Evlilikten beklentiler - görücü usulü

Yanlış bir evlilik yapmış olursunuz bu çok net... Daha sizi yeni tanıyan bir insanın çıkıp çalışmanı istemiyorum, yok kıskancım vs. demesi çok net bir şekilde hayatınız boyunca her kararınıza karışacağı ve üstünüzde hakimiyet kuracağı anlamına gelir. Anladığım kadarıyla siz bu durumdan pek rahatsız değilsiniz çünkü biri bana öyle bir şey söylese oracıkta kovardım. Nasıl biri olduğunu çok açık belli etmiş, görüşürseniz büyük bir hata yapmış olacaksınız. Ayrıca çalışmamak mı kaldı 2021 yılına girdik herkesin ekonomik özgürlüğü olması gerek. Ayrıca çalışmamanızı isteyerek extra olarak ekonomik anlamda sizi kendine bağımlı yapmak istiyor bunu görmüyor musunuz anlamıyorum ki. Değerinizi görün biraz kimseye kendinizi oyuncak etmeyin. Sizin kararlarınıza saygı duyan ve size destek olan insanlarla birlikte olun, size ne yapacağınızı söyleyenlerle değil!!! Sinirleniyorum ya. Neyse karar sizin umarım pişman olmayacağınız bir sonuç olur.

Yaa hepiniz niye ikna etmeye çalışmışsınız anlamadım? Bırakın, istediğini yapsın.

Bence de evlenin, işinizi de bırakın. Çocuk olana kadar annelerinin babalarının evini temizlersiniz, kendi evinizi temizlersiniz, ee tabii kıskanç olduğu için pek dışarı çıkmanızı da istemez camdan sokağı seyredersiniz, he esra erol falan oluyor onları izlersiniz... Çamaşır, bulaşık... Derken çocuk olunca da zaten o var... Camdan sokağı da seyredemezsiniz artık...

Mükemmel, vizyonlu, geleceği parlak, pırıl pırıl mis gibi hayat. Bence kaçırmayın, ekmek elden su gölden...

Merhaba hesabimi bu yuzden actim yeni uye oldugum icin fake konu sanmayin. 27 yasindayim. Halamin esinin tanidigi bir cocuk varmis (32) yasinda mimar ve cocugun babasiyla işli dislilar. Bunlar da konusurlarken iste oglum niye evlenmiyorsun falan demisler , cocuk ben namaz kilan bir es ariyorum temiz ahlakli ailem yasli insanlar onlara da iyi davranacak birini bulamadım. suana kadar da pek bi kadinla da sohbetim olmadi demis ve onlarda bizim tanidigimiz bir kiz var isterseniz gorusun memur aradigin gibi bir kiz falan namaz da kılıyor tum sulale bilir guler yuzlu vs.o da demisler.neyse bana da soylediler itiraz etmedim bi goruselim dedim geldiler cay kahve falan derken bizim oturma odasi bos kaldi halam bizi aldi odaya ayni gorucu usulu gibi anlatmaya basladi siz konusun dedi kapiyi acik birakti gitti. Valla o an cok heyecanlandim uzun zamandir hayatima da biri girmemisti yuzune bakamiyordum ama o konuskandi o konustukca bende yuzune baktim yorulacaksin, uzu var ve etkilendim gercekten surekli profiline bakiyorum :KK70: iste maddi olarak isim var evimi de aldim ailemin de katkisi var sagolsunlar falan dedi istedigin gibi dayar dosersin maddi konuda sıkıntımız yok sukur sadece manevi yönden ısınalım yeter ki dedj..ailemle gidip gelmeni onlara saygi göstermeni isterim keza aynısını bende senin ailen icin gosteririm dedi kafamla onayliyordum aklima soracak bir şey gelmedi hic .ha istersen ailene yakin bir yerde ev tutarız da dedi ama en son dedi ki calismani istemiyorum.bunu bastan söyleyeyim bir adım atmadan. Ev isi yemek derken zaten yorulacaksin ,aklim sende kalmasin ben kiskanc biriyim.bunları söylerken de cok rahattı belki de görüştüğü 10.kizimdir bilemem. Sonra babasigil kalkti numarani yaz haberlesiriz deyip telefonu verdi yazdim numarami ... 10 gun once yasandi ve benden haber bekliyorlar kalbim isindi ama tamda emin degilim gibi arada nasilsin vs.seklinde mesajlastik zaten isten telefona zor bakiyorum eve gelince de dus alip uyuyordum Simdi ben bu isten bir sey anlamadım evet kucuk değiliz ama biraz farkli bir şey olmadı mi ya da ben daha önce görücü usulü kimseyle tanışmadığım icin mi garip geldi birde aslinda buraya yazmakta kararsizdim 2 gündür her yazılani okudum evlilik yazilarinda bazilari diyor ki ten uyumumuz yok evlenmeden cinsellik yasamam mümkün degil zaten hem dini yönden hemde yapmam yani ama bunlar problem olur diye de korkuyorum falan ya kafam niye bu kadar karışık.ya lütfen tavsiyenii yazın..
Sana bunları söyleyen de bir mimar öyle mi? 😂Cok acık gözlü adam.. Anasına babasına hizmetci arıyor beyimiz. Memurlugu bırakmanı istemesi nasıl bir mantık? SENİ ANNEN BABAN BUGUNLER İCİN Mİ OKUTTU?? kolay mı memur olunuyor... E baska ne vaad ediyor kurnazlar. Ev mi üstüne yapacaklar? Cok mu altın takacaklar?? Maddi olarak sana cok mu büyük garanti verecekler pardon..... 27 yasında ekonomik özgürlüğünü ilan etmiş kadına neler vaadetmiş beyimiz tam bir piskopat düsünceleri kıskanırmısta seni cok seviyor işte sana kıyamıyor hikayeleri..... Bas tekmeyi gitsin böyle öküzlere sokakta böyle okumuş Ama adam olamamış hayvan cok var

