin yapmakla bitip sana dinlenme fırsatı bırakmadığını öğreniyorsun. dolayısıyla da zamanla aslında herşeyi dört dörtlük değil yeteri kadar yapmak gerektiğini anlayarak rahatlayıp kendini mutlu etmen gerektiğini farkediyorsun.
ben bunları elimde vileda bir yandan yer silip bir yandan "çok sıkıldım" diye ağlarken yakalandığım kocamdan öğrendim :9: ve sadece 2 aylık evliydik. telaşa gerek yok rahatla her şey yetişir hatta üzerine gezmeye bile gidilir :51:

bende de o endişe oluyo bu aralar ben herşeyi nasıl yapacam diyorum şurda düğüne 14gün kaldı stresten nişanlımla sürekli sorun yaşıyoruz onu sakinleştirmeye çalışıyorum sorun yerine düğün heycanı yaşayalım artık diyorum hem stres hem tartışma hem bu endişeler maffoldum yaaaaa

yemek yapmak nedir ki tatlım en basiti girersin nete bir sürü tarif var bakar yaparsın.. :1: temizlik çocuk bakımı da zamanla alışılcak şeyler zaten o yüzden hiiçç sıkıntıya sokma kendini.. dünyada milyarlarca evli insan var herkes yemek yapmayı cocuk bakmayı bilerek evlenmedi ya sonuçta.. sen sevdiceğinle aynı eve gir de güleceksin bu korkularına o mutlu günleri yaşadıkca.. ben senin yerinde olsam keşke de düğünümüze 2 hafta kaldı diyebilsem dünyanın en mutlu insanı olurdum sanırım suan ve nısanlıcıgımı da cookk mutlu ederdim.. bence sen de suan tum korkularını bir kenara atıp düğün hazırlıklarına tüm ayrıntılara dikkat ederek devam etmelisin.. o gece herşey kusursuz olmalı unutmaa tatlımmm :34::71:

Back