O kadar küçük bir dünyası var ki ev işlerini ortak yapan eşler olabileceği ihtimali aklına gelmiyor. Ütopya sanıyor. Çevresinde ne gördüyse o, kadın ev işlerini yapar, bitti. Bizi de atıp tutuyoruz, ahkam kesiyoruz sanıyor. Yav ben hem çalışıp hem de ev işleri yaparken niye eşim sadece çalışıp eve gelince yatsın? Enayi mi yazıyor alnımda agsjahskjs.
Konu sahını nerede acaba ?Bizler yazıoruz ama ?

Yani görücü usulü evlilikten ne beklenti olabilir ki?
Karşı cins.
Nefes alıyor.
Bu kadar.

Şu zamanda bir insanı tanımak çok çok önemli ve zorken birkaç kez görüşerek ailelerin tavsiyeleriyle evlenenlere hayret ediyorum.
Çok cesaret isteyen bir durum.
Eskilerde bu kadar psikopat, manyak yokmuş
Kadınlar her şeyi sineye çekermiş vs
Şimdi her yan testere filminden fırlamış tiplerle dolu
Deli cesaret

Tek bir şey diyeceğim lütfen işinizi bırakmayın. Adamın evlenmek isteyip evlenmemesinin sebebi aileci olmasıdır. Adam halen annesinin memesini emiyor.

Ben diyorum ya hayatıma 5 yıldır kimse girmedi aldatildiktan sonra dda olmadı işte ama bu görücü tavsiyesiyla oldu ilk defa gördüm fotosunu bile gormemistim .2 gündür bu uygulamanin altini üstüne getirdim araştırdım her yeni evliniin mesajlarını okudum. Aklima takilan her seyi sormak istedim neden hep bir kulp buluyorsunuz
Hic burada yazılanlar gibi olmuyor çoğu kişinin evliliği, gayet güzel devam ettirenler de var, burada hep sorunlu evlilikleri okuya okuya ben de çok korkmuştum zamanında. Boşverin diğer insanların fikirlerini, sizin kalbiniz ısındıysa, ve çalışma konusunu problem etmiyorsanız sorun yok. Olmadi ücretsiz izne çıkar bir denersiniz. Isinize geri dönersiniz olmadi. Herkes çalışmak zorunda değil. Tabi memurluk diğer işlere göre daha rahat bir bayan için.

Canım benim ben seni çok iyi anlıyorum, görücü usulü olması falan insanın içinde bir kaç şüpheyi elediği için insan hemen kapılabiliyor, eski konularıma bakarsak 1 2 ay once bende böyle bi eşikten geçtim, işimi bırakmadım şükür, oda başkasını buldu zaten.. ortayolu bulmaya yanaşmazsa herkesten uzaklaşş... onun swevme biçimi sana uymuyorsa olmaz..

işini bırakma net. işini bırakma sakın... daha niceleri çıkar karşına, işini bırakma.

Hic burada yazılanlar gibi olmuyor çoğu kişinin evliliği, gayet güzel devam ettirenler de var, burada hep sorunlu evlilikleri okuya okuya ben de çok korkmuştum zamanında. Boşverin diğer insanların fikirlerini, sizin kalbiniz ısındıysa, ve çalışma konusunu problem etmiyorsanız sorun yok. Olmadi ücretsiz izne çıkar bir denersiniz. Isinize geri dönersiniz olmadi. Herkes çalışmak zorunda değil. Tabi memurluk diğer işlere göre daha rahat bir bayan için.

tabi ki herkes çalışmak zorunda değil. Konu sahibi çalışmak istemiyorsa hemen şimdi çıksın işten zaten boşuna yer işgal etmesin.
Bence kadın kesinlikle çalışmak zorunda değil kaldı ki ben de şu an çalışmıyorum gebelik ve pandemi dolayısıyla ücretsize ayrıldım 10.yılımdan sonra evde mutluyum. Çocuk olunca da duruma göre karar vereceğim dönme olayına. Lakin eşimin konu hakkında tek yorumu şu. evde otura otura iyice anneme neneme dönme de kitap oku online kurslara git diyor :) adamın hala önceliği yemek değil de gelişim bekliyor esra erol izleyip mala bağlamayayım istiyor.

ama bu konuda abimiz kadına söz hakkı vermemiş ücretsiz izin gibi bir açık kapı yok. İstersen geri dönersin yok. Bunun kararını bir erkek veriyorsa sıkıntı var.

Konu sahibi çalışmak istemiyorsa kafasında tartsın çıksın işten. Karşısına çıkacak erkek de her iki kararına da saygı duymalı.

erkeğin de evlenirken çalışmayan kadın tercih etme hakkı var tabi ona da saygım var. O zaman memur kızımızla görücü usulü işlere girmeyecekti.

Merhaba hesabimi bu yuzden actim yeni uye oldugum icin fake konu sanmayin. 27 yasindayim. Halamin esinin tanidigi bir cocuk varmis (32) yasinda mimar ve cocugun babasiyla işli dislilar. Bunlar da konusurlarken iste oglum niye evlenmiyorsun falan demisler , cocuk ben namaz kilan bir es ariyorum temiz ahlakli ailem yasli insanlar onlara da iyi davranacak birini bulamadım. suana kadar da pek bi kadinla da sohbetim olmadi demis ve onlarda bizim tanidigimiz bir kiz var isterseniz gorusun memur aradigin gibi bir kiz falan namaz da kılıyor tum sulale bilir guler yuzlu vs.o da demisler.neyse bana da soylediler itiraz etmedim bi goruselim dedim geldiler cay kahve falan derken bizim oturma odasi bos kaldi halam bizi aldi odaya ayni gorucu usulu gibi anlatmaya basladi siz konusun dedi kapiyi acik birakti gitti. Valla o an cok heyecanlandim uzun zamandir hayatima da biri girmemisti yuzune bakamiyordum ama o konuskandi o konustukca bende yuzune baktim yorulacaksin, uzu var ve etkilendim gercekten surekli profiline bakiyorum :D iste maddi olarak isim var evimi de aldim ailemin de katkisi var sagolsunlar falan dedi istedigin gibi dayar dosersin maddi konuda sıkıntımız yok sukur sadece manevi yönden ısınalım yeter ki dedj..ailemle gidip gelmeni onlara saygi göstermeni isterim keza aynısını bende senin ailen icin gosteririm dedi kafamla onayliyordum aklima soracak bir şey gelmedi hic .ha istersen ailene yakin bir yerde ev tutarız da dedi ama en son dedi ki calismani istemiyorum.bunu bastan söyleyeyim bir adım atmadan. Ev isi yemek derken zaten yorulacaksin ,aklim sende kalmasin ben kiskanc biriyim.bunları söylerken de cok rahattı belki de görüştüğü 10.kizimdir bilemem. Sonra babasigil kalkti numarani yaz haberlesiriz deyip telefonu verdi yazdim numarami ... 10 gun once yasandi ve benden haber bekliyorlar kalbim isindi ama tamda emin degilim gibi arada nasilsin vs.seklinde mesajlastik zaten isten telefona zor bakiyorum eve gelince de dus alip uyuyordum Simdi ben bu isten bir sey anlamadım evet kucuk değiliz ama biraz farkli bir şey olmadı mi ya da ben daha önce görücü usulü kimseyle tanışmadığım icin mi garip geldi birde aslinda buraya yazmakta kararsizdim 2 gündür her yazılani okudum evlilik yazilarinda bazilari diyor ki ten uyumumuz yok evlenmeden cinsellik yasamam mümkün degil zaten hem dini yönden hemde yapmam yani ama bunlar problem olur diye de korkuyorum falan ya kafam niye bu kadar karışık.ya lütfen tavsiyenii yazın..
Evlenmeden once cınsel deneyim yaslayıp oldu tamam siper dediniz.
Evlendikten sonra da bu olay bu sekılde devam edıcwk diye bsıy yok helekı covıd gecırdıyse yada evlendikten sonra gecırırse zaten erkeklıgım %50 si zayıflıyor.
Bunları kafadan atmiyorum yalnız yasıyorum bizzat.
Eger calısmamak işene geliyorsa sabah erkenden uyanmak rezıllıkse boyle fırsatı tepme.
Ama feminist calıscam diyorsan kesinlikle uzak dur.
Ama şunu da bil adamın hassas noktaı ailesi ve sana bunu ilk 10 kelimesinden biri olarak soylemıs.
Ailesiyle ters düşsen arkanda durmaz ailesini tutar.
Ve dırek kıskancım demek beyinsizce demekkı daha once cok sevgilisi olmus ve hep kıskanmış bu lafta buraya geliyor.
Kendini harcatma biraz saf gibi takılmıssın
Adamda kesin demıstır tam aradığım kız.

Çok şükür sizin gibi anlayan çıktı boyle soyleyen yokki anca laf soksunlar.ya anne babası pamuk gibi insanlardı annemlerde isindi onlara tek sorun calismami istememesi.buraya yazanlarin çogunun esi evde is yapmıyor çocukları ile bile ilgilenmiyor ama bu adam bana durustce söyleyince dert oldu hanımlara en azı azından iki yüzlü degil .dis görünüş olarak yakışıklı ve o da benden etkilenmis olacak ki surekli mesaj atiyor arıyor kestirip atmak istemiyorum.ama burada ki yorumları okuyunxa icim karardi ben temiz bir insanım ev isi yardim etmese de olur .isi bırakmayı kendim dusunuyordum zaten ama ailem emek verdin birakma diyor yani
Yani her gün gidip kayinvallidenin hizmetini görüp aynı anda kendi evinde de mükemmel ev kadını olmak için memuriyeti mi bırakacaksın)?doğru mu anlıyorum ?

27 yaşında görücü usulü evlenmeye çalışıp, bir de üstüne tanımadığınız etmediğiniz adam için memurluğu bırakacak nasıl bir yokluktasınız acaba?

He sizin iyiliğinizi düşünüyor he.
Anasına babasına kimin bakacağını, evlerini kimin temizleyeceğini, annesinin günlerinde kimin ortada hizmetçilik yapacağını, kendisinin donlarını kimin yıkayıp bir of bile demeyeceğini, kime "off götür uyut şu çocuğu" diye rahat rahat emir verebileceğini değil de hayatında bir kez gördüğü sizi düşünüyor :işsiz:

Back